Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

GTV-Spider(116-916) Teknik Konular/Çözümler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ATA

Herkese cok tesekkurler:) Tuğrul dediklerine bakicam ilk iş. 2 günde ön cam leş gibi oluyor.

Volkan tt hakkinda bilgi için rahatsiz edicem yaz sonu:)
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login
Herkese cok tesekkurler:) Tuğrul dediklerine bakicam ilk iş. 2 günde ön cam leş gibi oluyor.

Volkan tt hakkinda bilgi için rahatsiz edicem yaz sonu:)

dilediğin zaman ata :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Burak

Turbo arizasi konusunu bolmeden gtv kullanicilarina aklimda bir soru var.
Benim gtvnin on cami iceriden cok kisa zamanda asiri kirleniyor. İlk defa on cami iceriden bu kadar cabuk kirlenen bir otomobil kullaniyorum. Diger arabalarim 3 ayda bu kadar cok kirlenirken gtvde bu durum 1 hafta ve cok az yakiyorum. Bu durum sunrooftan olabilirmi acaba?
aynı sıkıntı bende de var :(
1997 Gtv V6 TB

myavuz

Arkadaşlar malesef uzmanlık alanınız kozmetik dandik şeylerle ilgili,şuraya bir sıkıntımı yazıyorum,hiç kimse yardımcı olmuyor,cilalı bir gtv resmini koysam üzerine elli tane yorum yazarsınız.Tenik konular çözümler açılmış 37 sayfa inceleyin hepsi hikaye... Belki amaç bu benim algımda bir anormallik var.. .(Anıl sen üzerine alınma)
Gran Turismo Veloce

Alfadanadam

Terbiyesizliğin lüzumu yok ! Üye olduğunuzdan beri ne paylaşımında bulundunuz, hangi yaraya merhem oldunuz da böyle yazabiliyorsunuz? insan önce kendine bakacak. forumu sadece kendi dertlerine derman olsun diyenlerin yeri burası değil.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Emre Sezen

Arkadaşlar malesef uzmanlık alanınız kozmetik dandik şeylerle ilgili,şuraya bir sıkıntımı yazıyorum,hiç kimse yardımcı olmuyor,cilalı bir gtv resmini koysam üzerine elli tane yorum yazarsınız.Tenik konular çözümler açılmış 37 sayfa inceleyin hepsi hikaye... Belki amaç bu benim algımda bir anormallik var.. .(Anıl sen üzerine alınma)

mesela ben başka bir şey yazmışım sizin sorunuzla ilgili, ama bir cevap vermemişsiniz, cilalı bir fotoğraf değil !! t25 demişim, başka modeller demişim..

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

ATA

Yarin öbür gün ön caminiz çabuk kirlenince gene burayi açip okuyacaksiniz :)
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Anıl

Arkadaşımızın turbo arızasına neden olan valf 2 numara ile belirtilen kutu şeklinde parça...

İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Burak

Öncelikle bu forumda kimse senin sorununu bilmek ve çözüm üretmek zorunda değil, burası bir paylaşım ortamı. Sen daha arabandaki sorunu bile bizle paylaşma gereği görmemene rağmen yine de aradığın parçayla ilgili sana yardımcı olmaya çalışan insanlar varken böyle küstahça mesaj atma hakkını nerden kendinde buluyorsun anlamadım.
1997 Gtv V6 TB

Emre Sezen

hazır Anıl gelmiş, biraz başını ağrıtayım, geçen dikkatimi çekti, önceden varmıydı bilmiyorum ama, bu nedir yağ ? su buharı ? benzin ?

bulunduğu yer krom runnerların birincisinin dibi, foto da çektim

ilk resimde tam yeri belli değil burda işaretledim

Alfadanadam

Karter havalandırmadan gelen yağ buharı yada benzin buharı. Turbo basıncı sebebiyle oradaki minik boşluktan dışarı kusmuş sanırım.

Emre Sezen

Karter havalandırmadan gelen yağ buharı yada benzin buharı. Turbo basıncı sebebiyle oradaki minik boşluktan dışarı kusmuş sanırım.

Bülent abi, tam ilk runnerdan yayılıyor, sanırım runnerlar aşağıda kartere yukarıda manifolda bağlanıyor, yanılıyorda olabilirim, yağ olma ihtimali var mı ?  çektiğim fotoğrafta belli olmuyor pek fazla, ilk runnerın içinden sızmış görüntüsü var.

Anıl

Hava yolları kartere bağlı değil,silindirin içine havayı gönderiyor,Bülent Abi'nin dediği gibi ya yağ buharı dışarıya çıkmış,ya da yukarıdan contadan yağ oraya akmış,o taraflarda metal yakıt yolları var onlarda sorun olmazda bu pirinç rengi yollara bağlanan hortumlara dikkat derim,senelerin yorgunluğu ile çatlama yapıyor,benzin sızdırabiliyor,özellikle kelepçe bağlantılarından!

