Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sıralı Sistemler (LPG) için Görüşleriniz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

A.S.GÜMÜŞ

Deniz aslında rekorla ilgisi yok, bugün biraz araştırdım nette araba markası farklı olsa da benim gibi 480 km gidenler var.
1. sorunun cevabı evet, regülatör denen zamazingo lpg sisteminin bir parçası, görevini bilmiyorum bende senin gibi anlamıyorum
2. sorunun cevabı hayır lpg sisteminin kendi bujisi yok bildiğin arabanın kendi bujilerini temizlettim / yeniledim.
Öğrendiğim bir şey varsa o da ateşleme sisteminin sağlıklı çalışmasının aracın her türlü performansına ( tasarruf, güç vb gibi ) çok olumlu etki ettiği

07 DH 800

webu

-a.s gümüş , sağolasın tesekkür ederim.
sormamın sakıncası yoksa bujileri kaça temizlettin acaba ?
-bu arada buji kabloların nasılmış.. usta bunun için bi yorum yaptı mı ?
- hava filtresi de sanırım yakıt tüketimindeki en önemli faktör olmalı.. senin hava filtren nasıl peki? yada diğer filtreler filan ?

goodoldtimes

400km inanılır gibi değil 2.0 için. periyodik bakımımı 10000km beklemeden 6000, 7000 gibi yaptırıyorum. 250 , 260 km ancak gidiyorum. Birçok kişi bunun normal olduğunu söylüyor, çevremdeki birçok kişinin arabasının yaktıklarına göre mantıklı. O kadar yakıtla 400km mesafeyi 1.4 araçlar ancak yapıyor.

A.S.GÜMÜŞ

quote:

-a.s gümüş , sağolasın tesekkür ederim.
sormamın sakıncası yoksa bujileri kaça temizlettin acaba ?
-bu arada buji kabloların nasılmış.. usta bunun için bi yorum yaptı mı ?
- hava filtresi de sanırım yakıt tüketimindeki en önemli faktör olmalı.. senin hava filtren nasıl peki? yada diğer filtreler filan ?

Deniz rica ederim,
bujleri beleşe temizlettim usta ile aram iyidir, değiştirdiklerimin tanesine 20 lira mı ne verdim, kablolarda hiç sıkıntı yok, hava filtresi standart ama içi falan tertemiz, lpg filtresini de yazdığım gibi değiştirdim, oradaki lpg bakımı için toplam 80 lira vermiştim.
Ve berk benim araba 2,0 değil 1,6
ama belirtmeliyim bu değeri arabayı sakin kullanarak elde ediyorum malum eşim ve yolda olan bebeğim var , bir de başka forumlarda okuduğum kadarıyla gaz markası da bu menzil işine etki ediyormuş, yani örneğin Aygaz ile Petrol ofisinin gazının menzil açısından farklılık gösterdiğini söyleyenler var, ben mütemadiyyen Aygaz kullanıyorum, arada sadece petrol ofisinden alıyorum, diğer lpg markalarını ise hiç kullanmıyorum.

07 DH 800

Onur Ozdil

selam arkadaşlar,

bende geçtiğimiz cuma günü taktırdığım lpg ile aşağıdaki değerlerde tüketim elde ettim şu ana kadar

lpg olarak zavoli
gaz olara aygaz euro lpg +
araba da 4 kişi + dolu bagaj
uzun ve düz şehirdışı yol 650 km
klima çoğunlukla açık
sürekli sakin kullanım (3 bin devir)

Register or Login" border=0>

webu

aygaz lpg nin ,,   tvdeki reklamı da cok iddialıya benziyor..
ben bir iki depo deniyecem..nasıl olsa shell i , po yu , bp yi denedim.. bide bu aygaza bakmakta fayda var tabiki..
aygaz verilerimi size yazarım.. istanbuldaki aygaz istasyonlarının listesi de şu linkin içinde.. işinize yarar diye düşündüm..
You are not allowed to view links. Register or Login

