Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Motor muhabbetleri... Ducatisti?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emin

Bence bmw segment açısından ve arge konusunda açık ara önde. Ama ducati kendine has modellerinde bmw'nin çok da altında kalmıyor.

F800R mesela nakedları bana kalırsa, ducati karşısında tercih edilecek bir model değil.
S1000RR ve Panigale baya bir çekişiyorlar. Superbike sevenler 4 silindire daha yatkın olabilirler ama Panigale'nin tasarımı bence açık ara önde, tabi tasarım biraz göreceli.
1200GS'in karşısına Multistrada'yı çıkarmaya çekiniyorum ama hiç de fena makina değil ayrıca bmwnin fiyatına bir multistrada ve bir 696monster alınabiliyor nerdeyse =)

Motorda fanatizme gitmeden ufak ufak aşırıya da kaçmadan tadlara bakmak lazım.

:rock:
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

emin

6000 km bakımımız yapıldı. Motor detaylı bir şekilde yıkandı temizlendi.
Üstüne tekrar bindiğimde sıfır almış gibiydim.  >:D

miracozdag

emin

TypeL-Twin cylinder, 4 valve per cylinder, Desmodromic, Dual Spark, liquid cooled
Displacement  1198.4cc

Power110.3kW ( 150hp ) @ 9250rpm
Torque124.5 Nm (91.8 lb-ft) @ 7,500 rpm

Dry weight194kg (428lb)
Wet weight (KERB)222kg (489lb)

Benden yeni fotoğraf yok Miraç'ım temizlendi pırıl pırıl oldu ilk günkü gibi. Yalnız 1198'lik bu multideki motoru, monsterda kullanacaklarını söylüyorlar. 2014'ün monsterı çok can yakacakmış.

170-180 kilolarda bu güç nasıl dalgalanır kim bilir =)

Veloce

You are not allowed to view links. Register or Login
abi bu agusta brutale'yi andıran bir motor.
Alfisti Ducati ile başlayıp MV Agusta ile devam edebilir =)
Triumph çok güzel motorlar yapıyor, harleylerin bazı modelleri süper, ne bileyim aprilia'dan yine güzel makinalar var. Honda standart makinalar yapıyor, 2. eli hızlı, servisi yaygın.

O triptonik nc700xleri polislere getirdiler verdiler triptonik olarak diye biliyorum. şuan perakende satışı var mı emin değilim. nc700x'ten ziyade crosstourer da olabilir verdikleri tam emin değilim.

Her motor kendine göre güzel, ben ducati varken vespaya özeniyorum, Supermotolara heves ediyorum.
Gelin görün ki geçen cumartesinden beri motora binmiyorum, kısmetse yarın işe motorla gideceğim.

Anıl abi egzozlar süper olmuş seslerini tahmin dahi edemiyorum.

Bu aralar ehliyet işini araştırdımda, sadece direksiyon sınavı oluyormuş artık. Yazılı ıvır zıvır kalkmış. B sınıfı ehliyeti olanlar için tabi.

Neyse... Artık 35 yaşının ortalarında bir olarak yıllardır yaşa başa bakmaksızın ailemin karşı çıkması engelini artık aşmış olmanın da mutluluğuyla, motorsiklet konusunda geleceğe dair planlar yapmaya başladım ;) Artık akıllandığıma kanaat getirdiler sanırım  :haydi:

Günlerdir düşünüyorum... Aklımda yıllardır her zaman bir motor hevesi olduğu için ehliyet almaya karar verdim aslında fakat asıl düşündüğüm vitesli ya da otomatik (scooter vs.) arasında hangisine yoğunlaşmam gerektiğine karar verebilmekti... Kararımı verdim; Tüm enerjimi vitesli motora yönlendirmek...

Dünyanın en iyi scooter'ını alsam dahi, her zaman aklımda vitesli motorların hayalini kuracağıma emin olduğumdan dolayı bu kararı verdim. Bu hafta ya da en geç önümüzdeki hafta içinde ehliyete başvurup, 27'sinde yapılacak olan direksiyon sınavına katılıp Ağustos ortasından önce ehliyetime kavuşmak istiyorum.

Yurt dışından edindiğim birçok bilgiye göre genel kanaatin aksine, başlangıç için illa 125, 150, 200cc gibi bir motor almak yerine, tavsiye edilen motorlar arasında Ducati Monster 696, Harley Davidson Sportster 883 ve benzeri araçları görünce ister istemez bunlara heves ettim.

Düşündükçe bunun pek mantıklı olmadığı kanısına varıyorum. Sonuçta bu tip motorların tavsiye edildiği ülkelerde trafik durumu, yol şartlar vs bizimkiler ile kıyaslandığında arada uçurumlar var. Bu nedenle sanırım evvelden beri çok beğendiğim KTM Duke 125  yada 200, Yamaha Ninja 250 belkide arkadaşlarımdan birinin de sahip olduğu ayrıca daha önceden kullanma fırsatım olan CBF 150 benzeri motorlar veya hiç masrafa girmeden arkadaştan ödünç alabileceğim, 250cc'lik bir Mondial Crusier tip motor ile hedefe ulaşmaya çalışacağım...

Hedefte ne olacağını şimdiden kestiremiyorum fakat bir Superbike almayacağım kesin diyebilirim çünkü aşırı sürat ilgilimi çekmiyor artık. Cesaretimde yok açıkçası. Naked modelleri çok beğendiğim için gelecekte muhtemelen bir Ducati sahibi olmam olası... Cruiser tipi motorları da ayrı bir keyifle sevdiğim için bir Harley Davidson sahibi olabilecek olmam da büyük olasılık... Benim için anahtar ehliyeti alabilmek... Sonrası çorap söküğü gibi gelecektir ve bunu bildiğim için o işi bir an evvel halletmeye bakıyorum. Umarım hayırlısı olur ve kazadan beladan uzak şekilde bu keyfi yaşayabiliriz hepimiz.

Ehliyet almak isteyen arkadaşlar varsa, bugünlerde bir araya gelip toplu başvuru da yapabiliriz aklınızda olsun ;)

Anıl

En son B sınıfı ehliyet sahipleri için direksiyon sınavı(düz git+kukalar arasında slalom) ve motor'dan test oluyordu,motor testi zaten malum 100 almamak elde değil :) Başlangıç motosikleti için hafiflik,kıvraklık ve sakinlik olarak KTM duke 200 düşünülebilir, her ihtimale göre kırıp döküldüğünde üzmeyecek birşey olabilir. Ancak, Harley,Ducati bence başlangıç motoru olamaz, hem ağırlık,hem de güç bakımından,birde olası bir hasarda adamı motordan soğutabilir ;)
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Veloce

En son B sınıfı ehliyet sahipleri için direksiyon sınavı(düz git+kukalar arasında slalom) ve motor'dan test oluyordu,motor testi zaten malum 100 almamak elde değil :) Başlangıç motosikleti için hafiflik,kıvraklık ve sakinlik olarak KTM duke 200 düşünülebilir, her ihtimale göre kırıp döküldüğünde üzmeyecek birşey olabilir. Ancak, Harley,Ducati bence başlangıç motoru olamaz, hem ağırlık,hem de güç bakımından,birde olası bir hasarda adamı motordan soğutabilir ;)

+1

egeozal1

asklepios

Suzuki İnazuma 250 cc çift silindir...Sürüşü çok başarılı diyorlar...Bence başlangıç motoru için ideal.

egeozal1

agucba

Ege'ye şöyle bir şey gerek...

///////////////

egeozal1

Abi link kırık göremiyorum hiç bişey. :D

Veloce

Kısmetse Duke 200 olur diye düşünüyorum şu an için... Bu işler Ağustos ortası ve Eylül arasında olur planlarımda şaşma olmazsa. Karar vermek için yeterli sürem var...  :kahve:

Emre Sezen

duke 200 ler görünüm olarakda çok hoş  :yukari-ok: benim kırmızının yanında bi tane 640 lık sarı uykuda bekliyor, bir arkadaşıma verdim, ama hala bende, bu gidişle kullanmaya devam edeceğim. malum yaz mevsimi  ;)

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

KAKIRMAN

Boşuna sevinmeyin arkadaşlar yeni sistemle alakalı toplantıya aldılar bizi. Şimdiki sistem tam benim istediğim gibi olmuş artık. Not verme olayı yok artık. (Önceden verilen kötü notlar 100 üzerinden düşülüyordu ve 70 alan aday geçiyordu). Şimdiki sistemde 2 bölüm var. 1 bölümü geçen aday 2. bölüme (zorlaştırılmış versiyon) geçiyor. Orada 1 hata yaparsa direkt kalıyor.
1. bölümde bile 1 hata yapan evet yanlış duymadınız 1 hata yapan aday direkt kalıyor. Güle güle diyorsunuz.
Motorda da aynı durum geçerli. Ayağını yere mi değdirdin direkt kalıyorsun hele komisyon üyeleri kılsa yatıp kalksın dua etsin adaylar. Şu durumda ben bile sınava girecek olsam ben bile tırsarım hata yapmamak için.
Motorda işler zorlaştırıldı. Şöyle ki artık zorunlu olarak dubalar olacak (bazı ilçelerde şuraya kadar git gel yapılıyordu) o yok artık malum bütün bunlar sınavdan önce ayarlanmak zorunda artık. 10 tane sırayla dizli duba var. İlk başlangıçta slalom yaparak bu dubaları aşmak zorundasınız. Dönüşte ise normal dönmek yok. 10 dubadan sonra 8 çizilmesi için yerleştirilmiş dubalar olacak. Yani dönüşünüzü de bu dubaların arasında 8 çizerek yapacaksınız. Dönüşü yaptıktan hemen sonra hızınızı arttırmanız lazım ve 2. vitese geçmeniz lazım ki (burada hıazlanma ve vites tekniği becerisi ölçülecek). Hızınız 40-50 arasına çıktıktan sonra varış çizgisine gelip usülüne göre sınavı bitirmeniz gerekecek.
Şimdiden herkese hayırlı olsun bakalım.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

KAKIRMAN

Duke 125 ile duke 200 lükler aynı kasa farklı motor. Ben bu aralar çok araştırıyorum. Hatta bilen bir arkadaş bana 125 lik al alacaksan hem paran cebinde kalır hem de benzinin karını yaparsın demişti. Kağıt üzerinde beygir olarak 200 lükler seni aldatmasın demişti. Lakin 125 likle en fazla 100-110 gidebilecekken normalde 200 lükle 120-130 anca olur demişti. Aslında mantıklı dedikleri. Başlangıç motoru olarak alınacaksa bence 125 liklere bakmakt fayda var derim. Hatta alınacaksa bana da haber verilirse ben de düşünebilirim. Zira şu aralar hem araçsızlık hem de motorsuzluk canıma tak etti.
The Machina List

Anıl

Duke 200 ile 125 arasında sadece motor farkı var, esasında o da çok farklı değil çünkü 200, 125cc motordan türetilmiş bir makina ama 25 HP güç, o ağırlık için fena bir değer değil,şehiriçi ve kısa mesafeli yolculuklarda gayet tatmin eder. Ama ben kopayım Antalya'ya gideyim derseniz sıkıcı olur. Yakıt tüketimi olarak da 100km'de 0.1-0.2 litre bence farkedilecek ve ekonomi sağlayacak değerler değil. İkinci el bir Duke bence güzel olur,yakın zamanda Duke 390 gelecek ama onun fiyatı 15-16 bin Tl olacak,o motora göre fazla bir değer!

1998 GTV V6 TB

Alfadanadam

125'Lik motor çok kısa sürede sıkılınacak bir motor olacaktır. Şehiriçinde bile sıkıntılı güç yetersiz ani kaçmalarda. Vitesli kararı kesinse ben de inazuma diyorum. Tutulan bir motor ve sıkılırsan kolay elden çıkarırsın. Ktm piyasası suzuki kadar güçlü değil. Her zaman aklındaki motor hacminin bir üstünü al diyenlerdenim.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

KAKIRMAN

Hah inazuma... 250 cc ve de 2 silindir buyur. Fiyatta çok makul (0'larda)
The Machina List

Alfadanadam

Hah inazuma... 250 cc ve de 2 silindir buyur. Fiyatta çok makul (0'larda)

Aynen :)

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

emin

Inazumayi kullanmadim ama basarili diyorlar, duke 200de basarili bence bu ikisinden birini baslangix tercih etmek faydali olur. Cbf150 her eve lazim bi motor ben olsa hala binerim turkiyeyi onla dolasirim.

Monsterla gokceadadayim yol keyifli motor harika herkese sevgiler

Anıl

Vay Emin keyfine diyecek yok! İnazuma da güzel bir motor ama tipini pek sevemedim,sanki eski zamandan hortlamış gibi bir havası var ama gerek motoru, gerekse süper ekonomik olması piyasada isim yaptırdı ama ben hala buralarda canlısını görmedim,bu taraflarda pek tutmadı sanırım.
Duke daha teknolojik ve modern bana göre, yurtdışında birçok tuning parçası,sarf malzemeleri mevcut,hem de pahalı değil. 2. el alınıp,pek zarar etmeden satılabilir,servisini de tanıdık bir yer hertürlü yapar,çünkü basit bir motor,karmaşık bir tarafı yok.
İnazuma ve KTM ile ilgili fikir verebilir;

1998 GTV V6 TB

emin

Inazuma bildigin cirkin ve ktm ye gore agir bildigim kadariyla ktm 200un ikinci elini kisin alacaksin yazin ortasinda satacaksin :) gerci 390 i geliomus 45 beygir cok ciddi makina yapmislar o kasada ivmeyi hissettiriyormus.

Taner27

Inazuma bencede çirkin, o ön çamurluğu neye göre tasarlamışlar çözemedim :asagi-ok: ktm hakkında pek bilgim yok ama bende çok fazla araştırdım şu olsun bu olsun 125 lik olsun 250 lik olsun derken cbr250 de karar kıldım, benimde ilk motorum bir ay kadar oldu alalı, memnunum tavsiye edebilirim düşünenlere..
1998 156 2.0 Executive
2004 147 1.6 Dist.
2006 156 1.6 Dist.

emin

Satisi, servisi, yakiti en mantikli motor cbr 250, baslangic motoru olmasi acisindan bence tek dezavantaji grenajli olmasi koruma demiri takilamiyor olmasi ama koruma takozu takilabilir. Canta guzel durmuyor ama uzun yol dusunulerek takilabilir. Artcili nasil bilmiyorum ama rahat rahat yol yapilir. Tabi uzun yolda yag eksiltiyor mu eksiltirse grenaji sokmeden siz ekleyebiliyor musunuz biraz o onemli.

Siyahlarini seviyorum, kisin almayi dusundum yaza kadar kullanayim diye sonra ducati denk geldi sansa.

Kawasaki 300 ninja muhtesem bi alternatif ama parcasi servisi vb uzer yorar cbr250 cok daha avantajli

Su 500cc serisini cok merak ediyorum hondanin bi gelse de gorsek.

Bu arada arkadaslar f700gs ve f800gs arasindaki farklari test etmis birisi varsa yazabilir mi?

Artcinin rahat edecegi benim tek basimayken keyif alabilecegim bir motor ariyorum. Cbf1000 ve f700gs iki onemli alternatif.

Ducati monster 7bin kmde. Niyetim 20 bin kmye kadar kullanmak.
Sonra da degistirmek.