Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

35BSY10 Boost Project 156 Mk2 1.6TS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tunerviper

You are not allowed to view links. Register or Login

Giulietta son susturucu iptal edince araç biraz rahatlamıştır :)
Çok bariz bir fark olmadı. Başa ağırlık yapmasın diye söktürdüm. Dizelde ses sorunu yok zaten.

Hehehe abi o zaman acil buluşmamız lazım arabayı kapattılar bizim sesten :)

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login

Geçmiş olsun. Ne zaman bağladılar yeni mi ? Sende downpipe ve dpf iptali vardı zannedersem oradan  ses çok artıyordur. Bu arada bir denk getiremedik bu hafta siz İstanbul'a gittiniz ben araba söktüm bir akşam çıkalım olmadı Ata'nın yanına gideriz :)
Turbo Twin Spark

berkaykcr

Bu arada Turbo araçlarda susturucu sökmek aracı hissedilir derecede rahatlatıyor benim gözlemlediğim bütün araçlar bu sekilde, atmosferik bir araçta spor tip susturucu gerekli görülebilir fakat özellikle Turbo dizel araçlarda güç kazanılmak isteniyorsa mutlaka susturucu iptali veya freeflow dedikleri rahat tip yapısı olan bir susturucu şart :)

Smoke Giulietta

berkaykcr

Giulietta son susturucu iptal edince araç biraz rahatlamıştır :)
Çok bariz bir fark olmadı. Başa ağırlık yapmasın diye söktürdüm. Dizelde ses sorunu yok zaten.

Hehehe abi o zaman acil buluşmamız lazım arabayı kapattılar bizim sesten :)

Geçmiş olsun. Ne zaman bağladılar yeni mi ? Sende downpipe ve dpf iptali vardı zannedersem oradan  ses çok artıyordur. Bu arada bir denk getiremedik bu hafta siz İstanbul'a gittiniz ben araba söktüm bir akşam çıkalım olmadı Ata'nın yanına gideriz :)

Top sende Anıl abi haber bekliyoruz :)

Smoke Giulietta

tunerviper

Bu arada Turbo araçlarda susturucu sökmek aracı hissedilir derecede rahatlatıyor benim gözlemlediğim bütün araçlar bu sekilde, atmosferik bir araçta spor tip susturucu gerekli görülebilir fakat özellikle Turbo dizel araçlarda güç kazanılmak isteniyorsa mutlaka susturucu iptali veya freeflow dedikleri rahat tip yapısı olan bir susturucu şart :)

Dediğin doğru. Artan flow a oranla turbo basıncı bir nebze yükseliyor. 1.1 basıyorsa 1.3 civarına çıkıyor. Buna bağlı olarak yazılımda şart bence. Zaten dpf iptalinde de yazılım şart. Her koşulda yazılım şart  :p :D
Turbo Twin Spark

Tolga033

Yenilikler,değişiklikler hayırlı olsun.  :nazar:

tunerviper

Yenilikler,değişiklikler hayırlı olsun.  :nazar:

Teşekkürler  :)
Turbo Twin Spark

ozoozo

Hocam hayırlı uğurlu olsun , 156 nın proje ne durum da ? intercooler vs gelmiş onlarda hayırlı olsun , bir an önce başarılı bir şekilde sona ulaşmanız dileğiyle .. Turbo vs ne düşünüyorsunuz ?

tunerviper

Hocam hayırlı uğurlu olsun , 156 nın proje ne durum da ? intercooler vs gelmiş onlarda hayırlı olsun , bir an önce başarılı bir şekilde sona ulaşmanız dileğiyle .. Turbo vs ne düşünüyorsunuz ?

Teşekkürler öncelikle.
Yurt dışından parça bekliyorum halen. Enjektör, turbo eksiğim kaldı bir tek.
Ecu ile ilgili yapılacak işlemler var. Hedefim çok güç değil o yüzden daha altlarda dolduracak bir turbo bakıyorum. Şehir içi kullanıma uygun, keyif veren bir araç istiyorum. onla bunla sıkayım rolling drag kovalamayacağım sonuçta. Bu yüzden yalıtım gibi ağırlığı arttıran işlemlerde yapıyorum. Gt2552r yada td04 wrx turbosu ayarında bir şeyler alacağım. Çoğu işlemi kendim yapmak istiyorum o yüzden sadece fırsat buldukça ilgilenebiliyorum. Acelem de yok zaten.
Turbo Twin Spark

erdem1904

Forumun acelesi var :) Ben şahsen sonucu çok merak ediyorum.. Çok sıkıştırmadan 1,6 160-170 hp civarlarında bile olsa tadından yenmez... Bir çok kişiye de örnek proje olur..
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

tunerviper

Forumun acelesi var :) Ben şahsen sonucu çok merak ediyorum.. Çok sıkıştırmadan 1,6 160-170 hp civarlarında bile olsa tadından yenmez... Bir çok kişiye de örnek proje olur..

