Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 159 aracımdaki büyük sorunlar!(Resim eklendi)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Passione

Geçtiğimiz aralık ayında 2008 model 0 km de Alfa 159 1.9 jtd Q-tronic sanzımanlı araç aldık. Aracı Birmot Zincirlikuyu bayiinden aldık fakat Denizli de yasadıgımız için aracı Antalya Birmot bayiinden teslim aldık. Aracın içi rezalet bi şekilde kirliydi şok olduk. Aracımız alıp Denizli'ye döndük.Ertesi gün aracın içinde 3 yerinde derin çizikler oldugunu fark ettik. Hemen aksamına da sol stop lambasının iç malzemelerinin yerinden cıkık oldugunu fark ettik.

Daha bitmedi, 1hafta sonra yagan ilk yagmurda aracın arka sag direğindeki airbag tıpasından içeri su aldıgını gördük. Artık ne yapacıgımız sasırdık nasıl kötü bir durumda oldugumuzu siz düşünün artık. Hemen aracı satın aldıgımız Birmot u aradık. Bize en yakın servise götürmemizi söylediler. İzmir Enriko Aliberti ye gittik. Servise gitmişken üretim hatalı olan stop lambasını yenisiyle değiştirdiler (yenisininde kenarının kırık oldugunu sonradan gördük!!!!)

İyi niyetli bir müşteri oldugumuz için ve aracımızı cok sewdigimiz için bu kadarına göz yumduk. Ama böle bir aracın içine su almasını hazmedemedik ve aracın yenisiyle değişimini istedik. Zaten serviste su alma arızasını gidermeyi bırakın bulamadı bile. Ve aracım o günden beri içine su alıyor!!!! Tavan döşemeleri artık sudan çürümeye başladı. Araç yavas yavas kullanılamaz hale geldi!!!!

E-mail ler attık, telefonla aradık, hiçbir şekilde yanıt alamadık geçiştirilmeye çalışıldık Birmot ve Tofaş tarafından!!!

Canımıza tak ettigi için bu üretim hatalı otomobilin yenisiyle değişimini istememiz en büyük hakkımız. Buna olumsuz yanıt verdiler. Bizde hakkımızı yasal yollarla aramaya karar verdik ve Tofaş ve Birmot'a bize Ayıplı Otomobil sattıkları için dava açtık.

Aracı aldıgımızdan beri yüzümüz gülmedi bir arabada olabilecek en utanç verici hata başımıza geldi. Bu durumu İtalya'ya mail yoluyla taşımayı düşünüyoruz. Efsana markalarının Türkiye'de hangi ellerde oldugunu görmelerini okadar cok istiyorum ki.

Ben arabamı bunca şeye ragmen seviyorum ve sizden kendinizi benim yerime koymanızı istiyorum. Yorumlarınızı ve yardımlarınızı acilen bekliyorum.  İyi günler iyi sürüşler...

Not: Arkadaşlar yazdıklarım cok uzun gibi gözükebilir kusuruma bakmayın aslında yaşadıklarımın sadece kısacık bir özeti :(

Edited by - Passione on 02/06/2008  13:45:08

Edited by - Passione on 05/06/2008  21:21:20
"centocinguantanove"

t_e_m

Rezalet... Bu kafayla hiçbir şey olmaz bunlardan, küçük karlar için ne büyük yaralar açıyorlar itibarlarında, küçük kafalar işte.

t_e_m

Benim bildiğim, kim olduğunu hatırlamıyorum ancak 159 alan birileri daha yaşamıştı benzer durum sitede.. İlgililerin yardımı gecikmez merak etmeyin, geçmiş olsun...

Passione

Ya arkadaşım işte bu marka bu ellerde imajını kaybediyor buna dur demek lazım!!! Teşekkür ederim arkadaşım sagolasın :S Desteklerinizi bekliyorum
"centocinguantanove"

Çok üzücü bir durum gerçekten allah sabır wersin size.Yepyeni bir arabada böyle sorunlar utanç werici.

Bence hiç wazgeçmeyin elinizden ne geliyorsa yapın arabanızı degiştirsinler.

Sercan Keklik

=) bu 159larda hep böyle problem var sanırım bı yerı kırık bı yerı zarar görmüş olarak geliyor nası check ın yapıyolar anlamıyorum
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Sportivo

Ya garip bir şekilde bazı 159'lar nedense böyle, bence başlı başına araştırılması gereken bir konu. Hatta içimden ulan pert Vectra'ları toplayıp mı gönderiyorlar diyorum ama yok artık deve deriz sanırım toptan...
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

