Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login



Aytron Senna Anma Karting Maratonu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

blackgear

:alfisti: Değerli Alfistiler. :alfisti:

raInman konu başlığında bahsettiğim maraton bilgilerini, bu başlığı daha fazla kirletmemek adına buraya taşımayı "kendimce" uygun gördüm. Eğer uygun değilse bu veya raInman topiği altındaki paylaşımlar moderatörler tarafından silinebilir.
______________________________________________________________________________
Alıntıdır:

Geçene sene olduğu gibi bu sene de, efsane pilot Ayrton Senna?yı anmak için toplanıyoruz. 4 yaşında karting ile otomobil sporları dünyasına girmiş, bir nesili Formula 1 ile tanıştıran, efsane pilot Ayrton Senna?yı; 1 Mayıs 1994 tarihinde Imola pistinde henüz 34 yaşında kaza sonucu kaybetmiştik. O zamanlar bir çoğumuz çocuktuk. Ama onu asla unutmadık? Unutturmayacağız?

Ayak Takımı Organizasyon Ekibi?nin düzenleyeceği, ?Ayrton Senna Anma Karting Maratonu? ?na tüm otomobil sporları tutkunlarını 1 Mayıs 2013 Çarşamba günü Aries Arena Hipodrom pistine bekliyoruz.

Bu sene düzenleyeceğiz turnuva dayanıklılık (endurance) disiplininde düzenlenecektir. 30 dakika sıralama turunun ardından, 3 saat hiç durmadan sürecek maratona 15 takım katılacaktır. Her takım; 1 takım direktörü ve en az 1 pilottan oluşmalıdır.
(Takım direktörü yarışa katılamaz).

GENEL KURALLAR:
Organizasyonumuz; Aries Arena Hipodrom pistinde düzenlenecektir.
Turnuvaya katılım 15 takım ile sınırlandırılmıştır.
Turnuva dayanıklılık (endurance) disiplininde düzenlenecektir.
30 dakika sıralama turunun ardından, 3 saat hiç durmadan sürecek maratona 15 takım katılacaktır.
Turnuvaya 18 yaşını doldurmuş, otomobil sporlarını seven herkes katılabilir.
Her takım; 1 takım direktörü ve en az 1 pilottan oluşmalıdır.
Aşağıda detayları belirtilmiş kurallar gereği en az 4 pit-stop yapılacağı için Aşağıda detayları belirtilmiş kurallar gereği en az 4 pit-stop yapılacağı ve yarışın uzunluğu nedeniyle, 4 sürücü ile turnuvaya katılmanız önerilir. (Takım direktörü yarışa katılamaz).
Turnuva, lisanslı profesyonel gözetmenler tarafından yönetilecektir.
Sitemizde belirtilen ön talep formunu dolduran takım direktörlerine telefon ve mail adreslerinden dönüş yapılacaktır.
Turnuvaya katılım bedeli 250 TL?dir. (K.D.V. Dahildir)
Pist adresi: Aries Arena Hipodrom Pisti (İstanbul Yolu You are not allowed to view links. Register or Login. 75. Yıl Hipodromo Fuar Alanı Batıkent/Ankara)

Yarış kural dokümanı ve ön talep formu için sitemizi ziyaret ediniz.

Diğer detaylar için You are not allowed to view links. Register or Login sitemizi ziyaret ediniz...
__________________________________________________________________________

Gelelim Alfisti olarak maratondaki durumuza.

Şu an için tek bir takımımız mevcut. Takım adı Coure Sprotivo  :clover: Direktör İsmet Bey, Pilotlarımız Tufan Bey (Team Leader), Erkay Bey, Özgün Bey, Yasin Bey (şimdilik forum dışı) ve ben.

İkinci bir ekip de kurulabilir. Böylelikle marka takımı olabilir heyecanı bir üst seviyeye taşıyabiliriz.

Daha önce de belirttiğim gibi amaç eğlenmek. Kazanana ödül yok, kaybedene kötek yok. Sadece heyecan yaşamak ve birliktelik sağlamak.

