Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 159 aracımdaki büyük sorunlar!(Resim eklendi)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

agucba

Autozeitung Dergisi'nde Almanya'daki Audi Servisleri'ni test etmişler. Dergi, eksik cam suyu, aşınmış silecek, kırık alt koruma, gevşek bijon gibi bazı hatalrı belirlemiş ve bu şekilde bir A4 Avant'ı 10 ayrı servise göndermiş. Bunlardan sadece 2 tanesi "sehr gut", yani çok iyi sonucuna ulaşabilmiş. Diğerlerinin aldığı sonuçlar vasat, idare eder ve yetersiz şeklinde idi. Şimdi Audi'nin anavatanı Almanya ve Alman'ları kaliteli hizmet anlayışı ile biliriz. Alman markalarına ülkemizde toz kondurulmuyor, süper araçlar deniyor, duvara çarpsan delip geçecek bir sağlamlığa sahip deniyor, arıza çıkarmıyor deniyor ama hiç de öyle değil. İnsanlar yediği kazığı hazmetmek için uğraşırken diğer servis periyoduna kadar süre geçiyor. Sonra bir kazık daha ve araca sahip oldukları süre boyunca yaşadıkları şok ile seslerini çıkartamaz hale geliyorlar.
Şimdi kendi anavatanında bile iyi sonuç alamayan Audi Yetkili Servis'leri varken, İtalyan'lar gibi gevşek olduğu varsayılan iş anlayışı ile aynı gevşekliği büyük bir gayret sarf ederek daha da ileri götüren Tofaş'tan veya Birmot'tan ne beklenebilir?

Mesela Mercedes'in Almanya'da S/CL modellerini elektronik işletim sistemindeki arıza nedeni ile geri çağrıldığını kaç kişi biliyor?

Veya Honda'nın yine Almanya'da 24.000 Civic HB'i el frenindeki sorun nedeni ile geri çağırdığını kaç kişi biliyor? Düşünsenize, arabanızı yokuşta bırakıyorsunuz ve araba kayıp gidiyor.

Edited by - agucba on 16/06/2008  22:40:06

///////////////

Passione

Bir aracın değişmesi için illa ki mekanik hatasının olması gerekmiyor.İnternette araştırın boyasında sorun olan araçlar,paslanması olan araçlar ve aynı bizimki gibi sunroofta arızadan dolayı mahkeme sonucunda araçlar değiştirilebiliyor.Ayrıca bazı arkadaşlar yazmışlar airbagler tavan falan değişcek diye.Peki size soruyorum siz olsanız bunu kabul edermisiniz???Sıfır km araç almışsınız 2 ay sonra götüreceksin servise orada komple tavanı sunroofu değişcek mantıklı mı sizce?!Stop arızalıymış hemen garantiden değiştirdiler sesimizi bile çıkarmamıştık.Çünkü kolay bir işlem.Ama aracın komple tavanı değişecek peki fabrika çıkışı gibi orjinal olacak mı?Hayati önemi olan airbagleri orjinaline uygun olarak takabileceklerine ben şahsen inanmıyorum!Daha birmot gibi sorumsuz servisleri olduğu sürece ve bir aracı küçücük bir arızası yüzünden aylarca serviste tutan bir firma bunu yapmayı başarabilecek mi???Biz bu aracı ayıplı olduğu için değiştirmek istiyoruz.Bize bu araç fabrikadan hatalı geldiği için dava açtık.Heee desinlerki bu araç hatalı kusura bakmayın değiştirelim gelin diye ozaman eywallah tabiki uzlaşıya da varız.

Ayrıca biz stobu kırık yada içindeki çiziklerden dolayı dava açmadık,sadece sunroofunda fabrika hatası olduğu için açtık!
Buna rağmen biz aracımıza zevkle biniyoruz ve ilk aldığımız gün ki heyecanımız sürüyor.Şuan yeni bir araç alsam yinede Alfaromeo alırım.Çünkü ben biliyorum ki bu takım hatalar hertürlü markada olabiliyor.Önemli olan hatayı müşteriye uygun bir şekilde düzeltebilmektir.
Yorumlarınız için teşekkürler...
"centocinguantanove"

patricius13

Yahu tamir edilese n olacak karedesim ya ınanılmaz kamera sakası gıbı bırsey ınan dılım tutulud soyleyecek laf bulamıyorum sen tamır ettırdın dıyelım daha sonra 2. el olarak satrken derdını kıme anlatacaksın pekı sana kaybını odeyecekler mı? Hıc zannetmem :( nerde kalıte nerde samımıyet koca marka turkıye de maskara olmus kıme sorsan aman abı uzak dur sokaga atacagın paran mı var dıyolar goruyorumda bu cıddıyetsızlıkle hakta edıyolar hanı cok gecmıs olsun kardesım elınden gelenı ardına koyma

onr

O zaman sen neden bu kadar kalitesiz ve maskara bir marka'yı almayı düşünüyorsun?

agucba

Candoğan Bey, umarım hukuki sürecin sonunda istediğiniz gibi bir sonuç çıkar ve başka davalara emsal teşkil eder.

Edited by - agucba on 05/07/2008  10:16:36

///////////////

patricius13

yanlıs anlasıldım galıba tekrar soyleyeyım ben alfaya asık olan bırıyım benım derdım turkıye dekı temsılcılerıyle adamlar ıcın once para gelıyo memnunıyet akıllarından gecmıyor kısacası benım lafım bırmot bıgı zıhnıyetle yoksa alfa markasıyle degıl

147BLACK

quote:

O zaman sen neden bu kadar kalitesiz ve maskara bir marka'yı almayı düşünüyorsun?

Arkadaş markaya bir şey söylememiş. Getiren ve pazarlayan firmalara söylemiş. Yanlış anlamaya gerek yok.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

Jakomo

Serkana kesinlikle katılmaktayım. Geri çağırılma örnekerli o kadar  çok kiiiii:
Geri çağırılan 2005-2006 tarihleri arasında X5' ler, Bentley' ler, Toyotalar vs. vs. vs
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

anIL(34an623)

varyatör sorunu sebebiyle geri çağrılan alfa mevcut mu peki? ben yok biliyorum ama emin değilim. cidden soruyorum yani. cevap hayırsa sizce çağrılması gerekmez miydi peki?

ben de çok ciddi bir alfa aşığıyım ama alfa'yı, alman ve japon firmaları kadar müşteri memnuniyetine önem veren bir firma olarak görmüyorum ne yazık ki. tabi bu benim şahsi fikrim

Cem

Alfanın varyatörü başlıbaşına sorundur ama çözümü bulunamadığından,geri çağırsalar da birşey değişmeyecekti. BEnzer sistemi BMW'nin(yanlış bilmiyorsam vanos) kullandığını,ancak ses sorunu olunca 1 yıl içinde o motorun üretimini durdurduklarını duymuştum.

BOND

Arkadaşım merhaba,ben de Denizli de ikamet eden bir 156 sahibiyim.Bu arabaları 2003 yılından beri yani tam 5 yıldır kesintisiz kullanıyorum.
Ve arabam şu an sahibinden com da satılık.Sebepleri seninki ile aynı.
Bu arabayı tercih etme nedenim,yol tutş,hız,sürüş zevki ve karizmasının mükemmele yakın oluşuydu.
Eksilerini ise kullandıkça gördüm;aracın çok narin olması,çok titiz bir bakım gerektirmesi ve kesinlikle büyük şehirde binilmesi gerektiği(oradaki servislerde bile çok sorun yaşandığı bu forumlarda takip ettim,).
İnsan gözü gibi baktığı bir aracın sürekli sorun çıkarmasından ve de bu sorunun servisler tarafından halledilememesinden dolayı(özellikle Denizli de) çılgına dönüyor.
Eğer çok sıkı sinirlere sahipsen,servislerde geçirecek zamanın çoksa,ve aracın garantisi bittikten sonra açacağı masrafları karşılarım dersen sorun yok...

Passione

quote:

Arkadaşım merhaba,ben de Denizli de ikamet eden bir 156 sahibiyim.Bu arabaları 2003 yılından beri yani tam 5 yıldır kesintisiz kullanıyorum.
Ve arabam şu an sahibinden com da satılık.Sebepleri seninki ile aynı.
Bu arabayı tercih etme nedenim,yol tutş,hız,sürüş zevki ve karizmasının mükemmele yakın oluşuydu.
Eksilerini ise kullandıkça gördüm;aracın çok narin olması,çok titiz bir bakım gerektirmesi ve kesinlikle büyük şehirde binilmesi gerektiği(oradaki servislerde bile çok sorun yaşandığı bu forumlarda takip ettim,).
İnsan gözü gibi baktığı bir aracın sürekli sorun çıkarmasından ve de bu sorunun servisler tarafından halledilememesinden dolayı(özellikle Denizli de) çılgına dönüyor.
Eğer çok sıkı sinirlere sahipsen,servislerde geçirecek zamanın çoksa,ve aracın garantisi bittikten sonra açacağı masrafları karşılarım dersen sorun yok...

Dediklerine aynen katılıyorum hemşehrim.Aracında bu kadar sorun varken servise götürememek kadar iğrenç bir duygu yoktur heralde.
"centocinguantanove"

onr

quote:

quote:

Arkadaş markaya bir şey söylememiş. Getiren ve pazarlayan firmalara söylemiş. Yanlış anlamaya gerek yok.

Cem sağolsun bana çok kibar bir PM ile demek istediğini belirtmiş zaten. Sitemize zaman zaman yapılan provakasyonlardan dolayı benzer bir durum olarak değerlendirmiştim. Bir problem yok.

anIL(34an623)

quote:

Alfanın varyatörü başlıbaşına sorundur ama çözümü bulunamadığından,geri çağırsalar da birşey değişmeyecekti. BEnzer sistemi BMW'nin(yanlış bilmiyorsam vanos) kullandığını,ancak ses sorunu olunca 1 yıl içinde o motorun üretimini durdurduklarını duymuştum.

Cem Abicim tamam da, senin de dediğin gibi BMW benzer bir sorundan dolayı motorun üretimini 1 yıl içinde durdurmuş. Varyatör sorunu TS motorlara özgün bir sorun değil mi? TS motorlar da 15-20 senedir üretilmiyorlar mı? yanıldığım veya yanlış hatırladığım bir nokta varsa düzelt lütfen.

yanlış anlaşılmasın BMW'ye o kadar para vereceğime her ay varyatör değiştirmeye tabi ki razı olurum ben ya da zevksiz bir japon arabasına bineceğime belli bir maliyete katlanmaya çalışırım ama alfa'nın müşteriye yaklaşımı gerçekten çok zayıf. bunu da kabul etmek lazım.

Dentist

Gülü seven dikenine katlanır.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

agucba

quote:

quote:

Cem Abicim tamam da, senin de dediğin gibi BMW benzer bir sorundan dolayı motorun üretimini 1 yıl içinde durdurmuş. Varyatör sorunu TS motorlara özgün bir sorun değil mi? TS motorlar da 15-20 senedir üretilmiyorlar mı? yanıldığım veya yanlış hatırladığım bir nokta varsa düzelt lütfen.

yanlış anlaşılmasın BMW'ye o kadar para vereceğime her ay varyatör değiştirmeye tabi ki razı olurum ben ya da zevksiz bir japon arabasına bineceğime belli bir maliyete katlanmaya çalışırım ama alfa'nın müşteriye yaklaşımı gerçekten çok zayıf. bunu da kabul etmek lazım.

Arıza yapan varyatörler 96'da kullanılmaya başlana TS 16V'de mevcut. Eski tip zinlirli olan TS 8V motorlarında öyle bir arıza çıkmıyor, ki o motorlarda da emme egzantriği "ayarlı".

///////////////

anIL(34an623)

hımm bilgilendirme için tşkler abi.

12 sene de kabul edilecek makul bir süre değil ama arkın dediği gibi gülü seven dikenine katlanıyor işte

patricius13

Ya acaba bu trim seslerin ve özellikle varyatörün hiç mi çözümü yok?

Tufan

quote:

yeni nesil varyatörler 50 bin km garantili. benim 30 binde ses yapmaya başladığı için 2 hafta önce, garantim bitmesine rağmen, parça garantisi kapsamında birmot değiştirdi.

trim seslerine karşı ise ses tesisatını güçlendirmek harika bir çözüm oluyor:)

patricius13

quote:

quote:

yeni nesil varyatörler 50 bin km garantili. benim 30 binde ses yapmaya başladığı için 2 hafta önce, garantim bitmesine rağmen, parça garantisi kapsamında birmot değiştirdi.

trim seslerine karşı ise ses tesisatını güçlendirmek harika bir çözüm oluyor:)

Gerçekten süper bi çözüm ;) Demekki alfalar sahibiyle böyle trim sesler vasıtasıyla konuşuyor olsun aşkımın canı sağ olsun :)

latrodects

ya aracı ılk alırken onları farketmemenız cok ılgınc . arac aldıgımızda cok kırlıydı ve alıp denızlıye goturduk dıyosunuz oyle bı arabayı madem kırlıydı neden alıp gıttınız kı? bence suçu başkalarında aramayaın oyle bı arabayı bakkaldan ekmek alıp gıder gıbı almakla sız hata yapmışsınız bu satten sonra pek bısıy olcağını sanmıyorum. yanlış anlaşılmasın sıfır arabada oyle hataların olmasını normal bulmuyorum kesınlıkle...

patricius13

Mahkeme konusunda bir gelişme var mı?

Passione

Hakim ekim ayına attı duruşmayı bilirkişi bakacak tahminimce sabırla bekliyorum.
"centocinguantanove"

Dentist

Beklemek zor tabii ki,ama sabretmeye çalış.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

patricius13

İnşallah değiştirirler beklediğine değer