Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sıralı Sistemler (LPG) için Görüşleriniz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

orhan34n

Herkese selam alfistiler...daha fotolarını çekip tanıtma fırsatım olmadı ama henüz 2 haftadır kullandığım 2004 156'm var..kocaeli'de öğrenciyim istanbul'da oturuyorum dolayısıyla gönlümden geçmesede içime hiç sinmesede lpg taktırmak zorundayım...

Sizden ricam özellikle kullanan arkadaslar bu konuda yardımcı olabilir...

Hangi markayı tercih etmeliyim?Tartarini ve Brc arasında kaldım daha çok..ama sadece kulaktan duyma bilgilerle..ikisinide kullanmadım.

Birde arabanın satışını yaptık ama ruhsatı daha üstüme almadım yeni ruhsat çıkartırken lpg yi de işletsek ruhsata işletmek için ekstra ücret alınmıyor dediler doğrumudur?

konu dışı ama bir sorum daha var..forumdan takip ettiğim kadarıyla benim termostat bozuk..açık yolda 70 civarında sıkışık trafikte ise 100'e kadar çıkıp sonra 90'a iniyor..sonra tekrar 100'e çıkıyor..ne kadardır bu termostatın fiyatı bilgisi olan varmı?

ottoman

orhan bey forumda lpg ile ilgili görüşler var, oralarıda okursanız daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz ama ben kendi fikrimi söyleyeyim.
öncelikle şunu söyleyeyim, avrupa ülkelerinde teşvik edilen lpg ye karşı bizde anlamadığım bir antipati var ben yaklaşık 10 yıldır lpgli araç kullanıyorum ve anormal bir durumla karşılaşıp keşke lpg taktırmasaydım hiç demedim.
ben marka olarak OMLV denilen bir marka kullandım, diğer markalara göre pahalıydı ama çok memnun kaldım 2 yıl kullandım  ne klima nede çekiş açısından benzinliden eksik yanını hissetmedim. marka olarak size tavsiyem bu marka. diğer markalarda mutlaka iyidir ama ben tecrübemi söylüyorum.
aracı üstünüze almadan önce lpg işini hallederseniz daha sonra tekrar ruhsat masrafından kurtulursunuz en azından değişecek olan ruhsat kağıtlarının harcından vs kurtulursunuz.
termostatınız konusunda daha bilgili arkadaslarda bişeyler yazarlar artık

ersinguller

Sizin aracınız içindi galiba yine, daha önce bu tartışmayı arabayı aldığınız başlıkta yapmıştık..

Arkadaşlarımız uzun yolda hararetin düşüp, sıkışık trafikte yükselmesinin normal olduğunu, ancak 100 derecenin biraz yüksek olabileceğini, termostatı göstermek gerekebileceğini söylemişlerdi..

Saygılar.

tolga_ozhan

Ben lpg'ye  karşıyım ama takana karşı değilim. Benzin fiyatları artıkça daha az yol yaparım. Alfam bana ruhuna ters haraket yaptığım için küser gibi hissediyorum. Sizin yerinizde olsam haftada 2 gün Efe tur'a binip geri kalan 3 gün benzinli Alfa'ya binerdim. Tamamen kişisel görüştür.
Termostat için daha önce de konuşmuştuk. Bozuk termostat fazla benzin demektir. (genelde). En son fiyatı 100 TL civarındaydı.
Zaten termostat kendi fiyatını kısa sürede tüketimden çıkartır. Sizi kara geçirir.
Ben istanbula çok sık gidip geliyorum. Eskiden 156 kullanıyordum. Hız sabitleyici ile 90'a sabitliyordum. Ortalama tüketim 6 litre civarı oluyordu. Gaz pedalına hakim olanbiliyorsanız Lpg'ye gerek yok.

orhan34n

malesef lpg yi kesin taktırmak zorundayım..okula gidip gelmekte sorun oluyo..vural  bey söylediğiniz markayı bi araştırıcam..fiyat olarakta uyarsa taktırabilirim..teşekkürler..

A.S.GÜMÜŞ

Orhan ben 1,5 yıldır brc kullanıyorum, bir kaç ufak tefek sorun dışında bir problemle karşılaşmadım, problem dediğim de donanımsal değil yazılımsal problem yani bir kaç defa ayar yaptırdım. Bu sayede de depo genellikle dolu olmasına rağmen gözüm benzin göstergesinde olmaksızın gönlümce Alfama biniyorum km de 17 kuruş civarı yakıt sarfiyatım var, ayrıca havayı daha az kirletiyorum. Lpg kullandığım için arabamda çekiş gücü kaybı vs yaşamıyorum. Taktırmanda hiç bir sakınca yok, taktırdıktan sonra mühendisler odasından 25 lira karşılığı sızdırmazlık raporu alacaksın ardından ruhsat işlemleri için bu raporuda emniyete vereceksin. Daha sonra tekrar ruhsata işletmek için hem masraftan hemde zamandan kazanmış olursun.

07 DH 800

orhan34n

inşallah bende bi sorun yaşamam serhat bey..internetten biraz araştırdım genelde marka kötüleyen yok daha çok işçilikte çok dikkatli olmak gerekiyor diyorlar..hayırlısı artık..pazartesi bikaç yerden fiyat alıcam tekrar görüşlerinizi alırım teşekkürler..

A.S.GÜMÜŞ

quote:

daha çok işçilikte çok dikkatli olmak gerekiyor diyorlar..

Aynen öyle işçilik çok önemli, markayı seçtikten sonra taktıracağın yere mutlaka daha önce Alfaya uygulayıp uygulamadıklarını sor, senin Alfanda deneme yapmalarına izin verme, çünkü araca göre uygulama projesi yapıyor elemanlar, evet yaptık derlerse o zamanda referans iste bence. Daha önce taktıkları bir müşterilerinin numarasını iste yaptıranla konuş derim.

07 DH 800

alfa147black

merhaba benim tavsiyem zavolli.
bir 147 de görmüştüm hiç bir sıkıntı yoktu. ayrıca toyota avensis te kullanan bir tanıdığım var çok memnun

utku35

Ben 156 mı aldığımda üzerinde zavolli marka lpg vardı..Açıkcası lpg nin biraz daha motoru yıpratma payı olduğu için ben genelde benzinde kullanıyorum..Ama Lpg de kullandığımda çok oldu ve ben hiçbir sorun yaşamadım..Ayrıca Lpg konusunda çok uzun araştırmalar ve kullanıcı görüşlerini takibim sonucunda zavolli benim tek tercihimdir..Eğer arabamda başka marka Lpg kiti olsaydı kesinlikle almayı düşünmezdim, acaba diyerek alıp bi tedirginlik yaşamak istemedim..Tabiki de arkadaşların söylediği gibi işçilik, kiti uygulayan servis çok önemli...Ben diğer markalarıda kötülemek istemem ama kendi tecrübe ve araştırmalarım sonucunda zavolliyi tavsiye ederim...Bence önemli nokta şu; lpg ile kullanım sürecinde motoru çok zorlamamak ve yüksek devirlere çıkmamak lpg nin daha sorunsuz çalışmasını sağlar..Ekonomik olarak bir avantaj sağlar ancak biraz daha itina ile kullanmanızı gerektirir...

Onur Ozdil

geçtiğimiz çarşamba günü bozuk olan termostatımı değiştirdim, parça fiyatı 82.5 tl idi. bilginize.

orhan34n

saolun arkadaslar zavoli'yede bakıcam..tşkler onur bey..