Bu vesile ile keyfin artması için elimizden geleni yapmaya çaba gösteriyoruz. Sizlerden gelecek taraftar desteğine göre bayrak, flama, atkı en olmadı takım renklerinde birkaç bez parçası çaput falan ayarlamaya çalışacağım. Ki pist kenarında desteği tam olarak hissedebilsin pilotlarımız :))

Ayrıca organizatör ile konuşmaya çalışıyorum, pistteki güvenlik aracının da Alfa Romeo olmasını sağlamaya çalışacağım. Dolayısıyla kırmızı (tercih sebebi) 155' i veya kırmızı 156' sı olan arkadaşlardan bu konuda destek istiyorum.

Aracınıza ekstra bir telsiz aparatı ve tepe lambası takılacaktır muhtemelen ve zararı olmayacaktır düşüncesindeyim. Garanti değil, sadece öneri. Kabul edilirse.

Son olarak yarışmaya direktör, pilot ve seyirci olarak katılabilecek arkadaşların bu topic altında buluşmalarını istiyorum. Dediğim gibi bu verilere göre t-short, bayrak, flama ve benzerlerini bulmaya - hazırlamaya çalışcam.

Selamlar;
Kadir...
:alfisti:

ismet

Kadir pilot sayımız 5 olmuş.. kaça kadar izin var ki?
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

ATA

Çok isterdim ama nasip değilmiş napalim :)
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

blackgear

You are not allowed to view links. Register or Login
Kadir pilot sayımız 5 olmuş.. kaça kadar izin var ki?

Üst limit yok aslında İsmet. Alt limit var sadece  :) Ama konu dayanıklılık olunca 3 saat zorlar gibi. Daha önce böylesi bir yarışmaya girmemiştim. Eğer pilot sayısını 6 yaparsak ekibi ikiye bölebilir takım yarışmasına yönelebiliriz. Eğer düşünürsen seni Direktörlükten emekli edebilirim :)) Tabi bu biraz yorucu olur ama sonuca olumlu etkisi olacaktır.

Bu arada organizatörle konuştum. Alfisti Turkey adına bir yer ayarlayacak. Araçlarımızı bu bölgeye koyup küçük çaplı bir organizasyon yapmamıza olanak sağlıyorlar. Ayrıca afişlerine Alfisti Turkey logomuzu da ekleyebileceklerini söylediler. Daha önce aynı pistte S60 şov amaçlı güvenlik aracı yer almış. İlk tur kullanılmış, sonraki turlar için go-kart aracı kullanılmış. Şimdi de buna izin verebileceklerini söylediler. Yarış esnasında da 155 veya 156 ile güvenlik turu atabilmek için pistle görüşülecek ama olası kaza risklerine karşı ben çok taraftar değilim. Eğer mümkünatı varsa ilk turda aracımız çıkar, sonra pist kenarına görünür bir yere alırız aracımızı.

Organizatör İlker Bey benden Alfisti Turkey logomuzu istedi. Afiş üzerine koyulacak. Nereden bulabilirim acaba?

:alfisti:

Ata, keşke gelebilsen aga. İzin mizin koparamaz mısın bişiler? Hasta olucam falan desen  >:D

ismet

direktörlük tam benlik Kadir, yarıştan hiç anlamam :)

bu vesileyle mini bir alfist turkey buluşması da ayarlasak ne güzel olur.. hep birlikte gider, yarışan arkadaşlara da destek vermiş oluruz
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

blackgear

Ok aga. :yukari-ok:

Bu bilgi ile birlikte ön başvurumuzu yapmış olmanın mutluluğunu paylaşmak isterim sizlerle :)) Direktör olarak seni yazdım ama kendi iletişim bilgilerimi gönderdim. Ödemeyi de ben yaparım, sonra aramızda bir şekilde hallederiz. Sponsor bulursam değme keyfime :))

Geriye katılımcı ve destek ekibi kalıyor. Aynen İsmet, dediğin gibi, mini Alfisti Turkey buluşması da olacak bir nevi. Ama bunu twitter ve FB üzerinden de yaymak gerek. Aksi taktirde forumu takip etmeyenler olabiliyor. Yarışmadan sonra "aaaa benim niye haberim olmadı bundan" diyenler çıkmasın :))

Bu arada ben logomuzu bulamadım, afiş üzerine koyulabilecek bir formatta logo lazım. Yardım lütfen...  :alfisti:

Kutay

Güvenlik aracı Olabilirim isterseniz
[url="https://hizliresim.com/2bAebA"]https://hizliresim.com/2bAebA[/url]

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

blackgear


ismet

abi ödeme için bnm yapmam gereken bir şey var mı? tek sana yüklenmeyelim  :haydi:
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

Gouki

Kadir abi logolar burda var: You are not allowed to view links. Register or Login

tfnsmsk

You are not allowed to view links. Register or Login
Güvenlik aracı Olabilirim isterseniz

Kutay paşam, pilot da oluver, beraber terleyelim.. direktörümüze danışmadım ama  ;)
sportif ruh.

blackgear

Tekrar selamlar :)  :alfisti:

Yarış için başvurumuz okeylenmiştir. Şuan tescilli bir takım olduk, hepinize teşekkürler.

Katılım bedeli olan 250 TL' yi hesaba gönderdim. İsteyenlerin mail adreslerine dekontu gönderebilirim. Para pazartesi günü hesaba yatacak. Maddiyatın bir önemi yok, maksat gönüller bir olsun. Lakin,

Eğer isterseniz ben bu gün ufak çaplı bir araştırma yaptım. İşi biraz daha abartıyorum sanırım :)) Tabiki size bağlı bu olay. Yarışmada kullanılmak üzere sweet short ve ayakabı araştırdım. Çok kaliteli olmamakla birlikte, güzel görünebilecek birkaç model buldum. Sweet 10 TL' ye mal ediliyor. Uzun kollu penye. Rengi beyaz düşünüyorum. Uzun kollu çünkü 3 saatlik yarışta güneşin altında kollarımız pişmesin :) Bunun üzerine baskı yaptıracağımızı da hesaplarsak ortalama 20 TL gibi bir fiyat çıkıyor sweet başına. Düşüncem pilotlarda beyaz, direktörde kırmızı veya siyah sweet. Sweetlerde Alfa Romeo amblemi, Takım adımız, pilot adlarımız ve kan gruplarımız, Alfisti Turkey logosu olacak. Kol omuz bölgelerinde tabi ki yoncamız  :clover: :))

Ayakkabı konusu da çakma bir puma buldum. Ferrari logolu. Ama ayakkabı fena durmuyor. Evet kalitesiz ama yarış için kullanılabilecek türden. Sürücü ayakkabısı modelinde. Yarıştan sonra da pikniklerde gezilerde giyilebilir. Renkleri siyah kırmızı beyaz tonlarda.

Bulduğum modeller:





Fiyatları 6 çift olursa 30 TL civarlarında biraz daha pazarlık yapılabilir.

Keşke bulabilseydim dediğim model



Ama çakmasını bulamadım :)) Orjinali de oldukça pahalıdır. Bulabilen varsa fiyat öğrenebilirse sevinirim.

Şimdi gelelim maddi mevzuya :)) Yarışmaya böyle bir donanımla çıkma konusunda fikirleriniz nedir? Önerebileceğiniz alternatif çözümler var mıdır? Yarışma gereği böyle bir ekipman bulundurma zorunluluğumuz yok. Sadece tulum ve yarış sonrası için yedek kıyafet öneriyorlar. Ama diyorum ya maksimum haz için böyle bir yola girebiliriz.

Eğer çalıştığım bilgiler ışığında ilerlersek 250 TL katılım ücreti Direktör hariç pilotlar için 50 şer TL. Zira 250 TL yalnızca piste ödenen para. Organizatörler bu işten para kazanmıyorlar halen :) Direktöre boştan yere masraf açmaya gerek yok bence. Zira o araç kullanmayacak. Eğer ekipmanları da kullanırsak, kişi başı 50 TL gibi bir bedel de ekipmanlar için ödenecek. Bu durumda Pilotlarımız 100 TL, Direktör 50 TL para ödeyecek.

