Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 4C

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Veloce

Bu aracı herkes anlayamıyor... Yanında sözlük ya da aracın amacını açıklayan bir broşür lazım. Beğenmeyenler caymanS alsın diyor adamlar sundukları şeyle direkt olarak ama bunu açıkça söylemelerine gerek de duymuyorlar? Sizce gerek var mı?..

ihsany

You are not allowed to view links. Register or Login
allah bilir teybin markası yu-ma-tu veya kamasonic' tir  :haydi:

Bence teybin markası Alfa Romeo ve seslendiren de MultiAir 1.8  :clover: 
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

Veloce

Murad

:yukari-ok:

Tolga033

:yukari-ok: :serefe:  :clover:

ar.159

Bu aracı herkes anlayamıyor... Yanında sözlük ya da aracın amacını açıklayan bir broşür lazım. Beğenmeyenler caymanS alsın diyor adamlar sundukları şeyle direkt olarak ama bunu açıkça söylemelerine gerek de duymuyorlar? Sizce gerek var mı?..
ya Volkan anlamayanlardan biride benim bir aracın safkan sporcu olması için içinin ucube gibi olması gerekmez ferrari bunu yıllar önce bıraktı bak yeni ferrarilerin hepsinin içi kalite kokuyor ve oldukça şık dıştan böylesi mükemmel bir tasarım mükemmle motor ama bu iç bana göre değillll. 8c safkan sporcu ama içi bu kadar kötü değildi hatta gayet başarılıydı. birde bu farlar konseptte çok daha iyide bence niye sonradan böyle yapıp Lotusa benzetti anlamdım
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

ar.159

Alfa romeo 4c Üretim aşaması. çok güzel bir video. Videonun sonunda 4c nin inanılmaz motor sesini duyuyoruz.

resmen hayal kırıklığına uğradım şok oldum dumur oldum benim bundan haberim yoktu abi nerde Alfa Romeo tek bir yerde bile yok heralde sadece logoyu yapıp göndermiş oda zaten soluyor araba baştan sona maserati tarafından yapılıyor tam bir fason yani ben buna nasıl Alfa diyeceğim koskaca Alfa fabrikası sadece 2 model üretmeye mi yetebiliyor çok bozuldum hani bu üretim  bir 159 a ait olsa neyse belki hoşuma bile giderdi ama senin top modelin ortalığı kasıyorsun sho yapıyorsun ama meğer onuda sen yapmıyorsun :(
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Murad

ya Volkan anlamayanlardan biride benim bir aracın safkan sporcu olması için içinin ucube gibi olması gerekmez ferrari bunu yıllar önce bıraktı bak yeni ferrarilerin hepsinin içi kalite kokuyor ve oldukça şık dıştan böylesi mükemmel bir tasarım mükemmle motor ama bu iç bana göre değillll. (c safkan sporcu ama içi bu kadar kötü değildi hatta gayet başarılıydı. birde bu farlar konseptte çok daha iyide bence niye sonradan böyle yapıp Lotusa benzetti anlamdım
Farlar konusunda hemfikiriz.

Murad

Alfa romeo 4c Üretim aşaması. çok güzel bir video. Videonun sonunda 4c nin inanılmaz motor sesini duyuyoruz.

resmen hayal kırıklığına uğradım şok oldum dumur oldum benim bundan haberim yoktu abi nerde Alfa Romeo tek bir yerde bile yok heralde sadece logoyu yapıp göndermiş oda zaten soluyor araba baştan sona maserati tarafından yapılıyor tam bir fason yani ben buna nasıl Alfa diyeceğim koskaca Alfa fabrikası sadece 2 model üretmeye mi yetebiliyor çok bozuldum hani bu üretim  bir 159 a ait olsa neyse belki hoşuma bile giderdi ama senin top modelin ortalığı kasıyorsun sho yapıyorsun ama meğer onuda sen yapmıyorsun :(
Alfa fabrikasının şuan çok yogun bir şekilde guilia ile ilgili çalıştığını düşünüyorum. Evet maserati üretti aracı ama bence çok takılmamak lazım. Tabiki gönül isterdi ki Alfa fabrikasında üretilsin ama Alfa sanırım şuan mesaisini farklı araçlara da harcıyor.

Gouki

...maserati tarafından yapılıyor tam bir fason..

