Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alper

You are not allowed to view links. Register or Login
17'' ile bol bol yanak yarma vb. olaya göğüs germekte lazım tabi... Belki de piyasadaki en mükemmel lastik olabilir ama ben kullanmadım sanırım da kullanmıycam. Kimse tavsiye etmiyor 17'' için. Daha geçen gün bir lastikçi ile konuştum. kendisi Alfacı aynı zamanda. Goodyear satıyor ama tavsiye etmedi 17'' için. Direk PZERO dedi.

Abi valla bir çok lastik kullandım otomobillerimde ki hiçte öyle yavaş giden sakin kullanan biri değilimdir bunu çoğu kişi de bilir :)
Pirelli P zerolar orta sert hafif gürültülü ama iyi yol tutan
Bridgestone lar ciddi sert , gürültülü ve ısınana kadar hiç yol tutmayan ,
Dunloplar salla gitsin ,
Falken soğukkan normal ama ısınınca güzel yol tutan ve bir nebze az gürültüşü ,
ama Michelin hem ses olarak hemde tutuş olarak mükemmel tek dez avantajı diğerleri 50 bin giderse bunlar 40 bin gider mesela.

mahoretti

ALPER, sen de 17'' kullanıyorsun, lastiklerde bir yarılma patlama balon vb. sıkıntı yaşadınmı marka bazında ?

Alper

ALPER, sen de 17'' kullanıyorsun, lastiklerde bir yarılma patlama balon vb. sıkıntı yaşadınmı marka bazında ?
Açıkçası ben hiçbir sorun yaşamadım şimdiye kadar ve otobanlarda ciddi süratlerde gidiyorum hiçbir titreşim vs. de yaşamadım hiçbir markada.
Önemli olan kullanım sitili ve tabii ki yanlış üretim hatalı üretim lastiğe denk gelmemesi abi :)
Ama daha 5 bin km de teli kırılan Pzero biliyorum :) diğer 3 ünü ben almıştım arkadaştan o yüzden çok iyi biliyorum :)
Biraz da şans işi bu bir çukura düşersinizz en sert lastik dahi olsa balon yapar , tel kırar dikkat etmek gerek.

mahoretti

Aynen katılıyorum. Maalesef yollarımız içler acısı. İnsan istediği lastiği alamıyor gönül rahatlığı ile...  Sende şu an ne var ?

Anıl

Şimdi,diğer forumlardaki gibi şu marka,bu marka vs diyemiycem.Sadece ucuz ve fiyatına oranla iyi bir lastik olan Kumho'yu 3-4 seri kullandığımdan söyleyeyim,bir keresinde başka bir araçla çukura girdim jant çatladı,bunda bir balon-yarık olmadı,sonra ne çukurlara girdim,yine de birşey olmadı. Tabi P zero vs kıyas kabul görmez,ekmek-köfte misali ama çok sağlam bir lastik (kullandığım ebatta 195/45 R15 baya bir ince yanağa sahip.)
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Alper

Aynen katılıyorum. Maalesef yollarımız içler acısı. İnsan istediği lastiği alamıyor gönül rahatlığı ile...  Sende şu an ne var ?
şuan SS 16 jantlarda 205 55 16 Michelin Primacy HP var abi acayip sessiz pirelli ve bridgestone'dan sonra.
1 hafta sonra da Michelin Pilot Sport 3 leri takacağım 225 45 17 ile :)

Anıl

şuan SS 16 jantlarda 205 55 16 Michelin Primacy HP var abi acayip sessiz pirelli ve bridgestone'dan sonra.
Volkan'ın 8C jant-PS3 kombinasyonunun nereye gittiği belli oldu sanki :D
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Alper

Jantlar İsmail arkadaşıma lastikler bana bende ki falkenlarda İsmaile :)
Paylaştık kendi aramızda.
225 45 17 1.6 araç için ciddi bir boyut bir de yay olmaması ciddi bir görüntü bozukluğu demek.
Yakın zamanda temiz cilalı fotolar gelir İsmail den :)

Otomobili satacağım diye zevkini süremeyeceğiz mi arkadaş :)

mahoretti

alfacan

dunlop sport maxx 91 y almak üzereyken şimdi biraz durdum ...  :)

chao

Arkadaslar 225 45 17 dunlop sp01 mfs var, lastik basıncını 32 den 30 indirdim ses azaldı vede kasislerde yada tmseklerde eskisi kadar ses yapmıyor, haytta 32 yapınca sağ ön rotil ayvayı yemiş boşluk yapıyor, şimdi 30 indirdim ses azaldı, tam olarak kaçolması lazım, konulara baktım ama tam cevabı bulamadım cok sey var,, nedersiniz tecrubeli arkadaslar neder bu duruma , 30 bar iyimidir değilse dezavantajı nedir,,
Buarada arac 2005 156 dıst,

Sent from my iPad using Tapatalk HD

şimdi gördüm yazdığınızı, 30 bar yakıt tüketimini bir miktar arttırabilir ve fren mesafenizi yine bir miktar düşürebilir..aslında 32 tutmak lazım ama dediğiniz gibi 32 kullanınca çok sert oluyor..eğer yakıt sarfiyatı anlamında çok bir değişiklik olmuyorsa kullanılabilir.
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

smlcvsgl

Jantlar İsmail arkadaşıma lastikler bana bende ki falkenlarda İsmaile :)
Paylaştık kendi aramızda.
225 45 17 1.6 araç için ciddi bir boyut bir de yay olmaması ciddi bir görüntü bozukluğu demek.
Yakın zamanda temiz cilalı fotolar gelir İsmail den :)

Otomobili satacağım diye zevkini süremeyeceğiz mi arkadaş :)

Merhaba,

Çok haklısın süreceksin tabi ki ;)

Senin Falken'lerle Eskişehir'e gittim hafta sonu sıfır sorun, dediğin gibi lastik sesi bayağı bir azaldı :yukari-ok:
Bir tek hafif çukurlar var yollarda sanki araba o çukurlara doğru kaçıyor direksiyonu tutmak zorunda kalıyorum, değilse kendiliğinden dönecek gibi oluyor.

Fotolarla ilgili olarak, pasta cila işine girdim, herkez kendisi yapabilir diye düşünüyorum, çekinecek korkacak bir durum olmadığını gördüm. Yüzeysel hareleri ve derin olmayan çizikleri giderdim fakat uzun sürüyor akşama kadar uğraştım, bir Cumartesimi bu işe harcadım ve bitirdiğimde geç oldu ışıklar azaldı vs. Teflon katkılı sıvı bir cila ile de koruma yapmaya çalıştım. Foto çekemedim, ertesi günde yağmur yağdı :( Sıvı cilalar var bundan sonra yıkatınca benzincide hemen arkasından sıkıp bezle sileyim diyorum, wax'lara göre daha pratik bir çözüm olabilir. 

agucba

Continental Eco Contact 5 lastiği hakkında tecrübesi veya bilgisi olan var mı?

Babamın 164'ü için arayış içerisindeyim. Yumuşak ve sessiz, ekonomik bir lastik arıyorum. Fiyatının da uygun olması gerekiyor.

Çok uygun lastikler (Çin markaları) var ama onlar ne kadar güvenilir, soru işaretleri var kafamda. Ve ne kadar süre giderler? O yüzden Çinlileri eliyorum baştan.

///////////////

evrenalpar

Yumuşak/sessiz/ekonomik deyince aklıma ilk Michelin geliyor nedense. (Primacy falan..)
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

Alper

Yumuşak/sessiz/ekonomik deyince aklıma ilk Michelin geliyor nedense. (Primacy falan..)
Ekonomik kısmı yanlış geliyor ama abi :)

evrenalpar

Nispeten ucuz değil mi yahu Continental, Goodyear'a göre falan..

Arkadaşlar benim de bir sorum olacak 225/60/18 yerine 20 janta geçsem, lastik tabanı mecbur 245-255 oluyor sanıyorum, bu durumda yakıt değerlerim sizce çok fark eder mi?  Şu an 10,0- 10,5 dolaylarında geziyorum, jantçı 17 - 18 gibi değerlerden bahsetti, Porsche Cayenne gibi yakarsın falan dedi ama biraz abarttı sanıyorum.

(Laf aramızda lastik fiyatı da çok artıyor yahu  :o )
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Honda CR-V (2012-2013)

Ferhat_27

Bridgestone Turanza ,şimdiki michelin,sonraki değişim muhakkak turanza olacak   :) neden diye sorarsanız,diş kalmamış turanza daha iyi yol tutuyordu yeni micheline göre   :)

Alper

Bridgestone Turanza ,şimdiki michelin,sonraki değişim muhakkak turanza olacak   :) neden diye sorarsanız,diş kalmamış turanza daha iyi yol tutuyordu yeni micheline göre   :)
Abi yol sesini ne yapacaksın ve giden konforu :)
Michelin ile yağışlı hava olsun , bozuk yol olsun minimum ses ve müthiş bir yol tutuş oluyor.

Alper

Nispeten ucuz değil mi yahu Continental, Goodyear'a göre falan..

Arkadaşlar benim de bir sorum olacak 225/60/18 yerine 20 janta geçsem, lastik tabanı mecbur 245-255 oluyor sanıyorum, bu durumda yakıt değerlerim sizce çok fark eder mi?  Şu an 10,0- 10,5 dolaylarında geziyorum, jantçı 17 - 18 gibi değerlerden bahsetti, Porsche Cayenne gibi yakarsın falan dedi ama biraz abarttı sanıyorum.

1 litre civarı değişir yakıt ama ağırlığa da bağlı tabii takacağın janttaki?
Yoksa öyle abartı yakıt farketmez yaa.
17-18 yakmaz en azından ama konfor diye birşey de kalmaz.

Calibra

Şu bizim milletteki (daha çok böyle esnaflardaki) sallama potansiyeline hastayım :)
17-18 nedir yahu :)

Yakıt tüketiminin artan taban genişliğine bağlı olarak en fazla %10 farkedeceğini düşünüyorum.
Ancak 245 taban ve 45 yanakla bence de konfor çok azalır.

19" ideal gibi?
Şöyleki; 235/55-19 kullanıldığında çapta % 1,93 (14 mm) artma oluyor; hadi yanaktan biraz daha fedakarlık dersek 235/50-19 lastik kullanıldığında da sadece %1,24'lük bir azalma (8 mm) oluyor ki, bunlar makul farklar.

20" olursa; 245/45-20 lastik kullanmak lazım, mevcut lastiklere göre fark sadece ve sadece %0,28 (2 mm büyüyor çap). Ya da 235/45-20'lik lastikler kullanılacak, çap %1,1 (8 mm) azalacak.
Alper UZUN
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

Gouki

Benim 147'de 215 ile yakıt tüketimim 9.1 iken 205 tabana geçince 8.6 olmuştu. Diğer her koşul aynı.

Alper

ilginçtir 205 55 16 ile de 225 45 17 ile de aynı değerleri yakıyorum :)

Alper

Ama şuda var pek ne yaktığına da bakmıyorum.
Sadece dolduruyorum km yi sıfırlıyorum gidiyorum.
Sonra tekrar dolduruyorum tekrar km yi sıfırlıyorum.
Hee şu kadar yakmış diyorum aynen devam :)
Öyle uslu uslu 90-110 falan da gitmiyorum :)
Şehir içi zaten 5000 devir gibi vites değiştiriyorum çoğunlukla :)

evrenalpar

Bence de fark %10'u geçmez, daha önceki araçlarda hiç tabanı büyütmedim, sadece jantı büyüttüm taban hep aynı kaldı, o nedenle kafama takıldı. Cevaplar için teşekkürler, artık lastik ihtiyacı doğduğunda jant olayını ciddi ciddi düşünücem. 19'' mu olur 20'' mi olur bilemiyorum, gönlümden geçen 20, mantıklı olan 19.  :)
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Honda CR-V (2012-2013)

sp4rc0

Benim 147'de 215 ile yakıt tüketimim 9.1 iken 205 tabana geçince 8.6 olmuştu. Diğer her koşul aynı.

yanlış hatırlamıyorsam benim de yakıt sarfiyatım çok benzerdi. You are not allowed to view links. Register or Login karışık kullanım ile 195/60/15" ile 8,6lt iken, 215/45/17" ile 9,2lt yakıyordum.
Ancak şu anda aynı lastik tabanı ile ortalamam 8,1lt :) sanırım sakinleştim.
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)