Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 4C

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 9 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mac3560

park sensörü var ama kamera dediğiniz gibi yok . .

Gouki

4C kullanıcı el kitabı:

You are not allowed to view links. Register or Login

Murad

Arkadaşlar bu 4C hikayesinde son durum nedir?
Ne zaman göreceğiz bu aracı aramızda? Ve fiyatlar ne alemde olacak bilgi var mı?

Oğuz

Ne zaman göreceğiz bu aracı aramızda? Ve fiyatlar ne alemde olacak bilgi var mı?

En son mart civarı demişlerdi Deniz'e. Fiyatlar 110-120bin euro aralığında.
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

Murad

120 bin euro mu  >:(
Şimdi ağzımı bozmayım neyse.
Nasıl bir ülkede yaşıyoruz biz ya. Gerçekten aklım almıyor. 60 bin euroluk arabaya 120 bin euroya biniyoruz.  :S
Çok yazık.

Tolga033

120 bin euro mu  >:(
Şimdi ağzımı bozmayım neyse.
Nasıl bir ülkede yaşıyoruz biz ya. Gerçekten aklım almıyor. 60 bin euroluk arabaya 120 bin euroya biniyoruz.  :S
Çok yazık.
Müthiş vergiler sayesinde..  :duvar:

Lbe

Sanmıyorum bu farkın vergiden kaynaklandığını.Sanki Tofaş'ın parmağı var.Neticede 1750cc motor.

tolga_ozhan

Carbon monokok şasiden ve elde üretiminden bahsediyoruz arkadaşlar :)
Neye göre pahalı. Ülkemizde ÖTV yüksek evet ama adam 0-100 km/s 4.5 sn diyor. Ortadan motor, arkadan itiş diyor. Böyle muazzam performans için 6-7 litre yakıt tüketiminden bahsediyor.
Bence bir daha düşünün. Kim ne derse desin kıyaslama yoluna gidersek bence bedava.

Sent from my iPhone using You are not allowed to view links. Register or Login

Murad

Carbon monokok şasiden ve elde üretiminden bahsediyoruz arkadaşlar :)
Neye göre pahalı. Ülkemizde ÖTV yüksek evet ama adam 0-100 km/s 4.5 sn diyor. Ortadan motor, arkadan itiş diyor. Böyle muazzam performans için 6-7 litre yakıt tüketiminden bahsediyor.
Bence bir daha düşünün. Kim ne derse desin kıyaslama yoluna gidersek bence bedava.

Sent from my iPhone using You are not allowed to view links. Register or Login
Vergilerden bahsediyorum ben Tolga. Yoksa aracın parasını hak etmesi konusunda tabiki sana katılıyorum.
Fakat yurt dışında 60 bin euro olan bir aracın burada 120 bin euro olması bence en soft tabirle şerefsizlikten başka birşey değildir. :)

Kubilay

4c 120 bin euro edecek bir araç değil bence.Gerçekten değişik bir makine ona lafım yok.Ama 400 bine yakın bir parayla da neler neler alınır.Evet hafifliği sayesinde hızlanma değerleri iyi ama o da bir yere kadar.Sonuçta ahım şahım bir gücü yok aletin.

ku2

4c 120 bin euro edecek bir araç değil bence.Gerçekten değişik bir makine ona lafım yok.Ama 400 bine yakın bir parayla da neler neler alınır.Evet hafifliği sayesinde hızlanma değerleri iyi ama o da bir yere kadar.Sonuçta ahım şahım bir gücü yok aletin.

Fiyat konusunda sana katılıyorum.
Ancak güç nedir senin için..? Nasıl tanımlıyorsun..?
Araç 1000 kg nun altında ve 0-100 4.8 sn falan.
Çok geniş ve yere sağlam basan bir şasisi var. 240 bg bence çok da güzel yürütüyor izlediğim videolara göre.

Yani nedir ?? Senin için güç illa 300-400 bg mi olmalı bir araç..?

Hafiflik temel ilkedir yarış arabası ruhu taşıyan araç yapıyorsan. Ayrıca kg başına düşen beygir sayısı çok çok iyi.
Bir de bu şekilde bak bence.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Murad

Çok geniş ve yere sağlam basan bir şasisi var. 240 bg bence çok da güzel yürütüyor izlediğim videolara göre.

Hafiflik temel ilkedir yarış arabası ruhu taşıyan araç yapıyorsan. Ayrıca kg başına düşen beygir sayısı çok çok iyi.
Aynen katılıyorum. Sonuçta hp denen şey kilo başına hesaplandığında 850 kiloluk bir aracın 240 hp olması yaklaşık olarak 1400 kilo olan bir aracın 400 küsür hp olması gibi bir orantı var (geçen gün detaylı hesaplamıştım ama şuan tam hatırlayamadım) He tabiki motor farkından doğan bir fark mutlaka oluşacaktır sonuçta 4,8 motora sahip bir araç ile 1,75 motora sahip bir araç aynı olamaz. Orantısal anlamda örnek vermek gerekirse;
Ferrari California 4.3i V8 32v: 460Hp - 0-100: 4,0 Saniye - yaklaşık ağırlık 1700 Kg. Ortalama yakıt tüketimi: 15 lt (Fabrika verisi)
Alfa romeo 4c: 1,75 motor - 240 Hp - 0-100: 4,8 saniye - Ağırlık 850 Kg (söylenen). - Ortalama yakıt tüketimi: 5-6 litre (Olacağı söyleniyor) Biz ona 9 litre diyelim. :)
Araç teknik hem de tasarım anlamında gerçekten bambaşka muhteşem bir iş ama yinede vergilere küfür etmekten alamıyorum kendimi :)

Doğa Tosun

Trilyonluk olsam alirdim ama bir adet superspor alabilecek durumda olsam biraz daha eklet 2.el 430 alirdim sanirim..  ha 60 bin euro olsa yurtdışındaki gibi, imkan olduğunda kesin alırdım.
Ama datz turkey itz turkey..
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

tolga_ozhan

Biraz daha eklerim dediğin rakam 30.000 Euro'yu bulur ama karşılığında da 8 yaşında bir araba gelir ve piyasadaki en ucuzu için konuşmuş oluruz. Ha 430 dediğin araba 8 yaşında olsa da çok fark etmez ama bakım+yakıt+vergi masrafın çok daha farklı olur.
F430 Ayda belki 500-1000km kullanılacak bir araç. Eğer tek başına yaşayan ya da kız arkadaşı olan yeni evli vs.. birisiysen 4C'yi ise günlük hayatta da kullanabilirsin.
Trilyonluk adam olmaktan bahsediyorsak evet o zaman çok da mühim değil hangisini seçtiğin. Hatta ikisini birden alabilirsin.
Fakat hayalleri bir kenera bırakırsak 4C gerçekten ulaşılabilir ve idame ettirilebilir bir süper spor. 430 ya da Gallardo'dan ise fersah fersah kötü bir otomobil asla değil tasarım olarak gayet kıyaslanabilirler. İmaj ve prestij anlamında tabii ki Ferrai, Lambo farklı noktalarda. Birisi sana "araban ne" diye sorduğunda Ferrari ya da Alfa Romeo demek çok farklı hissettirecektir.
Az ağırlık hızlanma için güzel. Tabii ki dezavantajlı olduğu noktalarda var ama frenaj ve yol tutuş anlamında epey pozitif yönleride olacaktır.
Bir alfisti için harika bir durum ulaşılabilir bir Alfa Romeo'yu böyle araçlar ile aynı cümle içinde kullanmak.

Murad

Biraz daha eklerim dediğin rakam 30.000 Euro'yu bulur ama karşılığında da 8 yaşında bir araba gelir ve piyasadaki en ucuzu için konuşmuş oluruz. Ha 430 dediğin araba 8 yaşında olsa da çok fark etmez ama bakım+yakıt+vergi masrafın çok daha farklı olur.
F430 Ayda belki 500-1000km kullanılacak bir araç. Eğer tek başına yaşayan ya da kız arkadaşı olan yeni evli vs.. birisiysen 4C'yi ise günlük hayatta da kullanabilirsin.
Trilyonluk adam olmaktan bahsediyorsak evet o zaman çok da mühim değil hangisini seçtiğin. Hatta ikisini birden alabilirsin.
Fakat hayalleri bir kenera bırakırsak 4C gerçekten ulaşılabilir ve idame ettirilebilir bir süper spor. 430 ya da Gallardo'dan ise fersah fersah kötü bir otomobil asla değil tasarım olarak gayet kıyaslanabilirler. İmaj ve prestij anlamında tabii ki Ferrai, Lambo farklı noktalarda. Birisi sana "araban ne" diye sorduğunda Ferrari ya da Alfa Romeo demek çok farklı hissettirecektir.
Az ağırlık hızlanma için güzel. Tabii ki dezavantajlı olduğu noktalarda var ama frenaj ve yol tutuş anlamında epey pozitif yönleride olacaktır.
Bir alfisti için harika bir durum ulaşılabilir bir Alfa Romeo'yu böyle araçlar ile aynı cümle içinde kullanmak.
Son cümle gerçekten büyük keyif  :alfisti:

Doğa Tosun

haklısın tabi abi, idame ettirme konusunda özellikle; 4c gerçekten çok başarılı olacaktır.
ama, kabaca "o kadar" paraya araba alacaksam mantık aramazdım sanırım. ki arabaya ayıracak o kadar param varsa, 430'u idame edebilecek param da vardır heralde inşallah :D bir de, 430 çok daha masraflı da olsa, aradaki farkın katlarca fazlasını hissettirecektir bence. imaj olarak, kokpit olarak, ses olarak.. o yüzden öyle dedim :)
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

tolga_ozhan

İmaj konusuna diyecek birşey yok zaten. 98 model leş porsche boxer bile daha çok prim yapabilir 4C'den.
"Araban ne marka" Cevap. Porsche
Ne kadar kötü olabilir ki :)
Ama cevap Alfa Romeo olursa akla 156 147 gelir büyük ihtimalle.

Kubilay

0-100 ve 100-200 hafiflikten dolayı iyi olacaktır.Yanlış biliyorsam düzeltin, 200'den sonra ağırlık eskisi kadar önemli olmayacak beygir farkı ortaya çıkacaktır.Keza yine son hızı, 0-100'de denk olduğu yüksek beygirli araçlardan düşük olacaktır.Yanlış bilmiyorsam 4c'nin son hızı 260 civarı.Acaba 200'den sonra kaç sn'de son hıza ulaşıyor bakmak lazım.Sonra bir de 400 civarları hp'lere sahip 0-100'ü 4c'ye denk araçlara bakmak lazım.Ben bu parayı verirsem açıkçası tek bakacağım şey 0-100 olmaz.Hatta özellikle 200'den sonrasına bakarım.

Umarım anlatabilmişimdir.

Murad

0-100 ve 100-200 hafiflikten dolayı iyi olacaktır.Yanlış biliyorsam düzeltin, 200'den sonra ağırlık eskisi kadar önemli olmayacak beygir farkı ortaya çıkacaktır.Keza yine son hızı, 0-100'de denk olduğu yüksek beygirli araçlardan düşük olacaktır.Yanlış bilmiyorsam 4c'nin son hızı 260 civarı.Acaba 200'den sonra kaç sn'de son hıza ulaşıyor bakmak lazım.Sonra bir de 400 civarları hp'lere sahip 0-100'ü 4c'ye denk araçlara bakmak lazım.Ben bu parayı verirsem açıkçası tek bakacağım şey 0-100 olmaz.Hatta özellikle 200'den sonrasına bakarım.

Kubilay kardeşim görüşlerinde tabi kendince haklı sebeplerin var. Bu zevk meselesi tabi fakat 200 km/s den sonra nereye kadar gidilebilir ki :)
Açıkçası benim hayatımda gördüğüm en yüksek hız Ankara yolunda 220 km/s idi. Ve o anı hiç unutmuyorum o hızda yalnızca 1-2 dakika kadar gidebilmeye cesaret edebildim. :) Ki kullandığım araçta öyle basit bir araç değil 2012 model A4 tü. Bu hızlar gerçekten korkutucu hızlar. Hele ki bu hızdan sonrası bence çok daha korkutucu. Zaten sürekli bu hızlarda seyredebilmek mümkün değil. Bir de yol yok. :)

tolga_ozhan

Yüksek süratte hafif araba kötüdür diye birşey yok. Daha çok aerodinami konuşmaya başlar. Klasik usül bilgi ile değerlendirirsek bir hyundai getz 140'dan sonra yerden kesilip 160'dan sonra uçuşa tamamen geçebilir fakat belki çok az aerodinamik hesapla üretilmiş bir arabadan bahsediyor oluruz. Artan süratin yarattığı downforce ve aerodinamik dengedir aslolan, 250 km gibi süratlerde ağırlık falan da hikaye olur çünkü. 4C'nin yüksek sürat ile ilişkili aerodinamik kat sayıları harikadır falan diye bir bilgi yok tabii ki elimde. Sadece tahmin yürütüyorum ki Alfa Romeo gibi bir marka böyle bir model üretirken bunları mutlaka hesaba katmıştır.
Yüksek sürat, aerodinami ve ağırlık üçlüsünü değerlendirirsek çok hafif olan formula1 arabaları bize fikir verebilir.

Kubilay

Murad abi ben 220 de görmedim  :) Ama 400 bin lira civarı bir para verip o sınıf spor bir araba alsam o hızları çok önemserim.Yanlış anlaşılmasın, 4c'nin teknolojik açıdan çok başarılı olduğunu düşünüyorum ama 120 bin euro işin içine girince çok mantıklı bir taraf göremiyorum  :)

Kubilay

Tolga abi ben zaten yüksek hızda hafif araba kötüdür gibi bir iddiada bulunmadım.Senin söylediğin gibi "250 km gibi süratlerde ağırlık falan da hikaye olur" diye düşünerek belli bir hızdan sonra 4c'nin hafifliğinin geri planda kalıp eş değer 0-100'e sahip ama daha yüksek hp'li araçlarla yürüyemeyeceğini düşünüyorum.Tabi ki ben de tahminlerle hareket ediyorum.

admin

Alfa Romeo 4C'nin 400.000 €'luk Ferrari ile kıyaslanması bile 4C'nin ne kadar başarılı olduğunun kanıtıdır.
Somut rakamlar, soyut kavramların vermiş olduğu hisleri hiç bir zaman veremezler. 4C buna örnektir.

Alfa Romeo istese 400 BG'lik bir V6 üretip, 4C'ye uyarlayabilirdi. Ama o zaman 110.000 €'luk etiket daha fabrika çıkışında olur, Türkiye'ye 250.000 €'ya gelirdi. Sonra...
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Alfadanadam

Bir Ferrari her zaman bir Ferrari'dir, modelden bağımsız. Herhangi bir modeline sahip olmanın vereceği his paha biçilemez.
Ancak 4C, tıpkı Lotus Elise gibi otomobil tarihine çoktan geçmiş bir model olmuştur. Bunu ilerleyen yıllarda daha net göreceksiniz.

Sevdalısı olduğum markanın böyle "özel" bir model üretmiş olması şahsen benim için ayrıca bir gurur ve mutluluk kaynağı. Hatta benim gözümde 8C'den bile daha değerli bir yeri var.

Günlük bile kullanılabilecek bir süper spordan bahsediyoruz ki neredeyse hiçbir Ferrari modelini günlük kullanamazsınız. Hem satın alma maliyetleri hem de kullanım maliyetleri. "Pratik" denemeyecek sürüş dinamikleri de cabası. Ayrıca Ferrari alan adamın onu yürütmeye de parası vardır yaklaşımı çok adil bir mukayese argümanı değil bence.

Murad

Murad abi ben 220 de görmedim  :) Ama 400 bin lira civarı bir para verip o sınıf spor bir araba alsam o hızları çok önemserim.Yanlış anlaşılmasın, 4c'nin teknolojik açıdan çok başarılı olduğunu düşünüyorum ama 120 bin euro işin içine girince çok mantıklı bir taraf göremiyorum  :)
Fiyat konusunda hem fikiriz zaten birçok kişi de aynı düşüncede. Fakat bir audi a5 in 75,000 euro, olduğu ülkemizde 4C gibi bir supersport aracın 120,000 euro olması bence normal bir durum fakat benim isyanım vergilere, üst sınıf araçlarda Ülkemizde ötv ne yazık ki %90 lara varıyor. İnsanı üzen bu.