Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Motor muhabbetleri... Ducatisti?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Anıl

Ah ah eski günler çok güzel bir motordu,gri benim eski aşkım O kadar çok uğraştım ki bu motorla daha o zaman led stoplar yeni çıkıyordu,internetten devre şeması bulup,ledleri alıp stop yapmıştım,xenon vs yeni ne varsa uyguluyordum,motoru zaten ayrı alem,yam zevk makinası bu runnerlar...Arakadaşımda o zaman 2.0 tipo vardı chip vs 150HP civarı,benim bu motoru gördü ne ya scooter bu dedi,şaka yapıyorum zannetti,trafiğe kapalı yolda 0-100 2,3 defa denedik adamı her seferinde boy boy ayırdım şoka girmişti adam.
Register or Login" border=0>

Edited by - Anıl on 13/12/2011  01:53:53
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

fevkalbeser12

Adam motorun orasını burasını çekmekten motorun kendisini çekememiş:) bunlar güzel motor 250 lik hani bu kadar bütçe ayırabileceksen kawasaki er5 var tek silindir 500 cc lik motor tipinide beğenerim naked tarzı tavsiye ederim. Hem az yakar çok kaçar cinsinden:) Anılın dediği gibi 125 lik motor şehir içinde çok iyi ama uzun yolda sıkar 120-130 yaparsın o da zorla. Sen alfa kullanan adamsın 250 ile başla bence:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

emin

yok abi yok yok cin olmadan adam çarpmaya kalkmayalım, motorun şakası yok =)

ben sakin sakin usul usul öğreneyim şu işi.

böyle diyorum ama inşallah tek teker videolarım youtube'a düşmez =) verdiniz gazı alfacı adamsın 500cc paklar diye =)
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

fevkalbeser12

Bak bu zehir alfa zehirindende fazla sonra mitoyu sattırıp alırsın rüya motor artık seni kimse yakalayamaz hem kilonda hafif olursun bi emin sofuoğlu:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Anıl

CBF'in fiyata bakma o uçmuş. Eskiden bu motoru düşünmüştüm bende doğru üretimden kalktı ama  hala daha popüler bir model 250cc ama 140'ı zaten geçemiyor,benim dediğim sen sakin gidersin sağ elinin altındaki gazı sen ayarlıycaksın,ani hareketlerde 250cc'de kontrolü kaybetmezsin ama 2-3 ay geçince uzun yola,geziye çıkınca 125 cc zayıf kalacak,uzun yolda veya otobanda kaçmak için birazda güç ve hız lazım 125cc ybr 150cc cbf çatlasa 110-120 ancak çıkıyor o da çok zaman alıyor...cbf 250 iyi seçim,tek dikkat etmen gereken dijital göstergesi,bozulursa-kırılırsa  biraz tuzlu 400-500TL fiyatı vardı,ER5 iyice eski efsanelerden tipi filan bizim yaştakileri cezbedebilir ama motor fazla yakıyor,yakın arkadaşımda vardı sıfır almıştı,sırf yakıtından sattı motoru,şimdi bile er5'mi aman aman diyor. Dediğim gibi motor seçimi zor otomobil gibi değil,seçenek çok,fiyat aralığı az,otomobilde model yenilemek içim 10bin eklerken,motorda hep şeytan dürtüyor,elindekini satıp 1-2bin ekleyince daha iyi birşey alabiliyorsun,bu yüzden 125 alınca mutlaka bu şeytan 2-3 ay sonra seni dürtecek kendini 250cc ilanlarında bulacaksın.

1998 GTV V6 TB

ismail

İngilizlerinde güzel bir markası var. Harleysi olan bir arkadaşaım tavsiye etmişi, ben illa monster/naked olsun diyince. Para olsa bunlarda güzel motorlar

You are not allowed to view links. Register or Login

Birde beni şaşırtan aksesuar fiyatları olmuştu. Termignoni egzoslar sanırım 800? dan başlayıp 1500? ya kadar gidiyordu. Boş motor alıp sonradan üzerine egzos, elçik vs. alayım derseniz, buna birde kask,deri ceket vs. ilave ederseniz, motor fiyatına yakın çıkıyor :)

wolrath

egzozların hepsı oyle.

yoshımura-akrapovıc-2brothers-smokehead vs hep pahalı-kalıtelı egzozlar.

fevkalbeser12

Motor alınca bitmiyor işte. Aksesuarların fiyatı arabadan pahalı namerdin:)
                         jeremy clarkson

emin

adam zaten fazla portekizce konuşmuyor kuatru silindrus, duo silindrus =) çekimler harika.

trafikte kuryeler dahil efendi kullanan tüm motorcuların işini kolaylaştırmak adına, onlara yol veriyorum göz teması kurarak, onları fark ettiğimi gösteriyorum. Dilerim bunlar bana motor üstüne geçtiğimde karma felsefesine dayanarak geri döner =))

Edited by - Emin Kurtoğlu on 14/12/2011  04:21:44

ismail

Emin imzayı değiştirmişsin. Valla kırmızı Mitonun yanına Ducati acayip yakışmış. Bide gerçek hayatta bunları yanyana getiririsen, olay bitmiştir derim ben.

Kuryelerden ve trafikteki motorlardan bahsetmişken, türkiye şartlarında motor kullanmanın risklerinide göz ardı etmemek lazım sanırım.

Araç başında bile zaman zaman dikkatsiz ve saygısız sürücüler yüzünden pamuk ipliğine bağlı yaşıyorken, motorda kat ve kat dikkatli olmak lazım.

Benim evimle işimin arası yaklaşık 20km. Motorla bu yolu geldiğimi düşünüyorum. Sabah geçtiğim yolda bir şey yokken, akşam birisi kuyu açıp, uyarı levhası koymadan gidebilir. Bu tür şeyleri düşününce motorun riski gözümü korkutmuyor değil. Geçtiğimiz yaz değilmiydi, istanbulda yol kenarı sulama çalışması yüzünden bir motorcu kaza yapıp vefat etmişti.

ku2

Emin..şuna bi baksana. 250lik motor..ve Arkada bagaj yeri de var.

Tipi çok güzel.. Ben ninjaları oldum olası severim.. zx-6r binmiştim bir seferinde.. acayip bir duyguydu.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

emin

@ismail

günlük ulaşımdan öte, hobi amaçlı kullanmayı planlıyorum ama ulaşımımı sağlayabilecek şekilde senede 5-10 sefer kullansam ne ala. ben de dikkat çektiğiniz kaygıları taşıyorum.

@selim abi eniştemde bana bu kawasakileri öneriyor hatta alacaksan sıfır alırsın diyor, çift silindir olduğu için, honda cbr250'a göre de daha hoş bir sesi varmış. Ama racing işte, anneme ne zaman haber vereceğimi verip vermeyeceğimi bile bilmiyorum, mitonun yanında bir de racing görürse kadın kalpten gider =) başlangıç motorunu belirledim kafamda, hem şuan bütçeme uyuyor. cbf150 varsın yetmesin, bir süre sonra sarmasın, ben 250cclere bakmaya başlayayım ama en azından bi 5-10bin km bu motoru tecrübe etmiş olayım.

inşallah bir gün imzadaki gibi mitonun yanına ducatiyi çekmiş olurum.

Edited by - Emin Kurtoğlu on 14/12/2011  11:29:14

emin

bayıldım bu motora yaa keşke başlangıç motorum olsa, bugün okulda gördüm kapının önünde usul usul yatıyordu. sıfır liste fiyatı 9.800 tl.

Edited by - Emin Kurtoğlu on 15/12/2011  04:44:35

emin

başlığa sahip çıkayım, içinizdeki motor aşkını uyandırayım =)

bugün ktm 125 duke'a bakmaya gittim. çok tatlı bir parça, ama başlangıç için ideal olduğunu söyleyeyemem, yere düşürmeye kıyamam =)

Kemal abi sağ olsun, izmirden bana kaskını ceketini ve botunu yolladı, hafta sonu kısa eğitimler var. belki hafta içi de hondanın motor eğitimine gideceğim. güvenli sürüş1

Edited by - Emin Kurtoğlu on 16/12/2011  05:12:41

Edited by - Emin Kurtoğlu on 16/12/2011  05:17:04

fevkalbeser12

Emin ne demek kardeşim güle güle kullan kazasız belasız özllikle o montun Ege bölgesinde görmediğini yer kalmadı:) senide bekleriz bu tarafa artık ama motorla:)
                         jeremy clarkson

ihsany

Güvenli sürüş eğitimi çok önemli Emin. Düşme tekniklerini de bilmek gerek. Tabi düşme anında onu uygulayabilmek de ayrı bir olay. Motora binmenin tutkusu, zevki çok farklıdır ama ben kendimde nedense o özgüveni bir türlü bulamadım..
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

fevkalbeser12

Birde fotoğraflarda plajdaki hanımın topuklu ayakkabası ne hikmeste hiç plaj kumuna girmemiş değişik bi ayakkabı sanırım:)
                         jeremy clarkson

emin

sol ayağının üzeri de gölge olması lazım abi muhtemelen onu montajlamışlar oraya ben de sen diyince farkettim =)

fevkalbeser12

Bu da benim canavardı:(Register or Login" border=0>
                         jeremy clarkson

fevkalbeser12

Gerçi Emin'in fotoğraflarda sonra benim motor yalnız kaldı:)
                         jeremy clarkson

emin

abi pırıl pırılmış senin cruiser ne keyifli olur yazın bunla dolaşmak, neydi markası modeli bakayım bi teknik özelliklerine videolarına, piyasasına, güzel bir mat siyahla nasıl olur acaba bu makina =)

fevkalbeser12

99 model Honda Shadow 600 cc lik bi alet piyasası 7000 civarı sahibindende vardı bi ara bunun mat siyahı güzelde olmştu baya
                         jeremy clarkson

emin

hatırladım abi şimdi, bi tane siyah buldum gayet şık görünüyor =)

Edited by - Emin Kurtoğlu on 16/12/2011  21:47:42

Anıl

quote:

99 model Honda Shadow 600 cc lik bi alet piyasası 7000 civarı sahibindende vardı bi ara bunun mat siyahı güzelde olmştu baya

Shadow gerçekten süpermiş iyi bakmışsın,bende bir zamanlar Kawasaki EN500 alacaktım direkten döndüm,ben o motor sesini kaldıramam uzun yolda

1998 GTV V6 TB

emin

bugün ybr125 ile ilk dersimi aldım, kalkış,hızlanma ve viraj çalıştık 1. viteste, vallahi bu 125cc çok dengeli, ne kadar zorlarsam zorlayayım sapıtmadı, ani gaz açmama rağmen çizgisini terketmedi. başlangıç için doğru bir öneri düşük cc.

Kemal abi ekipman on numara oldu, kaskından ceketine botuna, kurstaki hocaya da sordum, gayet uygun ekipman başlangıç için dedi. Eldiven, dizlik ve bellik alıcam motoru almama yakın

hanta içi yağmur olmazsa gebzeye hondanın güvenli sürüş eğitimine gidip katılabilirim.

Motosiklet güzel bir dünyaymış.