SertackeS

sıfır diilmiydi araç? bence ilk farkettiğiniz anda gidip rezalet çıkarmanız gerekirdi. okadar para verip de göz yumulmaz en ufak bir çiziğe bile. ikinci el olsa anlarım ama sıfır araç sonuçta
2007 GT  1.9JTD Q2
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive beyaz
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive kırmızı

burcintun

Yok yaa okudukça kafayı yedim durdum. Böyle rezalet olamaz yaa. Bu koca otomobil fabrikası nasıl parçaları kontrolden geçiriyor. Anlamadım gitti. Sercan da da aynı benzer problemler vardı. Şaşırdım kaldım. Yani çok mu zor aracın bütün fonksiyonel özelliklerini denemek içini dışını parçalarını kontrol etmek. Yani kıl olduğum kadar var. Allah nasip eder mi sıfır araç bilmiyorum ama saçmalık. Ben aracın eksper gibi herşeyini dener kontrol eder içini dışını bakar öyle alacağa benziyorum. Ya da biz Türkler hiç sesimizi çıkarmıyoruz yaa alttan alan insanlarız yaa. Defolu araçları bize gönderip servislerde parçaları yenileriyle mi değiştirmeyi amaçlamışlar. Bence affedilir bir kusur değil bu dedikleriniz. Haa koltuğun altında dikiş hatası vardır görünmüyordur. Göz zevkini bozmaz bu gibi şeyler önemli değil. Aslında üreten için önemli ama bence çok kusurlu sayılmaz. Bu gibi ufaka şeyler amenna. Ama sizin ve Sercanınkiler çok tuhaftı..Allah sabır versin. Vallahi ben sıfır araç alınca böyle sorunla karşılaşsaydım ortalığı karıştırırdım. Bence İtalya ya mail atın seri numarasından tedarikçiler, o gün o vardiya da çalışanlar ayvayı yer belki.

Passione

Ben kesinlikle şuna inandım şuan Sercan arkadaşın da aracını düşünerek, Türkiyeye gelen araçlar sorunlu yada 2. kalite gibi birşey!!!!Bakın bizim araçtaki stop problemini görmemek imkansız.Ya o aracı bilerek türkiyeye gönderdiler yada birmot'a gelen ayıplı aracı birmot bize bilerek sattı!!!

--İtalya'ya ulaşamadık maalesef.Bir e-mail adresi falan biliyorsanız yardımcı olur musunuz?

(Sercan senin aracında ne gibi sorunlar vardı??)

Edited by - Passione on 02/06/2008  17:40:00
"centocinguantanove"

burcintun

Bence e-mail ile falan olmaz bu sorun. İyi İtalyanca bilen birine aratırsan daha etkili olur. Bu numarasını buldum. Olmazsa fabrikanın numarasını istersiniz.

Fiat Group Purchasing S.r.l.
C.so Agnelli, 200
10135 Torino (Italy)
Tel. +39 011 00.31111

Passione

Çok teşekkür ederim arkadaşlar önerilerinizi dikkate alıcam kesinlikle, eminim benim kadar üzüldünüz :( eksik olmayın sagolun... Konuyla ilgili detaylı bilgiye veya herhangibir alakalı örneğe ulasırsanız lütfen haber edin banada iyi günler sorunsuz sürüşler...
"centocinguantanove"

ATA

2. değil, 3. kalite Candoğan Bey, Mercedes bile 2. kalitesini ülmekize yollarken Alfa'dan dah iyisi beklenemez zaten Avrupada ki çogu alfa daha kaliteli malzemelerle üretiliyor, bu bir gerçek!

Kıbrıs'da ki Alfalar bile bizimkilerden çok daha kaliteli.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Passione

Evet ve biz bu araçlara verdiğimiz paralarla Avrupa'da bunlardan 2 tane alırız!! Diyecek laf bulunmuyor bu raddeden sonra. Yardımlarınızı fikirlerinizi bekliyorum sayın alfistiler...
"centocinguantanove"

cuneyt

gercekten basima gelmiscesine uzuldum diebilirim. umarim guzel bi sonuca ulasirsiniz.

SertackeS

haklıyken haksız duruma düşmek de var işin içinde. aracı aralık ayında almışsınız siz. "bu araca sonradan kullanıcı hatası" muamelesi yapacaklardır büyük bir olasılıkla.
2007 GT  1.9JTD Q2
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive beyaz
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive kırmızı

Passione

Yok öle yapamazlar biz önceden davrandık aradık mailler attık onları anında haberdar ettik yani  onlarda kabul ediyolar avukatımızlada konustuk öle bir savunma yapmalrı mümkünb değil o konuda içimiz rahat ama bunlardan beklerim böle birşeyi cin olmuşlar adam carpmaya calısıyorlar!!! Hak ettiklerimizi ve hakettiklerini alacagız ve alacaklar... Sagolun siz yinede..
"centocinguantanove"

n/a

Yazdıklarınızdan haklılığınız ve mağduriyetiniz gayet ortada..

Sizden ricam bahsettiğiniz derin çizikler, kırık stop lambası, su alan airbag tıpası, çürüyen döşeme gibi şikayetçi olduğunuz kısımların fotoğraflarını bizimle paylaşmanız..

147BLACK

2002 yılında anneme Ankara'daki ünlü 2 Honda servisinden birinden Civic alıyoruz.
Gri bir Civic aldık.
Annem bir 8 ay kullandı ama hiç memnun değil.
Araba gitmiyor sanki deyip duruyor.
Ondan önce 96 Corolla GLI'si vardı ve onuda ben almıştım kendisinden.
Daha sonra bir gün Toyota'mı alsam acaba deyip duruyordu ve diğer bir büyük Honda servisine aracın fiyatını sormaya gittik. 2. el...

Adam daha 3 metreden, yanına bile yaklaşmadan "araç boyalı, nasıl bir kaza yaptınız" dedi.
Annem çok şaşırdı... ben şaşırdım. 8 ay olmuş ve sıfır almışız aracı ve hiç bir kazası yok.
Direkt boya ölçümleri yapıldı ve araç cidden boyalı çıktı.
Daha sonra annem diğer Honda servisine gitti ve ortalığı brbirine kattı.
Değişen bir durum olmayınca annem her gördüğü Civic'liyi yolda durdurup olayı anlatmaya başladı.
Bir çok Civic kullanıcısı boya ölçümü yaptırmaya gidince avukatla bize ihtarname çektiler.

Annem tüketici derneklerini, tanıdıkları ve siyasi bazı kişileri devreye sokunca belirli bir miktar para daha üstüne koyarak diğerinide takasa saydırarak FULL donanımlı bir 2003 Civic almayı başardı. Şu an araç 100 binde ve halen çok memnun.

Ama bu iş olana kadarda günlerce çok üzüldü ve mücadele etti. Muhtemelen tırdan düşmüş bir araçtı diyorlar.
Ama bu ne ciddiyetsizliktir bilinmez. Birmot'un genel müdürüyle konuştuğumuzda dedi ki, "bizde böyle olan araçları müşteriye söylüyoruz ve düşük fiyattan satıyoruz"

Gerçi konu Alfa olunca üzülsekte malzeme ve işçilik kusurlarının çokluğuyla karşılaşıyoruz. Bir ara İngiltere'de yapılan bir ankette müşteri memnuniyetinde Lexus, Toyota ve Honda ilk sıraları paylaşırken Alfa sonuncuydu.

Yinede aşk galip geliyor diyoruz her zaman.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

alfa156TS

yaşadıklarınız gerçekten çok üzücü. sizi çok iyi anlayabiliyorum. eminim müşteri hizmetlerinde telefona çıkan şahıs size "biz durumu ilgili mercilere aktarıp size bilgi vereceğiz" deyip telefonu kapatıyodur. karşında bir muhattap bulamamak insanı deli ediyor. (daha önce fiatla benzer problemler yaşamıştım) Umarım sizi mağdur etmezler.
aşkta bi yere kadar artık. 156 aracımı sattıktan sonra 156 mı, 159 mu derken birazda mantığımın sesini dinleyip yeni Audi A4 aldım. şu anda çok doğru bir karar verdiğimi daha iyi anlıyorum.

Dentist

Gerçekten insan ne diyeceğini şaşırıyor.Ama oturup beklememek gerektiği kuşkusuz.Sizinle bir şekilde uzlaşı yoluna gideceklerdir diye düşünüyorum.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

geg8183

İnsan böylesine absürd durumlarda uygun kelimeleri seçmekte zorlanıyor.Kendimde 8 aylık 159 sahibi olarak durumunuza kahroldum doğrusu.En büyük dileğim bu rezeletin hukuki işlemlerden sonra lehinize işleyecek bir sürece dönüşmesi ve mağduriyetinizin eksiksiz olarak giderilmesi...

Yalın

Çok üzücü bir durum, sorunlarınızın fotoğraflarını çekip burdan yayınlarsanız çok iyi olur kanısındayım.

Umarım hukuksal olarak lehinize bir sonuç elde edersiniz.

XETRaM

Çok üzüldüm gerçekten.. Dünyada ki en kaliteli markalarda bile hatalar olablir, normaldir. Ama hatalarını telafi etmek ZORUNDALAR kanısındayım.. Boş yere markanın adı kötüleniyor.. 0 alınan bir araçta bu kadar problem yaşanması çok üzücü.. İnş en kısa zamanda istediğiniz sonuçları alırsınız..

Passione

Bırakın telafi etmeyi hatayı kabul etmiyorlar. Böyle birşey görülmemiştir gercekten küçük karlar yapmak için bu markayı yerlebir ediyorlar!! Fotografları aksama atıcam arkadaşlar.. Yinede sagolun eksik olmayın
"centocinguantanove"