Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 156 Motor ve Ön Takım Sorunları

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yurt80

Merhaba

2 günlük alfa romeo 156 2.0 ts sahibi olarak sizlere sormak istediğim ve deneyimlerimlerinizden yararlanmak istediğim bazı konular var yardımcı olursanız sevinirim.

1- Trabzonda ikamet ediyorum burada bu araçlardan anlayan usta maalesef yok. yetkili servis olarak sadece fiat servisi var ancak oradaki ustalarında bu araçlardan ne kadar anladığı tartışılır çünkü koskoca şehirde benim bildiğim 3 tane alfa var. ayrıca aracın frenleri çok sertti yetkili servise götürdüm hemen bana servo fren'de arıza olduğunu ve komple fren sisteminin değişmesi gerektiğini bununda parça ve işçilik dahil 2.500 TL tutacağını söylediler. Bende ordan çıkıp sıradan bir ustaya frenleri gösterdiğimde balatalardan kaynakladığını değiştiğinde geçeceğini söyledi balataları değiştirdim sorun oratadan kalktı. Servise kansaydım 70 TL'lik işlemi 2.500 TL'ye yapacaklardı. Ayrıca disklerde yamukluk var diskleri değiştirmemi mi yoksa tornada sildirmemi mi tavsiye edersiniz? Alfa romeo ustası olarak  benim bilmediğim siz üyelerin trabzonda bildiği usta varsa yönlendirmeler konusunda yardımlarınızı rica ederim.

2- Aracın genel sorunları olarak ilk aldığım zaman aracın yağını değiştirdim mobil 10-60 ful sentetik yağ koydurdum. maalesef yağ filitresi burada bulamadığım için doğan slx yağ filitresi taktırdım ebat olarak birbirlerini tutuyorlar. Ararcın bujilerini burada bulamadım internette NGK bujileri ile ilgili birçok fiyat mevcut takımına 350 TL isteyende var, 270 TL'de 170 TL'de. Alfar diye bir site var orada NGK buji setine 170 TL istiyorlar sizce almalımıyım? Yoksa sportivo'dan 350 TL yazan buji takımını mı almalıyım?
3- Aracın triger setini değiştirmek istiyorum. yine Alfar'da DAYCO kayış orjinal ( Büyük ihtimal markanın adı orjinal) bilye 240 TL. Sportivo'da ise alfa romeo orjinal triger seti 350 TL ordan mı almalıyım. Ayrıca triger değişiminde bu araçların sente ayarı basitmidir. ehil ama bu araçlatan pek anlamıyan bir usta sente ayarını tutturabilir mi?

4- Aracın sol ön kısmında çok rahatsız edici iki yumuşak lastiği birbirine sürtme sesi gibi bir ses gelmekte sürekli bir gıcırıtı söz konusu. Sanayideki usta üst salıncakların bu sesi yaptığını söyledi ve değişmesi gerektiğini söyledi bu parça alfar'da 90 TL ( votto marka) sportivo'da 110 TL sizc hangisini almalıyım. Bildiğim kadarı ile bu ses kronik sorun ve düzeltilemiyor. 5-6 ayda bir salıncak değiştireceğiz gibi :(

5- Araç uzun yolda harareti 70-80 derecelerde kalıyor şehir içinde ise 100-105 derecelere geliyor bu hararet termostat kaynaklımıdır? yoksa başka bir durumdan dolayı hararet veya soğuma yapabilirmi?

6- Aracın şuan aşırı yakıt tüketimi mevcut. ortalama 17-18 litre lpg yakmakta 100 km şehir içi. Bunu hararetteki sorun ve bujilere bağlıyorum sizlerin yakıt ortalaması nedir sakin kullanımda.

7- Aracın ön panle havalandırma ızgaralarında hava gelmiyor. ancak fan çalışıyor ve arka havalandırma kanallarından hava canavar gibi gelmekte. Klepeler'den kaynaklandığını düşünüyorum bu sorunla karşılaşan arkadaşlar çözümü konusunda yardımcı olabilirler mi.?

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

tolga_ozhan

Aramıza hoşgeldiniz.

2. Yağ filtresini mutlaka orjinali ile değiştirin. Sonra yağ pompası arızası sonucu daha büyük masraflar çıkma ihtimali var.

3. Triger setini siz kendiniz temin edip. Alfa Romeo'dan anlamayan birisine değiştirirseniz sente ayarında sıkıntı yaşanacaktır. TS motorlar için özel sente apararları vardır. Bu apararlar elinde olmadığı sürece Alfa Romeo ustası dahi sentete getiremeyecektir.

3. Salıncaklar kronik sıkıntılı parçalardır. 5-6 ay demek vicdansızlık olur ama ara sıra böyle bir masrafınız olacağı gerçek. Ben teknorot marka almanızı öneririm. Bütçe elveriyorsa orjinalide öneririm ancak votto pek bildiğim ve kıllanıdığım bir marka değil.

5. Düşük hararet probleminiz termostat kaynaklı, yüksek hararet problemi ise 1. kademe fan müşiri ile alakalı. Tabi %100 değil, aklıma gelen en büyük ihtimalleri söylüyorum. Forumda ara özelliği ile çok daha geniş bilgi paylaşımlarına ulaşabilirsiniz.

6. Bujiyi mutlaka orjinal kullanın. Bosch marka ya da ngk'da muadil olduğu söyleneni değil. Ateşleme sisteminizi bujiler dışında da kontrol ettirin. Bunun dışında cihaza bağlanıp bir test yapılmasında fayda var çünkü normalin 2 katına yakın bir tüketiminiz var.

7. Ön konsolun içinde bulunan flap motorlardan 1-2 tanesi arızalı olabilir. Klima kontrol üniteniz arızalı olabilir. Daha önce torpido söküldüyse takan kişi eksik toplamış olabilir. Bunlar ihtimaller. Eğer sorun flap motorlarasa torpidonun sökülmesi gerekecektir.

sefalet

Parçalar ve bakımla ilgili tavsiye verebilecek kadar bilgim yok ama bence size en yakın başka bir ildeki iyi bir Alfa Romeo özel servisi araştırıp bulmanız ve aracınızı oraya götürmeniz en mantıklısı. İnternetten doğru parçaları bile alsanız yanlış ellerde yapılacak işlemler yüzünden belki aynı parçaları bir daha satın alma hatta başka masraflarla karşılaşma ihtimaliniz çok yüksek. Böyle bir durumda çıkacak ekstra masraflar başka bir ildeki iyi bir alfa ustasına gidiş geliş için yapacağınız masraftan çok daha fazla tutar kuvvetle muhtemel.
2008 159 1,9 JTD Distinctive Plus (2022-.....)
2004 156 2.0 Selespeed (2017-2022)
2004 156 1,6 Distinctive (2014-2017)

erdem1904

Bütçenizi ayarlayın Ankara'da ki servislerden birine aracınızı teslim edin. Genelde karadenizden gelen çok araç görüyorum buradaki servislerde... Ufak sorunlar haricinde aracınızı alakasız ustalara götürmeyin...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Kibitzer

1. Yetkili servislerin hepsi öyle. Tamir değil parça değişimi yapmak isterler her daim. Alfanın kendine özel sistemlerini alfa ustasında yaptırmak lazım. Atıyorum silecek değişimi için de yetkili servise gitmeye gerek yok. Bunun gibi sıradan, yani silecek, fren vs gibi işlemler için işinin ehli bir usta bulmanız iyi olur. Bosch Car Service mutlaka vardır Trabzon'da, genel problemleri orada yaptırabilirsiniz. Diskleri mümkünse değiştirtin, daha önceden tornalanmış ise mutlaka değiştirin. Ben aracımı Trabzon'dan aldım, hatta eski sahibi Trabzon 2. Noter başkatibi idi. Oğlu da eskiden Alfa Romeo yetkili servisi olan şimdiki Fiat Tunalar'da çalışmış bir süre. Ekspertizi de orada yaptırmıştım. O sırada gördüm ki GT de dahil olmak üzere Trabzon'da baya Alfa var.

2. Daha önceden isim yapmış, güvenilirliği kanıtlanmış herhangi bir yerden alabilirsiniz. Mutlaka NGK orjinal buji seti alın. Yağ filtresini değiştirmek çok basit, herhangi bir usta yapabilir. Orjinalini alıp taktırın.

3. Daha önce yazdığım gibi aracımı Trabzon'dan aldım ve İstanbula getirdiğimde servisteki ilk işim triger değişimi oldu. Carium Onur Usta sente ayarını kontrol etti ve trigeri önceden takmış yerin sente ayarını doğru yapmış olduğunu söyledi. Önceki triger değişimini yapan yer Tunalar Fiat. Ellerinde triger ayar aparatı vardır çok büyük bir ihtimalle. Bir gidip sorun. Kayışı, rulmanları değişecek parçaları siz getirirseniz ne kadar işçilik alacaklarıını öğrenin. Bu duruma göre orada yaptırabilirsiniz. Tabii önce sente ayar aparatı olup olmadığından emin olun, dediğim gibi çok büyük ihtimalle vardır.

4. Benzer sesler bende sağ taraftan geliyor, gıcır gıcır vıyklama gibi bir ses(burada nasıl anlatırım bilmiyorum). Ben aracı almadan bir ay önce ön takım bakımı/değişimi yapılmıştı ve aldığımdan beri soğuk havalarda aracım ilk birkaç dakika sağ önden gıcırdıyor, sıcak havalarda problem yok.

5. Bu genel bir problem. 70'e kadar düşmemesi lazım ve 100-105'e kadar çıkmaması lazım. 90 yazısından ayrılmadan aşağı düşebiliyor ama 90'ın bir milim'den daha fazla sağına geçmiyor bendeki hararet.

6. Sakin kullanımda hınca hınç İstanbul E5 trafiğinde 9lt civarı yakıyorum. Agresif kullanımda 11 civarına çıkıyor. Çok ama çok sakin kullanımda ise 8lt civarına düşüyorum. Arabayı çalıştırıp 4-5km sonra gideceğiniz yere varıyorsanız tüketim fazla olacaktır, 10km'den kısa yolculuklarda bu normal.

7. Maalesef sizinkinden farklı bir çözüm önerim yok. Muhtemelen tahmininiz doğru.

2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

Sercan Keklik

Fiyat kararsızlığı için şu postu okumanızı öneririm.

You are not allowed to view links. Register or Login
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

lyolcul

Yağ filtre benim araçta da orjinal değil, ne gibi fark var orjinal ile. Pek önem vermiştim eğer önemli ise ben de orjinal yağ filtre sipariş edip değiştireyim.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

yurt80

Şimdi Tunalar yetkili servisinden çıktım tüm bu işlemler için verdikleri fiyat 3.824 TL.  Dökümünü paylaşacağım. Yetkili servisler resmen uçmuş 3.000 TL parça 800 TL işçilik.  :duvar:

erdem1904

2.0 için triger set değişimi 800-900 tl
üst salıncakların değişimi 300 tl
buji değişimi 400 tl
Hararetin 70-105 arasında gezinmesi Termostat değişimi 125 tl -
devam ederse radyatör değişimi yan sanayi ile 250 tl) Bu işlemleri yaptırdım şu anda sabit 88-90...
havalandırma sorunu ile alakalı göğüs sökülürse 300 tl sırf işçiliği tutar..
Toplamda 2000-2500 arası bir rakam ödersiniz Ankara'da ki herhangi bir özel serviste.
Yol maliyeti hakkında fikrim yok bu arada  :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

yurt80

Alfar'dan sipariş vereceğim.

*Buji takımı NGK ama platunium buji değil.
*termostat behr
* triger kayış dayco bilyalar orjinal
* filtre seti ( hava, polen, yağ)
* üst salıncak 2 adet frompart marka
* paspas
Toplamda 880 tl tutyor parçalar. Burada alfa kullanan arkadaşları buldum bir usta önerdiler bütün bunlara 200 tl işçilik verdi dost işi. Sizce nasıl?

Kibitzer

Alfar'dan sipariş vereceğim.

*Buji takımı NGK ama platunium buji değil.
*termostat behr
* triger kayış dayco bilyalar orjinal
* filtre seti ( hava, polen, yağ)
* üst salıncak 2 adet frompart marka
* paspas
Toplamda 880 tl tutyor parçalar. Burada alfa kullanan arkadaşları buldum bir usta önerdiler bütün bunlara 200 tl işçilik verdi dost işi. Sizce nasıl?

200TL  işçilik gayet uygun bence. Sırf trigerin işçiliği bu kadar tutar. Tabii trigere girmişken diğerlerinin çoğu da sökülecek.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

Sercan Keklik

Yağ filtre benim araçta da orjinal değil, ne gibi fark var orjinal ile. Pek önem vermiştim eğer önemli ise ben de orjinal yağ filtre sipariş edip değiştireyim.

Kullanım sonucunda, yağ pompanız arıza yaptıgında orjinali 21 TL olan parçanın neden yan sanayi alınıp, aynı basınçlara dayanıklı mı? aynı sıcaklıkta değişim gösteriyor mu? basınçta veya kompresör de ki mukavvemeti ne olduğunu bilmediğiniz bir parça. Yağ pompası ise ciddi anlamda para.  Yan sanayi yağ filtresi ne kadar bilmiyorum ama Orjinal Kutusundaki 21 TL.

Fiyatlar çok uygun mutlaka Orjinal denilen ürünleri (Bilyaları), Orjinal kutularında ISRARLA isteyin. 50-100 TL için daha büyük masraflara yol açmayın.

Bilyaların orjinal fiyatlarını bildiğim için bu paralar komik geldi.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

lyolcul

Fiyatından değil de bizim ilçede orjinal yoktu normal bisey taktılar, ben de açıkçası pek önemsememiştim. En kısa zamanda orjinal filtre ile değiştireyim. Teşekkür ediyorum.

Sercan Keklik

Fiyatından değil de bizim ilçede orjinal yoktu normal bisey taktılar, ben de açıkçası pek önemsememiştim. En kısa zamanda orjinal filtre ile değiştireyim. Teşekkür ediyorum.

anladım biran önce değişim yapmanızı öneririm. 21 tl lik bir parça için daha büyük masraflara kimsenin katlanmasını istemem. Sevgiler
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

lyolcul

Eve geçince ilk isim sipariş vermek olacak :)

ugur_1903e

Merhabalar bende trabzon da ikamet ediyorum. önemli işlemleri yazları Ankara'da yaptırıyorum ama sizin ustayı merak ettim.

yurt80

Fatih sanayi sitesinde enes oto hüseyin usta. Araçtan ne kadar anlıyor bilemiyorum. Ama daha önceden alfa kullanan 2 arkadaşım bana onu tavsiye ettiler. Trigerde sente ayarıma güvenemediğim için tigwri bende ankarada değiştirmeyi düşünüyorum. Diğerleri basit işlem zaten.

blueoyester

alfa romeodan anlamayan bi ustaya sakın gitme arkadaşım. ben geçen yıl fiat servisinde ön takım yaptırdım adamlara güvenerek. önden sürekli ses geliyordu. geçen gün bi alfa ustasına gösterdim aracı adamlar viraj demirlerini ters takmışlar. tekrar ön takım yapıldı düzgün olarak şimdi araba süper oldu.benim hararette sıkışık trafikte sürekli oynuyor. termostatı 3 ay önce değiştirdim. ben ön takım olarak stella marka aldım. daha öncekiler votto idi.  senin yakıt değerleri çok yüksek termostat ve debimerte arızalı isede yakıt artar.
you are my desire alfa romeo
[url="http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg"]http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg[/url]

yurt80

Aracın bujilerini, hava filitresini  ve termostatını değiştirdim. uzun yolda 90 dereceye gelmeyen gösterge şimdi doksanda sabitliyor kendini ancak şehir için 90 derecenin üzerine çıkıp 100 derece gibi bir yerlede sabit kalıyor. Termostat çalışıyor araç fan'da açıyor. Acaba hava yapmış olabilitmi gerçi iki kez su haznesinin kapağını açıp sıkışan havayı çıkardım ikisinde de tıslama sesi oldu. Acaba başka bir hava alma yöntemi var mı veya başka neden hararet yapabilir. Son olarak bana gelen bujilerde büyükler 3 küçükler 2 tırnaklı bujiler değiştikten sonra çalışmasında bir sorun veya tekleme yok aracın. Ama youtube'tan aracın hızlanma videolarına bakıyorum ordaki akrelasyonu ben kendi aracımda göremiyorum. Performansı etkileyen başka ne olabilir sizde durum nasıl.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

yurt80

Aracın bujilerini, hava filitresini  ve termostatını değiştirdim. uzun yolda 90 dereceye gelmeyen gösterge şimdi doksanda sabitliyor kendini ancak şehir için 90 derecenin üzerine çıkıp 100 derece gibi bir yerlede sabit kalıyor. Termostat çalışıyor araç fan'da açıyor. Acaba hava yapmış olabilitmi gerçi iki kez su haznesinin kapağını açıp sıkışan havayı çıkardım ikisinde de tıslama sesi oldu. Acaba başka bir hava alma yöntemi var mı veya başka neden hararet yapabilir. Son olarak bana gelen bujilerde büyükler 3 küçükler 2 tırnaklı bujiler değiştikten sonra çalışmasında bir sorun veya tekleme yok aracın. Ama youtube'tan aracın hızlanma videolarına bakıyorum ordaki akrelasyonu ben kendi aracımda göremiyorum. Performansı etkileyen başka ne olabilir sizde durum nasıl.

Yardımcı olacal bir arkadaş yokmu?  Bu hararet işini çözmedim bir türlü başka neden hararet yapabilir bu araç.

iskoc

Yardımcı olacal bir arkadaş yokmu?  Bu hararet işini çözmedim bir türlü başka neden hararet yapabilir bu araç.

kuvvetli ihtimal fan rezistörü veya 1.kademe fan rölesi arızalıdır.yüksek maliyetli değil 15-20 liralık parçalar.bunlarıda değiştirip deneyin.
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

yurt80

Üstad araç fan açıyor ama. Uzun yolda 90 dereceye zor geliyor şehir içi resimdeki gibi hararet yükseliyor. Ama fan açıyor kontrol ettim. Dediğiniz şeyler fan açmama gibi bir duruma sebebiyet verir mi?  Veya bunların arızalı olması fan açmasına rağmen yeterli ısınmayı veya soğutmayı atacın
yanlış yapmasına mı neden olur?

iskoc

Üstad araç fan açıyor ama. Uzun yolda 90 dereceye zor geliyor şehir içi resimdeki gibi hararet yükseliyor. Ama fan açıyor kontrol ettim. Dediğiniz şeyler fan açmama gibi bir duruma sebebiyet verir mi?  Veya bunların arızalı olması fan açmasına rağmen yeterli ısınmayı veya soğutmayı atacın

fan açıyor fakat resime bakarsak 2.kademe açıyor.92.derecede 1.kademenin açması lazım.yüksek sıcaklığı sevmiyor bizim You are not allowed to view links. Register or Login rezistörü yanmış olabilir.benim başıma aynısı gelmişti.rezistörü değiştirdim şehir içi dur kalkta 92 ye gelince 1.kademe fan açıyor.90 a düşüyor.100 lere yaklaşmaması lazım.
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

halil

fotoğraftaki noktada hararet 95-96 c You are not allowed to view links. Register or Login 1.kademe çalışır.hararet 91-92 c derecelere geldiğinde fan kapanır.uzun yolda 90 c seviyelerinde olması normaldir.tabi hararetin yükselip fanın 1.kademe çalışmasının sebebi (devridaim normal çalışıyorsa)suyun motor içinde dolaştığı kanallarda ve radyatörde oluşan korozyona bağlı tıkanıklıklar ,yada kalitesiz antifriz ve su karışımı olabilir.olabilir.soğutma sistemi için temizleyici sıvılar mevcut.bunlarla sistemi temizleyip ,kaliteli bir antifriz ve su karışımı ile dolum yaparsanız fayda You are not allowed to view links. Register or Login daha az devreye girer.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

tolga_ozhan

1. kademe fan müşirinizi kontrol edin.
Kontrolü bastiir. Aracınız daha ısınmamışken klime kompresörünü devreye sokun eğer fan çalışmıyorsa arızalıdır.