Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bella'yı takdimimdir: 156 2003 Mk1.5 Selespeed - 34 GH 8783

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

coyote

octinum

Olay anı videosu da geldi efenim.  :)

You are not allowed to view links. Register or Login

kuti147

Abi tekrar geçmiş olsun, daha yakışıklı geri dönecek bella  :arkadasim:
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

coyote

Çarpan arkadaşınki umarım tek seferlik bir dalgınlıktır. Her zaman refleksleri bu şekildeyse, toplu taşıma kullanması, hem kendisi, hem de trafikteki diğer kişiler açısından daha hayırlı olur.

murat

Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Ebayazıt

Tekrardan çok geçmiş olsun abi, fotoğrafı attığında direkt aklıma ufaklık geldi çok şükür onlarda bir şey olmaması sevindirici. Onun haricinde Bella'nın toparlanmasını yakından takip ediyor olacağım, ayrıca soğukkanlı tavrını takdir etmeden geçemeyeceğim.
34VD9753 - 156 2.0 (1999)

halil

cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

Kibitzer

2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

octinum

Çok sağolun arkadaşlar, sizlerden uzak olsun.

You are not allowed to view links. Register or Login  ben BMW'yi daha tehlikeli buluyorum ya. Çarpan genç arkadaş evet bir hata yaptı ama BMW'nin durum oldukça saçma.

Ben aslında tam frenaj öncesi hafif fren yaptım. Sağımda başka bir araç vardı (videonun sonundaki sarı Peugeot olması lazım), fren lambasını yakıp kuvveti yavaş yavaş artırarak, dörtlüleri de yakarak bunu uyarmaya çalıştım. Bu akıllı artık "acemi yea, sol şeritte gereksiz fren yapıyo" mu dedi kendi kendine ne yaptıysa, bir türlü uzaklaşmadı. Ben sol tekerleri refüj tarafındaki banket çizgisine yaslamasam, Orta şeritteki sarı da olayı anlayıp sağa kaçmasa o BMW ya bana, ya sarıya, muhtemelen de ikimize birden vururdu işte. İnşallah kendi ustalığı değil başkasının hareketi ve şansıyla kurtardığının farkındadır, o kafayla giderse başka yerde patlar o.

Testarossa

Emirhan abi çok geçmiş olsun, ilk aklıma gelen Arya sarsıntı geçirdi mi oldu.
9 yaşında çocuğu oto koltukta seyahat ettirmeni tebrik ederim, keşke her ebeveyn bunu yapsa  :( Ben her ortamda çocuk oto koltuğunun önemini anlatsam bile oto koltuğu aldıramadığım insanlar var. Kucakta  6 aylıktan küçük bebek taşıma vs. gibi çok kötü sonuçlar doğuracak şekilde hareket edenleri bilinçlendirmek lazım.

Kamu spotu oldu kusura bakma, biliyorum ki senin için sorun olmaz . Tekrar geçmiş olsun tamiratla ilgili  bazı - trickleri - paylaşmaya hazırım  :alfisti:
this is all about passion

octinum

Emirhan abi çok geçmiş olsun, ilk aklıma gelen Arya sarsıntı geçirdi mi oldu.
9 yaşında çocuğu oto koltukta seyahat ettirmeni tebrik ederim, keşke her ebeveyn bunu yapsa  :( Ben her ortamda çocuk oto koltuğunun önemini anlatsam bile oto koltuğu aldıramadığım insanlar var. Kucakta  6 aylıktan küçük bebek taşıma vs. gibi çok kötü sonuçlar doğuracak şekilde hareket edenleri bilinçlendirmek lazım.

Kamu spotu oldu kusura bakma, biliyorum ki senin için sorun olmaz . Tekrar geçmiş olsun tamiratla ilgili  bazı - trickleri - paylaşmaya hazırım  :alfisti:

Tam tersi, kamu spotu yapalım bunu ya, çok mantıklı. Ben bir ara o kullandığım koltuğun modelini falan paylaşayım. Harika fikir, eline aklına sağlık You are not allowed to view links. Register or Login !

stormvalley

Kızım ilk doğduğu günden bu yana puset ile başlayarak sürekli kullandık oto koltuğunu ve hatta bu güne kadar yaş ve ağırlığına göre 4 farklı model değiştirdik. Eşimin arabası olduğu dönemde o araba için de aldık bir tane. Hala evden çıkıp markete gitsek bile koltuğuna oturur. Bu işin şakası yok... Ve ne yazık ki arkada oturanların kemer takma alışkanlığı yok denecek kadar az ülkemizde, aslına bakılırsa arka oturanın savrulmasıyla kemeri takılı dahil olsa şöför dahi büyük hasar alabilir.

Sözün özü araç içi güvenlik çok önemli ve en başta kemer kullanımı geliyor. Çocuk varsa yaşı ne olursa olsun koltuğuna oturmalı koltuk kullanamayacak yaşta olanlar ise BOOSTER kullanmalı ve kemerini bağlamalı.

Umarım kişisel çabalarımız ve çevremize bu işi dikte etmemiz etraftaki birkaç kişide farkındalık yaratabilir.

Kimsenin kemerin ve oto koltuğunun faydasını görecek tecrübeler yaşamamasını umarım.

Tekrar geçmiş olsun.

DcD-Semih

Ara ara 156 sattığıma her üzüldüğümde asıl amacın isofix ve top tether bağlantısı için Giulietta'ya geçtiğimi kendime hatırlatıp üzüntümü unuttuyorum. Şu çocuk koltuğu veya booster ile kombine kemer kullanımının önemini benim gibi bir 112 çalışanı olunca daha çok anlıyorsunuz, gittiğim bazı vakalarda içim parçalanıyor, o kadar önlenebilir o kadar önüne geçilebilir ölümler ve sakatlanmalar var ki, bu işi keşke bir şekilde bilinçli insanlar olarak öne çıkarabilsek.

Geçmiş olsun abi ayrıca, basit bir hasar, gayet sorunsuz şekilde hallolur hayırlısı ile.

22101316I cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

octinum

Joie Multi Stage veya Stages diye bir şey kullanıyorum ben, biri diğerinin yeni modeli, hangisiydi hatırlamıyorum. Yeni olan benimki. İsofix yok, emniyet kemeriyle bağlantı. 156'da, en azından Mk1.5'tan itibaren isofix bağlantısı var, ama o tarihte tüm arabalara uysun diye böyle almıştım. Sonradan hanım tekrar aktif araç kullanmaya başlayınca aynısından bir tane daha bulup ikinci arabaya taktım. Sabit iki arabada da kullanıyorum.

Sırtından tutup çekince uzuyor, 12 yaşa kadar destekliyormuş. Tabii çocuğa da bağlı o, bazısı bir bakarsın 11 yaşında geçiverir ama bizimki rahat görünüyor. Yarış koltuğu kızım bu diye gazlayıp birkaç da Alfa WTCC türü arabadaki beşli harness'ı gösterdim, pek seviyor koltuğunu. Ben hemen her seferinde totom dışarıda kafam içeride bağlamak zorundayım tabii. :D

M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Fatihob

Abi geçmiş olsun, kötü sürücüler denk gelmiş. BMW öyle yada böyle kurtarılmış ama Egea frene dokunmuş sadece, sert fren yapmamış bile.
..

Gouki

octinum

Eh, bagaj havuzu ve sağ arka çamurluk düzeltilip, bagaj kapağı değişince olur gibi düzgün. Hazır açmışken bir de bagaja ses yalıtımı yapayım dedim, ne dersiniz?

coyote

Kaporta işleri için LPG tankının sökülmesi gerekecek mi bilmiyorum. Eğer gerekmiyorsa ve sadece izolasyon için tankı söktürmek gözünde büyümezse, izolasyon iyi olur elbette. Bu arada, 10 yıllık tank değişim süresine ne kadar kalmış bir bak istersen. Eğer o da yaklaştıysa bir taşla iki kuş olur. 

Tolga033

Videoya göre sonu böyle olmayabilirmiş sanki ama olacağı varmış.
Tekrar yaşamamanız dileklerimle, büyük geçmiş olsun.  :nazar: :clover:
Yalıtım işi dediğiniz gibi mantıklı bir hareket olur.

octinum

Kaporta işleri için LPG tankının sökülmesi gerekecek mi bilmiyorum. Eğer gerekmiyorsa ve sadece izolasyon için tankı söktürmek gözünde büyümezse, izolasyon iyi olur elbette. Bu arada, 10 yıllık tank değişim süresine ne kadar kalmış bir bak istersen. Eğer o da yaklaştıysa bir taşla iki kuş olur.

Tank geçen ay değişti. :) Tanka girmemiş ama. Zaten tank gövdenin kendisinden sağlam. Bilmiyorum sökülecek mi ama daha sonra ben de sökebilirim belli olmaz.

Yalıtım gerçekten etkili olur mu ondan emin değilim bir tek. 156 arka davlumbazları zaten kumaş gibi bir malzemeyle kaplı. Aslında oradan gelen ses minör bir fark yaratıyor, başka yerlerden gelen seslerin arasında zaten farkedilmiyor olabilir de. Yapıp ölçenimiz de yok herhalde aramızda. Bakalım :)

YasinC

Çok geçmiş olsun ciddi birşey yok maddi olarak biraz üzecek ancak toparlanır. O yoldan nefret ettim son zamanda. Orta şeritten gitsen yol bozuk tak tuk gidiyorsun. En sağ zaten felaket. En solda da yoldan bağımsızlığını ilan etmek üzere olan kanalizasyon kapaklarından kaçmak gerekiyor.

octinum

Kaza işi bizim planları 1 sene kadar öne aldı, maddi olarak ve zaman anlamında biraz zorlasa da komple boyaya girdik. :)

Renk değişimi olmadığından arabanın içini soymadım, sadece dışı (kapı kolları, anten, vesaire) ile camları aldık. Astar ve baz katta boyacımın tecrübesine uygun olması için onun seçiminden yürüdük, verniği ise solmaya karşı uzun süre korumasını istediğim için yükselttim. Finalde Duxone baz kat, Standox vernik oldu.

Rosso Alfa için "notoriously transparent" diyorlar, fabrikada belirli bir tonda astar üzerine atılıyormuş. Yabancı forumlarda "pink primer" falan diye görüyordum. Diğer yöntem ise astar üzerine bir ara kat atmak. Yani arabada astar, ara kat (ground coat diyolla), baz kat (bizim Rosso Alfa), en son da vernik oldu. Tam da arabanın fırına gireceği gün işim çıkınca ben yetişemedim, boyacım benden önce başlamış ve bu pembeyi yapmış, ben gittiğimde baz kat da bitmiş, verniğe geçmişlerdi. 

Renk olarak, 156 için Rosso Alfa 130 kodlu geçiyor. Bunun da varyantları varmış, aşağıdan görebilirsiniz; Darker, yellow and darker, dirtier falan gibi seçenekler. Kartta gördüğüm arabada farklı çıkarsa diye çekindiğimden, bir de amacım zaten belirli bir renk değil "orijinal"e dönmek olduğundan, ben Standart seçeneğini seçtim. Linkte Glasurit'inki var, benimki Duxone, belki ufak farklar vardır ama genel olarak durum benzer.

Neyse. İşte birkaç foto. :)

devirsever

1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6 (Güncel)

murat

Boya halinde olan Alfasının resimlerini çekerken lastiklere parlatıcı süren adamdır Alfisti  :nazar:  :clover:  :serefe:  :arkadasim:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

octinum

You are not allowed to view links. Register or LoginBoya halinde olan Alfasının resimlerini çekerken lastiklere parlatıcı süren adamdır Alfisti  :nazar:  :clover:  :serefe:  :arkadasim:

Ahah yok yok boyacı kendisi yapmış. :D Ben yapar mıydım? Yapabilirdim. Orası ayrı.:D