Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

35 KB 1261 - GTV V6 TB

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Veloce

You are not allowed to view links. Register or Login
Vakit ayirip yazdiğin için teşekkür ederim Volkan abi. Burda fazla bir şey yapamiyorum, asil sonbaharda iyileşmeler olacak.

Jant konusuna gelince yay+gta jantida düşünmeye başladim bu aralar, yada güzel bir 16" selespeed yada telediL jantlari 156ya takip velalari gtv ye :) bakalim. Eylül sonu ekim başi taşlar yerine oturacak...

Aman diyeyim aracın eski sahibinin telefonunu kaybetme. Piyasada yay yok.   ;)

Veloce

Satilik ss jantim var aklinizda bulunsun. Michelin ps3 ile birlikte :)

Volkan

Ne oldu yine mi görmedin mesajı?

ATA

2 ay icinde satilmaz ise talip olurum. Malesef 156 uzakta, ve jantlarla uğraşacak birisi yok. Antalyadan izmir'e götüremem zaten arabaya siğmiyorum 4 valizle :))
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ATA

Yeni dashboard kaplamalarım. Burda can sıkıntısından anca ebay'den aldıklarımla vakit geçiriyorum =)
Yolcu airbagi'ni söktüm, soketini kurcaladım, taktım airbag lambası yanmadı. Direksiyon yüksekliğini ayarlarken tuttu airbag lambası yaktı (daha da önce başıma gelmişti.) Burda kimi bulupta söndürücem şimdi hiç bilmiorum =(

El freni ve vites körükleriyle tamamen aynı renk.

Sırada kapı içleri ve emniyet kemeri tokaları var.
Hala bir 3 kollu direksiyon bulamadım. Bu kadar zaman 8C direksiyonu arasam bulurdum belkide  >:D
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

wolkanku

ata şahane olmuş bunlar.
hiç kasma 147 direksiyonu taksana. airbag dahil 500 liraya sahibindende ilan var.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Spider_Volkan

Baya yakisikli olmuş. Arabanin dış rengi de kirmizi olunca daha da güzel tabi :)

Volkan

ATA

Wolkanku 147 direksiyonu kolay ama uyumsuz olur gibi, düşünmedim değil aslinda ama içime sinmez sürekli gtv direksiyonlarina iç çekerim sonra :))

Teşekkürler Volkan :)

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Spider_Volkan

Direksiyon gobekleri farkli. Kesme bicme uydurma vs gerekiyor. O nedenle ben vazgectim. Yoksa kokpiti genclestirecegi kesin

Volkan

wolkanku

bak ata düşün şimdi
orta konsol gunmetal boyalı
147-156 direksiyonun üzerindeki radyo tuşlarının gri parçalar da gunmetal boyalı.
direksiyonun deri kısımları 9-15 yerleri delikli deri,geri kalan yerler nappa deri kaplı. dikişler kırmızı.
vites topuzu bu;

bence bi daha gtv direksiyonu düşünmezsin :)

edit:
You are not allowed to view links. Register or Login bu da iyiymiş ama italyan bayrağı fazla göz yormuş :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ATA

Kolayda değilmiş, ben ayni diye okumuştum bir yerde ama gerçi onda mito direksiyonu vardi. Mito direksiyonu faz2'ye süper oluyor bu arada.

4 kolluda guzel ayni yillarin porsche'leri gibi biraz ama ben alişamadim...

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

coolistanbul

Ata Bey,

GTV'nizi keyif dolu gunlerde kullanin gercekten Pininfarina'nin yarattigi cok cok ozel dizayni olan bir roadstar'dir. Arka tasarimdan dolayi Avrupa'da "Cirkin Kral" olarak adlandirilir ama buradaki Cirkin iyi anlamdadir. Karizmatik Kral dense daha iyi okurmus tabi :)) Ama bence muhtesem bir dizayndir.

GTV'imden ayrildigimdan bu yana park halindeyken ona dogru yururken hissettiklerimi bir daha ne zaman hissederim bilemiyorum. GT'de de farkili bir his var ama GTV apayri...

Yaptiginiz degisimler ve emeklerinizde GTV'nize cok iyi gitmis. Genclesmis kendine gelmis.

Volkan Beyinde soyledigi gibi kirmizi renkten dolayi Gri Jantlar cok daha iyi duracaktir. Camlarda Sahsi tercihim daha acik renk ( 1 no. ) film kullanmaktir. Koyu film gordugum her GTV'yi  illaki boguyor. Ama UVL korumali mutlaka sart zira on gogus ve deriler kolaylikla yipraniyorlar. GTV'lerin yaşlari buna cok musaittir.

Benim asil nacizane diger onerim 99 GTV'lerden itibaren kullanilmaya baslanan orta konsolu naktiniz ve vaktiniz musait oldugunda getirtip taktirmanizdir. İngiltere veya İtalya'dan takim olarak getirtmek mumkun ( İzmit'te 2 sene once satilik bir Turbo GTV vardi sahibi de getirtmisti ) ama adres maalesef bilmiyorum. Sadece Orta konsolda ki el yazisi alfa romeo dahi inanilmaz bir fark yaratiyor. Keske GT'lerde bu gelenegi devam ettirselermis. GT'ye binince ariyor insan. GTV'de Ben sansliydim zira orjinal olarak vardi. Ve motoru calistirdiktan sonra 1 dk. boyunca kalkmadan once seyrederdim. Maalesef 99 oncesi  orta konsol bana gore bu harika dizaynin siritan tek yeridir. Sanki pininfarina dizayn masasini birakip bu kadar yeter ben yoruldum orta konsolu da siz yapin demis kalfalarina :-)) 99'da da akli basina gelmis cekilin ben yaparim demis :-))) Elbette bu dizayni da yanilmiyorsam 2003'de bozdular facelift yapiyoruz diyip alfa romeo yazisini kaldirip klima dugmeleini guncellediler ama olmamis 99-03 arasi kusursuz zira

Yesil isiklandirmalara ise 156'dan sonra hic alisamamistim ve GTV'nin karakteriyle uyumlu olmadigini dusunuyorum. Volkan Bey'in belirttigi gibi siyah zemin kirmizi aydinlatmalar harika olur. Ama tabiki tum dugemlerde ayni dgisimi yapmak daha iyi durakcaktir. Zira resimdeki kirmizi devir ve hizin ortasinda yesil km. Gostergesi uymamis...

Direksiyon benimde hep yapmak istedigim ama bir turlu vakit ayiramadigim bir degisikliktir. Ama en cok yakisan MK1 156 SS direksiyonu olacaktir. O direksiyonun ic acilari ve gobegi muazzam yakisir GTV'ye . 147 direksiyonlarla GTV'nin estetik olarak uyusmasi cok zor. Kendi yapmak istediklerimin ve yapamadiklarimin bir kismini da actiginiz forum sayesinde ukalalik edip Nacizane aktardim :-) kusuruma bakmayin...

Tekrar keyifli surusler diliyorum. Sizin elinizde kiymetini bulmus GTV uzun yillar dilerim... İstanbul'a geldiginizde bir bulusma ayarlayalim :-))

Saygilarimla

Aşk 3 değil 4 harftir => ALFA
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
1999 2.0 TS GTV Gümüş Gri
2006 2.0 SS GT

ATA

Alper bey iyi dilekleriniz ve önerileriniz için teşekkür ederim. Gtv gerçekten çok farkli duygulari yaşatabiliyor insana :)

Gerçektende arka tasarimi çevremde hiç kimse beğenmiyor ama ben ilk spider bakarken bile gtv'nin arka hatlari ve o bagaj kapağinin geriye doğru çikintisi beno daha çok cezbediyordu. Arka tasarina 'kama' adi verildiğini biliyorum bende. Çirkin kralda doğru aslinda :))

Orta konsol ingilterden gelirse, sürücü odakli olduğundan sağa dönük oluyor ve bizim araçlara uymuyor. Malesef otomatik dereceli klima sistemi ve elektrikli flap motorlarini bulup takmak çok zahmetli bir iş. Hadi bulduk diyelim komple sökülüp elektrik tesisati vs değişmesi gerekiyor. Sis fari butonlarinin falan hep yerleri farkli. Daha önceden araştirdim.

Komple konsol getiren kişi sitemizin eski üyesi Tolga_özhan sanirim. Oda konsolunu gtv'sini satip yerine aldiği beyaz spider'ina yapti ancak elektrikli flaplar ve otomatik derece sistemi yüzünden konsolu kesip klimayi manuel bırakmişti. Bu sebepten konsolda boyaninca güzelim Alfa Romeo yazisi konsoldan gitti :( resimleri bilgisayarimda olacak.
Birde İzmir'den Burak abi (definetive) yeni tip konsola maxigauges ekledi, ciddi emek harcandi ama onunda klimasi manuel kaldi. Klima manuel kalacaksa, kesme biçme işi olacağindan konsolu değiştirmem, orjinali bozmak istemem. Orjinali gibi olmasi lazim ki değiştireyim. En fazla gunmetal boyayip mat finish yaparim gibime geliyor...

