Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

GTV-Spider(116-916) Teknik Konular/Çözümler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Veloce

Pazartesiye birşey kalmadı, boyaya gidecek sonunda ;)  :kahve:

Anıl

Spider olduğu için boya kolay ve uzun süre almaz herhalde. Benim boyacıya sormuştum,komple boya nasıl olur diye,başladı camlar sökülecek,cam lastikleri vs vs..hop dedim,bir tarafına birşey olursa bulunması zor dedim bunun,onun da dediği bunları sökmeden bantlayıp boyarsak eninde sonunda bir yerinden atmaya başlardı. Eğer düzgün ve kaliteli bir boyama isteniyorsa herşey sökülüp boyanmalıymış,sende tavan ve yan-arka cam olmadığından pek bir sorunun yok ;)
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Veloce

You are not allowed to view links. Register or Login
Spider olduğu için boya kolay ve uzun süre almaz herhalde. Benim boyacıya sormuştum,komple boya nasıl olur diye,başladı camlar sökülecek,cam lastikleri vs vs..hop dedim,bir tarafına birşey olursa bulunması zor dedim bunun,onun da dediği bunları sökmeden bantlayıp boyarsak eninde sonunda bir yerinden atmaya başlardı. Eğer düzgün ve kaliteli bir boyama isteniyorsa herşey sökülüp boyanmalıymış,sende tavan ve yan-arka cam olmadığından pek bir sorunun yok ;)

Aynen, bende stop farı sökülecek, kapı cam fitilleri sökülür, kapı açma butonları birde... Zaten tamponlar falan sökülecek çıplak şekilde boyanacak onlar da... Öyle çok detaylı bir söküm işlemi değil kısacası... Bantlanıp yapılan boya işlemlerinde, zaman içinde başta vernik atmaya başlayarak sonra boya atacak ve sağlıksız bir işlem yapılmış olacak. Birazcık kaporta işinden kaçmamak gerek...

Bu arada "disegno pininfarina" amblemlerini araştırdım. Bizimkilerle aynı olan Hyundai Matrix amblemleri Hyundai yetkili servisinden tanesi 26.5 Tl'ye alınabiliyor. Aklınızda olsun ;)

fevkalbeser12

Aynen, bende stop farı sökülecek, kapı cam fitilleri sökülür, kapı açma butonları birde... Zaten tamponlar falan sökülecek çıplak şekilde boyanacak onlar da... Öyle çok detaylı bir söküm işlemi değil kısacası... Bantlanıp yapılan boya işlemlerinde, zaman içinde başta vernik atmaya başlayarak sonra boya atacak ve sağlıksız bir işlem yapılmış olacak. Birazcık kaporta işinden kaçmamak gerek...

Bu arada "disegno pininfarina" amblerini araştırdım. Bizimkilerle aynı olan Hyundai Matrix amblemleri Hyundai yetkili servisinden tanesi 26.5 Tl'ye alınabiliyor. Aklınızda olsun ;)
Hyundai matirx le gtv yi aynı kişiden mi çıkma yani?
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Burak

1997 Gtv V6 TB

Anıl

Kemal parayı bas pininfarina sanada bir araç dizayn etsin. BMC'nin profesyonel serisinin ilk çıktığı zamanları hatırlıyorum o zaman diazyn olarak gerçekten ileri bir dizayna sahipti,bir programda BMC'nin genel müdürü ile röportaj yapmışlardı. O kişi dizayn için çok uğraştıklarını söylüyordu,pininfarinaya başvurunca adamlar biz dizaynını yapmayız demişler,BMC'yi biraz hafif ve sıradan görmüşler,sonra araya birilerini koymuşlar,birazda duygusalı bastırmışlar dizaynı yaptırmışlar. Arada Pininfarina Hyundai Matrix gibi gafletlere düşebiliyor :D
Bu arada designo pininfarina yazıları yerine ben yeni nesilde olan farklı ebatta yazı ve amblemini aldım çift olarak,onuda alfa olarak aratırsan sağlam fiyat çıkıyor,bende ebay'de peugeot çıkmacısından aldım çok ucuza,sonuçta aynı amblem ve yazı 406 coupe'de de vardı ;)

1998 GTV V6 TB

fevkalbeser12

Vay anasını kapitalist düzen pininfarinayı ne hale getirmiş arkadaş:) yazıklar olsun:) sanırım matrixi tasarlarken yanında bi büyük varmış:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Anıl

Vay anasını kapitalist düzen pininfarinayı ne hale getirmiş arkadaş:) yazıklar olsun:) sanırım matrixi tasarlarken yanında bi büyük varmış:)
Sonuçta köken BritishMotorCompany

1998 GTV V6 TB

Veloce

Evet beyler... Konumuz ölmesin ;) Bugün hayırlısıyla komple boya için teslim ediyorum arabayı  8)

wolkanku

Evet beyler... Konumuz ölmesin ;) Bugün hayırlısıyla komple boya için teslim ediyorum arabayı  8)

oo gözün aydın abi hadi hayırlı olsun.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ATA

1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Veloce

Teşekkür ederim beyler iyi dilekler için... Umarım güzel bir iş çıkar..

miracozdag

Beni kaydetmezler =) 96 model ph3 =)) hahaha

R.I.A.R.'a ederler. Aslında 20 yaş ve üzeri için bu kayıtlar yapılıyor fakat belirli modellerde üretimi bitmiş araçların kayıtları da yapılıyor. GTV/Spider bu araçlara dahil. Örneğin GT'nin sadece 3.2v6 versiyonu dahil şimdilik...

Bahsettiğin durumdan dolayı ise "Homologation" orjinallik kayıdı yaptıramaz ve sertifikasını alamazsın ama sonuçta orjinaline dönmen çok kolay biliyorsun. ;) Bu konularla ilerde ilgileneceğim zamanı geldiğinde başımdan geçeni bir bir anlatacağım haliyle...  8) Araçlarınıza iyi bakın ;)

Listeye baktım da benimki de yok. :D

Veloce

Beni kaydetmezler =) 96 model ph3 =)) hahaha

R.I.A.R.'a ederler. Aslında 20 yaş ve üzeri için bu kayıtlar yapılıyor fakat belirli modellerde üretimi bitmiş araçların kayıtları da yapılıyor. GTV/Spider bu araçlara dahil. Örneğin GT'nin sadece 3.2v6 versiyonu dahil şimdilik...

Bahsettiğin durumdan dolayı ise "Homologation" orjinallik kayıdı yaptıramaz ve sertifikasını alamazsın ama sonuçta orjinaline dönmen çok kolay biliyorsun. ;) Bu konularla ilerde ilgileneceğim zamanı geldiğinde başımdan geçeni bir bir anlatacağım haliyle...  8) Araçlarınıza iyi bakın ;)

Listeye baktım da benimki de yok. :D

Miraç'ım dizelin pek şansı olacağını sanmam 20 yaşına kadar ne yazıkki. 20'den sonra model ayrılmıyor zaten...

Veloce

8)
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Burak

RIAR'a kaydolmanın başka avantajları varmı?
1997 Gtv V6 TB

Gouki

İndirmeler bölümüne GTV / Spider için workshop manual ekledim. Anıl abinin upload ettiği dosyalara bakamadım malesef 2shared'ten indiremiyorum.

Veloce

RIAR'a kaydolmanın başka avantajları varmı?

Burada alıp satarken avantajları olur, bir takım prestijli durumlarda olabilir fakat yurt dışında olsak daha avantajlı olurdu tabi...

Veloce

İndirmeler bölümüne GTV / Spider için workshop manual ekledim. Anıl abinin upload ettiği dosyalara bakamadım malesef 2shared'ten indiremiyorum.

Teşekkürler kardeşim, direkt linki de ekleyelim buraya...

Emre Sezen

aynı araca ait iki fotoğraf, sizce sunrooflar aynı boyutta mı, yoksa çekim açısından mı bana farklı geldi ??

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

Kibitzer

Aynı. Birincide arka taraf kalkık durumda, ikincide sunroof camı yatay olarak aracın arka tarafına doğru gitmiş.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

Anıl

Elektrik şemalarına kadar herşeyi yüklemiştim ama zamanla ölü link olabilir.

1998 GTV V6 TB

Gouki

Yok abi sorun senin linkinde değildir işyerinde de evde de 2shared'e bağlanamıyorum.

Anıl

Geçen sayfalarda muhabbeti geçmişti,elektrikli cam düğme çerçevesindeki AUTO yazısını silme ile ilgili; bugün cam düğmelerim geldi ve ilk işim en dandiğinden bir parfüm ve pamuk ile bu yazıyı silmekti ki bu yöntemle yazıyı sildim. Zarar,ziyan vermiyor ama takdir ettim malzemeyi iyi kullanmışlar biraz zorladı. Eskiden cep telefonundaki yazıları böyle silerdim ama onları silmek çok kolay olurdu :)

1998 GTV V6 TB