Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

bende yakalandım bu hastalığa :) 159 1.9 jtdm q-tronic

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ekerem

You are not allowed to view links. Register or Login
2009 ve üzeri olanlardaki jantları kastediyorum, sizin paylaştığınız resim açılmıyor.
örnek olarak şu araçtaki jant;You are not allowed to view links. Register or Login ya da

bunlar klasik olan 2008 öncesi ,örneğin ;" You are not allowed to view links. Register or Login "jantlardan daha hafif olduğu için bana kalırsa daha mantıklı oluyor takması, yoksa jant modeli beğenisi tamamen kişisel bir olay.
Teşekkür ederim. Bu 2008+ modeli daha önce görmemiştim. bu gerçekten güzelmiş. Satılık araştırdığımda bu yeni modelden hiç göremedim eski jantlar var. diger eski 17 jantlar hoşuma gitmedi pek. Yarın boş günüm alfayedek'e gidicem bakalım ne bulurum.
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

ekerem

Aracınız hayırlı uğurlu olsun... Unutmadan dahi anlamındaki de ayrı yazılır... :alfisti:
:D
Matematik öğretmeniyim ama bu kuralları bi türlü tam öğrenemedim. Teşekkür ederim daha dikkatli olucam
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

ekerem

Aracımla ilgili eksiklikleri ve 4 adet orjinal amörtisör değişimi yapmak için alfa yedek'e gittim. Sercan bey sağolsun çok ilgilendi. Hatta alırken gittiğim Bosch expertizden daha fazla bilgi verdi. Ve o kadar muazzam bir esnaf ki almak istediğim amörtisör takımını test edip ihtiyacım olmadığını söyledi. Bunları teşekkür mahiyetinde  burda yazma ihtiyacı hissettim.Teşekkürler You are not allowed to view links. Register or Login  :)
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

ekerem

Ywni model araclarda olan home leaving ozelligi cok hosuma gidiyordu. Arabayi acinca ve kapatinca sislerin yanip önünü aydınlatması. Bende guya orijinalliği bozmayacagim derken bi daldim once home leaving ozellikli amerikan park modulu taktirdim. Amerikan parktan ziyade home leaving ozelligi cok hoş. Sadece sisleri açıp gezenlere cok kizdigimdan yolda gerekmedikce sisleri acmayacagim icin sislerede led taktim. Farları xenon yaptirmak istedim ama arastirinca muayene icin istenen sartlar var sadece mercekleri degistirmekte yetmeyebiliyormus muayeneden hic takılmadan geçenler yada gecemeyenler var. Bende kisalara osramin yeni night breaker ampulleri taktim. Şimdiye kadar kor geziyormusum. Uzunlarda da ozellikle arkamdan gelen mercedes ve bmw lerin o ortaligi aydinlatan farlarini arastirirken simsek etkili led farlari buldum. Ilgimc bi şekilde xenonlar yonetmelikte yasakken led farlar degil. Turkiyede fahis fiyatlara satilan hatta satilmayan 9600 lumen led farlari aliexpresten cok uyguna aldim. Sadece selektor olarak uzun kullandigim icin kimseyide rahatsiz etmemek adına uzunlara taktim. Selektor etkisi inanilmaz.
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

wolkanku

Ywni model araclarda olan home leaving ozelligi cok hosuma gidiyordu. Arabayi acinca ve kapatinca sislerin yanip önünü aydınlatması. Bende guya orijinalliği bozmayacagim derken bi daldim once home leaving ozellikli amerikan park modulu taktirdim. Amerikan parktan ziyade home leaving ozelligi cok hoş. Sadece sisleri açıp gezenlere cok kizdigimdan yolda gerekmedikce sisleri acmayacagim icin sislerede led taktim. Farları xenon yaptirmak istedim ama arastirinca muayene icin istenen sartlar var sadece mercekleri degistirmekte yetmeyebiliyormus muayeneden hic takılmadan geçenler yada gecemeyenler var. Bende kisalara osramin yeni night breaker ampulleri taktim. Şimdiye kadar kor geziyormusum. Uzunlarda da ozellikle arkamdan gelen mercedes ve bmw lerin o ortaligi aydinlatan farlarini arastirirken simsek etkili led farlari buldum. Ilgimc bi şekilde xenonlar yonetmelikte yasakken led farlar degil. Turkiyede fahis fiyatlara satilan hatta satilmayan 9600 lumen led farlari aliexpresten cok uyguna aldim. Sadece selektor olarak uzun kullandigim icin kimseyide rahatsiz etmemek adına uzunlara taktim. Selektor etkisi inanilmaz.

hayırlı olsun, uzunlara led'i ben de düşünüyorum, aliexpressten aldığınız ürünün linki var mıdır? bir de uzun tarafının arka kapağı sıkıntısız kapanıyor değil mi?
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ekerem

Tesekkur ederim. You are not allowed to view links. Register or Login
Bu modeldi. Ben 34 dolara aldim gecen hafta kampanya yaptilar 25 dolara düşmüş bikac tane alip stok yapasim geldi :) 3 haftada geldi ayrica ekstra 1 dolar oderseniz hızlı kargo yapıyorlar. arka kapak çok rahat kapandi. Sadece sislere taktigim ledler kapanmasina engel oldu onuda lastik kapaklarla hallettik.
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

wolkanku

Tesekkur ederim. You are not allowed to view links. Register or Login
Bu modeldi. Ben 34 dolara aldim gecen hafta kampanya yaptilar 25 dolara düşmüş bikac tane alip stok yapasim geldi :) 3 haftada geldi ayrica ekstra 1 dolar oderseniz hızlı kargo yapıyorlar. arka kapak çok rahat kapandi. Sadece sislere taktigim ledler kapanmasina engel oldu onuda lastik kapaklarla hallettik.

teşekkür ederim bunu sepete atayım, şimdi 40 dolar diyor, zaten türkiyeden de bu fiyata alınabiliyor :) biraz düşerse alırım :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

m.dnzylmz

selam,

sizce kısalarda nasıl olur bu led? Performans olarak stock ampülü aratır mı?

teşekkürler.

ekerem

selam,

sizce kısalarda nasıl olur bu led? Performans olarak stock ampülü aratır mı?

teşekkürler.
Eger mercekli far değilse isik çok dağılıyor ve karsidan gelenlerin gözünü cok alıyor. Ayrica uzun sureli kullananlar led ışığın ayni verimlilikle çalışmadığını ilk basta cok yanıp daha sonra azaldığını söylüyor ve uzun süreli çalışınca ısınma pronlrmi oluyormuş ne kadar dogru bilmiyorum bende sadece selwktor ozellik olsun diye uzuna taktım. Daha uzun kullandikca daha sağlıklı yorum yapabilirim inşallah :) stock derken halojenleri kastediyorsaniz simdiye kadar stocklarla nasil önümu görmüşum şaşırıyorum her halukarda ondan iyi geldi bana.
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

ekerem

teşekkür ederim bunu sepete atayım, şimdi 40 dolar diyor, zaten türkiyeden de bu fiyata alınabiliyor :) biraz düşerse alırım :)
Yanlış bilmiyorsam mobil uygulamadan alırsanız cogu üründe yuzde 20 indirim var ayrica 20 dolar üzerine 1 dolarlık kupon var. Turkiyede bu watt ve bu lumen varmi bilmiyorum ama turkiyeye getirenler çinli saticilardan cok kazanıyor :)
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

ekerem

İyice orjinallikten uzaklaşıp kasindikca görüntüsü cok hoşuma giden angel eye siparisi verdim 40 gune yaklasirken onlarda geldi. Bu isleri honda ve bmwde yapan bi ustaya yaptırdım. Gayet temiz çalıştı ve görüntüsü hoşuma gitti biraz fazla parlıyor ama yolda artik dikiz aynasindan gören geldigimi farkeder. Duran trafikte öndeki aracin kaportasinda kendi 159umun yansımasına bakmaktan bigun kaza yapmam insallah :D Bu angel eye 'ları o kadar cok araştırdım ki biraz da kullanayim sağlamlığına bakayım. Yaptirmak isteyen olursa bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım.
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

akıllı

Güle güle kullanın. Size zahmet angel eyeile ilgili linki de atar mısınız? Birde bu angellar tam 159 a göre mi geliyor, kesip biçme var mı?

ekerem

Güle güle kullanın. Size zahmet angel eyeile ilgili linki de atar mısınız? Birde bu angellar tam 159 a göre mi geliyor, kesip biçme var mı?
Teşekkür ederim. 2-3 tip farklı farklı satılıyor. kutulu inverter lı modeller var daha ucuz ve sıkıntılı. fiyatlar 30 dolardan başlıyordu. kampanya donemlerine göre inanılmaz indirimler oluyor. benim aldığım model direk bağlantılı herhangi bir dönüştürücüye ihtiyaç duymuyor. Tam 159un farlarına göre uyumlu yapıştırılma ihtiyacı olmuyor. Linki de; You are not allowed to view links. Register or Login
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

akıllı

Teşekkür ederim. gerçi bunun için farlara ulaşma adına tampon vs sökülüyorsa uzak dursun. Asıl onu sormam lazımdı.

Silence

Volkan bey, almayı düşünürseniz bende bu satıcıyı tavsiye edebilirim. Kargosu gayet hızlı ve ürünlerde bayağı iyi.

akıllı

Volkan bey, almayı düşünürseniz bende bu satıcıyı tavsiye edebilirim. Kargosu gayet hızlı ve ürünlerde bayağı iyi.

Aynısının hepsi burada da ki en ucuz hali

wolkanku

teşekkür ederim ama bu fiyatlar yine yüksek kalıyor.
bugünkü kurla tam 130 tl.  e zaten ümraniye yedpa'dan 150-200 tl arasında beklemeden hemen görüp elle dokunup alabiliyorum :)ama iki tane ampule o parayı vermek istemediğim için indirimde 20 dolara yakalarsam alırım.
yine de teşekkür ederim.  :serefe:
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ekerem

Selam,
volkan beyin yaptırdığı shark antenden aldığım cesaretle bende girişeyim dedim. Zaten radyomda çekmiyor antende bi sorun var diye düşünüyordum. Türkiyeden beyazını alıp kendim boyayıp vernikledim. İşçiliğim 10 numara olmasada renk sırıtmıyor. bağlantıyı bilen birine yaptırayım diye bilindik bir alfa servisine gittim eski antenin sıkışıp kitlendiğini çıkarmak için tavan döşemesinin sökülmesi gerektiğini söyleyince yaptırmayı kendim evde bildiğimiz su borusu anahtarıyla giriştim ve o ustanın katiyen sökülmez dediği eski anteni 1 dk da çıkardım. sonuç olarak görüntü beklediğimden çok iyi oldu. Alfa 159'a shark anten gerçekten yakışıyor.
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

ekerem

Aldığımdan beri canımı sıkan müzik dinleme işine bi  çözüm bulmam gerekiyordu. ne radyo dinleyebiliyordum ne de her cd. Kafasına göre cdleri okuyordu orjinal radyonun görüntüsünün çok hoş olması beni hep tutuyordu ama dayanamadım arayışa girdim. Orjinal ekranlının fiyatı inanılmaz yüksek. Orjinal double din görünümlü çin malları güzel görünüyor ama android işletim tabanlı dandik olur diye cesaret edemedim. Her ne kadar orjinalliğin yerini tutmaması içimi acıtsada sesine ve özelliklerine güvenerek pioneer avic f-940 double din taktırdım. Kumanda bağlantı kablosu+çerçeve+kasa Türkiyede nerdeyse 1000 tl'lere ulaşan fiyatlarla satılırken 159'larla çok ilgilenen ingilizlerden 65 sterline bu seti aldım ve sadece 4 günde bana geldi:) linki You are not allowed to view links. Register or Login
sonuç olarak bluetooth ve istediğim mp3leri dinlemeye değdi :D
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

akıllı

wolkanku

ana ünite çok güzel olmuş , yanlız internette fiyatları 2000 tl civarında.

2000 tl civarına orijinal görünümdeki ana ünite de alınamıyor muydu?
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ekerem

Orjinal görünümlü urunler aliexpress te 350 400 dolar civari da vardi fakat cakma android tabanli oldugu icin ve sese cok onem verdigim icin girmedim. Sony avx 650 bt 1150 tl civari da vardi ama alirken bi an gözümü kararttim en son bu oldu 1900 tlye aldim. Bu arabayi uzun yillar kullanmak istiyorum insallah sorunsuzca bu sekilde kullanırım   :)
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

ekerem

Jantlarımdan memnun değildim. Her ne kadar Ti jantlara bayılsamda konfor bozulur korkumdan cesaret edemedim. 2011 model 159ların jantı çok hoşuma gitti. Arayışa girdim ve hemen buldum Ankara'dan Tuğrul bey sağolsun çok yardımcı oldu. Kendisine çok teşekkür ederim. Jantlar geldi taktım ve konforda hiçbir bozulma yok Psikolojik mi nedir sanki araba daha iyi akıyor :)  ararken açtığım konuda bana yardımcı olan Semih ve Volkan beylere de çok teşekkürler  :D
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

TRSemih

Ohh miss. Ne güzel olmuş :) tekerine taş değmesin.

Yardımın lafı olmaz, rica ederim :arkadasim:
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

ekerem

Bugün arabamı içini de temizleteyim diye yıkamaya götürdüm. yıkattıktan sonra araba bi türlü marş almadı. marş motoru çalışıyor ama motora yakıt gelmiyordu. ekranda ''inertial switch intervened'' yazıyordu. Foruma baktım arattım bulamadım. İngilizce olan alfaowner forumunda yolcu koltuğu altına bakın çıkan bir soket olabilir falan diyodu. Baktım bişey bulamadım. Bi iki ustaya sordum onlarda bişey diyemedi. Kafayı yicektim cevabı bulamadım. yıkamacı çocuk mahcup bi şekilde yanımda öyle bakıyor. Sonra alfayedek Sercan bey'i aradım ve tak diye çözümü söyledi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Şöför koltuğunun altında siyah bi düğme var yakıt kesme düğmesiymiş. Arabayı süpürürken yanlışlıkla basmışlar. Tekrar basıp sorunu düzelttim. Buraya yazayım da belki birisine daha lazım olur. Eski kurtlar biliyordur ama ne de olsa aramızda acemiler var :D bu arada alfaowner forumundaki yolcu koltuğu altına bakın ifadesini yeni anlıyorum direksiyon orda ters olunca bu düğme yolcu koltuğu altında kalıyor demek ki. Jeton yeni düşüyor :D

156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel