Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156 2.0 TS hararet sıkıntısı - Hararetin aniden çıkıp tekrardan normale dönmesi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sercan Keklik

You are not allowed to view links. Register or Login
Peki 2.0 radyatörü ama hangisi olduğunu anlamak mümkün mü? Bana gönderdiğin Behr'den çok memnunum. :clover: :serefe:Sitede de zaten Behr tavsiye ederiz yazmışsın o yüzden direkt onu aldım. :) İnceleme fırsatım olmadı sağında solunda marka yazıyor mu diye.

Behr yazar fakat lt si yazmaz, kodu kutusunda yazar satıcı - alıcı güven meselesi girer orda devreye :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Cihan82

Radyatör değişim işlemini de hallettik. Olayı özetleyeyim, hararetin zaman zaman 110 dereceyi geçmeyecek şekilde yükselmesi durumu mevcuttu. Bu olayın ara sıra olması bile beni rahatsız ediyordu. Önce termostatı değiştirdim.Termostat değişimi kolay bir işlem, yalnız çıkan antifirizli suyu değerlendirmek istiyorsanız termostatı sökerken aracın altına bir leğen koymalısınız. Değişimden sonra da suyu bir süzgeçten geçirip ondan sonra hazneye geri boşaltmalısınız. Bu işlemden sonra sistemin havasını da almayı unutmayın. Termostat değişimi sonrası herhangi bir değişiklik olmadı. Devirdaim ve fan direnci de yeni olduğundan geriye radyatör kalmıştı. Burada yaptığımız fikir alışverişi sonrası sorunun radyatörde olacağı şüpheleri ile Sercan'dan Behr radyatörü aldım ve Alfinde değişimi yaptık. 2 gün oluyor işlemi yapalı ve hararet göstergesinin 110'a dayanmayı bırak, yaklaştığını bile görmedim :) 90+-5 gibi gidip geliyor ve sanırım olması gerekeni yakaladık. Buradaki 5 tamamen göstergeden bakıp tahmin ettiğim bir rakam. Bu arada daha önce aracın radyatörü değişmiş, çıkan rad valeo markaydı ve üstünde bazı deformasyonlar vardı. Bundan sonra da sorun çıkmayacağı düşüncesindeyim. You are not allowed to view links. Register or Login alfin ekibine, You are not allowed to view links. Register or Login alfayedek'e kafamdaki bu soruları kaldırdıkları ve yardımları için teşekkür ederim. Seviyorum alfisti ailesini :)  :alfisti:  :arkadasim:
2003 Azzurro Gabbiano 156 Mk 1.5 SS
1998 Laguna 2.0 RXE
2015 Ford Tourneo Courier
2009 Fiat Bravo 1.4 T-Jet Emotion
2001 Ford Focus Sport Trend

Sercan Keklik

Radyatör değişim işlemini de hallettik. Olayı özetleyeyim, hararetin zaman zaman 110 dereceyi geçmeyecek şekilde yükselmesi durumu mevcuttu. Bu olayın ara sıra olması bile beni rahatsız ediyordu. Önce termostatı değiştirdim.Termostat değişimi kolay bir işlem, yalnız çıkan antifirizli suyu değerlendirmek istiyorsanız termostatı sökerken aracın altına bir leğen koymalısınız. Değişimden sonra da suyu bir süzgeçten geçirip ondan sonra hazneye geri boşaltmalısınız. Bu işlemden sonra sistemin havasını da almayı unutmayın. Termostat değişimi sonrası herhangi bir değişiklik olmadı. Devirdaim ve fan direnci de yeni olduğundan geriye radyatör kalmıştı. Burada yaptığımız fikir alışverişi sonrası sorunun radyatörde olacağı şüpheleri ile Sercan'dan Behr radyatörü aldım ve Alfinde değişimi yaptık. 2 gün oluyor işlemi yapalı ve hararet göstergesinin 110'a dayanmayı bırak, yaklaştığını bile görmedim :) 90+-5 gibi gidip geliyor ve sanırım olması gerekeni yakaladık. Buradaki 5 tamamen göstergeden bakıp tahmin ettiğim bir rakam. Bu arada daha önce aracın radyatörü değişmiş, çıkan rad valeo markaydı ve üstünde bazı deformasyonlar vardı. Bundan sonra da sorun çıkmayacağı düşüncesindeyim. You are not allowed to view links. Register or Login alfin ekibine, You are not allowed to view links. Register or Login alfayedek'e kafamdaki bu soruları kaldırdıkları ve yardımları için teşekkür ederim. Seviyorum alfisti ailesini :)  :alfisti:  :arkadasim:

Hadi geçmiş olsun bu trickleri aslında böyle yazıyorum sağa sola ama sonra kendini editör falan sanan arkadaşlar sorunları bulmuş çözmüşler gibi kendileri makale yazıyolar :))

You are not allowed to view links. Register or Login müsait olsanda domaini artık açsak yav :D
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Cihan82

Hadi geçmiş olsun bu trickleri aslında böyle yazıyorum sağa sola ama sonra kendini editör falan sanan arkadaşlar sorunları bulmuş çözmüşler gibi kendileri makale yazıyolar :))

You are not allowed to view links. Register or Login müsait olsanda domaini artık açsak yav :D

Sağolasın :) Boşver bilgi senden çıksın da yayılsın, hiç değilse doğru bilgi yayılmış olur :)
2003 Azzurro Gabbiano 156 Mk 1.5 SS
1998 Laguna 2.0 RXE
2015 Ford Tourneo Courier
2009 Fiat Bravo 1.4 T-Jet Emotion
2001 Ford Focus Sport Trend

octinum

Aslında önce biz yazalım, sonra sağa sola çemkiririz. :)
Sevindim sorunun çözüldüğüne. Hepimizin aklında bulunsun. İkinci el alıyoruz arabaları, ne çıkacağı belli olmuyor.