Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 159 aracımdaki büyük sorunlar!(Resim eklendi)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Passione

quote:

ya aracı ılk alırken onları farketmemenız cok ılgınc . arac aldıgımızda cok kırlıydı ve alıp denızlıye goturduk dıyosunuz oyle bı arabayı madem kırlıydı neden alıp gıttınız kı? bence suçu başkalarında aramayaın oyle bı arabayı bakkaldan ekmek alıp gıder gıbı almakla sız hata yapmışsınız bu satten sonra pek bısıy olcağını sanmıyorum. yanlış anlaşılmasın sıfır arabada oyle hataların olmasını normal bulmuyorum kesınlıkle...

Ne yani alır almaz aracın sunroofuna su mu tutcaktık?Suçumuz bu mu?Tamam abi kusura bakma bundan sonra su tutarız!Hatta yeni araç alırsak sana haber veririz sen incelersin hatalı mı değil mi diye tamam??Seninde aldığın araçta çıkarsa nasıl kötü bir durum olduğu anlarsın.
Aracı İstanbul'dan Antalya'ya getirttik 300 km yol yaptık sadece aracı almak için canımız çıktı sen kalkmışsın almasaydın diyosun!Aracın içinde fabrikadan kalma plastik parçalar vardı.Böyle şeyler oluyor bu markada, bilmediğin için fazla konuşma istiyosan.
Sen merak etme mahkeme haklı tarafı bulur.Rahat ol dostum...

Ayrıca iyi dilekleriniz için teşekkür ederim!

Edited by - Passione on 25/07/2008  21:03:14
"centocinguantanove"

Sportivo

Bence davayı kazanacaksınız, ya yeni bir araç verecekler ya da para iadesi. Ancak davanın kısa süreceğini düşünmüyorum, uzun ve sinirlerinizi yıpratmamanız gereken bir süreç olacaktır. Şirketten bir arkadaşın sıfır olarak aldığı son kasa (reklam olmasın) 2006 X marka C sınıfı aracın boyaları aldıktan 3 ay sonra dökülmeye başlıyor, direk fabrikasyon hatası çok belli, dava açtı,  davayı bir sene sonra kazanmasına rağmen X markası temyize götürdü davayı. Temyizden tekrar bilirkişi raporu istendi ,onu da kazandı , X markası yeniden farklı bir bilirkişi atanmasını istedi, nihayet üçüncü kararda da kazandı arkadaş. Araba şu an 70.000 km'de ilk dava üzerinden 3 yıl geçmiş durumda. Sonuç aracı geri alıp 34.000 YTL geri ödeme yapacaklar. O nedenle 159'unuzdan bence soğumamaya bakın derim, uzunca bir süre yol arkadaşınız olacak gibi görünüyor.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

ATA

Cem Abi markayı reklam olmasın diye vermedim diyorsun ama keşke verseydin. reklamdan ziyade bilgilenseydik. Alfa yapınca herkez basbas bağırıyor (candoğan bey sözüm meclisden dışarı, sizi sonuna kadar destekliyorum)

Ekim ayınada çok var, inşallah karar ekimde ki duruşmada verilir.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

patricius13

Bence de marka söyleseydiniz diğer insanların alfa hakkındaki ön yargılar değişirdi

Dentist

Evet bu mantıka hareket eden markalara karşı eşi dostu uyaralım bence de.O nedenle markayı öğrenelim.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

Sportivo

Arkadaşlar aslında diğer yaklaşımlardan biraz farklı olalım niyetiyle ve de çok satan bir araç, istisna bir durum olarak görmüştüm şahsen o araçtaki problemi ve genel olarak markayı kötülemek gibi olmaması açısından markayı vermek istememiştim. Ama ısrarınız ve merakınız üzerine bir cevap yazmak zorunda hissetim kendimi. Fakat bu yaşanan problemin ikinci bir örneğini görüp duymadım, o nedenle çok da yüklenmemek lazım markaya. Araç Astra bilginiz olması açısından yazıyorum.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

patricius13

Opel firmasından bir olay da ben anlatayım sıfır alınan araç (cd donanım paketi) önden yapılan kazada patlaması gereken hava yastıkları açılmadı ve yapılan incelemede hava yastıklarının olmadığı rapor edildi (fabrikasyon hatası)  araç bir iki ay içinde yenisiyle değiştirildi.