İlk hedef o civarlar zaten Erdem Abi. Orjinal 10.5:1 sıkıştırma ile fazlası risk. 8.5 sıkıştırmaya geçince forget internal ile 250 civarını görebiliyor. Tabi burada yapılan masraf 10 binli rakamları çoktan geçmiş oluyor :)
Turbo Twin Spark

ozoozo

Teşekkürler öncelikle.
Ecu ile ilgili yapılacak işlemler var. Hedefim çok güç değil o yüzden daha altlarda dolduracak bir turbo bakıyorum. Şehir içi kullanıma uygun, keyif veren bir araç istiyorum. onla bunla sıkayım rolling drag kovalamayacağım sonuçta. Bu yüzden yalıtım gibi ağırlığı arttıran işlemlerde yapıyorum. Gt2552r yada td04 wrx turbosu ayarında bir şeyler alacağım. Çoğu işlemi kendim yapmak istiyorum o yüzden sadece fırsat buldukça ilgilenebiliyorum. Acelem de yok zaten.

Zaten turbodan sonra bence minimum 150-170 arası bir şeyler alırsınız oda tadından yenmez :) sıkı takipteyim , özellikle kendinizin söküp takması,yapması vs hayranlıkla bakıyorum :) kolay gelsin.

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi

tunerviper

Teşekkürler öncelikle.

Zaten turbodan sonra bence minimum 150-170 arası bir şeyler alırsınız oda tadından yenmez :) sıkı takipteyim , özellikle kendinizin söküp takması,yapması vs hayranlıkla bakıyorum :) kolay gelsin.

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi

Teşekkürler. Sıkıntısız hallederiz inşallah.
Turbo Twin Spark

Alfadanadam

Merakla beklediğimi ve izlediğimi yazmama gerek yok aslında, gene de yazayım dedim :)

Fatihob

Anıl verdinmi turbo siparişini? Kışın garaj soğuk falan olur çalışamıyorum dersen burdan kargoya bi ufo vereyim ısıtsın içeriyi, rahat rahat çalış bizi çok bekletme :D
..

ATA

Turbo siparisi verilmedi daha, varmi tanidik bildik turbocu :)))

1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

tunerviper

Merakla beklediğimi ve izlediğimi yazmama gerek yok aslında, gene de yazayım dedim :)

Sağol Bülent Abi  :D

Anıl verdinmi turbo siparişini? Kışın garaj soğuk falan olur çalışamıyorum dersen burdan kargoya bi ufo vereyim ısıtsın içeriyi, rahat rahat çalış bizi çok bekletme :D

Uygun turbo düşşün diye bekliyorum Fatih. Olmadı aklımda var birtane onu alacağım. Garajda sıkıntı yok yaz kış 20 derece :) Bizim evden stabil :)
Turbo Twin Spark

tunerviper

Maxi display teyp yuvasına alındı.

Turbo Twin Spark

egeozal1

İlk defa 1,6 TS de turbolama işlemi göreceğim için çok heyecanlıyım. Gelişmeleri heyecanla takip ediyorum Anıl abim. :)

FB10ur

Allah utandırmasın sonuçlarını merakla bekliyoruz..

TRSemih

Ey masallah. Heyecanla takipteyim.

Galaxy S4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

fevkalbeser12

Anıl Alfa Romeo Türkiye olarak heyecanla bekliyoruz:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

tunerviper

Teşekkürler herkese. Bir kaç eksik kaldı onları tamamladıktan sonra hızlanır proje :)
Turbo Twin Spark

berkaykcr

Teşekkürler herkese. Bir kaç eksik kaldı onları tamamladıktan sonra hızlanır proje :)

Boost boost caf çuf pafff kuffffff :D

Smoke Giulietta

tayfun

Çok acayip seyler oluyor burda:)

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

tunerviper

Yatakta chip okuma yazma antrenmanları :)

Turbo Twin Spark