Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Hangi Marka Lastik, Hangi Ebat?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alper

Bedavaya gelmis valla. Güle güle kullan. Bu arada ilk 2 gum fazla zorlama :) sonrasinda abanabilirsin.

Lbe

You are not allowed to view links. Register or Login
Bedavaya gelmis valla. Güle güle kullan. Bu arada ilk 2 gum fazla zorlama :) sonrasinda abanabilirsin.

Sağolasın abi aklımda bulunsun dikkat edeyim :)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Lbe

Bu arada 225/45/17 lastik almayı düşünenler şuna bakabilir;

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Hepsiburadadaymış

Oğulcan Yücel

Arkadaşlar dayımın giuliettanın lastiklerin değişmesi gerekiyor. Araçta cinturato p7 var. Bazı arkadaşlar pzero önermiş. Pzero Nero pzero rosso ve cinturato p7 arasında ne gibi farklar var. Bu konuda mutlaka yazıyordur ancak araştıracak vaktim yok ne yazikki. Yardımcı olursanız sevinirim. Ölçüler 225/45/r17 bu arada.

ozoozo

Arkadaşlar dayımın giuliettanın lastiklerin değişmesi gerekiyor. Araçta cinturato p7 var. Bazı arkadaşlar pzero önermiş. Pzero Nero pzero rosso ve cinturato p7 arasında ne gibi farklar var. Bu konuda mutlaka yazıyordur ancak araştıracak vaktim yok ne yazikki. Yardımcı olursanız sevinirim. Ölçüler 225/45/r17 bu arada.

Kusura bakmayın da bu nasıl bir düşünce yapısı :) vaktiniz olduğunda eski sayfalara dönün çok ciddi ayrıntılı açıklamalar var , insanlar zamanında hem vakitlerini ayırmış hemde kendilerini yorarak uzun uzun yazılar yazmışlar boşa yazmıyorlar sonuçta. Zaten bu tip başlıklarında amacı o bilgi kaynağı maksatında dursun da ileride birisinin işine yarar. Pzero nero ve pzero rosso ile ilgili tomarla açıklama var. Yaptığınız bana göre klasik Türk insanı gibi kolaya kaçmak ve insanlara ayıp etmek. Emin olun sizin vaktiniz kadar diğer insanlarında vakti değerli. İyi günler.

Oğulcan Yücel

Şöyle söyleyeyim kendisi Akhisar'da oturuyor. Ben izmirdeyim aracın boyadıysa ilgili bir sorun var onu halledicem. Sol arka lastiğinde yanağı baya çatlamış içindeki beyaz iplik gibi şeyler görünüyor. Değiştirmemi rica etti. Daha önce tamamını olmasa da bir kısmı inceledim. Giulietta kullanıcılarının pzero önerdiklerini hatırlıyorum. Dayıma kalsa yine p7 takıcak. Ben de size bir sorayım dedim. Kimsenin vaktini çalmak değil niyetim. Boş vakti olan yardım etmek isteyen yardım eder  :) vaktim olsa emin olun 20 küsur sayfanın hepsini okur ona göre tercihimi yaparım. Amacım sadece lastiklerin karakteristik özelliklerini öğrenmek.

erk1n

Sizce Alfalarımıza Petlas lastik alınır mı?

Petlas lastik kullananımız varsa yorumlarını alabilir miyiz?
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

erk1n

Lastik yorumları üzerine günde milyonlarca hit alan bir çok site varken bizim Alfa formunda lastik yorumları için tek bir başlığa sıkışmamız enteresan olmuş
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

ozoozo

Sizce Alfalarımıza Petlas lastik alınır mı?

Petlas lastik kullananımız varsa yorumlarını alabilir miyiz?

Petlasın kış lastiğini kullanıyorum. Ankara şartlarında özellikle de bulunduğum bölge yokuş sürekli ve ciddi kar yağıyor ona rağmen bir sıkıntı yaşamadım. Tabi kışın zaten şartlar lastiğin nasıl olduğunu görmeye müsade etmiyor ama iş görüyor diyebilirim. Sonuçta kışın aşırı zor şartlar max 3-4 ay sürüyor bu süre içerisinde yetiyor.

Petlasın thy nin uçak lastiklerini yaptığını da duydum yerli malı. Performans lastikleri nasıl bilmiyorum ancak alırmısın derseniz almazdım :)

Romeo

Giulietta 1.4 TB Multiair 170 PS için 225 X 45 - 17 inç 4 mevsim kullanabileceğim sağlam, güvenli lastik önerisi olan ve/veya kullanıp çok memnun kalanlar ?

vozkol

Giulietta 1.4 TB Multiair 170 PS için 225 X 45 - 17 inç 4 mevsim kullanabileceğim sağlam, güvenli lastik önerisi olan ve/veya kullanıp çok memnun kalanlar ?

Sattığım 156'ımda contipremiumcontact5 vardı, hem konforu hem de yol tutuş ve fren mesafesinden dolayı müthiş sevmiştim, şimdiki 159'un Pirelli p7 lerinden daha iyiydi. Guilietta için premium contact 5 ya da sport contact 5 düşünebilirsiniz.
2004-2008 : 1997 145 1.6 Boxer
2010-2014 : 2006 156 1.6 TS Distinctive
2014-2016 : 2008 159 1.9 JTDM Distinctive plus
2016-....... : Giulietta 1.6 JTDM Super TCT

halil

aşağıdaki linkte 2014 p7 cinturato'nun test verileri mevcut.

ben 156 m da 205*55*16 p7 cinturato kullanıyorum.gayet te memnunum.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

halil

adac testinde de 225*45*17 ebadı 1.seçilmiş.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

Lbe

Lastik alırken üzerindeki AB etiketlerine göre almak lazım aslında.Eski lastiğim Pirelli Cinturato P7'ydi tam hatırlayamamakla beraber yakıt tüketimi D veya E'ydi.Yeni lastiğim Michelin Pilot Sport 3 ise F.Çok önemli olacağını düşünmemiştim alırken ama aşağı yukarı yarım 0.3-0.5 litre daha fazla yakıyor aracım şuan

alfacan

Petlasın thy nin uçak lastiklerini yaptığını da duydum yerli malı. Performans lastikleri nasıl bilmiyorum ancak alırmısın derseniz almazdım :)

Petlas uçak lastiği üretiyor fakat ne thy de ne de müşteri uçaklarında petlas lastik göremedim .

Öte yandan You are not allowed to view links. Register or Login (Kutay) ın önerisiyle önlere Sava intensa lastik aldım . Son derece yumuşak ve çok memnunum . Özellikle dunlop lm703 lastik alıcaklar uzak dursunlar .  :D

krm1983

Good Year Eagle F1 i tavsiye ederim.

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

Sener köseoglu

Kışlık lastikte petlas kullanıyorum önceki alfamda da kullanmıştım memnunum 205*55*16 yı busene 150 tl ye aldım
2002 1.6 ts 156
2006 1.6 ts 156

ozoozo

Geçen sene petlas almıştım gayet memnun kaldım frenaj,ses vs konusunda. Geçen sene doğru düzgün 1 defa kar yağmıştı yolları kapatan cinsten ondada hiç bir sorun yaşamadan bilkentin dim dik yokuşlarını çıkmıştım. Bugün yarın yine takacağım petlasları. Bence f/p olarak iyi bir ürün zaten topu topu ne kadar kış oluyor öyle büyük markalara büyük paralar yatırma taraftarı değilim.

erhankocabas

Goodyear eagle F1 asymetric 2 süper bir lastik herkese tavsiye ediyorum.
Alfa 159 1.9 JTDm Distinctive Plus  - Q-tronic

chao

adac testinde de 225*45*17 ebadı 1.seçilmiş.

km testinde 1. seçilmiş.

225 45R 17 ebadının Adac testi genel ortalama You are not allowed to view links. Register or Login eagle f1 asymetric 2
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

hi_cazz

Ben pzerolardan malesef memnun değil. Özellikle michelin gibi bir markadan geçince çekilecek gibi değil.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ozoozo

Ben pzerolardan malesef memnun değil. Özellikle michelin gibi bir markadan geçince çekilecek gibi değil.

Abi sertlikten dolayımı şikayetçisin ? Ben çok memnunum ancak sertliği görmezden geliyorum çünkü harbiden sert bir lastik hele de bizim Türkiye yollarında bu biraz çile oluyor , ama fren olsun yol tutuş olsun kusursuz bir lastik. Bakalım bu hafta içinde petlaş kışlıklara geçicem konforun bariz değişeceğini düşünüyorum :)

hi_cazz

Abi sertlikten dolayımı şikayetçisin ? Ben çok memnunum ancak sertliği görmezden geliyorum çünkü harbiden sert bir lastik hele de bizim Türkiye yollarında bu biraz çile oluyor , ama fren olsun yol tutuş olsun kusursuz bir lastik. Bakalım bu hafta içinde petlaş kışlıklara geçicem konforun bariz değişeceğini düşünüyorum :)

Yok Özdemir setlikten şikayetçi değilim. Çok önemli gelmiyor aracın sert-yumuşak ilişkisi artık. Ben tamamen ses konusundan şikayetçiyim. Yol tutuş, fren mesafesinde çok iyi. Ama o gürültüsü yok mu beni deli ediyor. Öncekiler Michelin'di en ufak lastik sesi almıyordum. Pzero ile bariz bir gürültü oluştu araçta. Bundan sonra kesinlikle pirelli'den uzak dururum. Çok ucuza gideceğini bilmesem bugün satarım lastiklerimi üzerine ne gerekiyorsa koyarım Michelin, goodyear, conti ya da en son ihtimal gider hankook alırım.

ozoozo

Yok Özdemir setlikten şikayetçi değilim. Çok önemli gelmiyor aracın sert-yumuşak ilişkisi artık. Ben tamamen ses konusundan şikayetçiyim. Yol tutuş, fren mesafesinde çok iyi. Ama o gürültüsü yok mu beni deli ediyor. Öncekiler Michelin'di en ufak lastik sesi almıyordum. Pzero ile bariz bir gürültü oluştu araçta. Bundan sonra kesinlikle pirelli'den uzak dururum. Çok ucuza gideceğini bilmesem bugün satarım lastiklerimi üzerine ne gerekiyorsa koyarım Michelin, goodyear, conti ya da en son ihtimal gider hankook alırım.

Kışlık olsa ben alırdım direk :) 17 uyuz jantları takıcam diye erteleyip duruyorum :D

hi_cazz

Kışlık olsa ben alırdım direk :) 17 uyuz jantları takıcam diye erteleyip duruyorum :D

Tak 17leri boşver. öteki türlü tak çıkar lastik yıpranıyor. Birde lastikçiler sağolsun janta zarar vermede üstlerine yok.