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

Hava yolları kartere bağlı değil,silindirin içine havayı gönderiyor,Bülent Abi'nin dediği gibi ya yağ buharı dışarıya çıkmış,ya da yukarıdan contadan yağ oraya akmış,o taraflarda metal yakıt yolları var onlarda sorun olmazda bu pirinç rengi yollara bağlanan hortumlara dikkat derim,senelerin yorgunluğu ile çatlama yapıyor,benzin sızdırabiliyor,özellikle kelepçe bağlantılarından!

yok Anıl epey inceledim, yukarıdan değilde, aşağıdan yukarı çıkış olmuş gibi,tam ilk runner bağlantı noktasından. ama yağ buharı ama benzin buharı tam bilemedim

Alfadanadam

Bülent abi, tam ilk runnerdan yayılıyor, sanırım runnerlar aşağıda kartere yukarıda manifolda bağlanıyor, yanılıyorda olabilirim, yağ olma ihtimali var mı ?  çektiğim fotoğrafta belli olmuyor pek fazla, ilk runnerın içinden sızmış görüntüsü var.

Runnerlar silindir kapağına bağlanır. Hemen altında da emme sübapları bulunur ki senin araçta her birinde tektir yanlış aklomda kalmadıysa. bir basınö sebebiyle dışarı kusma var. Bu yüksek ihtimalle turbo sebebiyle görece yüksek emme basıncından, çok küçük ihtimalle de emme sğbabı kaçırıyor ki dediğim gibş çok çok küçük ihtimal. Öyle olsa manifoldda patlamaya varan sonuçlar olurdu. Olacak olsa milyon kere olurdu şimdiye kadar merak etme :)

Anıl

Runner'ın dibinden küçük bir kaçak var büyük ihtimal,belki somunun vs iyi sıkamadılar,kafana takma bence o kadar!

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

Runnerlar silindir kapağına bağlanır. Hemen altında da emme sübapları bulunur ki senin araçta her birinde tektir yanlış aklomda kalmadıysa. bir basınö sebebiyle dışarı kusma var. Bu yüksek ihtimalle turbo sebebiyle görece yüksek emme basıncından, çok küçük ihtimalle de emme sğbabı kaçırıyor ki dediğim gibş çok çok küçük ihtimal. Öyle olsa manifoldda patlamaya varan sonuçlar olurdu. Olacak olsa milyon kere olurdu şimdiye kadar merak etme :)

abi sağolasın  :) geçen yağ mevzusundan sonra gördüm, belki ondan önce vardı , ama yağı geri koyduktan sonra görünce dedim 7.3 lt ye tamamladık fazla geldi de burdan mı cıktı  düşüncesi aklıma gelmedi değil  :)

Emre Sezen

Runner'ın dibinden küçük bir kaçak var büyük ihtimal,belki somunun vs iyi sıkamadılar,kafana takma bence o kadar!

yağ konusunda senin izlediğin yol nedir Anıl, bilmiyorum okudun mu bi konu açtım epey kafa yorduk üstüne sonuç olarak bizim yağ seviye cubuğu hatalı, yağ değişiminde 0,8 soğutucuda kalıyor, 6,5 lt koymak gerekiyor, bu durumda cubuk max seviyeyi geçiyor, aslında max olan yer min demekmiş.

Anıl

Böyle birşey duymadım,okumadım. Ben 6.5 litreyi koyuyorum,çubuğu çekip bakıyoruz max'a biraz yaklaştırıyoruz genelde!

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

Böyle birşey duymadım,okumadım. Ben 6.5 litreyi koyuyorum,çubuğu çekip bakıyoruz max'a biraz yaklaştırıyoruz genelde!

valla işte ben en son 6lt koydum max'ı geçti, sonra başka başka şeyler öğrendik :) şu an max'ın üzerinde benmki , vaktin varsa bi göz atsana ;

Emre Sezen

hatta squadra' da konuşulmuş bu durum ;

Anıl

Dediğim gibi ben hep 6.5 koydum,ustamda farklı birşey söylemedi. Sende de fazla konulmuş olsa yolda tekleme,arkadan duman atma vs belli ederdi.

1998 GTV V6 TB

Burak

1997 Gtv V6 TB

Emre Sezen

Dediğim gibi ben hep 6.5 koydum,ustamda farklı birşey söylemedi. Sende de fazla konulmuş olsa yolda tekleme,arkadan duman atma vs belli ederdi.

yok zaten fazla konulma durumu diye birşey, kalan yağ bidonda sonuçta, iki tane 4 lt aldım, 2 lt hala bagajda, 6,5 bile değil 6 koyduk max'ı geçti, serviste normaldi, ertesi gün seviye yüksekti. sonrada bu durumu öğrendim, hatta şöyleki motordan subap sesi geliyordu , bu işlemden sonra o da kesildi.

Emre Sezen

bence bu konuyu bi dikkate alın derim, arabada tekleme duman vs yok şu an, tam tersine, olumlu şeyler oldu. dediğim gibi, subap sesi yok, mekanik subap itici var bizim araçlarda, o da yağ ile çalışıyor sanırım, e yağ tam olunca, çıkan ses, bırakın subap sesini, motoru duymak için kaputu açmak gerekiyor neredeyse (biraz abartıyor olabilirim  :p)