Aracın dişi gibi keşke içinide Pininfarina yapsaymiş ancak iç tasarim Ph1'lerde Valter da Silva'ya verilmiş o senelerde. Ph2 ve Ph3 lerde olaya Pininfarina el atmiş ve olmasi gereken güzellikte bir konsol bize hediye etmiş.

Sirf orta konsol, otomatik klima ve momo koltuklar+koldama için 99 model alinir ama kismet değilmiş.

Jantlarda bende orjinalciyim artik dönüşü bekliyorum boya için :)

156'min tüm yeşil aydinlatmalarini kendi ellerimle amber'e çevirmiştim. Gtv içinde kirmizi göstergeler bulursam gene yaparim, neden olmasin? :)

Direksiyon şart, ilk değişmesi gerekenlerden ama illa gtv/spider üç kollusu diyorum ben. 156 direksiyonua 8 senedir haşir neşirim :)

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ATA

bak ata düşün şimdi
orta konsol gunmetal boyalı
147-156 direksiyonun üzerindeki radyo tuşlarının gri parçalar da gunmetal boyalı.
direksiyonun deri kısımları 9-15 yerleri delikli deri,geri kalan yerler nappa deri kaplı. dikişler kırmızı.
vites topuzu bu;

bence bi daha gtv direksiyonu düşünmezsin :)

edit:
You are not allowed to view links. Register or Login bu da iyiymiş ama italyan bayrağı fazla göz yormuş :)

Bu arada en beğendiğim topuzu eklemişsin, telefondan girdiğimden mesajino görmemişim. Dediğin gibi güzel olur evet ama göbek uymuyormuş şimdide:) bunu çözmek lazim önce...

Birde bu 147/156 direksiyonlarinin oluklu modelleri var onlar çok özel duruyor. Kafama soktun şimdi Volkan ya, yarin oldun ebayden direksiyon bakacağim.
Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Veloce

Jant konusuna gelince yay+gta jantida düşünmeye başladim bu aralar

Bu da güzel olur...

Veloce

Yedi yuvarlaklı 17" 5x98 Brera/Spider jantı istersen haberim olsun ;) (Gri)

Edit: Çin değil İtalyan malı. Replika tabi ama üretici İtalyan.

Veloce

İki takım var. Birinide Emre'ye aldıkmı tamadır ;)

Emre Sezen

16" da bile, 1400 km'nin yaşattığı bel ağrımdan henüz kurtulamamışken mi ? :)) :))

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

Veloce

16" da bile, 1400 km'nin yaşattığı bel ağrımdan henüz kurtulamamışken mi ? :)) :))

Öylede ağrıyor böylede, bırak azcık daha ağrısın. :)) Hem sen taban halılarını yeniliyorsun bir bitsin ağrın sızın kalmaz :D

Not: Bu arada ben 18'li yaylı Spider kullanmış adamım bu bahaneler bana sökmez..  :haydi:

Alper

Senin araç çok yumuşakken böyle diyorsan :)

Ben 5 cm yay , 17 jant , 45 yanak ile öleyim sürekli uzun yol modunda :)

Emre Sezen

gtv nin süspansiyonları taş gibi taş, seni de görücez  >:D

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

Alper

Kopya vermeyek :)

Yalnız ciddi benim 156 dan çok daha konforlu şuanda senin araç :)

Seni haftaya bir gezdireyim de gör :)

ama 156 nın koltuklar konforlu o faktör var.

GTVnin koltuklarda hiç esneme yok bildiğin kütük üstünde oturuyorsun.

Bence yürür değilde acil koltuk süngerlerinin değiştirilmesi gerekli.

Veloce

ata şahane olmuş bunlar.
hiç kasma 147 direksiyonu taksana. airbag dahil 500 liraya sahibindende ilan var.

Sakın ha sakın beyler, böyle şeyler yapmayın... Aman diyeyim..

egeozal1

Bence de batmış biraz. Volkan abi bu arada ö.m attım. Bir cevap bekliyorum. :)

Veloce

Amortisör ister bence. Koltuk konusuna katılıyorum. Bu araçların rahatsızlığı aslında en büyük keyifleri onu da belirteyim tabi ;)

ATA

Tabi canim ya sert koltuk, az esneyen suspansiyon sanki superspot yada pist otomobili hissi veriyor. Stock amirtisorle bile zemini biraz bozuk olan virajda gokart hissi veriyor resmen. Araç yol tutarken sert koltukta surucu zipliyor. Kim ne derse desin araç uzun yol seviyor. Şehir içi mutsuz sanki :))

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts