Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Loading Project ProDrive 159

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ucarozcan

Herkese iyi diklerinden dolayı teşekkür ederim.  :serefe: :arkadasim:

Merkez konsol konusunda herkes hem fikir galiba.  :)
Bende alışkanlık olduğu için konsol rengi gözüme çok batmıyordu ama değiştirme planlarım vardı.
Füme/gri renge çevirecektim ama arabanın içi bej olduğundan ne kadar yakışır, uyumlu olur düşüncesi hep aklımdaydı. Bu gün biraz bakındım söyle birkaç resimle karşılaştım.

Bence füme iyi duruyor.
İkinci aşama olarak ya You are not allowed to view links. Register or Login 'nun dediği gibi komple konsol peşinde koşacağız yada fırçalı füme ve gri renk uydurmaya çalışacağım.

Yada
You are not allowed to view links. Register or Login
Bir şahin parası verip komple karbon yapacan  :))
Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

gokturk01

su transfer kaplama tekniğini bir araştır ben kendi 159 umun iç trim ve dış ayna kapaklarını en sonda bağaj spoilerini yaptırdım adanada arkadaşım yapıyor işçilik 10 numara.araç şimdi boyada çıksın foto atarım.

ealprsln

Bence kaplama yerine orijinal kaplama kovalamak daha mantıklı, aracın iç döşemesi siyah olsa dediğiniz herşey çok şık olabilir fakat bej döşeme için orijinal görüntü benim için en iyisi...
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

salihyksk

en efsane kaplama  8) 159 passione  :)

Alıntı yapılan:

img]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login arada oğlumu özledikçe konuyu açıp açıp bakıyorum.  :'(

'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ucarozcan

You are not allowed to view links. Register or Login arada oğlumu özledikçe konuyu açıp açıp bakıyorum.  :'(

Yakına gelirsem (il olarak) arada değiştiririz.

Mobilden gönderildi.

megamefta

merhaba, aracınızdaki multimedya sisteminden memnun musunuz?

ucarozcan

Bu günlerde ne yapsam ne yapsam derken çok önceden kafamda olan egzoz sistemini yenilemek oldu. :haydi:

Orijinal ti egzoz uçları ile birlikte son susturucu , komple krom düz boru çekip katalitik konvektörü de iptal etmeyi planlıyorum (Downpipe). Zaten benim araçta DPF iptali var hali hazırda.

2 yerden fiyat aldım.

Biri Egzoz uçları hariç 6bin tl dedi.
Diğer ise yine uçlar hariç 2.500tl den başladı 3.600tl de durdu en son. her an fiyat değişebilir yani  :o
Bu adamın avantajı boruyu kesip kaynatmayacak, gerekli yerlerde makinesi var boruları bükeceğinden bahsetti. 
(Son susturucularda krom olacak bu arada.)
ben biraz düşüneyim dedim.  :)) az para değil şimdi neredeyse uçlarla birlikte bana maliyeti 4bin tl olacak.

alperuzi

Çok uçuk ki fiyat, ben DPF iptali için egzosa 150-200TL civarı vermiştim. Krom düz boru yapıldı yerine. Hadi iyice abartıp tüm egzosun boyunu 10xDPF desek yine 2000TL gibi birşey olur.

ucarozcan

Çok uçuk ki fiyat, ben DPF iptali için egzosa 150-200TL civarı vermiştim. Krom düz boru yapıldı yerine. Hadi iyice abartıp tüm egzosun boyunu 10xDPF desek yine 2000TL gibi birşey olur.

bence de çok abartı fiyat.
İnternetten yanlış bakmadıysam 6 mt düz krom (304 kalite) boru 500 tl civarı.
1000 tl susturucular desek, 500 tl de diğer masraflar. 500 tl de el emeği desek.
Maksimum benim düşüncem 2500tl gibi bir fiyat. :-X

Olmadı You are not allowed to view links. Register or Login abinin yanına gidip temiz, kafa rahat işleri halledip gelmekte var.  :kahve:

Erkay KAHYA

Bu günlerde ne yapsam ne yapsam derken çok önceden kafamda olan egzoz sistemini yenilemek oldu. :haydi:

Orijinal ti egzoz uçları ile birlikte son susturucu , komple krom düz boru çekip katalitik konvektörü de iptal etmeyi planlıyorum (Downpipe). Zaten benim araçta DPF iptali var hali hazırda.

2 yerden fiyat aldım.

Biri Egzoz uçları hariç 6bin tl dedi.
Diğer ise yine uçlar hariç 2.500tl den başladı 3.600tl de durdu en son. her an fiyat değişebilir yani  :o
Bu adamın avantajı boruyu kesip kaynatmayacak, gerekli yerlerde makinesi var boruları bükeceğinden bahsetti. 
(Son susturucularda krom olacak bu arada.)
ben biraz düşüneyim dedim.  :)) az para değil şimdi neredeyse uçlarla birlikte bana maliyeti 4bin tl olacak.

Kaçlık sistem düşünüyorsunuz bilmiyorum ancak yaklaşık malzeme fiyatlandırmaları şöyle: (60 - 70 mm için)
Boru bükümü 10 TL (Büküm başı),
1 boy yaklaşık 250 cm 304 1mm, 1.5mm krom boru 200 TL
Büküm yerine dirsek kullanırsanız, 1 dirsek yaklaşık 20 TL
Ortalama kalitede susturucular 300, 400 TL
Eksoz uçları ortalama kalite 80 TL (çifti 160 TL)
500 TL de işçilik eklerseniz toplam yaklaşık fiyat çıkar.
Oğuz'u bul halleder.  ;)

akıllı

Dün siparişi vermiştim. Bugün kargoya verdiler. Mevcut olanın aynısı. Ses derdim olmadığı için tercih ettim. Egzoz ucunu Sercan dan almıştım. Gelince orjinalin kopyası olarak yaptıracağım inşallah. Muayene riskini azaltmak için böyle düşündüm. Umarım yer. Muayene için ayrı konu açmıştım zaten.

Hayırlısı, kolay gelsin.

OğuzCanAlantor

bence de çok abartı fiyat.
İnternetten yanlış bakmadıysam 6 mt düz krom (304 kalite) boru 500 tl civarı.
1000 tl susturucular desek, 500 tl de diğer masraflar. 500 tl de el emeği desek.
Maksimum benim düşüncem 2500tl gibi bir fiyat. :-X

Olmadı You are not allowed to view links. Register or Login abinin yanına gidip temiz, kafa rahat işleri halledip gelmekte var.  :kahve:
Nevzata gideriz 1000-1500 TL gibi hallederiz :)

wolkanku

Dün siparişi vermiştim. Bugün kargoya verdiler. Mevcut olanın aynısı. Ses derdim olmadığı için tercih ettim. Egzoz ucunu Sercan dan almıştım. Gelince orjinalin kopyası olarak yaptıracağım inşallah. Muayene riskini azaltmak için böyle düşündüm. Umarım yer. Muayene için ayrı konu açmıştım zaten.

Hayırlısı, kolay gelsin.

SağdAki çıkış için mi aldın bunu abi?
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

akıllı

SağdAki çıkış için mi aldın bunu abi?
Evet abi. Sol tarafı sağa kopyalayacağım inşallah.

wolkanku

Aynen.

Nasıl takmayı düşünüyorsun?
2.4'ün sağ taraf susturucu parça kodu ile aldıysan olur, ama 1.9jtd nin sol taraf susturucusu ise takılması zor hatta imkansz gibi gözüküyor
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

akıllı

Nasıl takmayı düşünüyorsun?
2.4'ün sağ taraf susturucu parça kodu ile aldıysan olur, ama 1.9jtd nin sol taraf susturucusu ise takılması zor hatta imkansz gibi gözüküyor
Dur korkutma şimdi. Arabaya alttan bakınca (cetvelle ölçmedik ama) rahat sığar düşüncesi vardı. Alt üst çevirip uydurmaya çalışacağız artık. Boruları modifiye edilebilir zaten. Açıkçası 2.4 parça kodu ile bakmak aklıma bile gelmedi.

wolkanku

Abi herşeyden önce kazanın üst kısımı iki santim alt kısmı beş santim gibi yani tam orantılı değil dolayısıyla susturucu oraya otursa bile uç kısmı daha aşağıda kalacak
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

akıllı

Abi herşeyden önce kazanın üst kısımı iki santim alt kısmı beş santim gibi yani tam orantılı değil dolayısıyla susturucu oraya otursa bile uç kısmı daha aşağıda kalacak
Valla susturucu otursun, uçlar egzozcunun işi. Boruları aşağı yukarı bükerek yüksekliğe bakacağız artık. Vakit bulabilir de erken yaptırabilirsem zaten paylaşırım sonuçları. Bu konularda senin bilgi ve tecrübene yetişemem biliyorum ama umarım sen yanılırsın da az uğraştırır bizi . Dikkatin için teşekkür ederim tabi.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

wolkanku

Valla susturucu otursun, uçlar egzozcunun işi. Boruları aşağı yukarı bükerek yüksekliğe bakacağız artık. Vakit bulabilir de erken yaptırabilirsem zaten paylaşırım sonuçları. Bu konularda senin bilgi ve tecrübene yetişemem biliyorum ama umarım sen yanılırsın da az uğraştırır bizi . Dikkatin için teşekkür ederim tabi.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Abi iade imkanın varsa iade et 2.4ünkini al , bir seferde bitir işi:)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ucarozcan

Arabanın arkasından bakınca orada bir tuhaflık olduğu farkedilecektir. Orijinal sağ susturucu alıp geçeydin.
Sercan beye birkaç ay önce sormuştum bin  TL civarı demişti.

ucarozcan

Nevzata gideriz 1000-1500 TL gibi hallederiz :)
İşin ehli ayrı oluyor tabi.
3000-6000tl laflarını duyunca moralim çok bozuldu.
Ben zamanı ve maddiyatı ayarlarsam senle iletişime geçip Ankara yollarına düşeyim.
Arabanın bakımı da yaklaşıyor zaten.

akıllı

You are not allowed to view links. Register or Login ve You are not allowed to view links. Register or Login teşekkür ederim. Bugün geldi, biraz vakit bulup resimlere bakınca fark direk anlaşıldı. Geri gönderdim. Sağolsun aldığım yer iyi de yardımcı oldu. Orjinal sağ susturucu buldum 2.4 için ama iade için konuşurken 2.4 te böyle olduğunu söyleyince karşıdan "iki tarafta %100 susturucu senin aracı sıkar. %50-%50 olsa tamam, ya da 2.4 farklı sonuçta" tarzı bir şey söyledi. Motor hacmi ile ilgisi var mı bu işin emin olamadım.

Bu arada senin konuyu da biraz dağıttım ama kusura bakma  :-[

ucarozcan

Bu arada yeni cicilerimiz geldi. 8)
Hiç aklımda böyle bir şey yokken, Sahibinden'de Volkan ayna kapaklarına denk gelmiş. Bana söyledi tabi bende böyle bir güzelliği kaçırmadım.
Volkan sayesinde artık ayna kapaklarımız karbon fiber oldu.
159'a daha bir hava kattı diyebilirim.
Tabi bu sayede karbon fiber işine resmen girmiş bulunuyorum.
İnstagram'da You are not allowed to view links. Register or Login karbon kaplama işi ile uğraşan bu arkadaşa denk geldim. Kendisinin bazı çalışmaları var sayfasında. Ben 159 için görüştüğümde kaplama işlemleri 7-14 gün arası sürdüğünü söyledi. Fiyat olarak gerçek karbonla işlem yaptığı için biraz yüksek tabi.

alperuzi

ben de gerçek karbonla kapladım da, bu güzel olmuş :D