KAKIRMAN

Bu konuyu dikkatle okumanızı salık veririm...
You are not allowed to view links. Register or Login
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Alfadanadam

Çalışma arkadaşlarımdan biri Alfa 156'sında OMWL kullanıyor ve bildiğim kadarıyla gayet memnun. Ama ben olsam Prins taktırırdım sanırım. Bu işin uzmanları genellikle bu markayı öne çıkarıyorlar. Fiyat olarak 2000-2500 lira arasında fiyatı var.

orhan34n

prins iyi güzelde fiyatı çok fazla gibi geldi bana..1500 gibi bir fiyata brc taktırmak daha mantılklı gibi..bir de istanbul'a gitmek gerekecek sanırım..kocaeli'de ne kadar düzgün olur bu iş bilmiyorum..bi gidip sorucam sonra karar vericem artık..

burcintun

Arkadaşlar bilmiyor çünkü öyle bir zamanda LPG ile buluştum ki aracımdaki takılma evrelerini fotoğraflayamadım bile. Ben bu işteki en ayrıntılı konunun kesinlikle ve kesinlikle işçilik olduğunu söylüyorum. Çünkü pahalı bir markanın LPG kitini yeni yetme dediğimiz usta geçinen yerlere taktırırsanız paranız zebil olur. Ben mesela bakımlarda sürekli değişecek parçaların yerlerini, ayar yapılacak parçaların  yerlerini kolay çıkarılıp rahat müdahale edilebilecek yerlere taktırdım. Hep başındaydım yani. Ama işçilik mükemmeldi. Mesela ben emme manifoltuna delik açacakları zaman elektrik süpürgesi kullanarak talaşların içine kaçmasını engellemiştim. Gelelim sonuçlara. Benim LPG kitim Atiker Ama şaşıracaksınız hiç bir sorunum yok. Bunu tercih etmemin sebebi her yerde servis ağı bulunması ve Türkiye' nin her yerindeki servislere baktırabilmeniz. Yazılımı İtalyanlara yaptırmışlar bir de bizim sıcak memleket olduğu için ona göre yazılım yapılmış. Zaten diğer ünlü LPG firmaları da dünyadaki sayılı merkezlere bu yazılımı yaptırıyorlarmış mantık aynı yani.Hiçbir fark yok. Hatta enjektörlerde özel olarak yurtdışına yaptırılmış öyle söylediler. Ama doğru birşey söyleyim İzmirdeyken farkettim. Daha yeni olduğu içinmiş zamanla da azalacakmış servis öyle söylemişti. Benim Atiker Enjektörler biraz daha fazla sesli çalışıyor. Onun dışında çok memnunum ve neden daha önce taktırmadım diye kafaları vurup duruyorum. Çekişte hiçbir fark olmadı. Hatta daha da arttı. Çünkü benim araçta Squadra chip var. Bana Stephan kesinlikle tembihlemişti 97 oktanın altına düşme diye. zaten evraklarında da uyarı şeklinde yazıyordu. LPG de Benzine göre %10 fazla oktana sahip olduğu için benim Chiple mükemmel bir sonuç ortaya çıktı. Gelelim tüketim değerlerine. Benim depo çok büyük(525dm^3) olduğu için 60 ltlik taktırdım. Depo diyafram boşluklarla beraber tam 50 lt alıyor. Size matematik hesabı yapmanız için sonuçları veriyorum. Benim benzin depom 63 lt ve full depo ile yaptığım mesafe bizim buralarda kullanıma göre 450-480 km idi. Ben şuan inanmayacaksınız ama 50 lt LPG ile 430-440 km yapıyorum. Geçen gün İzmir e gittim uzun yol diyorum ben buna buralarda da  kullandım. her gün sabah 3km gidiyorum kontağı kapatıyorum akşam 3 km dönüyorum kontağı kapatıyorum. Bu şekilde bir hesap yaptım. 0,175 Tl/km yapmışım. mükemmel sonuç ama fazla yüklenmedim araca. Normalde yukarıda yazdığım gibi çıkıyor rakamlar. Ha bu arada söylemişlerdi zaten gün geçtikçe sarfiyatın azalacak diye. Bir de ilk günlerde yazılım ayarının tutamayabileceğini söylemişlerdi. Sorun yaşarsan gel tekrar ayar yapalım veya herhangi bir yerde ayar yaptırabilirsin demişlerdi. İlk zamanki değerleri aracım beğenmedi LPG den benzine geçiyordu. Sonra başka seçim yaptık düzeldi. Aracı yakıtta cimri veya performans olarak ayar yaptırabiliyorsunuz. Ben de  normali seçtik. Cimriyi beğenmedi benim araç Ne de olsa kudurgan yaa. Bu yazıyı uzun zamandır yanlış anlaşılabileceğim için yazmayacaktım ama kafasında soru işaretleri olanları gördüm yardımcı olabilmek maksatıyla yazmış bulunuyorum. Umarım faydası olur. Ben tek kelimeyle mennunum ve uzun zamandır taktırmadığım için de pişmanım. Bunlar da kişisel görüşlerim. İstediğiniz firmanın kitini taktırabilirsiniz. Hepsi de benim gözümde mükemmel rüştünü ispatlamış firmalar. Sadece işçiliğe dikkat edin. Benim kiti neden tercih ettiğimi de yukarıda belirttim zaten. Hayırlısı olsun. Ha bu arada genel dezavantajlarını internetten okuyabilirisiniz(kapalı garajlar, yağ sarfiyatı çok az artacak vb gibi şeyler)
Şimdilik hoşçakalın

tolga_ozhan

Benimde şöyle bir projem var. 6 silindire kaliteli bir lpg için 3000 TL'den fazla para vereceğime. Az yakan çok giden, bakımı ucuz günlük kullanacağım. Eski model olup vergisi ucuz olacak. Ömrü bitiğinde gönül rahatlığıyla bir hurdalığa atacağım bir araç düşünüyorum. Yaz sonunda bunun için çalışmaşarım başlayacak kısmetse.

ersinguller

bir alfa olursa, kıyılmaz ona ya =) başka bişey almak lazım...

tolga_ozhan

Tabiki Alfa olmayacak. Bir 33'ü 75'i idare etmek yeni arabadan masraflı olabilir. Büyük risk. Hem zaten kıyamam doğrudur.
156 varken hergün işe araba ile gidiyordum. Şimdi çoğunlukla minibüs kullanıyorum. Yakıtı mesele etmiyorum. Sonuçta git gel 20 km oluyor günlük. Fakat kilometre yapmasına, eskimesine kıyamıyorum. İşe münibüs ile gidiyorum ama sonuçta dönüşte garajda bir tane GTV'nin beni beklediğini bilmek beni mutlu ediyor.

Onur Ozdil

quote:

Tabiki Alfa olmayacak. Bir 33'ü 75'i idare etmek yeni arabadan masraflı olabilir. Büyük risk. Hem zaten kıyamam doğrudur.
156 varken hergün işe araba ile gidiyordum. Şimdi çoğunlukla minibüs kullanıyorum. Yakıtı mesele etmiyorum. Sonuçta git gel 20 km oluyor günlük. Fakat kilometre yapmasına, eskimesine kıyamıyorum. İşe münibüs ile gidiyorum ama sonuçta dönüşte garajda bir tane GTV'nin beni beklediğini bilmek beni mutlu ediyor.

arabam eskimesin mantığı niyeyse bende var. sürekli para harcayıp alfamın orasını burasını yenilememe düzeltmeme iyileştirmeme rağmen niyeyse çoğu zaman önemli bir yer değilse babamın arabası ile  gidiyorum.

orhan34n

burcin bey çok yararlı bilgiler vermişsiniz teşekkür ederim ama ben pek anlamıyorum açıkçası bu işten dolayısıyla işçilikte dikkat etmem gerekenleride bilmiyorum..iyi bir firmaya yaptırıcam ama biraz şans olacak artık...

147BLACK

quote:

Benimde şöyle bir projem var. 6 silindire kaliteli bir lpg için 3000 TL'den fazla para vereceğime. Az yakan çok giden, bakımı ucuz günlük kullanacağım. Eski model olup vergisi ucuz olacak. Ömrü bitiğinde gönül rahatlığıyla bir hurdalığa atacağım bir araç düşünüyorum. Yaz sonunda bunun için çalışmaşarım başlayacak kısmetse.