Yok, ben kendi tişörtümü ayakkbımı giyer gelirim arkadaş dersek de pilotlarımız için 50 TL lik bir bedel var. Yarışma günü tahsil ederiz ;) şşşş!.. :))

Ekstradan Pitstop, tur zamanları, pilot değişiklikleri için pit kartelası hazırlamamız gerekiyor. Kartondan falan hazırlayabiliriz belki. Yada ufak bir kara tahta bulabiliriz belki. Tebeşirle yazar yazar sileriz. Aslında bu direktörümüzün görevi :)) İsmet bey, yardım lütfen :))

Her zaman belirttiğim gibi, her türlü fikre açığım. Çoğunluk ne derse uyarım. Yarışmak bahane, keyif almak şahane :) Ama madem böyle bir organizasyon var, ve muhtemelen devamı da olacak, ve belki de ileride Ayak Takımı Organizasyon Ekibinin onur konukları olabileceğiz, bence yapmışken tam olsun :)) Tabiki işin içerisine maddiyat girince işler istenildiği gibi olmayabiliyor. Dediğim gibi sorun yok.

Son olarak halen organizasyonumuz için bir sponsor arayışı içerisindeyim. Otomobil sprolarına gönül vermiş ne kadar iş adamı tanıdığım varsa arıyorum gün be gün :)) Bakalım belki bir yerden destek çıkar da elimizi cebe atmak zorunda da kalmayız :))

Selamlar;
Kadir

blackgear

You are not allowed to view links. Register or Login
Kadir abi logolar burda var: You are not allowed to view links. Register or Login

Teşekkürler Özgüncüm. Ben dataları İlker Bey ile (Ayak Takımı Organizasyon Ekibi Lideri) paylaştım. Afşlerine yerleştireceklerini belirttiler. Herhangi bir  maddi yükümlülük söz konusu değil.

blackgear

You are not allowed to view links. Register or Login
Güvenlik aracı Olabilirim isterseniz

Kutay, teşekkürler abi, başvurumuz onay aldı. Aracın artık bir güvenlik aracı. İlker bey telsiz ayarlamaya çalışıyor şu an.

Yarışma esnasında yarışı durdurup aracı içeri sokabileceğimiz çok ekstrem durumlar olmuyormuş. En azından geçen yıllardaki yarışlarda hiç olmamış. Diliyoruz ki bu sene de olmaz. Zira öyle bir kaza olacak, pist kapanacak yada bozulacak, araçlar tekrar sıralanmak adına güvenik aracı girecek :P :)) Karting de bu çok mümkün değil.

Muhtemelen sıralama turları öncesi bir pist turu atarsın araçla. Ardından yarış öncesi bir ısınma turu. Sonra aracı pist kenarında görünür bir yere alırız.  Bu işlemden sonra senin de işin bitiyor aslında. Dolayısıyla pilot olarak yarışmaya katılabilirsin eğer istersen. Sakın davet edilmedim gibi düşünme. Her türlü teklife açığız. En son bir de yarış sonunda belki girersin piste havanı atar çıkarsın :))

Evet Tufan abi haklı bu arada :)) Ben davet ediyorum ama, takım/takımlar sorumluluğu İsmet Bey' de :))

Sportivo

ne kadar gfüzel bir organizasyon, ankarada olmak vardı,tebrikler
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

blackgear


Kutay

teklıfınız ıcın tsekkurler.cartıng arabaları benı cekmıor:)
onun ıcın sadece guvenlık aracı olabılırım
[url="https://hizliresim.com/2bAebA"]https://hizliresim.com/2bAebA[/url]

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

blackgear

You are not allowed to view links. Register or Login
teklıfınız ıcın tsekkurler.cartıng arabaları benı cekmıor:)
onun ıcın sadece guvenlık aracı olabılırım

Tamamdır Kutay. Sen bilirsin :)

Bu arada pist bir kampanya düzenlemiş. İlgili bilgi;

Turnuva ön talep formunu doldurmuş ve katılım bedeli yatırmış olan, takımlar; pistte antrenman yapabilirler. 30 dakika sürüş bedeli 20 TL'dir. Bu indirim sadece hafta arası geçerlidir.