4C'nin Modena'da olabilmesi için Quattroporte'nin üretimi Grugliasco'ya kaydırıldı. Modena'da aynı zamanda GranTurismo ve GranCabrio ile birlikte "el yapımı" üretiliyor. Daha ne olabilir ki.

dr_eros

Aracın maserati fabrikasında üretilmesi onu fason yapmaz. Bu aracın gelişiminde her aşamada Alfa mühendisleri görev almış mı? Cevap evetse kardeş markanın fabrikasında üretilmesi niçin sorun olsun.

VW grup tdi motorunu Skodasından Porscheye kadar her aracına takıyor ve peynir ekmek gibi de satıyor.Keşke Alfada  yapabilse.

Veloce

Aracın Maserati fabrikasında üretiliyor olmasından bu kadar rahatsızlık duymak çok yersiz. Bu markaların tümünün sahibi FIAT sonuçta. Burada takip edilen yolu şu şekilde empati yaparsak kolayca anlayabiliriz... "Bu markaların tümünün sahibi ben olsaydım, acaba ihtiyacım olan teknoloji sahip olduğum markalardan birinin tesisinde hazırken, gidip aynısından bir tane daha kurarmıydım?" Kaldı ki, aracın sadece herşeyi AR tasarımı ve motor dahil AR tasarım ve üretimi. Benim aracımda da alüminyum olmayan versiyonu var hatta :D Sadece şasi için Maserati fabrikasına ihtiyaç var, gayet normal. Ayrıca tamamen kabaca plastik diyebileceğimiz karoserinin de başka bir firmaya ürettirildiğini de bilmiyorsunuz demek ki..

İç dizayna gelirsek ben çok güzel olduğunu iddia edenlerden değilim aslında. Benim de beğenmediğim noktalar var elbette. Araç hafif olsun diye çılgınlar gibi emek veren ayrıca dünyada bilinen en iyi tasarımları yapan İtalyan arkadaşlar da emin olun birşeyleri hesaba katmışlardır. Bu araç içine binip, sağını solunu kurcalayıp, park halinde içinde takılırken sarılıp öpüp koklamamız için değil, tamamen gazlamamız için tasarlanmış. Yolda keyfi çıkacak olan bir araç bu, ayrıca günlük değil haftasonu aracı da diyebilirim. Farlar polemik konusu oluyor hep, olabilir tabi normal olarak beğenilere göre değişken yaklaşımlar doğal fakat bu aracı sadece farlarıyla, dashboard'uyla değil, bir bütün olarak değerlendirmek lazım. En müthiş tasarımda bile birlerinin beğenmedikleri unsurlar olacaktır...

Ferrari, şu, bu, gibi örneklerle kıyaslamak ise araçların maliyetleri ve amaçları bakımından pek uygun değil. Aradaki 100'lerce bin(eski milyar) TL. farkın dışında, örnek verdiğiniz araçlarda hafif olmak elbette önemli ama bu araçların üzerlerinde 20-25 litre tüketimi olan hacimli motorlar var... 4C ise hem performans hem ekonomik sürüş sunuyor. (Benim QV aynı specler ile 4C'den 500kg daha ağır olmasına rağmen 11-12 litre civarında yakıyor şehir içinde) 4C birçok açıdan bakıldığında selefi olan, kıyaslamaya çok açık bir araç değil. CaymanS öne atıldı fakat Alman'lar dahi nasıl kıyaslayacaklarını şaşırdılar ve kem küm ediyorlar. Kıyaslamak için en yakın araç ise Lotus Elise S denebilir kanımca ki, bu araç ne 4C kadar uygun fiyatlı ne de 4C kadar performasnlı...

Kısaca, 4C daha bugünlerde yollara çıkıyor fakat tüm dünyadaki otomobil otoriteleri tarafından çok iyi notlar aldığı gibi, şimdiden AR klasikleri arasındaki yerini aldı... Artık eleştirmek yerine tutkunu olduğumuz markanın bu otomobiliyle biraz da övünsek diyorum ;)

Hatırlatma: < 250hp klasmanında dünyanın en performanslı aracı AR 4C'dir. Daha performanslısı yok.

Murad

Aracın Maserati fabrikasında üretiliyor olmasından bu kadar rahatsızlık duymak çok yersiz. Bu markaların tümünün sahibi FIAT sonuçta. Burada takip edilen yolu şu şekilde empati yaparsak kolayca anlayabiliriz... "Bu markaların tümünün sahibi ben olsaydım, acaba ihtiyacım olan teknoloji sahip olduğum markalardan birinin tesisinde hazırken, gidip aynısından bir tane daha kurarmıydım?" Kaldı ki, aracın sadece herşeyi AR tasarımı ve motor dahil AR tasarım ve üretimi. Benim aracımda da alüminyum olmayan versiyonu var hatta :D Sadece şasi için Maserati fabrikasına ihtiyaç var, gayet normal. Ayrıca tamamen kabaca plastik diyebileceğimiz karoserinin de başka bir firmaya ürettirildiğini de bilmiyorsunuz demek ki..

İç dizayna gelirsek ben çok güzel olduğunu iddia edenlerden değilim aslında. Benim de beğenmediğim noktalar var elbette. Araç hafif olsun diye çılgınlar gibi emek veren ayrıca dünyada bilinen en iyi tasarımları yapan İtalyan arkadaşlar da emin olun birşeyleri hesaba katmışlardır. Bu araç içine binip, sağını solunu kurcalayıp, park halinde içinde takılırken sarılıp öpüp koklamamız için değil, tamamen gazlamamız için tasarlanmış. Yolda keyfi çıkacak olan bir araç bu, ayrıca günlük değil haftasonu aracı da diyebilirim. Farlar polemik konusu oluyor hep, olabilir tabi normal olarak beğenilere göre değişken yaklaşımlar doğal fakat bu aracı sadece farlarıyla, dashboard'uyla değil, bir bütün olarak değerlendirmek lazım. En müthiş tasarımda bile birlerinin beğenmedikleri unsurlar olacaktır...

Ferrari, şu, bu, gibi örneklerle kıyaslamak ise araçların maliyetleri ve amaçları bakımından pek uygun değil. Aradaki 100'lerce bin(eski milyar) TL. farkın dışında, örnek verdiğiniz araçlarda hafif olmak elbette önemli ama bu araçların üzerlerinde 20-25 litre tüketimi olan hacimli motorlar var... 4C ise hem performans hem ekonomik sürüş sunuyor. (Benim QV aynı specler ile 4C'den 500kg daha ağır olmasına rağmen 11-12 litre civarında yakıyor şehir içinde) 4C birçok açıdan bakıldığında selefi olan, kıyaslamaya çok açık bir araç değil. CaymanS öne atıldı fakat Alman'lar dahi nasıl kıyaslayacaklarını şaşırdılar ve kem küm ediyorlar. Kıyaslamak için en yakın araç ise Lotus Elise S denebilir kanımca ki, bu araç ne 4C kadar uygun fiyatlı ne de 4C kadar performasnlı...

Kısaca, 4C daha bugünlerde yollara çıkıyor fakat tüm dünyadaki otomobil otoriteleri tarafından çok iyi notlar aldığı gibi, şimdiden AR klasikleri arasındaki yerini aldı... Artık eleştirmek yerine tutkunu olduğumuz markanın bu otomobiliyle biraz da övünsek diyorum ;)

Hatırlatma: < 250hp klasmanında dünyanın en performanslı aracı AR 4C'dir. Daha performanslısı yok.
Alfa romeo klasikleri arasına imza atacağı kesin. Zaten dediğiniz gibi sanırım sürüşü, beygir / ağırlık / fiyat / performans orantısı  ile muadilsiz bir araç olacak.

ar.159

arkadaşlar anlatmaya çalıştığım yanlış anlaşılmasın lütfen...
ben 4c yi beğeniyorum, övünüyorum onunla gurur duyuyorum ve hatta onunla ilgili çıkan tüm haberleri mail grubumdan arkadaşlarıma gönderiyorum bakın Alfa ne yapmış diye ama sorun burda yarın adam demez mi evet yapmış yapmasına ama alfa yapmamış maserati yapmış!!!
sen bir araba yapıyorsun alfa yeniden şahlanıyor tarih tekerrür edecek işte bu diyorsun ortaya tüm otoriterlerce kabul görmüş almanların dahi eleştiremediği bir şahaser çıkarıyorsun ama maserati fabrikasından..
yani o videoyu yayınlayacaksın bari elemanlara alfa üniforması giydir hani en azında kalite kontrolcüler şöyle kırmızı alfa üniforması giysin en baştan kalite kontrolü kadar tamamının maserati olması sizi rahatsız etmiyor mu o görüntüde kardeş firma olsa dahi velve ki o çok sevdiğimiz gt nin fiat fabrikasında fiat elemanlarınca üretilmesini görseniz kardeş firma diye aynı sakinliği gösterirmiydiniz...
velhasıl 4c bir başyaoıttır efsanedir tartışılmasız bir araçtır ama bazı şeyleride kendi aramızda yorumlamakta eleştirmekte sakınca görmüyorum yinede kusura bakmayın.
34 AV 0020 COMING SOON!!

Oğuz

Abi moral bozmak gibi olmasın ama 1.8 motorlarda MultiAir ünitesi yok. :D
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

Murad

ben 4c yi beğeniyorum, övünüyorum onunla gurur duyuyorum ve hatta onunla ilgili çıkan tüm haberleri mail grubumdan arkadaşlarıma gönderiyorum bakın Alfa ne yapmış diye ama sorun burda yarın adam demez mi evet yapmış yapmasına ama alfa yapmamış maserati yapmış!!!
sen bir araba yapıyorsun alfa yeniden şahlanıyor tarih tekerrür edecek işte bu diyorsun ortaya tüm otoriterlerce kabul görmüş almanların dahi eleştiremediği bir şahaser çıkarıyorsun ama maserati fabrikasından..
yani o videoyu yayınlayacaksın bari elemanlara alfa üniforması giydir hani en azında kalite kontrolcüler şöyle kırmızı alfa üniforması giysin en baştan kalite kontrolü kadar tamamının maserati olması sizi rahatsız etmiyor mu o görüntüde kardeş firma olsa dahi velve ki o çok sevdiğimiz gt nin fiat fabrikasında fiat elemanlarınca üretilmesini görseniz kardeş firma diye aynı sakinliği gösterirmiydiniz...
velhasıl 4c bir başyaoıttır efsanedir tartışılmasız bir araçtır ama bazı şeyleride kendi aramızda yorumlamakta eleştirmekte sakınca görmüyorum yinede kusura bakmayın.
Asla sizin yorumunuza bir serzeniş olmadı. Tabiki sizinde kendinize göre haklı sebepleriniz var. Sonuçta hepimize bunları söyleten Alfa aşkı. Hep daha iyisi olsun istiyoruz :)

Veloce

Değerli kardeşim, aracın herşeyi AR tarafından tasarlanmış, tüm parçaları AR tarafından üretilmiş (şasi ve karoseri hariç)araç üzerinde kendin de söylmişsin, Maserati değil AR logosu var. Bu adamlar gelip benim arka bahçemde de üretseler bu araç safkan bir ALFA ROMEO'dur. Anlayış farkı görüş farkı, benzer tartışmayı Fiat Bravo şasisi kullanılan Giu için de yaptım. Diğerleri ne demiş beni ilgilendirmiyor. Madalyonun diğer yüzü de benim için aynı yani. "Kardeş marka" vs. de değil o halde, bu markaların hepsinin üzerlerinde bir tek marka var o da Fiat. Reel anlamda hepsi Fiat ürünü olmuyor mu bu durumda?

ar.159

Değerli kardeşim, aracın herşeyi AR tarafından tasarlanmış, tüm parçaları AR tarafından üretilmiş (şasi ve karoseri hariç)araç üzerinde kendin de söylmişsin, Maserati değil AR logosu var. Bu adamlar gelip benim arka bahçemde de üretseler bu araç safkan bir ALFA ROMEO'dur. Anlayış farkı görüş farkı, benzer tartışmayı Fiat Bravo şasisi kullanılan Giu için de yaptım. Diğerleri ne demiş beni ilgilendirmiyor. Madalyonun diğer yüzü de benim için aynı yani. "Kardeş marka" vs. de değil o halde, bu markaların hepsinin üzerlerinde bir tek marka var o da Fiat. Reel anlamda hepsi Fiat ürünü olmuyor mu bu durumda?
değerli abim, ben yine anlatamamışım kendimi halbuki işim bu çok üzüldüm şimdi.. bu arabaların hepsinin fiat çatısı altında olması önemli değil bildiğimiz şeyler hatta yeni spider fiat ı bıraktı mazda mx le ortak üretilecek bu tüm markalrım yaptığı birşey ben bunada takılmıyorum bak başka bir sayfa ilk 4c lerin teslimine ilişkin bir video var izlemişsindir mutlaka kaç marka bunu yapıyor? tüm müşteriler sırayla gulietta ile alınıyor nizami olarak salona götürülüyor kıpkırmızı alfa logolu brandaların altınnda canım 4c ler alkışlarla teslim ediliyor alfa logolu kasklar hediye ediliyor özenle hazırlanmış kasklar veriliyor yine soruyorum kaç marka bunu yapıyor? abime gittim 160000 euroya bm 730 aldım öyle bm logolu brandanın altından çıkmadı ama alfa öyle değil tüm markalardan daha fazla marka kültürü var işte bu hepimizin en derinlerine kadar işlemiş kırmızyla özdeşleşmiş müslaman olmamaıza rağmen üzerindeki haçlı logosuna dahi aşık olduğumuz bir marka varken heryerde maserati logolu elemanları görmek hoşuma gitmedi bu kadar basit
34 AV 0020 COMING SOON!!

Veloce

Seni de anlıyorum. Ben aslında karşıt düşünce ile tartışma olmasını değil sadece farklı açıdan bakılmasını arzu ederek yazıyorum yazdıklarımı...

Aslında belki Maserati teknolojisini kullanıldığını gösteriyor olmak da bir pazarlama hamlesi... O zaman da bu defa az önce yazdığım, Giu şasisi ile Bravo'nun şasisinin ortak olduğu konusuna dönmüş olur ve Giu adına negatif (sözde) bir unsur olarak öne çıkartabiliriz bunu.

Bu noktada benim bakış açımdan fark eden birşey yok. Neticede Giu'nun şasisi ortak da olsa, 147, 156, GT şasisinden kesinlikle daha iyi ve bu Bravo ile ortak şasi kullanılması açısından olumsuz bir durum değil bilakis olumlu bir durum. Bu tip durumlarda aslında tek gerçek bir aracın diğerinden ucuz ya da pahalı olmaları durumunda, ortak parça kullanılan markalardan ucuz olanına indirgeme ya da pahalı olanına yüceltme durumu. İşte benim karşıt düşünce sergilediğim durum bu.

Senin bakış açın daha duygusal olan bakış açısı ve sen de baktığın açıdan haklısın bazı noktalarda. Şikayet ettiğin unsurların sadece ve sadece pazarlama stratejisinin birer parçası olduklarını düşünüyorum, hatta 4C'nin bugüne kadar gördüğüm reklamı ve pazarlaması en iyi yapılmış araçlardan biri olduğunu iddia ediyorum... 

Netice olarak bana sorarsan eğer, bahsettiğin konular için canının sıkılmasına gerek yok. Anlatmak istediğim aslında bu...

Veloce

Neyse, ben aldığımda herkes kurcalar bakar ve fikirlerini tekrar söyler :D

ar.159

inşallah 4 gözle bekliyoruz darısıda başımıza deriz gerçi ben gulia yı bekliyorum ya
34 AV 0020 COMING SOON!!

Murad

O değilde bu fiyat ne aralıkta olacak? netlik var mı?

Alper

Program tekrarı

Tolga033

Program tekrarı
:yukari-ok: :kahve:

Veloce

Program tekrarı

Akşam arıyordum video'yu eklenmemişti sanırım. Teşekkürler Alper...

Saffet beye de ayrı bir teşekkür etmek isterim... Kendisi ne zaman Alfa Romeo araçlar söz konusu olsa, aynen belki de daha fazla, bizler gibi büyük bir heyecan duyuyor ve sohbete ta marka tarihinden başlıyor ve dinlemesi, bilgilerin çoğunu bilsek de, çok keyifli olduğu gibi, bilmeyen arkadaşlar için gayet öğretici oluyor ve bunun yanında eminim büyük keyif veriyordur. Ayrıca izlediğimiz birçok yabancı 4C tanıtımı videosu arasında gayet bilgi dolu ve tatminkar olmasıyla göz dolduruyor.

Tekrar teşekkürler Saffet Üçüncü'ye. İleriki dönemde olabilecek muhtemel büyük organizasyonlardan birinde kendisini aramızda görmeyi çok isteriz... (Alper yaz bunu kenara) :)