Dentist

Sağol,bilgilenmiş olduk.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

n/a

abicim ne oldu? senin dava ya. aracı degiştirdilermi. hiç ses soluk çıkmadı .merak ettim.........

Passione

Dava devam ediyor 24 ekimdeki duruşma 26 aralığa ertelendi şaka gibi değil mi ve tek sebep hakim yokluğu davaya bakacak hakim yok bu ülkede işler böyle yürüyor, yorum sizin arkadaşlar.
"centocinguantanove"

salihcevatcan

Çok geçmiş olsun başınıza gelenleri okuduktan sonra inanın hakkınızı aldığınız gün en az sizin kadar sevineceğim.Benzer bir olayda C3 ile yakın bir akrabamızın başına gelmişti hatta kendisi araba bakarken bende 206 dan daha donanımlı diye ona yönlendirmiştim kendisini.Sorun olarak motor sürekli yağ kaçırıyordu birkaç kerede şimdi ne olduğunu hatırlayamadığım elektronik uyarılar  verdi defalarca farklı servislere yönlendirildiler  ta Edirne'den kalkıp 10 larca kere İstanbul'a geldiler.Sonuçta birçoğunda birşey bulunamadı genel merkezlere kadar olay gitti sadece bir keresinde motor kapağı contası değiştirmek lutfunda bulundular ondada çözüm olmadı.Servislerin halleri içler acısıydı bir görseniz kaçağın yağ mı mazot mu olduğunu anlayamayan ustalardan tutun serviste arabanın kendi krikosunu kaybeden görevlilere kadar pek çok şey gördük.Neyse bu gidip gelmelerle bir sonuç alınamayınca akrabam avukattır güzel bir tazminat davası açtı yaptığı yol masraflarını bile tazminini istedi ayıplı maldı açıkça sonuç belli olunca adamlar o masrafların hepsine katlanmamak için yeni C4 verdiler geçtiğimiz  kış yani düşünün yaşananları.
Demem o ki her markada olabiliyor ancak ruhsal olarak adamın ömrünü yer sıfır araç sorunları.Diğer arkadaşlarımızın dediği gibi mahkemeler oyalama taktikleri vs derken 2 seneyi bulmuştu bizim olay ancak neyseki siz daha erken davranmışsınız bizimkiler daha sabırlıymış neden sabrettilerse!çünkü oyalanmak çözümsüzlük insanı bezdiriyor herhangi bir sorunu kendinden kolayca çözen bir servisede henüz rastlanmadığından dava en güzeli olmuş.Hayırlısı olsun güzel haberlerinizi bekliyoruz.

zeitgeist

Otomobil olmasa da kamyon üreten bir fabrikada çalışıyorum, araçlar müşteriye teslim edilmeden önce çok ciddi testlerden geçiyor. Bunun dışında haftada banttan rastgele seçilmiş 4 araç, neredeyse moleküllerine ayrılarak inceleniyor ve hatalar ortaya konuyor, ilgili bölümler bilgilendiriliyor ve çözümler üretiliyor.

Otomotiv üretiminde çalışan biri olarak çok açık söyleyebilirim tamamen hatasız araç üretimi imkansızdır. Ancak tabi burada mühim olan anlayıştır. Üretici aracı müşteri gözüyle inceliyor mu, gerekli hassasiyeti gösteriyor mu vs.

Ama maalesef bunlar da yetmiyor, istediğiniz kadar mükemmel geliştirme yapın, kaliteli parça kullanın, hassas kontrollerden geçirin; oluşacak hatalarda üretimle alakası olmayan satış sonrası hizmetler grubu, müşteriyi anlamayacak, anlamaya çalışmayacak, snob tavırlarıyla markanın güven imajını zedeleyecektir. Ne yazık ki aynı dert çalıştığım Mercedes'te bile var.
Şikayeti olan müşteriyle fabrikanın ilgilenme yetkisi olsa, her derdini çözer ama bayilerdeki ve servislerdeki satış/müşteri hizmetleri ekipleri ne yazık ki o ruhtan aidiyet duygusundan çok uzak.