Kıyafet konusunda dönüş alamadım? Yapalım diyenler?

Gouki

Kadir abi t-shirt, sweat yapılırsa ben varım. Hafta içi mesai saati dışında antremana gidelim dersen de varım. Kırmızı puma'm var ama :)

tfnsmsk

Kadir, emeğine sağlık. Düşünüp araştırman yeter.
Özgün'e tam katılıyorum,
T-shirt/sweat yaparsak +1, ayakkabı -1
sportif ruh.

Erkay KAHYA

Selamlar,
Daha Kadir Bey daha önceden de belirttiğim gibi her şeye varım.
Sweat ve ayakkabı iyi fikir. Tek tip olursa profesyonellik havası verir.  :)
Ayrıca bir gün akşam mesai bitiminde antrenman iyi olur düşüncesindeyim.
Emeğin için de ayrıca teşekkür ederim.

erdem1904

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

blackgear

You are not allowed to view links. Register or Login
Organizatör Kadir  :serefe:

:serefe:

Eyvallah abi :)) Organizatörlük ne haddimize, iki grubu (Alfisti ve Ayak takımı) bir araya getirmeye çabalıyorum sadece :)) Onlar kendileri organize olmuşlar zaten :D

Şaka bir yana, ayakkabı konusunu da netliğe kavuştursak ben sweat tasarımına başlayacağım.

Özgün sendeki model hangisi?

Tufan abi sende ayakkabı var mı yoksa olmasın gerek yok mu diyorsun? Varsa hangi model.

İsmet' e de uyarsa, sizin ayakkabılara uygun bir ayakkabı bulalım. Takımı bozmayalım :)) Anladığım kadarıyla Erkay için her yol Roma. :))

Bu arada elimizde en azından bir gym eldiveni olursa rahat ederiz düşüncesindeyim. Ter, kayma, vs.. problemlere karşı. Muhtemelen hepimizde vardır zaten, yoksa da Kentpark Decatlonda 10-12 TL' ye iş görebilecek modeller mevcut.

Bu hafta içi biraz zor ama sonraki hafta içi uygun bir günde gidebiliriz. Takım olarak gitme zorunluluğumuz da yok sanırım. Bireysel olarak da gidilebilir antrenman için. Fiyat makul, en son o pistte 8 dk. 15 TL den binmiştik arkadaşlarla. Ama bizim kullandıklarımız 9 Hp. di. Yarışacağımız ve antrenman araçları sanıyorum ki 6,5 Hp.

Son olarak destekleriniz için asıl ben sizlere teşekkür ederim arkadaşlar, alfistiler ve değerli ruhdaşlar :D

alfistahakan

Gelemiyoruz malum uzagiz hic olmassa ekipmandan faydalansak?Mont ayakkabı gibi?
Hakan
Forever Alfa

blackgear

You are not allowed to view links. Register or Login
Organizatör Kadir  :serefe:

You are not allowed to view links. Register or Login
Gelemiyoruz malum uzagiz hic olmassa ekipmandan faydalansak?Mont ayakkabı gibi?

Aha valla iş ticarete döndü Erdem Abi  >:D :)) Ahuhahah...

Ayıpsın Hakan abi, satarız hiç merak etme :)) Hatta birincilik alırsak ekipmanları imzalar öyle satarız  :)) Hehehehehe...  :alfisti:

Tasarımı bitireyim, eğer isteyen olursa onun adına da takım forması ayarlarız tabiki, sayının artması maliyetin düşmesi demek neticede, bizim de işimize gelir. :D Bize ne kadara yapılıyorsa, isteyen arkadaşa da aynı fiyattan hazırlatır kargolarız.

:alfisti: