Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 159 aracımdaki büyük sorunlar!(Resim eklendi)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Passione

quote:

Aracınız şu an kaç km de Candoğan bey , bu arızaların dışında mekanik bir sorunla karşılaştınız mı şu ana kadar ? Gerek motor , gerek şanzıman vb gibi ?

Şuan aracım 8000 km de bunun 2500 km si de servise götürmekle oldu!:(
Mekanik sorun yaşamadım ama bazen gaza bastıgımda vites değişimine yakın bir gıcırtı sesi geliyor sanki hareketli bir cisim sabit bir yere sürtüyormuş gibi bir ses. Ama bu sonra kendiliğinden geçiyor daha çok şehiriçi kullanımda oluyor bu. Anlayabilmiş değilim neen kaynaklandığını ve ilerde bir sorun yaratır mı bu da kafamı meşgul ediyor. Sizde herhangi bir sorun oldu mu veya bildiginiz tipik sorunları var mı 159 ların?
"centocinguantanove"

Yalın

quote:

Şuan aracım 8000 km de bunun 2500 km si de servise götürmekle oldu!:(
Mekanik sorun yaşamadım ama bazen gaza bastıgımda vites değişimine yakın bir gıcırtı sesi geliyor sanki hareketli bir cisim sabit bir yere sürtüyormuş gibi bir ses. Ama bu sonra kendiliğinden geçiyor daha çok şehiriçi kullanımda oluyor bu. Anlayabilmiş değilim neen kaynaklandığını ve ilerde bir sorun yaratır mı bu da kafamı meşgul ediyor. Sizde herhangi bir sorun oldu mu veya bildiginiz tipik sorunları var mı 159 ların?

Benim aracım daha 4.000 km de , bende de aynı şanzıman sesi duyuluyor. Daha çok bir sürtme sesi gibi . Düşük hızlardan ani hızlanma yapıp hemen ardından ayağı gazdan bırakınca bu ses duyuluyor bende. 2 kasis arası hızlanıp yavaşlarken mesela.

Benim karşılaştığım bazı sorunlar :

- Sol ve sağ arka camlar kenarlardan su alıyor. Gökhan abimin 159 unda da aynı problem var.  Her yağmur yağışında yada araç oto yıkamadan çıktığında arka cam içleri ve fitil kısımları su ile doluyor.

- Q-tronic vites körüklerinde genel bir arıza var. Q- tronic vites körüğü değişmesine rağmen sorun çözülmüş değil. Yarı açık duruyor.
Tam kapamaya çalışınca triptonic kullanıma geçmiyor.

- Aracın aküsü 2 kere kendi kendine gevşedi ve aracın tüm elektronik sistemi bir anda gitti. Allahtan sürüş sırasında olmadı.

- Aracın içinde çok yoğun trim sesi var. Takur tukur ötüyor aracım. Müzik açmassanız kafayı sese takıyorsunuz.

- 0 aracın torpido gözü 3 cm uzunluğunda 1 cm genişliğinde içten kabarıktı.

- Aracı aldığımda her yanı yapış yapış stickerdı. Araç bana bu şekilde teslim edildi. İçi bej deri olmasına rağmen teslimatta çok özenmiş oalcaklar ki içindeki lekeleri deri koruma yaptırırken zor çıkardılar.

- Motora ilişkin bir problem yaşamadım ama şanzıman beni korkutuyor. Şu garip sesi ?  

bado

bu tip problemler gerçekten insanı ürkütüyor..ve soğutuyor..merak ediyorum diğer marka araçlardada bu tip problemli araçlar çıkıyormu acaba?..yeni nesil alfa deniyor kaliteden bahsediliyor..159'daki problemlere bak..her türlü hukuki hakkınızı arayın derim...bu aracın değişmesi gerek...nedir buya 70-80 bin tl veriyosun..aracın haline bak bu tip şeyler çok sinirlendiriyor benii..sorunsuz alfa olmıycakmı ya...
Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /

n/a

Antalya Birmot bayiinden teslim aldık. Aracın içi rezalet bi şekilde kirliydi şok oldu
-----------------------------------------------------------
Niçin teslim alıyorsunuz arkadaşım? İyi niyet bir yere kadar . Tekrar geçmiş olsun.

Alfadanadam

Öncelikle geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda aracınızı değiştirirler. İnşallah birgün başıma gelmez ama benzer bir durum olsa arabayı Tofaş merkezin önüne çeker bırakır giderdim. Yerinizde olsam binmezdim bile yani... Yapılanlar kabul edilebilir gibi değil. Alfistiturkey ailesi içindekiler bile bu tür durumlardan sonra bir daha Alfa mı? diye sormaya başlamışlarsa bu işte ciddi yanlışlar var demektir.

Şahsen, bugün 159 almayı düşünüyor olsam ciddi ciddi bir kere daha düşünürdüm......

147BLACK

159 çıkmadan önce Ankara Yenimahalle Birmot'taki Alfa Satış Görevlisi Okan bey ile muhabbet ediyorduk.
Alfa'ya yeni bir CEO geldiğini ve 159'ların kalitesini düşük bulduğu için 6 ay kadar 159'ların bantlardan inişini ertelettiğini söylemişti.
Daha kaliteli hali buysa ilk yapılan deneme üretimleri kim bilir nasıldır diyor insan. Belkide buraya gönderilenler o ürünlerdir... diyeceğim ama q-tronic şanzımanlar sonradan eklendi ürün gamına.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

Passione

Bu marka böyle işte arkadaşlar kabullenmek gerek. Adamlar inanılmaz bir şekilde amatörce davranıyorlar sanki dünya umurlarında değil gibi müşteri memnuniyetini düşünen kaç üst düzey çalışanı var şu markanın sizce??? Bu kadar olamaz ya dedirticek kadar amatörce hataları yapmaları yetmiyor üstüne birde hatalarını kabul etmiyorlar!! Yazarken bile sinirleniyorum Sabredip mahkemeyi beklemekten başka çarem yok :( oysa ki ben peder beyi ikna etmiştim 159 un sorunsuzluğu  , dayanıklılığı hakkında zor da olsa ikna oldu. Ama şimdiki durumumuza bakın mahkemelerdeyiz :D şaka gibi birşey bu!!! İyi günler keyifli sürüşler!! (sorunsuz sürüşler demiyorum banko bir sorun çıkıyor)
"centocinguantanove"

n/a

2004 senesinde alfa 147 yi sıfır ilk aldigim gun depoyu fullettim ceyrek depo benzin aracın altından yere akti benzin deposunun hava bilmem neyi bozukmus gerci garantiden degistiler ama genede can sıkıcı iste.

147BLACK

quote:

2004 senesinde alfa 147 yi sıfır ilk aldigim gun depoyu fullettim ceyrek depo benzin aracın altından yere akti benzin deposunun hava bilmem neyi bozukmus gerci garantiden degistiler ama genede can sıkıcı iste.

Ben 2004 Ocak ayında 147'yi aldım ve ertesi gün yıkamacıya gittik annemin Civic ve benim 147 ile. Sıra bana geldi yıkamada ve görevliye verdik aracı.
2 dk sonra elinde dikiz ayna ile geldi. Dizik aynaya bezle dokunduğu an ayna düşmüş. Birmot'ta yapıştırdılar. Neyseki bir daha düşmedi.
2005 yılında ise yol bilgisayarı çöktü...
Bilgisayar yolda gierken saçma veriler vermeye başladı ve sinyal ışığı takılı kaldı.
Bütün sinir ağını sıfır haliyle garantiden değiştirdiler. 1 hafta serviste kalmıştı.
Neyseki garanti süresi diye bbir şey varda o arada ALFISTI olmak nedir onu anlayacak kadar bir süre geçiyor. Garanti süresi olmasa herhalde çoğumuz araçları ALFISTI kavramını anlamadan satardık.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

burcintun

Ben resimleri gördükten sonra yorum yapmıyorum. REZİLLİK ve ANTİ MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ YAKLAŞIM diyorum. Bu ülkemiz insanına ne zaman değer verilmeye başlayacaklar merak ediyorum.

agucba

quote:

Alfa'ya yeni bir CEO geldiğini ve 159'ların kalitesini düşük bulduğu için 6 ay kadar 159'ların bantlardan inişini ertelettiğini söylemişti.
Daha kaliteli hali buysa ilk yapılan deneme üretimleri kim bilir nasıldır diyor insan. Belkide buraya gönderilenler o ürünlerdir... diyeceğim ama q-tronic şanzımanlar sonradan eklendi ürün gamına.

İlk çıkarken bilmiyorum ama 2008 senesinin başında Ana Fabrika 2 ay kapalı kaldı ve 100 milyon ?'nun üzerinde yatırım yapılmış. Bu rakam FIAT bünyesinde yapılmış olan en yüksek iyileştirme yatırım rakamı imiş. 2008 MY olarak üretilenler mutlaka daha kalitelidir.

Bir de yönetim ne kadar kalite, premium, müşteri memnuniyeti gibi kelimeleri sarf etse de, her şeyi en üst seviyeye taşımaya çalışsa da, çalışanlar, distribütörler aynı özveriyi göstermiyor, hedefe ulaşmayı düşünmüyorlarsa, uygulamıyorlarsa ne işe yarar!

Luca De Meo istediği kadar fabrikayı kapalı tutsun, yatırım yapsın, TOFAŞ ve BİRMOT gibi vurdum duymaz, beş para etmez bir temsilcisi olduğu sürece, Alfa Romeo'nun neler yaptığından habersiz çalışanları olduğu sürece bu iş yürümez. Düşünün ki Alfa Romeo ile ilgili haberleri, yenilikleri ve daha bir çok şeyi Alfa Romeo TR'den önce bizim sitemizden öğrenen bir hizmet kadrosundan ne beklenir ki?

Keşke hiç 90'ların sonunu ve 2000'li yılları yaşamasaydık. O zaman TOFAŞ hala Kuş Serisi ile yetiniyor olacaktı, 60'lı yılların basit teknolojisini ve bizlere marka amblemi için arka bagaj kapağında açılmış yuva, A sütunlarına eklenmiş ve camların kolay kapanmasını sağlayan küçük plastik parçaları yenilik diye sunmaya devam edeceklerdi.

Alfa Romeo senin neyine TOFAŞ ve BİRMOT. Onlar sadece satsın. Gerçi onu da beceremiyorlar ya!

Edited by - agucba on 07/06/2008  21:40:55

///////////////

n/a

Yanılmıyorsam geçen sene Murat arkadaşımız tarafından açılan,  bir yerli otomobili tanıtan bir konu vardı, orada otomobili üreten firma yetkilisinin bir cümlesi çok dikkatimi çekmişti;
- Markaya , müşteriler sahip çıkar.
Başkalarının sorumsuzlukları, bizim sorumluluğumuz olmamalı diye düşünüyorum.

Passione

Ben yeterince markaya sahip çıktım. Her karşıma bu arabalar böyle işte diyen kişiye karşı savundum,tartıştım. Bunca şeye ragmen hala da savunurum,tartışırım. Ama bu kadarı da fazla! Ben kırk yılın başı bir araba almışım aşkla,zewkle aldığım araç bana 7 aydır kabus yaşatıyor,onu da geçtim milyon euro ya showroom açıp içini boş kafalarla dolduran zihniyeti tek kalemde silerim! Bu millet parayı sokakta bulmuyor ki devamlı servise gitsin veya yedek parça alsın. Ben elimden gelen herşeyi yaptım telefonlar ettim mailler attım servislere gittim. Karşılıgında noldu 0 elde var 0 bana üretim hatalı aracı satıp üstüne yatmaya çalıştılar. Ben onlara sahte paramı verdim de bana hatalı arac satıyolar! Veya ben aracı aldıgım an götürüp su mu tutturmalıydım birşey var mı diye tavanı akıyomu diye?

Sessiz sakin birisiydim sırf su araba yüzünden agresif oldum 40bin euro!! sokakta yatıyor suan! O araç satılmazda yine 0 elde var 0. İlk işim avrupa forumlarından birine üye olup bu fotoları atıcam! O da yetmedi yaşadıgım yerde gazeteci ve muhabir arkadaşlarım var,bu konuyu onlara da anlatıcam yerel gazete veya tv ye kadar yolu var! Bu ülkede neler oluyor (işte aracım size örnek) dediklerim mi olmayacak! Siz siz olun sineye atmayın anında hakkınızı arayın. Ben ettim siz etmeyin İyi,dikkatli sürüşler arkadaşlar...
"centocinguantanove"

Alfadanadam

Candoğan Bey yazdıklarınızın tamamına katılıyorum. Bir markaya aşkla bağlı olmak başka,... yerine konmak başka.

Hakkınızı sonuna kadar aramanız gerektiğine inanıyorum.

kotchero

quote:

Candoğan Bey yazdıklarınızın tamamına katılıyorum. Bir markaya aşkla bağlı olmak başka,... yerine konmak başka.

Hakkınızı sonuna kadar aramanız gerektiğine inanıyorum.

Tamamen katılıyorum..

Okudujça insan ürperiyor, çok geçmiş olsun en kısa zamanda yüzünüzün gülmesini dilerim.

burcintun

Size 0 sorunsuz bir araç verilmesini canı gönülden istiyorum.

Passione

Eksik olmayın çok teşekkürler arkadaşlar gerçekten sagolun...
"centocinguantanove"

Dentist

Keşke elimizden bir şey gelse de ,yapabilsek.Sadece üzüntünüzü paylaşabiliyoruz.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

n/a

Bosch un bir lafı, İtibarımı kaybetmektense, para kaybetmeyi tercih ederim.
Güzel söz söylemiş.

Passione

quote:

Bosch un bir lafı, İtibarımı kaybetmektense, para kaybetmeyi tercih ederim.
Güzel söz söylemiş.

Tofaş ve Birmot ta tam tersini yapıyor. Para kaybetmektense itibarımı,müşterimi kaybederim diyor. Dar görüşlü insanların elinde bu güzelim marka imaj kaybediyor.
"centocinguantanove"

anIL(34an623)

offf of çok geçmiş olsun yaw. üzüntünüzü arttırmak, sizi daha çok yaralamak istemem ama 40bin Euro ve karşılığı olarak böyle bir araba görünce hakkaten yutkunamıyorum :((

daha da üzüldüğüm nokta aradan geçen yıllara rağmen ne yazık ki yazdıklarımda haklı çıkmam oldu. çok iyi hatırlıyorum bundan 3-4 sene önce Tofaş'ın çok iyi bir CRM (müşteri ilişkileri yönetimi) projesine başlaması gerektiğini söylemiştim. 1-2 kıpırdanma oldu ama ne yazık ki önemli adımlar atılamadı. sizin içine düştüğünüz durum bunun en iyi kanıtı ne yazık ki.

ayrıca 159 ilk çıktığında da tartışmıştık uzun süre. hatta honda accord mu alfa 159 mu diye kafa da yormuştuk. sonuçta alfa aşkımızın da etkisiyle çoğunluk "tabi ki 159" demişti. şirket arabalarımız honda accord  (2-3 tane), passat (%90), avensis (10-15 tane), mondeo (2-3 tane) ve S60 (2 tane). yani görüldüğü üzere 159'un ciddi rakibi arabalar ama inanın hiç birinde böyle bir sorun duymadım gerçekten :(

Passione

quote:

offf of çok geçmiş olsun yaw. üzüntünüzü arttırmak, sizi daha çok yaralamak istemem ama 40bin Euro ve karşılığı olarak böyle bir araba görünce hakkaten yutkunamıyorum :((

daha da üzüldüğüm nokta aradan geçen yıllara rağmen ne yazık ki yazdıklarımda haklı çıkmam oldu. çok iyi hatırlıyorum bundan 3-4 sene önce Tofaş'ın çok iyi bir CRM (müşteri ilişkileri yönetimi) projesine başlaması gerektiğini söylemiştim. 1-2 kıpırdanma oldu ama ne yazık ki önemli adımlar atılamadı. sizin içine düştüğünüz durum bunun en iyi kanıtı ne yazık ki.

ayrıca 159 ilk çıktığında da tartışmıştık uzun süre. hatta honda accord mu alfa 159 mu diye kafa da yormuştuk. sonuçta alfa aşkımızın da etkisiyle çoğunluk "tabi ki 159" demişti. şirket arabalarımız honda accord  (2-3 tane), passat (%90), avensis (10-15 tane), mondeo (2-3 tane) ve S60 (2 tane). yani görüldüğü üzere 159'un ciddi rakibi arabalar ama inanın hiç birinde böyle bir sorun duymadım gerçekten :(

Mantıklı kararler vermişsiniz,saydıgınız araçların cogu son derece dayanıklı araçlar. Sorunsuzluk konusundada dicek fazla birşey yok her markada sorunlu araçlar olabiliyor ama Alfa'da en üst seviyede maalesef :(
"centocinguantanove"

admin

Sercan'ın ikinci sayfada verdiği cevaplar doğrultusunda, Togan veya Erdem beyle bağlantıya geçtiniz mi? Ya da zaten geçtinizde çözüm mü olmadı?

Tofaş açılmış o kadar dava varki, bu durum arada atlanabilir bir konu.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

admin

Konuya objektif olarak baktığımda; sorunlu olan kısımlara ait malzemelerin yenisi ile değiştirilmesi ve sanruf su tahliyesinin düzgün bağlanması çok zor şeyler değil. Ki sizin sorununuzda bunlar zaten, herhangi bir mekanik problem yok anladığım kadarı ile.

Bunlarda teslim aldığınız, onarımını yaptırmaya çalıştığınız servislerin işgüzarlıkları sonucunda böyle büyümüş de olablir. Sonuçta bu tip hataların giderilmesinin insiyatifi bu servislerin elindedir. Yanlış da biliyor olabilirim ama, benzeri değişimler servisin kendi bütçesinden karşılanıyor. Bu sebeple de benzer değişimleri yapmak istemeyip, durumu böyle yokuşa sürebiliyorlar.

Togan veya Erdem beyle irtibata geçip probleminizi anlattıktan sonra çözüleceğine inanıyorum. Çünkü onlarda 159'un böyle sorunlu olarak lanse edilmesinden hoşlanmayacaklardır.

Bence bir şansınızı deneyin.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Sercan Keklik

bektaş abi servisler garantiden vida dahi sıksalar tofaştan parasını alıyorlar ;)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm