Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 156 Motor ve Ön Takım Sorunları

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emirze_oglu

You are not allowed to view links. Register or Login
Alfar'dan sipariş vereceğim.

*Buji takımı NGK ama platunium buji değil.
*termostat behr
* triger kayış dayco bilyalar orjinal
* filtre seti ( hava, polen, yağ)
* üst salıncak 2 adet frompart marka
* paspas
Toplamda 880 tl tutyor parçalar. Burada alfa kullanan arkadaşları buldum bir usta önerdiler bütün bunlara 200 tl işçilik verdi dost işi. Sizce nasıl?
Kardeş trabzonda mi usta adı verdiler bende trabzonda kullanıyorum alfa 2.5 var bende de ustayı b nlede paylassana  birde arkadaşlar sente aparatini bulamazmiyiz almaya kalksak ne kadardir

yurt80

Fatih sanayi sitesinde enes oto hüseyin usta. Nonı önerdiler sente aparatı varmış ben sordum.  Ancak ben trigeri ankarada değiştireceğim

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

emirze_oglu

Tamam kardeş sagolasin bende ankara da düşünüyorum ama artık trabzona da lazım bir alfa ustasi

yurt80

Üstad araç fan açıyor ama. Uzun yolda 90 dereceye zor geliyor şehir içi resimdeki gibi hararet yükseliyor. Ama fan açıyor kontrol ettim. Dediğiniz şeyler fan açmama gibi bir duruma sebebiyet verir mi?  Veya bunların arızalı olması fan açmasına rağmen yeterli ısınmayı veya soğutmayı atacın
yanlış yapmasına mı neden olur?

fotoğraftaki noktada hararet 95-96 c You are not allowed to view links. Register or Login 1.kademe çalışır.hararet 91-92 c derecelere geldiğinde fan kapanır.uzun yolda 90 c seviyelerinde olması normaldir.tabi hararetin yükselip fanın 1.kademe çalışmasının sebebi (devridaim normal çalışıyorsa)suyun motor içinde dolaştığı kanallarda ve radyatörde oluşan korozyona bağlı tıkanıklıklar ,yada kalitesiz antifriz ve su karışımı olabilir.olabilir.soğutma sistemi için temizleyici sıvılar mevcut.bunlarla sistemi temizleyip ,kaliteli bir antifriz ve su karışımı ile dolum yaparsanız fayda You are not allowed to view links. Register or Login daha az devreye girer.

Hararetin şehir içi 90 derecenin üzerine çıkması dedipiniz gibi 1. Kademe fan rezisitörünün arızalı olmasından kaynaklanabilir. Ancak resimde görüleceği üzere uzun yolda 90 derrceyi bulmammasının sebebi ne olabilir sizce

tolga_ozhan

Üstad araç fan açıyor ama. Uzun yolda 90 dereceye zor geliyor şehir içi resimdeki gibi hararet yükseliyor. Ama fan açıyor kontrol ettim. Dediğiniz şeyler fan açmama gibi bir duruma sebebiyet verir mi?  Veya bunların arızalı olması fan açmasına rağmen yeterli ısınmayı veya soğutmayı atacın

fotoğraftaki noktada hararet 95-96 c You are not allowed to view links. Register or Login 1.kademe çalışır.hararet 91-92 c derecelere geldiğinde fan kapanır.uzun yolda 90 c seviyelerinde olması normaldir.tabi hararetin yükselip fanın 1.kademe çalışmasının sebebi (devridaim normal çalışıyorsa)suyun motor içinde dolaştığı kanallarda ve radyatörde oluşan korozyona bağlı tıkanıklıklar ,yada kalitesiz antifriz ve su karışımı olabilir.olabilir.soğutma sistemi için temizleyici sıvılar mevcut.bunlarla sistemi temizleyip ,kaliteli bir antifriz ve su karışımı ile dolum yaparsanız fayda You are not allowed to view links. Register or Login daha az devreye girer.

Hararetin şehir içi 90 derecenin üzerine çıkması dedipiniz gibi 1. Kademe fan rezisitörünün arızalı olmasından kaynaklanabilir. Ancak resimde görüleceği üzere uzun yolda 90 derrceyi bulmammasının sebebi ne olabilir sizce

Termostat

yurt80

Termostat

Termostat yeni değişti. Termostat değiştiği halde bu şekilde başka ne olabilir benim aklıma birşey gelmiyor.

tolga_ozhan

Ne marka termostat ile tam olarak kaç bin km önce değişti.

halil

uzun yolda  hararetin 90 ve biraz altı seyretmesi normaldir.aracın önden aldığı hava miktarı daha fazla ve soğuk olduğu için ,radyatördeki su kolay şekilde soğur.şehiriçinde  sıkışık trafikte böyle bir imkan olmadığı için hararetin 90 c nin üzerine çıkıp,1 kademe fan çalışması gayet doğaldır.termostat arızası ya termostadın açık kalması şeklinde yada hiç açmaması şeklinde olur.açık kalması durumunda şehir içi de dahil olmak üzere hararet 90 ların üzerine hiç çıkmaz.90 lara ulaşmaz bile.
147 lerde hararet durumu 156 lara göre daha stabildir.147 lerde genelde 90 c sabit kalan hararet ,156 larda 90c nin biraz üzerine çıkabiliyor.yetkili servisin söylediği hararet ibresinin  göstergedeki 90 sayısının ,0 rakamının sonuna kadar gelmesinin normal olduğu.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

tunerviper

Turbo Twin Spark

yurt80

Termostat behr marka 2 gün önce değiştirdim. Hararet dediğinz gibi fan rezisitöründen olabilir ona baktıracağım. Katalizöre baktırmaktım üzerinde olup olmadığını bilmiyorum. Ayrıca araç lpg'de şehir içi 15-16 litre yakıyor. Trabzonda ikamet ediyorum yokuşu bol olan bir memleket. Motor yağını filitreleri ve bujileri değiştirdim lastikleri sıfırladım ama halen çok aşırı yakıt tüketimi var. Ayrıca youtube'tan gördüğüm akrelasyon videolarındaki gibi bir ivmelenme yok araçta çözmediğim bir gariplik var.

yurt80

Aracı cumartesi günü alfaline metin ustaya götürdüm. Aracın performansı ve hararet ile ilgili sorunlarımı söyledim. Bunun üzerine akışmetre borusunda yırtık ve bujilerin orjinal olmadığını belirttiler her ikisinide değiştirdik.  Sonra manifold'a catlak olduğunu ve bu çatlak'dan dolayı fazla yakıt ve performans düşüklüğü yaşadığımı söyledi. Manifoldu'da değişeceğim umarım bütün sorun ordadır. Israrla lambda ve akışmetreyi sorduğumda bir arıza olmadığını arıza olsa bilgisayarda  çıkacağını söyledi metin usta. Hararet sorununuda çözemedik sensörlerde arıza yok 1. Kademe fan moturunaa sinyal gitmiyor araba 2,5 saat elektirikcide incelendi ecu'da sorun var dediler. Ancak ecu aracın bütün  donanımını sorunsuz çalıştırırken sadece fan sensörüne sinyal göndermemesi benim aklıma yatmıyor. Ya yazılımsal bir hata var yada tesisatda bir kopukluk ona trabzonda detaylıca iyi bir elektirikçiye baktıracağım çok kurcalatmadan . Aracın performansı inanailmaz düşük eğimli yolda 180 km basacam diye canım çıktı yok araba gitmiyor araba kalkışta kağnı gibi resmen sürünüyor inşallah hepsi manifoldan kaynaklıdır. Ayrıca aşağıdaki işlemleri yaptırdım bana maliyeti 1.200 tl oldu.

Triger değişimi ( seti kendim aldım sadece işçilik)
Üst salıncak değişimi ( salıncakları ben aldım sadece işçilik )
V kayışları ve rulman değişimi
Bujiler
Viraj denge lastikleri
Rot ayarı
Tepe anteni
Akışmetre borusu

tolga_ozhan

yurt80

Emme manifoldu mu? Egzoz mu?

Egzoz manifoldu

dnr1

Lamda sensorunun fişini çek..öyle bin bir kaç gün..performansın duzelirse sorun lambda sensorundedir
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

erdem1904

Benim aracımda da ciddi performans şikayetim vardı. 2.0 gibi gitmiyordu. Haliyle yakıtıda (LPG)    14-15 lt lerdeydi. Konuyu aracımın başlığında değerlendirdik. Serviste sağlam olduğunu bildiğimiz debimetreyle denedik ve araç düzeldi. Şu an performansı ciddi iyi ve yakıt ortalamam ekonomi düşünmeksizin kullanım ile 11 lt  :)

1200 TL maliyetin içinde kendi aldığınız malzemelerde dahil değil mi?
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

yurt80

Benim aracımda da ciddi performans şikayetim vardı. 2.0 gibi gitmiyordu. Haliyle yakıtıda (LPG)    14-15 lt lerdeydi. Konuyu aracımın başlığında değerlendirdik. Serviste sağlam olduğunu bildiğimiz debimetreyle denedik ve araç düzeldi. Şu an performansı ciddi iyi ve yakıt ortalamam ekonomi düşünmeksizin kullanım ile 11 lt  :)

1200 TL maliyetin içinde kendi aldığınız malzemelerde dahil değil mi?

Üstad 1200 tl içinde kendi aldığım malzemeler hariç. Şimdi düşünüyorum baya düdüklemişler gibi. Acaba yazmadığım başka parça var mı diye süşünüyorum ama yok bu işlemler yapıldı. Debimetreyi bu hafta deneyeceğim inşallah sorun ordandır. Ancak bu şikayetimi söylememe rağmen serviste debimetreyi kontrol etmemekte düşündürücü gerçekten.

erdem1904

Ne yazsam boş fiyat konusunda 1200 bana da fazla geldi ki ben Metin abiyi 8 yıldır tanırım savunacak bir tarafı yok bu fiyatın... Ama debiyi deneyin. Bende de hata vermiyordu. Sağolsun arkadaşların (özellikle Tunerviper Anıl) yönlendirmesiyle çözdük işi... Yenisini 145 Tl'ye almıştım.
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

tunerviper

Debimetre ve lambda sensörü tamamen bozuluncaya kadar hata vermezler. Fakat belirli süreler sonunda performanslarını yitirirler yada yanlış veri okumaya başlarlar. Yakıt ve gidiş ile ilgili bir fark hissedildiğinde ilk bakılacak yerlerden birisi bu ikili. Ecu bunlardan aldığı verilere göre karışım hazırlayıp motora gönderiyor. Servisin böyle tutum izlemesi ilginç.
Turbo Twin Spark

yurt80

Debimetre ve lambda sensörü tamamen bozuluncaya kadar hata vermezler. Fakat belirli süreler sonunda performanslarını yitirirler yada yanlış veri okumaya başlarlar. Yakıt ve gidiş ile ilgili bir fark hissedildiğinde ilk bakılacak yerlerden birisi bu ikili. Ecu bunlardan aldığı verilere göre karışım hazırlayıp motora gönderiyor. Servisin böyle tutum izlemesi ilginç.

Debimetreyi bu hafta deneyeceğim. İnşallah bütün kaybın sebebi dwbimetre çıkar. Olmadı lambda onu deneyeceğim.

tolga_ozhan

Daha bir hafta önce 1.4 TS 146 gitmiyor şikayetiyle gelmişti. Bende 20 km mesafe civarı bir test yaptım. 0.6 litre hacmindeki 2 silindir araba gibi gidiyordu. Sadece debi değişti ve normale döndü herşey.
Bu demek değil ki tüm arabalar için geçerli bu. Fakat çekiş düşük deyince benim aklıma hep en başta debi geliyor.

fatihmehmet

Gercekten tam bozulmadan hata vermiyor mu bu meret?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

Alfadanadam

ııh vermiyor Fatih'im :)

fatihmehmet

Para biriktireyim de toptan ne var ne yok değiştireyim kafam rahat olsun :) 0 araç bu yönden iyi oluyor aslında :)

Alfadanadam

Para biriktireyim de toptan ne var ne yok değiştireyim kafam rahat olsun :) 0 araç bu yönden iyi oluyor aslında :)

Ben o mantığa karşıyım. Zamanı gelmeden değiştirmeye gerek yok. Ancak belirli kilometrelerde bozulacağını "öngördüğün" parçaları tedarik edip elinde tutabilirsin.

Ayrıca sen daha geçenlerde Ankara'da bakıma girmemiş miydin?

fatihmehmet

Ben o mantığa karşıyım. Zamanı gelmeden değiştirmeye gerek yok. Ancak belirli kilometrelerde bozulacağını "öngördüğün" parçaları tedarik edip elinde tutabilirsin.

Ayrıca sen daha geçenlerde Ankara'da bakıma girmemiş miydin?

Yok abi bakım icin gitmemiştim buluşmaya gittim :) Ama Oğuz'un serviste bi check up yaptılar arka fren balatasi bitmiş yola çıkmadan onu değiştirdim. Ağustos'ta tekrar gidicem bakıma geliyor zaten o ara.

Aracın gidişi de normal dediler bujilerden vs sonra. Ama rakım cidden etkiliyormuş Ankara'da daha iyi gidiyordu araba :))