Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

bende yakalandım bu hastalığa :) 159 1.9 jtdm q-tronic

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

akıllı

Kazasız belasız daha çok km lere inşallah...

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ali Jea

Kazasız belasız daha nice 200.000 kmler yapın inşallah mutlu mesut :))

Telefonumdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ekerem

teşekkürler :alfisti:
You are not allowed to view links. Register or Login
Nice 200 bin km'lere olsun :nazar:

Emme manifoldu döküm mü? Plastik mi?
valla tam bilmiyorum. 2008 model ama 2007 trafiğe çıkışlı. ustaya gidince bi sorucam.
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

TRSemih

teşekkürler :alfisti:valla tam bilmiyorum. 2008 model ama 2007 trafiğe çıkışlı. ustaya gidince bi sorucam.
Gerek yok, gözle görebileceğiniz bi şey

Aslında diyeceğim şu ki; döküm manifoldların içerisinde plastik flaplar var. Plastik manifoldların içerisinde de çelik flaplar var. Plastik olan kırılıp kaçarsa sıkıntı yok yanıyor ama çelik olan motora kaçarsa komple motor yaptırmak gerekiyor çoğu zaman. En güzeli triger değişiminde emme manifoldunu değiştirmek yerine flapları çıkarttırıp iptal ettirmek. Zira pratikte bir işe yaradığını sanmıyorum. Sürekli açık kalabilir.

Bilgi edinmek adına bu bağlantıyı okuyun mutlaka;

A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

ekerem

sonunda aldığım ti marşpeyelleri temizleyip fotoğraflayabildim. Ti jantsız bile çok hoşuma gitti ayrı bi hava kattı.
Ön kaputumda da canımı çok sıkan taş izleri vardı. Onları yok etmek adına kaputu boyattım rengi tutturamamışlar tekrar boyat falan biraz canım sıkıldı ama sonunda oldu çok şükür.

200.000i de geçmişken yakıt katkılarına bakıyorken You are not allowed to view links. Register or Login 'nun konusundaki liqou moly katkısını okudum. bende sipariş geçip ekledim. Kendisine çok teşekkür ederim. Tek cümleyle anlatmam gerekirse ''Aman Allahım''. Araba gerçek manada yer uçağı oldu. Aldığımız yakıtlar ne kadar kötüyse artık katkıyla beraber vites geçişleri bile serileşti sanki. Öncesinde de ceratec uygulaması vardı ilk başta gerçekten onla da ses kesilmesinin farkını hissetmiştim. Belki ikisinin karışımıyla da güzel bişey olmuştur.
Motora zararı olmadığından emin olsam her depoya atarım :D

156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login beğendiğinize sevindim. performans artışının psikolojik olmadığı kesin :)
ti marşpiyeller de gayet güzel olmuş.
güle güle kullanın.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

TRSemih

Onur'da bir süre bu kombinasyonda kullandı. Bu jantlarla ti marşpiyellerin uyumu benim hoşuma gidiyor. Hyper Black 8C ile ateş ediyor bu renk, denk gelince sonraki adım olmalı :)

Güle güle kullanın  :nazar:
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

TRSemih

[Virüs enjekte ediliyor...]

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

akıllı

ekerem

[Virüs enjekte ediliyor...]

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Canavar gibi olmuş maşallah çok güzel. Benim 19 janta geçmem icin ikinci arabayi almam lazım. Aslında aklimda ti jantlar var ama eşim 17 janta bile konforsuz diyo. Bence hiç öyle değil ama İlk sahip olduğumuz araba vw olunca konfor konusunda alfa'yı savunamiyorum.
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

ucarozcan

evet jantlar güzel olmuş. Maşallah :nazar: :nazar:
ama ayna kapakları orijinale dönse nasıl olur. :)
Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

TRSemih

Hocam bu eş fikirlerini bir kenara bırakalım lütfen Marka model seçiminde görüşleri alındı tamam ama jant ebadına da karışılmasın bir zahmet. Sen ne istiyorsun? Hah onu diyorum

8C'ler 18" biliyorsun. Üstelik 159'da en iri hatta 19 vari duran tek jant. Bence erteleme.

159 yol tutuş dinamikleri itibariyle zaten sert bir araç. 17" 18" 19" olması emin ol fark etmiyor. 
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

ekerem

Selamlar,
tam 159'da herşeyi istediğm gibi yaptım derken bi anda sabah arabayı çalıştırıp 200 m gitmeden vites kutusu arızası yazdı. Araba da hissedilir hiçbir sıkıntı yoktu ama kronik şanzıman beyni arızasına rastladığımı hissettim. Zeki ustayla da konuşunca aynı teşhisi koydu. 180.000 km ye kadar hiç değişmemiş şanzıman yağını değiştirmiş olmam tetiklemiş olabilir mi bilmiyorum hızlıca yenisiyle değişime zeki ustaya gittim. sabah erkenden ordaydım sağolsunlar işimi yarım günde bitirdiler. Aradan 10  bin bakımını temizliğinide hallettim Orda wolkanku nun eski makinayı da gördüm. temiz bakılmış az km bir 159un ne kadar güzel olabileceğine canlı şahit oldum.
Yeni beyinle ilk 30 km için konuşacak olursam yağ değişiminin de etkisiyle sanki araba bi anda rahatlamış gibi oldu. P den R ye yada Dye aldığımda hiç bi fark titreşim olmuyor. ve ayağımı gazdan çektiğimde önceden sanki şanzıman arabayı tutuyor gibiydi şimdi akıp gidiyo gibi. Yeni sürprizler çıkmaz artık inşallah :)
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

wolkanku

geçmiş olsun , yeni şanzıman beyni de hayırlı olsun.

zeki abi benim aracımı sevdi iyi bakıyor ve çok memnun..ilk defa bu kadar uzun kaldı bir araç kendisinde  :lol:
herhalde bazı arkadaşların hayalindeki şasedeki boyasından dolayı çok sevdi aracımı  :lol:
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ekerem

Teşekkür ederim. Artık zeki ustadaki 159 sevilmicek gibi degilki. 159 lar konforlu değilmi acaba diye kendi kendime sorarken zeki ustanın arabası vazgecirici cevabı verdi. Acaba sıfır benzinli bi 159 nasıl olurdu merak ediyorum :)
geçmiş olsun , yeni şanzıman beyni de hayırlı olsun.

zeki abi benim aracımı sevdi iyi bakıyor ve çok memnun..ilk defa bu kadar uzun kaldı bir araç kendisinde  :lol:
herhalde bazı arkadaşların hayalindeki şasedeki boyasından dolayı çok sevdi aracımı  :lol:
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

ekerem

Araç tavanında ve kaputta ince ince çizikler görüp çıldırıp nasıl olur derken çamurlu patiler cevabı verdi :D o değilde yatay c sütununda nasıl yürüyebilir sevimli pislik :) Artık eve geldiğimde koşarak arabanın üstüne çıkıyor
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

Blackhawk

Sayın ekerem, bir solukta konunuzu tecrübelerinizi okudum,mükemmel bir çalışma mükemmel bir araç ortaya çıkarmışsınız.Bu araç hakkında kafamdaki çoğu soru/arıza giderdiniz,teşekkür ederim.Kazasız,arızasız keyifli sürüşler.Umarım bir gün canlı görürüm aracı,iyi günler.

admin

Çok iyi bir cila ile kedi veya kedilerin araç üstüne çıkmalarını engellemiş olursunuz, çünkü bu durumda aracın üstünün kaygan olması sebebi ile kedinin patiler tutunamayacaktır (tırnak atarsa, o ayrı tabi). Kediler kaygan zemini sevmediklerinden ilişmeyeceklerdir.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

ekerem

Sayın ekerem, bir solukta konunuzu tecrübelerinizi okudum,mükemmel bir çalışma mükemmel bir araç ortaya çıkarmışsınız.Bu araç hakkında kafamdaki çoğu soru/arıza giderdiniz,teşekkür ederim.Kazasız,arızasız keyifli sürüşler.Umarım bir gün canlı görürüm aracı,iyi günler.
Teşekkür ederim yardımı dokunduysa ne mutlu. Daha iyisi sizin olsun inşallah :)
Çok iyi bir cila ile kedi veya kedilerin araç üstüne çıkmalarını engellemiş olursunuz, çünkü bu durumda aracın üstünün kaygan olması sebebi ile kedinin patiler tutunamayacaktır (tırnak atarsa, o ayrı tabi). Kediler kaygan zemini sevmediklerinden ilişmeyeceklerdir.
Aslında Arabayı hiç cilasiz bırakıyorum en kotu ihtimalle yıkama sonrası hızlı cila. Düzenli olarak wax. Bizim kedi çok tecrübeli diyelim :D
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

ekerem

Bi kaç ay önce seken bir çakılla ön cam çatlamıştı. Kaskodan Bostancı da Güya kurumsal !!! bir firmadan cam değişimini yaptım. daha arabaya bindiğimde ön konsoldan gelen çatır çutur sesler beni çıldırttı. hemen dönüp söyledim ama geçici falan filan macun iyice kuruyunca geçer dediler. Geçmedi.Köşelere Silikon spreyler falan, yine geçmedi. farklı zamanlarda birçok kez gidip durumu anlatıyorum. verilen en yaratıcı cevap ''Bu ses, Alfalarda hastalık hepsinde var '' . Danıştığım farklı bikaç yerde de aynı cevapları veren oldu ''lan delirtmeyin adamı diyemiyorum''.  En sonunda kendim farklı bi yerde camı söktürmeye karar verdim. Alfayedekten orjinal fitili alıp işini iyi yaptığı söylenen farklı bi camcı ya gittim. adam daha arabayı görünce camı yamuk takmışlar dedi. Camı sökünce bir de baktık ki camın konsola yaslanmaması için alt tarafa konulması gereken takozlar yok. camın ön tarafındaki plastik parçaların dişlerini kırıp japonla yapıştırmışlar >:( onları da sıfır orjinallerini aldım. Şimdi fotoğraflarla gitsem söylesem yine pişkin bir cevap alırım.

Velhasıl kelam Arabanızdan soğumak istemiyorsanız firma ismine bakıp işini nasıl yaptığını bilmediğiniz insanlara gitmeyin :yukari-ok:
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

qrkmtp

sabrican

Bi kaç ay önce seken bir çakılla ön cam çatlamıştı. Kaskodan Bostancı da Güya kurumsal !!! bir firmadan cam değişimini yaptım. daha arabaya bindiğimde ön konsoldan gelen çatır çutur sesler beni çıldırttı. hemen dönüp söyledim ama geçici falan filan macun iyice kuruyunca geçer dediler. Geçmedi.Köşelere Silikon spreyler falan, yine geçmedi. farklı zamanlarda birçok kez gidip durumu anlatıyorum. verilen en yaratıcı cevap ''Bu ses, Alfalarda hastalık hepsinde var '' . Danıştığım farklı bikaç yerde de aynı cevapları veren oldu ''lan delirtmeyin adamı diyemiyorum''.  En sonunda kendim farklı bi yerde camı söktürmeye karar verdim. Alfayedekten orjinal fitili alıp işini iyi yaptığı söylenen farklı bi camcı ya gittim. adam daha arabayı görünce camı yamuk takmışlar dedi. Camı sökünce bir de baktık ki camın konsola yaslanmaması için alt tarafa konulması gereken takozlar yok. camın ön tarafındaki plastik parçaların dişlerini kırıp japonla yapıştırmışlar >:( onları da sıfır orjinallerini aldım. Şimdi fotoğraflarla gitsem söylesem yine pişkin bir cevap alırım.

Velhasıl kelam Arabanızdan soğumak istemiyorsanız firma ismine bakıp işini nasıl yaptığını bilmediğiniz insanlara gitmeyin :yukari-ok:

Okurken içim sıkıldı. Müşteri memnuniyetini kimse düşünmüyor artık.  Bakkala bile referanssız gidilemeyecek neredeyse.
2007 159 Manuel
2007 159 Q-tronic

MusamPa

Geçmiş olsun.
Dikiz aynasının cama yapışan metal kısmı camdan parça koparmış, tekrar tutmaz diye yanlamasına bi parça koyup yapıştırılmış.
Koku ve buğu sensörü camdan uzaklaştığı için çoğu zaman çalışmıyor.
Cam değiştiğinde en azından 1 gün hareket ettirilmemeli demişti Zeki ve İhsan usta.
Birkaç yere sordum 159 camı elimizde yok getirtiriz ama ne zaman gelir bilmem gibi cevaplar aldım.
Bende işlerin yoğunluğundan dolayı ertelemiştim.
Memnun kaldınız sanırım. Nerede değiştirdiğinizi söylerseniz memnun olurum.
02 - 156 2.0 TS Executive
09 - 159 1.9 JTDm Distinctive+

ekerem

Geçmiş olsun.
Dikiz aynasının cama yapışan metal kısmı camdan parça koparmış, tekrar tutmaz diye yanlamasına bi parça koyup yapıştırılmış.
Koku ve buğu sensörü camdan uzaklaştığı için çoğu zaman çalışmıyor.
Cam değiştiğinde en azından 1 gün hareket ettirilmemeli demişti Zeki ve İhsan usta.
Birkaç yere sordum 159 camı elimizde yok getirtiriz ama ne zaman gelir bilmem gibi cevaplar aldım.
Bende işlerin yoğunluğundan dolayı ertelemiştim.
Memnun kaldınız sanırım. Nerede değiştirdiğinizi söylerseniz memnun olurum.
Size de geçmiş olsun. Kavacikta cubukluya inerken küçük bir dükkan ''Sem oto cam" da yaptırdım. Kaskolu değişim de yapıyorlar. 22 yıldır oto cam işiyle uğraşıyorlarmış.
Ustalarında dediği  gibi bende cam takılan yerden 24 saat arabayı kıpırdatmadim. Dükkanın içinde bekledi. Evim bu tarafta eğer gelirseniz haber edin müsait olursam yardımcı olmaya çalışırım :arkadasim:
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

MusamPa

Teşekkürler.
Bende Ümraniye de oturuyorum. İş gereği Beykoz taraflarını çok iyi biliyorum.
Hafta içi dediğiniz yere bakacağım. Bulamazsam haberleşiriz.
iyi günler.
02 - 156 2.0 TS Executive
09 - 159 1.9 JTDm Distinctive+