Alfada da bu sorun kronik ne yazık ki. Araçlardaki hatalardan çok daha kronik.

latrodects

quote:

quote:

Ne yani alır almaz aracın sunroofuna su mu tutcaktık?Suçumuz bu mu?Tamam abi kusura bakma bundan sonra su tutarız!Hatta yeni araç alırsak sana haber veririz sen incelersin hatalı mı değil mi diye tamam??Seninde aldığın araçta çıkarsa nasıl kötü bir durum olduğu anlarsın.
Aracı İstanbul'dan Antalya'ya getirttik 300 km yol yaptık sadece aracı almak için canımız çıktı sen kalkmışsın almasaydın diyosun!Aracın içinde fabrikadan kalma plastik parçalar vardı.Böyle şeyler oluyor bu markada, bilmediğin için fazla konuşma istiyosan.
Sen merak etme mahkeme haklı tarafı bulur.Rahat ol dostum...

Ayrıca iyi dilekleriniz için teşekkür ederim!

Edited by - Passione on 25/07/2008  21:03:14

latrodects

sn passıone; yazınızdan anlasıldıgı uzere cok kıbar (!!) bırısınız tebrık edıyorum. heralde yenı aracı aldıgınızda orasına burasına su tutacak değilsiniz.ıcerıye su gırmesı sonradan olabılecek bır arıza zaten,yanı bunun onceden tahmın edılmesı ımkansız,bu konuda bırşey demedım dıkkat edersenız . benım demek ıstedığim aracın ıcındekı kocaman cızıklerı gormemış olmanız ılgınç,ıcerıde plastık parcaraları vardı dıyorsunuz ve boyle markalarda bunlar olabılır dıyorsunuz, bunu kabullenmenız ve konuya boyle yaklaşmanız cok ılgınc.boyle marka dedıgınız aracın sıfır fıyatı 70 mılyar cıvarında,ıcerde plastık parcaları olur normaldır demek mumkunmudur??? boyle markalarda olur dıyerek alfa romeo markasına haksızlık yapılmış olmuyormu? ıcerdekı o cızıklerı gordugunuz halde aracı teslım almanız dogrumuydu sızce? alırken nıye uyarmadınız yetkılılerı? o kadar pahalı ve luks arac alırken  bunları onemsemıyormusunuz?. aracın ıcınde unutulan plastık parcaların hangı markalarda oldugunun hangı markalarda olmadıgının bılınmesı gereken bır durum oldugunu mu dusunuyorsunuz ?? sıtedekı dıger arkadaslarında bu konudakı bılgılerını paylaşmalarını rıca edıyorum cunku sıfır arac alırken eger ıcınde unutulan parca vs. gorursek yadırgamayalım. ayrıca bunun bır standardı varmıdır acıklarmısınız? opel de olur audı de olmaz,alfa da olur rover da olmaz dıye bır standardızasyon var galıba bılmedıgımız!! bılmeden konuştum  kusura bakmayın! bende sıfır araç aldım daha onceden ve ıcınde koltukların koruma kılıfları harıc bırşey de yoktu.araçta bır cızık dahı yoktu ve o şekılde teslım aldık. cevap yazmıycaktım ama okuyunca dayanamadım. yazınızdakı kabalığı içinde bulunduğunuz zor durumdan kaynaklanan strese ve gergınliğe verıyorum ve yıne de sıze geçmış olsun dıyorum. umarım yenısını verırler ve yenı aracı alırken ıçıne daha dıkkatlı bakarsınız.   herkese saygılar....

SNu2R

Şu konuya bir açıklık getirmek gerekiyor. End. Müh. olarak üretim bandı ertesi QC konusunda hassas davranan markaların çoğu japon ve alman üretimi olduğunu söylemek zorundayım. Fransız markaların ürettiği araçlar başta olmak üzere ülkemize QC failure birçok araç satılmak üzere gönderilmektedir ve ne yazık ki bu konuda Alfa Romeo da fransız marka üreticiler gibi dawranmaktadır. Gerçekten üzücü. Daha da üzücü olan bu satış gerçekleştikten sonra ayıplı ürününe sahip çıkmıyor olmaları.
Olması gereken derece QC yapıldığında bile her markada ufak tefek ya da büyük sorunlar yaşanabilir ama bu noktada önemli olan üreticinin müşterisini mağdur etmemesidir.
Bizde sorun zaten ilk başta QC failure'ın ülkemize gönderilmesi ve sonra da Alfa Romeo Türkiye'nin bu araçlara sahip çıkmaması. Böyle olmasaydı bu ülkede alman üretimi otomobillere karşı olan güwen ve pazar payının ciddi bir miktarı Alfa Romeo'ya kaymıştı.

Passione

quote:

ya aracı ılk alırken onları farketmemenız cok ılgınc . arac aldıgımızda cok kırlıydı ve alıp denızlıye goturduk dıyosunuz oyle bı arabayı madem kırlıydı neden alıp gıttınız kı? bence suçu başkalarında aramayaın oyle bı arabayı bakkaldan ekmek alıp gıder gıbı almakla sız hata yapmışsınız bu satten sonra pek bısıy olcağını sanmıyorum. yanlış anlaşılmasın sıfır arabada oyle hataların olmasını normal bulmuyorum kesınlıkle...

Siz acaba hangi kaba tabirden bahsediyorsunuz beyefendi!! Bakkaldan ekmak alma benzetmesini yapma hakkını nerde buluyorsunuz ve sahsıma karsı nasıl kullanıyorsunuz!! Sizden baskasına verdigim kaba cevabı bulun burda herkese gösterin sonra gelip beni suclayın lütfen!! Bence siz bir özeleştiri yapmalısınız yargılamanız hakkında!! İlginç olan olay alırken fark etmememse bu benim hatam degildir o cizigin orda olması üreticinin hatasıdır ben bunu görmekle arastırmakla yükümlü degilim! 5st lik yolu arabayı almak için otobuslerde sabahın köründe yorulmusuz oraya gidip arac temiz degil diye almayacaktık öyle mi?? Bu nasıl bir mantık beyefendi? Birlikte gittigim babamın işlerinin cok yogun olması yüzünden teslim alma işini 1gün içinde halletmek istedik zaten normali o degilmidir? Bahsettiginiz baska markalarda olmustu olmamıstı konusunu cok karıstırmıssınız kusura bakmayın anlayamadım saglıklı bir cevap veremeyecegim.

Bu konu uzar gider beyefendi sizi kırmak degil di amacım yanlıs anlamayın hatam varsa boynum kıldan ince ama o yaptıgınız benzetme ve kullandıgınız tabir benim zaten yıpranmıs olan sinirlerimi daha da kötü hale getirdi. Durumun bundan ibaret oldugunu düşünüyorum. Saygılar...
"centocinguantanove"

Sercan Keklik

arkadaşlar sıfır araba alırken teslım öncesı check ı vardır eger fırma bunu yapmadıysa hatalı araç sahibi degil firmadır.. Can sonuna kadar haklısın ve hakkını ara..
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Passione

Elimizden geleni yapıyoruz Sercan suan tek yapılcak sey sabırla beklemek maalesef.
"centocinguantanove"

Okan

öncelikle Denizli' deki arkadaşımıza acısını paylaştığımı iletmek isterim. inşallah haklı mücadelesinde başarılı olur. kurumsallıktan uzak yetkili firmalar, Alfa Romeo' nun ilk a sından bile anlamayan yetkili servisler. ALLAH hepimizin sonunu hayır etsin. iyi ki özel servisler var da, az da olsa onlarla tatmin oluyoruz. aralıksız 10 yıldır Alfa Romeo kullanıcısıyım ve hep aynı aracı kullandım. . Alfa Romeo tutkunları olarak hepimiz benzer sorunları yaşadık ve hala yaşıyoruz. ama bu tutku biraz hastalık yapıyor, kızsanda gene devam ediyorsun. ilk mesajım olduğu için mazur görün. herkese sevgi ve saygılarımla.

mutu

candoğan;

best fm de şikayet köşesi diye bi bölüm var burayı herhangi bi zamanda arayıp senin sorununla bizzat onlar ilgileniyor hemde bu durumu medya ya taşıyarak.

bence sen bunu bi dene çünli ben devamlı dinliyorum hep olumlu sonucları gördüm

bu durumun basına duyulmasından BİRMOT herhalde rahatsız olacaktırki sizin sorununuzu çözcektir..

mutlaka dene derim..

Edited by - mutu on 16/02/2009  09:17:50
Muhammet İNNECİ
34 AJ 1212
156 t.spark
159 jtd

Nicola Larini

Arkadaşlar, konu bayaa bi genişlemiş..uzunca bir süre BMW ve Birmotta çalışmış birisi olarak ben de birkaç kelime etmek isterim. Öncelikle Candoğan kardeşim ülkemizde böyle kötü süprizler yaşayan tüketicelerden biri olmana üzüldüm. Keşke bu topic i daha önce okuma fırsatım olsaydı.

Alfa Romeo markası için teslim öncesi kontrol anlamında en çok kavga veren kişiydim. Çünkü biliyorum ki İtalyanlar üretim konusunda oldukça ciddiyetsiz. Montaj hatalarını çok sık yapıyorlar ve yaptıkları her montajı test etmek imkansız. O kadar ciddiyetsizler ki bir 147 nin bagajında elektrikçiye ait çanta bile buldum. Hatta komik gelecek belki ama bomba zannettik önce. Su alması FIAT, Alfa Romeo markalarında çok sık görünen bir kusur. Özellikle sunroof, sürücü ayak havuzu, orta konsol ve ön direklerden. Maalesef bir araba üretildikten sonra ne üretenin ne satanın ne de alanın su testi yapması diye birşey sözkonusu değil. Suyun nerden girdiğini tespit etmek oldukça zordur çünkü siz ancak çıktığı yeri görürsünüz. Burada anahtar kelime sorunu sorunsuzca çözmek!. Bir ihtimal araç teslim öncesi yıkandığında farkedilseydi belki bunları yaşamış olmayacaktınız. Antalya Birmot'taki STU Murat gayet konusuna hakim birisidir. Ama şimdi çalışıyor mu bilmiyorum. Aklınızda olsun.

Tofaş malesef Teslim öncesi bakım konusunda sadece akü kontrolü yapmakta. Bursa'da kocaman bir lojistik alanında araçlar hertürlü dış etkenlere açık beklemekte. İtalya'dan araba nasıl geliyorsa Bursa'dan da o şekilde dağıtılıyor.

BMW deyken bir olay başıma geldi. e39 520 xenon farlarından birinin normal far olduğunu müşteri satış danışmanın odasında teslimatı beklerken gördük. O zaman da elimizde xenon lu 5 kasa araba yok. Satış danışmanı müşterinin aracı almaktan vazgeçeceği endişesinde olmasına rağmen, 1 günde Borusan'dan farı temin edileceği bilgisini ve müşteriye değişecek farla ilgili 2 yıl şirket garantisi verdim. Müşteri önce bu soruna çok bozuldu, almanlarda bunu yapıyorsa artık.. dedi. Ama ben sözümü tuttum akşam eve arabasız gideceği zaman ailesi önünde yaşayacağı zor durumu da düşünerek, kendisine Ankara'nın en iyi restoranlarından birinde ailesi ile beraber rezevasyon yaptırdım. Şirket şoförünü de şirketimizin 740 ile beraber emrine amade ettik. Sonuçta far ertesi gün geldi ve ben işyerine aracı kendim teslim ettim.

Çok uzattım belki ama okuduğum kadarıyla konu Tofaş tarafından baştan aşağı yanlış gitmiş. Sizinle birebir ilgilenen inisiyatif kullanacak biri çıkmamış. Oysa Serkan'ın (agucba) dediklerine ben de katılıyorum. Fabrika'da yapılan tüm montaj eğtimini zaten servislerde mekanikerler yapabiliyor. Dolayısıyla bu sorunlu parçaların değişmesi aracınızın orjinaliğini bozmaz. Çünkü yerine takılan da aynı ve üstelik sorunsuz olandır. Burada belki şu yapılsaydı iş hukuka tezahür etmezdi. Sizi iyice dinleyip aracınızı teslim alıp makul bir sürede bu sorunları ortadan kaldırırken bu süre içerisinde kullanmanız için size bir 159 tahsis etmeliydiler.
Son bir tesbit, genelde Alfa Romeoları yetkili servislerde en uzun kıdemi olan ustalara emanet ediyorlar. Tecrübeli olduklarını düşündükleri için ancak bu çok hatalı bir yaklaşım hayatını kuş serisinde ve diğer Fiat larda geçirmiş bir tane bile Alfa Romeo görmemiş birinin bu araçlara dokunması aslında sizin araçlarınız üzerinde uygulamalı tecrübe kazanıyor olması demektir. Ben Birmot ta iken belki tanıyanlarınız vardır Engin'den başkası Alfalara dokunmazdı. Bu yüzden tekrarlanan arıza oranımız oldukça düşüktü.

Sonuç olarak hukukta olan bir konunun senin lehine olmasını temenni ederim. Benzer şekilde başına böyle şeyler gelecek olanlara tavsiyem isteklerinizi belirtmeyin, sorunu çözmek için ne yapacaklarını sorun. Çözüm önerilerini sorgulayın. Böylece onları daha pozitif işler yapmaya yönlendirmiş olursunuz.
Herkese mutlu günler.