Aynı plana uzun süredir ben de sahibim. Şu askerliği aradan çıkartırsam bir şekilde, 5-6 bin liralık bir lpg'li araç alıcam. Dağa taşa işe onu kullanıcam. 147'yi her gün 100 km'ye yakın kullanmak hem araca hem de cebime yazık.
Babamın lpg'li Spring'ini alıyordum arada ama o da kışları sabah çalışmamak için direniyor. 1-2 kez işe geç kalınca "amannnn lanet olsun, paramla rezil mi olucam" şeklinde serzenişlerle almaz oldum.
Aynı evde oturmamamız da araçları değişmek için üşengeçlik yapıyor.
Geçen sene bakmıştım, 800 motorlu ve lpg'li Suzuki Maruti'ler vardı.
Km'de 100 kuruş Yakıyor. Mucize gibi.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

ottoman

quote:

burcin bey çok yararlı bilgiler vermişsiniz teşekkür ederim ama ben pek anlamıyorum açıkçası bu işten dolayısıyla işçilikte dikkat etmem gerekenleride bilmiyorum..iyi bir firmaya yaptırıcam ama biraz şans olacak artık...

orhan bey imkanınız olurda montaj esnasında aracınızın başında durursanız en azından kullanılan malzemelerin sıfır kutusundan çıkarıldığını uygun hortum, kelepçe vs nin itina ile takıldığını kontrol etmiş olursunuz. Ayrıca sizin izlediğinizi gören usta da işine dikkat etmek zorunda kalır.

omeroguz

quote:

Arkadaşlar bilmiyor çünkü öyle bir zamanda LPG ile buluştum ki aracımdaki takılma evrelerini fotoğraflayamadım bile. Ben bu işteki en ayrıntılı konunun kesinlikle ve kesinlikle işçilik olduğunu söylüyorum. Çünkü pahalı bir markanın LPG kitini yeni yetme dediğimiz usta geçinen yerlere taktırırsanız paranız zebil olur. Ben mesela bakımlarda sürekli değişecek parçaların yerlerini, ayar yapılacak parçaların  yerlerini kolay çıkarılıp rahat müdahale edilebilecek yerlere taktırdım. Hep başındaydım yani. Ama işçilik mükemmeldi. Mesela ben emme manifoltuna delik açacakları zaman elektrik süpürgesi kullanarak talaşların içine kaçmasını engellemiştim. Gelelim sonuçlara. Benim LPG kitim Atiker Ama şaşıracaksınız hiç bir sorunum yok. Bunu tercih etmemin sebebi her yerde servis ağı bulunması ve Türkiye' nin her yerindeki servislere baktırabilmeniz. Yazılımı İtalyanlara yaptırmışlar bir de bizim sıcak memleket olduğu için ona göre yazılım yapılmış. Zaten diğer ünlü LPG firmaları da dünyadaki sayılı merkezlere bu yazılımı yaptırıyorlarmış mantık aynı yani.Hiçbir fark yok. Hatta enjektörlerde özel olarak yurtdışına yaptırılmış öyle söylediler. Ama doğru birşey söyleyim İzmirdeyken farkettim. Daha yeni olduğu içinmiş zamanla da azalacakmış servis öyle söylemişti. Benim Atiker Enjektörler biraz daha fazla sesli çalışıyor. Onun dışında çok memnunum ve neden daha önce taktırmadım diye kafaları vurup duruyorum. Çekişte hiçbir fark olmadı. Hatta daha da arttı. Çünkü benim araçta Squadra chip var. Bana Stephan kesinlikle tembihlemişti 97 oktanın altına düşme diye. zaten evraklarında da uyarı şeklinde yazıyordu. LPG de Benzine göre %10 fazla oktana sahip olduğu için benim Chiple mükemmel bir sonuç ortaya çıktı. Gelelim tüketim değerlerine. Benim depo çok büyük(525dm^3) olduğu için 60 ltlik taktırdım. Depo diyafram boşluklarla beraber tam 50 lt alıyor. Size matematik hesabı yapmanız için sonuçları veriyorum. Benim benzin depom 63 lt ve full depo ile yaptığım mesafe bizim buralarda kullanıma göre 450-480 km idi. Ben şuan inanmayacaksınız ama 50 lt LPG ile 430-440 km yapıyorum. Geçen gün İzmir e gittim uzun yol diyorum ben buna buralarda da  kullandım. her gün sabah 3km gidiyorum kontağı kapatıyorum akşam 3 km dönüyorum kontağı kapatıyorum. Bu şekilde bir hesap yaptım. 0,175 Tl/km yapmışım. mükemmel sonuç ama fazla yüklenmedim araca. Normalde yukarıda yazdığım gibi çıkıyor rakamlar. Ha bu arada söylemişlerdi zaten gün geçtikçe sarfiyatın azalacak diye. Bir de ilk günlerde yazılım ayarının tutamayabileceğini söylemişlerdi. Sorun yaşarsan gel tekrar ayar yapalım veya herhangi bir yerde ayar yaptırabilirsin demişlerdi. İlk zamanki değerleri aracım beğenmedi LPG den benzine geçiyordu. Sonra başka seçim yaptık düzeldi. Aracı yakıtta cimri veya performans olarak ayar yaptırabiliyorsunuz. Ben de  normali seçtik. Cimriyi beğenmedi benim araç Ne de olsa kudurgan yaa. Bu yazıyı uzun zamandır yanlış anlaşılabileceğim için yazmayacaktım ama kafasında soru işaretleri olanları gördüm yardımcı olabilmek maksatıyla yazmış bulunuyorum. Umarım faydası olur. Ben tek kelimeyle mennunum ve uzun zamandır taktırmadığım için de pişmanım. Bunlar da kişisel görüşlerim. İstediğiniz firmanın kitini taktırabilirsiniz. Hepsi de benim gözümde mükemmel rüştünü ispatlamış firmalar. Sadece işçiliğe dikkat edin. Benim kiti neden tercih ettiğimi de yukarıda belirttim zaten. Hayırlısı olsun. Ha bu arada genel dezavantajlarını internetten okuyabilirisiniz(kapalı garajlar, yağ sarfiyatı çok az artacak vb gibi şeyler)
Şimdilik hoşçakalın

Burçin; Aklın yolu bir :)
Hayırlı olsun, daha uzun km'li yolculuklar seni bekliyor artık.

Orhan bey;
LPG konusunda o kadar çok yorum ve tartışma yaşandı ki, tekrar aynı şeyleri yazmak çok doğru olmayacak.
İyi bir montaj ile aracınızda hiç LPG takılmamış gibi dolaşabilirsiniz. Zaten motor ve performans olarak hiç bir şey değişmeyecek
Yaşayacağınız tek problem, önceden 100 km yapıyorsanız, artık daha uzun km'li seyahatler yapacaksınız ve arada tasarruf ettiğiniz parayı gezerek yine harcıyacaksınız :)

sahinbirinci

Bende aracı aldıktan sonra BRC marka lpg taktırdım.Eylül ayında 1600tl ye You are not allowed to view links. Register or Login de 0,18 kr yakıt tüketimi var.Şu anda oldukça memnunum bana hiçbir şekilde sorun çıkarmadı.Ama takan ustanın niteliği çok önemli arkadaşlar.Ben burada fiat servisinde montajını yaptırdım.Montaj işlemi 2 gün sürdü.Daha sonra arakaşımızın bahsettiği gibi 2 gün boyunca yakıt değerlerine bakıp tekrar bi ayar yaptık.hiçbirşekilde sorun çıkarmadı daha.
lpg tabiki tercih meselesidir.keşke benzin fiyatları bu kadar yüksek olmasaydı.