Edited by - webu on 01/07/2009  22:29:02

vedat

quote:

vedat , sen 30 lt ile karma kullanımda 270 km yapıyosun.
ben ise , 40 lt ile karma kullanımda 270 km yapıyorum ..
demek senin depo benimki gibi 40 ltlik olsaydı : 1lt yle 9 km gidiyosun . 40 lt ile demek 40 x 9 km = 360 km yapacaktın..
yani bak , demek sen  % 25 benden daha kardasın..
bir de şu 1000 km muhabbetini aştıktan sonra senden  de 400 km bekliyoruz ..
dikkat et , ""senden de""   dedim  ..

Tüketimin dahada düşmesi beklentisi içinde değilim yeterki bundan fazla olmasın,2.0 ss bir araç için şehiriçi 0.20 kuruş,şehirlerarasındada 0.17 benim için ideal değerler fazlasını beklemek aşırı iyimserlik olur diye düşünüyorum.

n/a

Arkadaşlar bende 156 2.0 ss var şu anda lpg taktırma düşüncem var ama Sinoptayım ve burada bırakın alfadan anlayan ustayı alfayı gören yok. Fiat serviste bile kendi sorunumu kendim çözüyorum. Periyodik bakım için Samsun'a gidecem Samsun da bu işten anlayan bi usta varmı yoksa ankaraya gidip işimi orada mı halledeyim. Eğer Ankara tavsiye ederseniz taktıran ve memnun olan arkadaş varsa bana lpg servis önerebilir mi. Çünkü anladığım kadarıyla marka önemli değil takan usta daha önemli bu işte. Birde sizin şehir içi kullanım değerlerinizi alabilir miyim 2.0 ss için benim araba şu anda 430-450 arası yakıyor gayet sakin kullanımda( sinopta yol yokki performans yapacak) bide yol bilgisayarı ortalama 10.5-11 gösteriyor(bu full depo ile 450-470 km yapıyor) ama ben hiç daha full depo ile 350 km yi geçemedim sizde aynı sorun varmı merak ettim..  Teşekkürler...

Alfadanadam

Öncelikle hoşgeldiniz. Mevcut ekonomik şartlarda lpg takmak farz oldu nerdeyse maalesef.

Marka olarak sitemizde taktıp ta memnun olanlar ile aynı marka olursa en azından araç ile uyumsuzluk ihtimalini ortadan kaldırmış olursunuz.

Montaj için ise Ankara daha mantıklı. Örneğin PRINS ve BRC için Ankara Özbek Opel servisi için iyi şeyler duyuyorum genelde.

Son olarak, Üyelerimiz kısmında hem kendinizi hem de alfanızı tanıtırsanız seviniriz.

webu

quote:

Arkadaşlar bende 156 2.0 ss var şu anda lpg taktırma düşüncem var ama Sinoptayım ve burada bırakın alfadan anlayan ustayı alfayı gören yok. Fiat serviste bile kendi sorunumu kendim çözüyorum. Periyodik bakım için Samsun'a gidecem Samsun da bu işten anlayan bi usta varmı yoksa ankaraya gidip işimi orada mı halledeyim. Eğer Ankara tavsiye ederseniz taktıran ve memnun olan arkadaş varsa bana lpg servis önerebilir mi. Çünkü anladığım kadarıyla marka önemli değil takan usta daha önemli bu işte. Birde sizin şehir içi kullanım değerlerinizi alabilir miyim 2.0 ss için benim araba şu anda 430-450 arası yakıyor gayet sakin kullanımda( sinopta yol yokki performans yapacak) bide yol bilgisayarı ortalama 10.5-11 gösteriyor(bu full depo ile 450-470 km yapıyor) ama ben hiç daha full depo ile 350 km yi geçemedim sizde aynı sorun varmı merak ettim..  Teşekkürler...

...
benzindeyken ki tüketim değerlerin banayüksek gibi geldi..
..
lpg yi insanlar kar elde etmek için takıyor..bu da yaklaşık 900tl ile 2000 tl arasında değişen rakamlara mal oluyor.senin yerinde olsaydım ve imkanım olsaydı ankarada taktırırdım..amaaa , samsunda filan tanıdık güvenilir , işini bilen ve işçiliğine garanti verecek bir usta bulursan orası da olur bence..yazının başında da dediğim gibi , bu işin maliyeti de var(900tl - 2000 tl) kaş yapayım derken göz çıkarılmasın hani.. dikkat et yani.. takarsan tüketim değerlerini bildirmeni bekleriz..
bu arada arabanın tüketim değerini etkileyen buji hava filtresi v.b bakımlarını da bir kontrol ettir derim

tolga_ozhan

Sinop gibi trafik olmayan bir şehirde 11 litre gibi bir tüketim değeri çok fazla bence. Eğer çok agrasif bir kullanım tarzınız yoksa arabada bir problem olması muhtemel.
Lpg taktırmak tabiki ekonomik olarak sizi rahatlatacaktır. Fakat arabanın bu haliyle lpg'de bile yinede fazla ödememek için önce bu konunun üzerine eğilmenizi tavsiye ederim.

beckher

Geçenlerde birinden duydumda Simit Lpg tankı Muayenede problem çıkarıyormuş diye bu konuda bilgisi olan var mı acaba?
alFa rOmEo 156 2001 1.6 tWiNsPaRK

Alfadanadam

Binlerce simit tanklı-lpg'li araç var.
Muayenede çıkan tek sorun olarak stepnenin konumu uygun değil yazıyor ama o da hafif kusur kapsamına giriyor.

vedat

Ben sızdırmazlık raporu alırken problem yaşadım,makina müh. odası yeni kararname çıkarmıştı artık simit tanklar arkada temas ettiği yerden min. 10 cm mesafede olmalı diye.Sonra taktırdığım yerle gittik memur ok verdi .Eski tip tanklar bittikten sonra yeni tip tanklar bu kararnameye uygun üretilip takılacakmış yani boyut dahada küçülecek.

latrodects

slm, bende lpg taktırmayı düşünenlerdenım malesef:) 2006/1,6 var bende. pıyasada brc ler 1650 cıvarında,tartarını ıse 1300.bulunduğum yerde başka marka takan yok  gıbı bışıy. atıkerde pek düşünmuyorum.
tartarini kullanan var mı,memnun mu?

147BLACK

Babama yeni aldığımız Hyundai'ye Atiker sıralı taktırdık. Az yakıyor diye, satın aldığımız subay lpg işine girmemiş.
Babamın bir önceki arabasındaki düz Atiker'den sonra gayet memnunuz sıralıdan. Motor soğukken benzinde ara sıra silkelese de, motor ısındıktan sonra lpg'ye kendiliğinden sorunsuz geçiyor ve bir daha da problem olmuyor. Fakat 96 model Hyundai'nin düz motoru ve az olan elektronik aksamından sonra Alfa'da Atiker nasıl olur bilmiyorum. Eskişehirli bir arkadaşın 156'sında vardı ve o memnundu. Fakat o 156 mk1 kasaydı. Onlarda yol bilgisayarı yok. Aslında olsa da fark eder mi bilmiyorum.

Bagajda yer kaplamasın diye babam en küçük depodan taktırmış. Simit depo istemediği için böyle bir seçim yaptı.
Şimdi yakıştan memnunuz fakat en küçük boy olduğu için lpg çok çabuk bitiyormuş gibi oluyor ve  istasyona çabuk uğruyoruz. Geçen hafta 4 kişi ve full bagajla 90 TL'lik lpg kullanarak Ankara'dan Gökova Ören'e tatile gittik. Fakat sık sık ufak depodan dolayı lpg aldık.

Babam Hyundai'yi lpg ayarları için taktırdığı yere götürdüğünde (1000 km sonra gel kontrol edelim demişler) ben de Alfin'den  100 bin bakımından çıkmıştım o an ve 147 ile arkasından gittim.
Bir nabız yoklayayım diye adama "benim Alfa'ya da takabilir misiniz?" dedim. Adamlar Atiker takıyor.
Hemen "takarız, sorunsuz da olur" dedi.

"Peki yol bilgisayarını nasıl by-pass ediyorsunuz?" dedim. "Yol bilgisayarı benzini yakıyormuş gibi gösteriyor ve ibre aşağı iniyor fakat o sırada lpg yakıyor araç, fakat aracın kontağı kapatılıp tekrar açıldığında sanki yeni benzin konmuş gibi ibre yukarı çıkıyor" şeklinde konuştu.
Mantıklı bir durum. Yaklaşık 1000 Lira'ya takıyorlar ve 9 taksite bölüyorlar.
Aslında sorunsuz çalışacağının garantisi olsa ve içime sinse sıralı Atiker'i taktırır gezerim ama şimdilik babamın Hyundai ile değişmeli kullanıp Alfa'yı lpg'gen uzak tutayım diyorum.

Edited by - 147BLACK on 16/07/2009  20:35:41
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

Onur Ozdil

benim şahsi görüşüm alfalara atiker yerine zavoli veya brc marka kitin tercih edilmesi. atiker takan üç çok yakın arkadaşımın yol tecrübelerine şahitim.
birinde 2007 corolla birinde 2005 accord birinde 2006 focus var. üçü de atikerden memnun değiller.

ben 156 ma 4 hafta önce zavoli taktım şu ana kadar 1500 km yaptım herhangi bir sorun yaşamadım gayet memnunum.

ejelibonum

bende atiker kullanıyorum ama gayet memnunum atikerden şaşmayın gerisi yalan....

CrazyRomeo156

Bende brc var.Bana kalırsa brc taktır.Ben 1850 ye taktırdım.Şimdiye kadar sadece yakıt göstergesinde sorun var.Biraz az gösteriyo(Fazla basmayayım diye mi acaba)Bugün gezecem tüpü bitirip akşama servise götürcem.Çünkü lpg'ye bakılması için bitmesi lazımmış.

Anıl

O marka bu marka tartışması olmasın ama bende 4000 km'dir atiker kullanıyorum çok memnunum...
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

147BLACK

Arkadaşlar araçlarınız mk1'mi yoksa mk2'mi?
Aracınızda yol bilgisayarı var mı?
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

CrazyRomeo156

Benim mk1 yol bilgisayarı yok.
60 ytl ile 350 km ortalama yapabiliyo.Tabi daha normal bi kullanımla bu dahada artabilir.

Edited by - CrazyRomeo156 on 21/07/2009  11:20:01

omuslu

Bir arkadaşın aracında 90 lira ile 350 yaptık bizde, pek de dikkat etmedik açıkcası az yakmak için.
Araç 147 2.0 SS ve benzinle. :))

ee1122

Arkadaşlar, bence kaç lira ile kaç km gittiğimizi yazmak, geriye dönük çok iyi bir veri olmayabilir. bildiğiniz gibi türünün tek örneği memleketimizde yakıt fiyatları bir gecede 10% değişebiliyor ayrıca lpg fiyatları şehirden şehire de neredeyse 10% farkedebiliyor... Bu nedenle lt/100 km yazmak daha doğru olacaktır diye düşünüyorum.

webu

hatırlarsanız 156  2.0 aracımla 36 litre ile 285 km anca yapabiliyodum şehir içinde..
şimdi ise uzun yolda(şarköy-istanbul) 36 litre ile 370 km yaptım..
hızım : 100 km , 110 km filandı
2 kişiydik ve klimayı bazen açtım..