Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sıralı Sistemler (LPG) için Görüşleriniz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

shadycome

aracın 2.0 156 tartarini marka sıralı sistem var araç benzinden lpg geçerken bazen stop ediyor bazende motor boguluyor tam stop edecekmiş gibi oluyor lpg geçiyor stop etmesinin sebebi ne olabilir ?(diğer araçlarda hissetmiyorsun bile lpg'e geçtiğini)

fevkalbeser12

Sanırım Ata kullanıyordu zavolli.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Robbie

alfalara giden lpg sistemleri arasında 1500 tl civarlarında olanlardan en iyisinin zavoli oldugu yonunde ciddi iddalar var :)
147 1.6 TS Distinctive 2006

dnr1

Bugün şoke oldum..lambdanın fişini çektim ve ne arıza ışıgım yandı nede çekişte herhangi bi degişme..lpg markası gas italy lambda sensörünü okumadanmı çalışıyor..yoksa arıza. Lambası yanmasın diye kurnazlıkmı yapmış..zaten kaçıncı adaptasyonu yaptırdım hala sagır eşşek gibi gitmicem diye inad ediyor..tiksindim ışıgım yanmayınca acaba diger markalardada böylemi
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

Alfadanadam

Lpg sistemleri gazda çalışırken lambda'ya bakmaz. Lambda'nın var olma amacı, yanmış gazları analiz ederek hava yakıt karışımını ayarlayabilmektir. LPG sistemleri ayar yapıldığında ne ise ona göre çalışır. Bir kere ayarlandığı zaman kendi yakıt haritası dışında hiçbirşeye bakmaz.
Zaten Lpg ayarını bozan şeyler ayar değil lpg sistemi bileşenlerinde oluşan hatalardır. Kötü yakıt, regülatörün istenen debi ve basıncı oluşturamaması, enjektörlerin kirlenmesi sebebiyle sağlıklı miktarda gaz gönderememesi, beklenen frekanslarda çalışamaması gibi.

Lambda sensörünüzün sağlıklı çalışması, "ilk ayarınız" için önemlidir. Çünkü lpg sistemi benzin sistemine bakarak kendine bir ayar yapar. Yani benzindeki çalışmayı "tam ve doğru" kabul eder ve kendi sistemine uyarlamaya çalışır. Lambda ya da diğer unsurlarda sıkıntı varsa doğal olarak benzinde çalışmanız bozuktur, bozuk benzinde çalışma varken de düzgün lpg ayarı yapılamaz.
Özellikle aracınızda arızanız varken lpg'yi kurtuluş olarak görmeyin, başınıza bela alırsınız.

A.S.GÜMÜŞ

quote:

Bugün şoke oldum..lambdanın fişini çektim ve ne arıza ışıgım yandı nede çekişte herhangi bi degişme..lpg markası gas italy lambda sensörünü okumadanmı çalışıyor..yoksa arıza. Lambası yanmasın diye kurnazlıkmı yapmış..zaten kaçıncı adaptasyonu yaptırdım hala sagır eşşek gibi gitmicem diye inad ediyor..tiksindim ışıgım yanmayınca acaba diger markalardada böylemi

Lpg markasını değiştirmeyi denediniz mi ? Bir zaman İzmirden Ankaraya giderken yolda opet bulamayınca sanırım ipragaz almıştım, sağır eşşek durumu olmuştu, araba direk çekişten düşmüştü. Tabi bir diğer soru benzinde de aynı şeyi yapıp yapmadığı

07 DH 800

dnr1

Hakkını yemişim..yag ve filitre degişimi 10000 e 400 km kalmıştı.yag ve filitreler degişti.5000km de filitreyi temizlemiştim ama yetmiyo demekki..yag ve filitre degişiminden sonra 2 sindede gaza basınca sarıyo..buradan şu çıkıyo.her .5000 de yag degişimi her  10000 de filitreler ve yag degişimi..yada 5000 de hepsini degiştirsemmiki performansımı çok düşürmüş 10000 km....filitreler 25 tl yag ve hava..yag 45 tl mobil 10- 40 işçilik You are not allowed to view links. Register or Login...
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

Alfadanadam

Yağ filtresi orjinali bile 10-15 lira ya, bunun tasarrufu olur mu?

dnr1

Lpgnın oktanı yüksek, böyle olması verimli yanma için benzinden daha fazlamı haavaya gereksinim duyuyor.yoksa tersimi. ...hani 98 oktan için durum 95 göre böyle ya..

drago

daha fazla oksijen gerekir diye bir şey yok, oksijen gereksinimi yakıtın molekülünün içerdiği karbon atomunun sayısı ile alakalıdır.

oktan motordaki vuruntu ölçümüdür, geniş bilgi için;

You are not allowed to view links. Register or Login

Anıl

LPG'nin oktanı yüksek bu ne işe yarar vuruntuyu azaltır,özellikle yüksek sıkıştırmalı araçlarda, ya da sıkıştırmayı arttırarak performans elde edilmek istendiğinde oktanın yüksek olması işe yarar. Basit bir açıklama ile ne kadar yüksek oktan o kadar tutuşma derecesi düşmesidir. Yani sıkışışan hava-yakıt ısınır,sıkıştırma oranı yüksek ise çok daha fazla ve önce ısınır,oktanınız yüksek ise tutuşma tam sıkışma zamanında oluşur ve vuruntu engellenir,düşük ise erken tutuşma olur,bu da vuruntuya neden olur. Birde LPG'nin ısıl değeri, benzinden düşüktür,basit bir örnekle oluşturduğu enerji düşük olduğundan 1 litre benzin,yaklaşık 1.5 litre LPG'ye eşdeğerdir,bu yüzden LPG tüketimi fazladır ama  aynı ısıl değerin oluşması için 1 litre benzinle, 1.5 litre LPG aynı hava miktarıyla karışır.

Edited by - Anıl on 04/04/2012  23:16:44
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Keox

peki birşey sorucam ilk çalışmada 40 dereceye gelene kadar Lpg devreye girmiyor sanırm fakat verim almak için 70 dereceye çıkması gerek aracın diye duydum bendeLpg takmayı düşünüyorum fakat ben işe git gel 18 km var yada yok işe gidene kadar anca 70 derece oluyor. Sürekli bu şekilde kullanımı motora zarar verirmi vermezmi diye soru işaretleri var kafamda.
motoru daha yeni rektefiye yapıldı daha almadım ustadan kapak taşlandı dediğine göre son kez bir dahakine değişmesi gerekiyor dedi. Lpg taktırsam mı taktırmasam mı ?

Alper

quote:

peki birşey sorucam ilk çalışmada 40 dereceye gelene kadar Lpg devreye girmiyor sanırm fakat verim almak için 70 dereceye çıkması gerek aracın diye duydum bendeLpg takmayı düşünüyorum fakat ben işe git gel 18 km var yada yok işe gidene kadar anca 70 derece oluyor. Sürekli bu şekilde kullanımı motora zarar verirmi vermezmi diye soru işaretleri var kafamda.
motoru daha yeni rektefiye yapıldı daha almadım ustadan kapak taşlandı dediğine göre son kez bir dahakine değişmesi gerekiyor dedi. Lpg taktırsam mı taktırmasam mı ?

O kadar kısa mesafe kullanıyorsan hiç taktırma.
Zaten motor ısınana kadar yakıt gaza geçmeyecek , ısınması içinde senin en az bir 3 km falan gitmen gerek e geriye 4 km kalıyor ki bu 4 kilometrede zaten yapın tam ısındığında sen işe gelmiş olacaksın ve hiçbir esprisi yok yaktığın yakıt aynı olacak ekstradan birde gaz taktırma parası yok bakım yok lpgde ortaya çıkacak ayar bozukluğu vs.
Hiç değmez o kadar mesafe için taktırmaya.
Misal bende Volvo var LPG li olarak çok yakın bir yere gideceksem hiç gaza geçirmiyorum basıyorum düğmesine ilk çalıştırdığımda benzinde çalışır vaziyette gidiyorum gaza geçmiyor hiç.

Edited by - alpermusa on 05/04/2012  10:30:31

Keox

quote:

O kadar kısa mesafe kullanıyorsan hiç taktırma.
Zaten motor ısınana kadar yakıt gaza geçmeyecek , ısınması içinde senin en az bir 3 km falan gitmen gerek e geriye 4 km kalıyor ki bu 4 kilometrede zaten yapın tam ısındığında sen işe gelmiş olacaksın ve hiçbir esprisi yok yaktığın yakıt aynı olacak ekstradan birde gaz taktırma parası yok bakım yok lpgde ortaya çıkacak ayar bozukluğu vs.
Hiç değmez o kadar mesafe için taktırmaya.
Misal bende Volvo var LPG li olarak çok yakın bir yere gideceksem hiç gaza geçirmiyorum basıyorum düğmesine ilk çalıştırdığımda benzinde çalışır vaziyette gidiyorum gaza geçmiyor hiç.

Edited by - alpermusa on 05/04/2012  10:30:31
[/quote]

bende o yüzden birazda olsa soğudum LPG den hemde şans yok bende :) LPG ile tasarruf etmeye kalkarım bişiy olur bide ona masraf vsvs LPG konusunu şuan için rafa kaldırıyorum o zaman yada ilerde  elim bollaşırsa taktırırım uzun yolda kullanırım onu yada gezmek için keyfi olarak yani :D

Edited by - Keox on 05/04/2012  14:08:20

Sportivo

Arkadaşlar, en son 4,78TL'den benzin alınca  bendeki şartel de koptu diyebilirim. 5 yıldır büyük çaba sarfettim ancak direnmenin mantıklı bir tarafı kalmadı, LPG'ye geçmeyi düşünüyorum.

-BRC, Zavoli, Atiker'den birini taktırmayı planlıyorum. Marka veya İzmir-Manisa bölgesinde önerebileceğiniz yer var mı? Herkesin bahsettiği üzere en önemli konu malum işçilik. Forumda okurken 1.6 lt ve 2.0 lt araçlar için kitin farklı olduğu yorumlarına rastladım(farklı regülatör ve enjektör).Bu nokta bence önemli, bu açıdan hangi markayı önerirsiniz?

-Yeni bir likit LPG olayı gündemde sanırım. Fiyat seviyesi ve uygulama yerleri hakkında bilgisi olan var mı? Fiyat 2.000 TL üzerinde ise 2004 model bir araç bence makul değil.

-Bir de 62.000 km'deyken yağmurlu bir günde motora su girmesi sonucu motorun silindir kapağı açılmıştı ve rektifiye işçiliği görmüştü, 3 yıl oldu maşallah hiç tık demedi, ancak bu durum LPG açısından herhangi bir problem yaratır mı?

-Genelde 2500-3500 devir civarında vites değiştirip ekonomik kullanırım, benzini litre olarak tüketiminden aslında memnunum (7.5 LT /100 km) ancak arada bir zevk açısından 2. viteste 6800 devire kadar çıktığım olur, LPG sonrası bu zevkten (7000 devre uzayış) mahrum mu kalınıyor? (Zevkten kastım uzun süre yüksek devirli kullanmaktan bahsetmiyorum)
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

kripto

Herkese selam,
Yaklaşık 5 Ay önce aldığım 2006 model 147 selespeed aracıma LOVATO marka LPG taktırdım. Cihazdan çok memnunum fakat motor hacmi ve gücü yüksek araçlar için ilave ısıtıcı takmaları konusunda servisi uyarmanız gerekiyor, aksi taktirde yüksek devirlerde (5000 dv ve üzeri) sistem gazı ısıtmaya yetişemediği için otomatik olarak benzine geçiyor. ben ilave ısıtıcı sayesinde bu sorunu da çözdüm. %45 gibi bir tasarrufum var. Karşı olan arkadaşlar bence önyargıyla yaklaşıp niyeti olanların kafasını karıştırmasın :) hem doğaya hemde arabaya faydalı olduğu kanıtlanmış bir sistem (motor yağını değiştirdiğinizde yağın berreklığını farkedeceksiniz)

delimai

arkadaşlar ben landirenzo kullanıyorum eylul ayında taktırdım geçen hafta 10 bin bakımına gitttim filtre değişti ayarlara bakıldı 25 tl ücret verdim.7-8 aydır bir sıkıntı yaşamadım benzindemi lpg de mi çogu zaman farketmiyorum bile..lpg ye geçiş sıcaklığı 50 ye ayarlıymış bende kışın yaklaşık 3 km gittiğimde ancak geçiyordu şu sıralar 1km kadar gidiyor gitmiyor geçiş yapıyor-sabahları- gün içinde hemen geçiyor-...ve ben 7bin devire kadar çıkıyorum rahatlıkla lpg de, sadece lpg iyice azaldığı durumlarda benzine geçiş yapıyor 6bin civarlarındayken...kısacası ben memnunum..
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Levent Ayas

2006 156 1.6 TS Distinctive                2008 159 JTD

murat

Ben lpg ye geçmeden hareket etmemeyi alışkanlık haline getirdim
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Keox

quote:

arkadaşlar ben landirenzo kullanıyorum eylul ayında taktırdım geçen hafta 10 bin bakımına gitttim filtre değişti ayarlara bakıldı 25 tl ücret verdim.7-8 aydır bir sıkıntı yaşamadım benzindemi lpg de mi çogu zaman farketmiyorum bile..lpg ye geçiş sıcaklığı 50 ye ayarlıymış bende kışın yaklaşık 3 km gittiğimde ancak geçiyordu şu sıralar 1km kadar gidiyor gitmiyor geçiş yapıyor-sabahları- gün içinde hemen geçiyor-...ve ben 7bin devire kadar çıkıyorum rahatlıkla lpg de, sadece lpg iyice azaldığı durumlarda benzine geçiş yapıyor 6bin civarlarındayken...kısacası ben memnunum..

bir şey sormak istiyorum lpg ye 50 derecede çıkıyor ama bildiğim kadarıyla tasarruflu yakması için 70 dereceye çıkması gerekiyor sonuçta gaz ısı yükseldikçe sıvı hale geliyor diyebiliyorum
siz bu şekilde km de ne kadar yakıyorsunuz yada bir depo ile şehir içi kaç km yol gidiyorsunuz.

delimai

bana ustanın söylediği ideal ısı 50 dereceymiş tüketimi net ölçmek pek mümkün değil gibi mesafeye göre değişir benim işyerim eve 8 km uzaklıkta,bu minvalde 80 tl lik gaz aldığım da 280-290  bazen 300 km yol gidiyor ,mesafe uzun olsa eminim artacaktır bumesela hiç kontak kapatmadan -samsun -kayseri arası 360 km yol geldim 80 tl lik gaz ile....
Levent Ayas

Keox

quote:

bana ustanın söylediği ideal ısı 50 dereceymiş tüketimi net ölçmek pek mümkün değil gibi mesafeye göre değişir benim işyerim eve 8 km uzaklıkta,bu minvalde 80 tl lik gaz aldığım da 280-290  bazen 300 km yol gidiyor ,mesafe uzun olsa eminim artacaktır bumesela hiç kontak kapatmadan -samsun -kayseri arası 360 km yol geldim 80 tl lik gaz ile....

bende niyetlenmiştim tüp taktırmaya ki benimde iş yerim 9 km uzaklıkta ustama sordum bana sorarsan hiç bişiy değişmiycek dedi 50 derecede lpg ye geçicen dedi 70 dereceye kadar çok yakarsın sen zaten iş yerine gidene kadar anca 70 derece olur  dedi yazın bilmem ama kışın ısınma sıkıntı olucağından kararsızım :)

delimai

yani ben sadece şehir içi için değil şehir dışı da çok yol yapıyorum istanbula,samsuna  gidip geoliyorum en azından psikolojik rahatlığı vargerçi kayseriye geleli yaptığım km azaldı ama olsun....istanbulda olsam hiç düşünmez taktırırdım ayda 2bin 3bin km yol yapıyordum istanbuldayken...
Levent Ayas

Robbie

arkadaşlar 2006 model 147 Alfa kullanıcısıyım lpg'ye sıcak bakmıyordum fakat bu benzin zamları ile ancak buraya kadar dayanabildim.

Lpg'ye geçme aşam aşamasındayım gördüğüm kadarıyla Alfacı arkadaşlarda zavoli ön plana çıkıyor,

Hafta sonu cevredeki lpgcilerde ufak bi fiyat araştırması yaptım kafama landirenzoyuda soktular arada derede kaldım..

zavoli veya landi kullanan arkadaşlar varmıdır..
147 1.6 TS Distinctive 2006

Keox

benim tanıdığım birinde 2001 156sı var atiker taktırmış 2 senedir kullanıyormuş sadece bakımlarını yaptırıyormus  80 tl ye 310 km yol gidiyorum demişti alfalar için belli başlı markalar var bunlardan herhangi biri olabilir en önemlisi takılan parçalar ve takan ustanın kalitesi önemli :D

shadycome

marka olarak benim önerim TELEFLEX..