Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

27 AEK 99 Giulietta

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login
Aklıma gelmişken.
Scudetto eğer şu ayna kapaklarındaki saten krom renk olsa çok efsane olur. Düz kromdan çok daha kaliteli durup, basit plastik havasından sıyrılıyor.
Bildiğimiz kromajın plastik olduğu gerçekten belli olurken, misal ayna kapakları gerçekten metalmiş havası verebiliyor.

Bunu da atalım kafaya abi , Özgün abinin dediği plastidip ile çözebiliriz dediğin gibi şöyle düşündüğüm de güzel duracaktır.

çook güzel kardeşim .göğüs harika olmuş,yaldır yaldır  :D egzoza bayıldım.yaşımdan başımdan utanmasam egzoz işine gircem ama  yemiyo.geçen otoparkçı hacı dayı az ileri alsana dedi bana  :))

Çok teşekkür ederim abi , senden el yapımı bir warex stayla beklerim :D

Bu işi transparan plastidip çözer.

Alda sıq@q..  :asagi-ok:

Mehmet Ulusoy

Özdemir çok geçmiş olsun, nazarlık olsun ya sıkma canını... :nazar:

Dashboard ve scudetto harika olmuş.Güzel işler çıkarmışsınız. Emeği geçenlerin ellerine sağlık..

Tolga033

Hayırlı olsun Özdemir. Scudetto Giu'da ,TR'de tek oldu galiba.  :)

ozoozo

Özdemir çok geçmiş olsun, nazarlık olsun ya sıkma canını... :nazar:

Dashboard ve scudetto harika olmuş.Güzel işler çıkarmışsınız. Emeği geçenlerin ellerine sağlık..

Abi yeni gördüm kusura bakma :) teşekkür ederim hallettik çok şükür. Dash ve scudetto için ayrıca teşekkür ederim beğenmene sevindim.

OZO..!!!

ozoozo

Hayırlı olsun Özdemir. Scudetto Giu'da ,TR'de tek oldu galiba.  :)

Teşekkür ederim Tolga sağolasın. 1 tane daha var satılık olan sahibinden de kırmızı.

OZO..!!!

ozoozo

Büyük ihtimalle bir aksilik çıkmazsa bu hafta sonuna kadar turboyu büyütmeyi planlıyorum ancak soracağım 1-2 soru var. Çıkma 2.0 cdti 160 hp lik turbo bulduk , 2012 modelmiş ingiltereden getirtmiş çıkmacı(opel) herhangi bir ötme vs durumunda getir dedi. Neden çıkma işine girdim derseniz "0" neredeyse 3-4 katı daha pahalı haliyle en kötü senaryo turboyu patlatmak olur yada ıslık sesi o zamanda orjinal turboma dönerim diye düşünüyorum. Yazılım vs Ankara da US performance da yapılacak zaten Mustang Dyno da getirmişler çok şükür Ankaraya adam gibi bir dyno geldi , US sahibi Utkuyuda tanıyorum. Uzun lafın kısası danışacağım bir şey var aşağıda resimlerde gördüğünüz turboyu parça numarasından vs arattığım da bir şey bulamadım daha doğrusu hangi sitelere bakacağımı da bulamadım ayak üstü baktım. Bu turbo 2.0 cdti 160 hplik insignia ile aynı mı ? Yani gt1749 vnt17 dedikleri turbo bumu , bilgisi olan veya nerden nasıl ulaşırız yardımcı olacak var mı ? Çıkma turbo takmanın zararları neler olabilir ?

You are not allowed to view links. Register or Login tek aklıma gelen sensin abi yardımını bekliyorum :D You are not allowed to view links. Register or Login reyiz senin subaru turbosu çıkmamıydı 0 mıydı ?

shadycome

Astra J 2.0 cdti ve insignia 2.0 cdti de çıkıyormuş.

ozoozo

Astra J 2.0 cdti ve insignia 2.0 cdti de çıkıyormuş.

gt1749 yada vnt17 dedikleri mi peki Hakan ?

Doğa Tosun

Abi en kötü ihtimaller yağ basması veya kırılan pallerin tehlikeli yerlere kaçma ihtimali. Yani benim bildiğim. Ama zaten belli oluyor genelde kullanılabilir durumda olup olmadığı. Bizim berlingonun orjinal turbosu 360 binde patladı yağ bastı..

Umarım sorunsuzca hallolur da havalar fena değilken bi roll gecesi daha yaparız :D
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

shadycome

o kadar bilgim yok bizim kullandığımız parça programına yazdım astra j ve insignialarda çıktı.

ozoozo

Abi en kötü ihtimaller yağ basması veya kırılan pallerin tehlikeli yerlere kaçma ihtimali. Yani benim bildiğim. Ama zaten belli oluyor genelde kullanılabilir durumda olup olmadığı. Bizim berlingonun orjinal turbosu 360 binde patladı yağ bastı..

Umarım sorunsuzca hallolur da havalar fena değilken bi roll gecesi daha yaparız :D

Geçen sene bu zamanlar "0" i için fiyat aldığımda 2200 + kdv demişlerdi şimdi kim bilir ne oldu kardeşim yani neredeyse 3-4 katı para , en kötü ihtimalle alır revize ettirim veya eski orjinal turboma dönerim.

o kadar bilgim yok bizim kullandığımız parça programına yazdım astra j ve insignialarda çıktı.

Hakan turbo zaten 2.0 cdti insignia dizel turbosu adam da öyle söyledi de kafama takılan gt1749 vnt dedikleri turbo bumu yoksa değil mi ? Şimdi yapılan mjetlere bakıyorum hepsi vnt17 kullanmış.

Gouki

2.0 insignia ama VNT17 değil GTB15.

ozoozo

Abi bende buldum şimdi Şurda ; You are not allowed to view links. Register or Login

2.0 insignia ile aynı turbo kullanıldı diyor konuştuğum 200 hp olan bravonun sahibi abi , ancak 2.0 insignia cdti lerde 1749 yok , gtb1549 kullanılmış. Mjet için milletin söylediği de vnt17 :D anlamadım gitti. Sanırım portekizdeki 180 hp alan eleman gtb1549 kullanmıştı 2.0 170 lik giularla aynı olan. You are not allowed to view links. Register or Login Anıl abi, yanlış hatırlamıyorsam gtb ler daha mı dayanıklı ne demişti.

tunerviper

Abi bende buldum şimdi Şurda ; You are not allowed to view links. Register or Login

2.0 insignia ile aynı turbo kullanıldı diyor konuştuğum 200 hp olan bravonun sahibi abi , ancak 2.0 insignia cdti lerde 1749 yok , gtb1549 kullanılmış. Mjet için milletin söylediği de vnt17 :D anlamadım gitti. Sanırım portekizdeki 180 hp alan eleman gtb1549 kullanmıştı 2.0 170 lik giularla aynı olan. You are not allowed to view links. Register or Login Anıl abi, yanlış hatırlamıyorsam gtb ler daha mı dayanıklı ne demişti.

GTB1549V bu turbo.

Gtb serisi dizeller için dayanıklı turbolar. Turboyu taktırmadan önce mutlaka bir turbocuya kontrol ettir ama güvenilen bir turbocu olsun. Çoğu para kazanmak için normal olan turboya bile sıkıntılı diyebiliyor. Onun dışında yapıştır gitsin  :)
Turbo Twin Spark

ozoozo

GTB1549V bu turbo.

Gtb serisi dizeller için dayanıklı turbolar. Turboyu taktırmadan önce mutlaka bir turbocuya kontrol ettir ama güvenilen bir turbocu olsun. Çoğu para kazanmak için normal olan turboya bile sıkıntılı diyebiliyor. Onun dışında yapıştır gitsin  :)

Peki farkı nedir abi ? Kubilay abi ile görüşüyorum(bravo sahibi) o benim wg manuel dedi bu elektroniğe benziyor dedi onuda görüşücem yazılımcım ile. Birde ona 2.0 cdti 160 ile aynımı turbon dedim evet dedi ama vnt17 olduğunu söylüyor karışık biraz :D bu turbo ile sanırım 180-190 alırız gibi fazla açmadan.

OZO..!!!

tunerviper

GTB1549V bu turbo.

Peki farkı nedir abi ? Kubilay abi ile görüşüyorum(bravo sahibi) o benim wg manuel dedi bu elektroniğe benziyor dedi onuda görüşücem yazılımcım ile. Birde ona 2.0 cdti 160 ile aynımı turbon dedim evet dedi ama vnt17 olduğunu söylüyor karışık biraz :D bu turbo ile sanırım 180-190 alırız gibi fazla açmadan.

OZO..!!!

Bu turbo vnt değil galiba ama emin değilim. Vnt turbolar daha erken doluyor. Giu orj turbosu vnt mi ?
Turbo Twin Spark

Fatihob

Ozoozoo bende çıkma aldım, geldiği gibi hiç bir turbocuya göstermeden taktım. Balıma sıkıntı yaşamadım, yada var ben farketmedim :) Sıfır turbo çok pahalı, 2.el mantıklı. 6 ay dayansa gitsen yine 2.el alsan, 6 ay sonra oda mokoko olsa elinde hiç olmazsa ilk turbondan kalan yedek parçalarla 1 tane sağlam çıkarma ihtimalin olacak :D Sonra bu döngü böyle devam eder, sıfırına vericeğin parayı 2-3 senede taksit taksit anca veririrsin :D
..

ATA

Turboda boşluk yoksa gönül rahatlığıyla alabilirsin ozo. Elle bile kontrol etsen yeterli.
Pali tutup ileri geri ve yukari asagi salla. Boşluk olmamasi gerek. Çok çok az ileri geri oynayabilir oda içine yağ bastığında sıkılaşır tabi eğer sağlamsa ;) boşluk varsa illaki yağ basacaktır. balansı kolay kolay bozulmaz.

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ozoozo

GTB1549V bu turbo.

OZO..!!!

Bu turbo vnt değil galiba ama emin değilim. Vnt turbolar daha erken doluyor. Giu orj turbosu vnt mi ?

Abi orjinal turbo vnt de değil gtb de değil direk gt14.

Ozoozoo bende çıkma aldım, geldiği gibi hiç bir turbocuya göstermeden taktım. Balıma sıkıntı yaşamadım, yada var ben farketmedim :) Sıfır turbo çok pahalı, 2.el mantıklı. 6 ay dayansa gitsen yine 2.el alsan, 6 ay sonra oda mokoko olsa elinde hiç olmazsa ilk turbondan kalan yedek parçalarla 1 tane sağlam çıkarma ihtimalin olacak :D Sonra bu döngü böyle devam eder, sıfırına vericeğin parayı 2-3 senede taksit taksit anca veririrsin :D

Valla bende "0" düşünüyordum açıkcası Fatih bugün işte sanayideydim her şey bir anda gelişti , niye 0 a para veriyorsun çıkma alacaksın falan dedi millet. 0 ın bile kutudan açtıktan sonra garantisi yok dedi senin dediğinin aynısını düşündüm en kötü turboyu patlatsam orjinal turboma geri dönerim dedim :) bakalım inşallah pazar gününe kadar falan güzel güçlerde yürüyor oluruz :D

Turboda boşluk yoksa gönül rahatlığıyla alabilirsin ozo. Elle bile kontrol etsen yeterli.
Pali tutup ileri geri ve yukari asagi salla. Boşluk olmamasi gerek. Çok çok az ileri geri oynayabilir oda içine yağ bastığında sıkılaşır tabi eğer sağlamsa ;) boşluk varsa illaki yağ basacaktır. balansı kolay kolay bozulmaz.

Tapatalk

Abi ben turbodan çok anlamadığım için bugün senin dediklerinin aynısını söyledi adam. Abi ses vs gelirse geri getiririm haberin olsun dedim , " yok ya temiz turbo baksana boşluk bile yok dedi" ben anlamadığım için hıı dedim :)

Bu arada turbo cuk oturuyormuş çok mutlu oldum , portekizde 400 tork 180 hp alan çocuk direk birebir aynı turboyu kullanmış gtb1549. Bu arada bu turbo aynı zamanda 2.0 dizel 170 hp lik giu ile de aynı.

Şimdi kafama takılan son soru Megachips in yaptığı araçlar vnt17 yani gt1749v bunlar 200 hp almıştı , benim takacağım yada elimde olan turbo gtb1549 bu turboyla çocuk 180 hp almış yurtdışında hazır bulmuşken de çok kurcalamim diyorum ama bilgisi olan var mı acaba

gt1749v ile gtb1549 un farkları nedir ? 2 turbo da cuk oturuyor.

tunerviper

gt17 kompressör pali daha büyüktür. Bu sayede aynı basınçta daha fazla flow basabilir.
Bence fazla uğraşma tak bunu yazılımı güncellet gazla.
Turbo Twin Spark

ozoozo

gt17 kompressör pali daha büyüktür. Bu sayede aynı basınçta daha fazla flow basabilir.
Bence fazla uğraşma tak bunu yazılımı güncellet gazla.

O zaman öyle yapalım abi olmadı daha yüksek güçler için farklı şeyler deneriz belki bunun palleri büyütürüm ilerde , yapıştırıyorum o zaman :D Bilgiler için çok teşekkür ederim.

ATA

Turbo sağlamsa hiç elleme bencede. Ilerde bozulursa ve takilabiliyoraa 17'nin palini takarsın :) sonu yok :D

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ozoozo

Haydi bismillah yarın sabah 9 iş başı :) turboyu aldım , ustaya da gösterdim söylediği tek şey harika,süper tertemiz dedi daha da mutlu oldum :) şansımız da yaver giderse yarın akşama bitmiş olacak :)

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

OZO..!!!

ATA

Hadi bakalim ozo yarin keyifli bir gun olacak desene :)

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

916GTV

ozo hayırlı olsun. Techte de burda da turboyla ilgili konuyu gördüm fakat bu turbo hakkında bilgim olmadığından sessizlik hakkımı kullandım :)

Umarım istediğin gibi güçler alırsın  :clover: