Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

35BSY10 Boost Project 156 Mk2 1.6TS

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tunerviper

You are not allowed to view links. Register or Login
Yazılım işi ne olcak abi şimdi ? Kime yaptırmayı düşünüyorsunuz. Yoksa oda mı sizde :D ic de tam cuk oturmuş :)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Yazılım işi bende :)  Map sensörü ile ilgili ufak bir sorun var çözünce başlayacağız testlere.
Ic tam oturdu fakat borular yüzünden sisleri iptal etmek zorunda kaldım.

Ohooo yok yok maşallah  :nazar: İşi ticarete dökün de bizde size yaptıralım abi diğer türlü paramızla rezil oluyoruz yazılımcıların keyfinden :) Sanırım şehir içinde kullanacaksın zaten haliyle izmir de pek gerek yoktur diye düşünüyorum sise , öyle kötü hava şartları çok olmuyordur , sisler gider güç gelir :D

yok beyine remap yapmayacağım. İki tane cihaz kullanıyorum. İlki maf translator pro. Bu cihaz ile debimetreyi iptal edip map sensörüne geçtim tabi ayrıca debi içerisindeki iat sensörüde gittiği için birde iat sensörü taktım. Bu cihaz map ile debi sinyali üretip beyine gönderiyor. Aynı zamanda wideband ile correction yaparak yakıtı ayarlıyor.
Diğeri ise smt piggyback bunuda sadece ateşlemeyi yönetmede kullanacağım ileride boost controller bağlamak için iki cihazda da özellik mevcut.
Sisler çok ta umrumda değil aslında ama olmayınca gözüme batmaya başladı :)
Turbo Twin Spark

tunerviper

Şu an bu halde :)
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Turbo Twin Spark

ozoozo

E peki abi yeterli basınç,yakıt vs açmadan nasıl tam randımanlı performans sağlayacaksın ? haliyle remap şart değil mi..  :-X

TRSemih

Sisi kullanamamak dert değilde kozmetik açıdan eksikliği bir süre göze batabilir. Gerçi borularda seksi duracaktır :)

O değilde, birde WTCC Smokin giyse bu yakışıklı nokta olur herhalde.

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

tunerviper

E peki abi yeterli basınç,yakıt vs açmadan nasıl tam randımanlı performans sağlayacaksın ? haliyle remap şart değil mi..  :-X
Bizim araçlar atmo olduğu için basıncı beyin ayarlamıyor zaten. wastegate ile basınç ayarlanıyor. Açtığın basınca göre de yakıt göndermek lazım. Zaten debimetre kullanarak 0.5 bar üzeri aracı yürütemiyorsun debimetre okuyamıyor geçen havayı. Mecbur map e dönmek gerekiyor. Maf translator da orj maf ile ilgili veriler var bunu basınca göre kalibre edip beyine debimetre sinyal okuyormuş gibi gönderiyor.
Turbo Twin Spark

tunerviper

Sisi kullanamamak dert değilde kozmetik açıdan eksikliği bir süre göze batabilir. Gerçi borularda seksi duracaktır :)

O değilde, birde WTCC Smokin giyse bu yakışıklı nokta olur herhalde.

Şu an sadece yürütmeyi düşünüyorum kozmetik detaylar motor işi bitince  :)
Turbo Twin Spark

ozoozo

Bizim araçlar atmo olduğu için basıncı beyin ayarlamıyor zaten. wastegate ile basınç ayarlanıyor. Açtığın basınca göre de yakıt göndermek lazım. Zaten debimetre kullanarak 0.5 bar üzeri aracı yürütemiyorsun debimetre okuyamıyor geçen havayı. Mecbur map e dönmek gerekiyor. Maf translator da orj maf ile ilgili veriler var bunu basınca göre kalibre edip beyine debimetre sinyal okuyormuş gibi gönderiyor.

Hmm şimdi anladım o zaman tam randıman sağlamak için baya bir deneme yanılma yapacaksınız gibi :)

tunerviper

Hmm şimdi anladım o zaman tam randıman sağlamak için baya bir deneme yanılma yapacaksınız gibi :)

ben değerleri vereceğim o wideband ile düzeltmeleri yaparak yakıt gönderecek. Fakat şu an map sensörü saçma değerler okuyor onu çözdükten sonra düzgün çalışacaktır. Şu an biraz zengin çalışıyor :)
Turbo Twin Spark

TRSemih

Mutlaka. Yavru bir yuvaya dönsün, keyif drinkleri atıla dursun.. belki ondan sonra şeytana uyarasın :)

A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

ozoozo

ben değerleri vereceğim o wideband ile düzeltmeleri yaparak yakıt gönderecek. Fakat şu an map sensörü saçma değerler okuyor onu çözdükten sonra düzgün çalışacaktır. Şu an biraz zengin çalışıyor :)

Sen onunda üstesinden gelirsin abi evelallah :D  :clover: bu arada konuyu uzatacağım ama beyin swaplamayı hiç düşündünüz mü ? Genelde bu tip değişimlerde beyni de değiştiriyorlar haliyle beyinden her şeye 0 dan kolay müdahele ediyorlar.

tunerviper

Sen onunda üstesinden gelirsin abi evelallah :D  :clover: bu arada konuyu uzatacağım ama beyin swaplamayı hiç düşündünüz mü ? Genelde bu tip değişimlerde beyni de değiştiriyorlar haliyle beyinden her şeye 0 dan kolay müdahele ediyorlar.

Gerekirse ms yada haltech e geçebilirim fakat düzen tuttarsa gerek yok. İleride fantezi olarak ms3 fln olabilir  :)
Turbo Twin Spark

ozoozo

Gerekirse ms yada haltech e geçebilirim fakat düzen tuttarsa gerek yok. İleride fantezi olarak ms3 fln olabilir  :)

Az önce youtube 1000 hp lik bir 156 gördüm hayırlısı olsun  >:D cevaplar için teşekkür ettim abi, takipteyiz.  :nazar:

tunerviper

Az önce youtube 1000 hp lik bir 156 gördüm hayırlısı olsun  >:D cevaplar için teşekkür ettim abi, takipteyiz.  :nazar:

Yunanlı amcaların aracı sanırım  :) Onların blok dışında kullandıkları bir alfa parçası yok. Bence gereksiz bir seviye şehir içine giremezsin o 156 ile.
Turbo Twin Spark

tunerviper

Turbo Twin Spark

ozoozo

Kesinlikle , şehir içini geçtim pistte bile zor tutunuyorlar :)

Yalnız 2. video daki 156 insan gibi gitmiyor  :rock:

gokhangrs

2. videodakınden kesınlıkle ıstıyorum bu nedır abı :)

Alfadanadam

Bu da TR'nin 2. turbo 156 sı

Hah bu araba işte. Pikniğe Polonezköy'e gelip kaputu açtırmayan vatandaşın arabası. Çok merak ediyorsan altına yat demişti bana :)
Ben de bir daha selam sabah vermemeye karar verdim. :)

ku2

Bu da TR'nin 2. turbo 156 sı

Hah bu araba işte. Pikniğe Polonezköy'e gelip kaputu açtırmayan vatandaşın arabası. Çok merak ediyorsan altına yat demişti bana :)
Ben de bir daha selam sabah vermemeye karar verdim. :)

Bülent hakkaten mi..??
Nasıl biri ya bu..? Böyle laf mı denir Allah aşkına..!!
Foruma üye falan da değil sanırım.. Yahu ne acayip insanlar var..!!!
Bir de sana diyor.. Sende yeni yetme "Abi kaç basıyor bu..?" diyenlerdensin ya hani..!!!! :))
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Fatihob

Puhahahaa kaputu açmama nedir :D Selim abiden biraz ders alması lazım kaput açma konusunda :D
..

ozoozo

Seni yatirim sen bak deseydin abi :D

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

tunerviper

Bu da bir diğer videosu. Bunu sonradan 1000 hp yaptıklarını iddia ediyorlar. Yukarıdaki videolarla aynı araç
Turbo Twin Spark

ku2

Bu kadar para harcayıp motor yapıyorlar..ama gel görki tüm videoları patates ile çekiyorlar.. :haydi:
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

tunerviper

Bu kadar para harcayıp motor yapıyorlar..ama gel görki tüm videoları patates ile çekiyorlar.. :haydi:
Motora yüklemekten para kalmıyor demek ki :) benim durumumdalar :)
Turbo Twin Spark

ATA

Yürüsünde gerisini boşver modundalar bence. :D
Onlarda sigortalarla oynamişlarmidir acaba? :):)

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

tunerviper

Yürüsünde gerisini boşver modundalar bence. :D
Onlarda sigortalarla oynamişlarmidir acaba? :):)

Tapatalk

Sigortalar önemli kanka  :)
Turbo Twin Spark