Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

2013 Giulietta 1.4 MA - 34 EL 4088

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Veloce

Oğuz

You are not allowed to view links. Register or Login

Teşekkür ederim fakat spesifik bir link istiyorum,bildiğiniz ve güvendiğiniz bir alıcı varsa eğer. :)
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

Veloce

Teşekkür ederim fakat spesifik bir link istiyorum,bildiğiniz ve güvendiğiniz bir alıcı varsa eğer. :)

Buna gerek yok. Yay zaten bir araca alınabilecek en basit ve düz ürünlerden bir tanesi. En yakın olanına ya da fiyatını makul gördüğüne telefon aç, pazarlık et işine gelirse satın al. Özellikle şuradan al denebilecek bir yer bilmiyorum. Bugüne kadar taktığım tüm yayların herpsini farklı yerlerden aldım ve hiç bir sorun ile karşılaşmadım. Titiz olmana gerek yok yay konusunda kısaca. Marka konusunda tercih sana kalmış o ayrı...

depeche101

Arkadaşlar/abiler verdiğim yay siparişi ellerinde bulunmadığı için iptal edildi. Giu için eibach prokit bulabileceğim adres/link varsa,paylaşırsanız çok sevinirim.

Bendeki Eibachları söktüm fakat anında satıldı önceden haberim olsaydı keşke.

Oğuz

Buna gerek yok. Yay zaten bir araca alınabilecek en basit ve düz ürünlerden bir tanesi. En yakın olanına ya da fiyatını makul gördüğüne telefon aç, pazarlık et işine gelirse satın al. Özellikle şuradan al denebilecek bir yer bilmiyorum. Bugüne kadar taktığım tüm yayların herpsini farklı yerlerden aldım ve hiç bir sorun ile karşılaşmadım. Titiz olmana gerek yok yay konusunda kısaca. Marka konusunda tercih sana kalmış o ayrı...

İlk defa aracıma bir şeyler yaptırıyorum,daha çömez olduğum için çekinceli yaklaşıyorum her şeye.

Siz de bir sorun görmüyorsanız ilandaki yayların siparişini vereceğim. Tecrübeli olarak görüş bildirirseniz sevinirim. :)

Oğuz

Arkadaşlar/abiler verdiğim yay siparişi ellerinde bulunmadığı için iptal edildi. Giu için eibach prokit bulabileceğim adres/link varsa,paylaşırsanız çok sevinirim.

Bendeki Eibachları söktüm fakat anında satıldı önceden haberim olsaydı keşke.

Keşke abi, ben de daha yeni başladım aramaya,denk gelse iyi olurdu. :)

Oğuz

İlandaki ürünü sipariş ettim.

Veloce

Hayırlı uğurlu olsun kardeşim. Eline geçtikten sonra Carium'a gidip montajını yaptırırsın. Bunun için servise gidip dünya kadar para vermene gerek yok ;)

Oğuz

Hayırlı uğurlu olsun kardeşim. Eline geçtikten sonra Carium'a gidip montajını yaptırırsın. Bunun için servise gidip dünya kadar para vermene gerek yok ;)

Teşekkür ederim,servisi mümkün olduğunca kullanmayı düşünmüyorum zaten. :) Carium değil de Sportivo'nun müdavimiyim :)

Veloce

Teşekkür ederim,servisi mümkün olduğunca kullanmayı düşünmüyorum zaten. :) Carium değil de Sportivo'nun müdavimiyim :)

Sportivo'da olur, hepimiz genelde alıştığımız yerlerdeyiz neticede :)

egeozal1

Abilerim şöyle bir durum var benim araç ilandayken şöyle bir ileti geldi.

ege bey 21 bin para baglıyıp alacagız aracıma elletmem diyorsun bahattin ustaya sor diyosun o zaman kötü sonuçta senin ustan .kefil olanaksa ok baktırmadan alalım .aracınızın hayrını görün ama kesin sıkıntı var arabada ki ustalara elletmem diyorsunuz .kızmayın ben acık sşzlüyüm iyi günlr

Sizce bahattin ustadan vaz mı geçmeli?
Bahattin ustayla 11 senedir haşır neşirim. Çocukluğumu bilir. Arabalarımıza da çok güzel baktı bugüne kadar Allah'a şükür. Ama sanki bişeyler eksik. Herkes Milano Alfa'yı bilirken çoğu üye neden Sportivo yu tercih etmekte? Farklı bir konu açmak istemedim lütfen buradan yanıtlayın. :)

Oğuz

Öncelikle mesajı yollayanı haklı buluyorum. Madem araç temiz,güveniyorsun bırak istediği yere göstersin adam. Nereye gösterirse göstersin sorun çıkmayacaktır.

Usta olayına gelirsek ; arabayı almadan ekspertiz için Sportivo'ya götürmüştü galeri, orda dürüst ve sıcak davranışları beni kendilerine çekti,ben de oraya götürmeye devam ettim.Diğer ustaları denemedim bilemem, bir sorun yaşamadıkça ustamı değiştirmeyi düşünmüyorum. Milano Alfa bildiğim kadarıyla Maslak'ta.Karşıda oturuyor olsaydım belki de orayı tercih edecektim.

egeozal1

Haklısın Oğuz abi ama karşıda oturmuyorum. Ama arabayı evden alıp eve teslim etmeleri çok güzel birşey. Sportivo eğer çok pahalı değilse 50,000 KM bakımını orada yaptıracağım.  Ayrıca orada Yılmaz usta bizzat ilgileniyor mu? Yoksa ustalarına mı tamir ettiriyor araçlarını bu benim için çok önemli.

Oğuz

Haklısın Oğuz abi ama karşıda oturmuyorum. Ama arabayı evden alıp eve teslim etmeleri çok güzel birşey. Sportivo eğer çok pahalı değilse 50,000 KM bakımını orada yaptıracağım.  Ayrıca orada Yılmaz usta bizzat ilgileniyor mu? Yoksa ustalarına mı tamir ettiriyor araçlarını bu benim için çok önemli.

Fiyatlar uygun bence, özel servislerin çoğunun fiyatları birbirine yakındır sanıyorum. Bizzat ilgilenmesini söylersen ilgilenir tabi, zaten iki usta var sanırım orda,ikisi de gayet işini iyi yapan sıcakkanlı insanlar.

egeozal1

Mutlaka aracı ebevnlerden birine rica edip sonra ki bakımı sportivo da yaptıracağım bi deneyelim bakalım. :)

Gerçi yağ bakımını 45,500 de yaparız. :) malum az kullandığımızdan dolayı :)

ozoozo

Oguz kardeşim hayırlı uğurlu olsun bende bugün taktırdım 3.5 lukları eibach marka istersen ayrıntılı foto atarım açtığım başlıkta belki tatmin eder,çok iyi fiyata bulmuşsun 360 liraya ben 385  e aldım ki benim çevremde duyanlar çok ucuz almışsın diyorlardı,bir arkadaşım istanbulda gezdi sanayide 400 lira altına bulamadı ki hepsi ortalam 450 460 fiyat çektiler en son ankaraya konsoloslukta işim vardı gittiğimde birisini aradığımda 430 en son abi dedi :) euro fiyatları uçtuğu için malda uçuyor velhasılı kelam güle güle takın,güle güle binin iyi fiyat,benim beklediğimden daha çok düştü araba yani güzel oldu dahada düşer diyorlar 3.5 luk gerçekten iyi tercihmiş 5 e falan hiç gerek yokmuş :) serviste montajını yaptırdım,kapı altı logolarını taktırdım 100 tl verdim pazarlıkla :) 260 dedi ama sanırım güldük falan  esprisine söylemiştir yoksa neredeyse yay parasına montaj yapacaklardı 100 tlye mâl oldu bence servis için çok iyi fiyat genelde dışarda taktıranlarda sadece yayı o civara taktırıyor.

Oğuz

Oguz kardeşim hayırlı uğurlu olsun bende bugün taktırdım 3.5 lukları eibach marka istersen ayrıntılı foto atarım açtığım başlıkta belki tatmin eder,çok iyi fiyata bulmuşsun 360 liraya ben 385  e aldım ki benim çevremde duyanlar çok ucuz almışsın diyorlardı,bir arkadaşım istanbulda gezdi sanayide 400 lira altına bulamadı ki hepsi ortalam 450 460 fiyat çektiler en son ankaraya konsoloslukta işim vardı gittiğimde birisini aradığımda 430 en son abi dedi :) euro fiyatları uçtuğu için malda uçuyor velhasılı kelam güle güle takın,güle güle binin iyi fiyat,benim beklediğimden daha çok düştü araba yani güzel oldu dahada düşer diyorlar 3.5 luk gerçekten iyi tercihmiş 5 e falan hiç gerek yokmuş :) serviste montajını yaptırdım,kapı altı logolarını taktırdım 100 tl verdim pazarlıkla :) 260 dedi ama sanırım güldük falan  esprisine söylemiştir yoksa neredeyse yay parasına montaj yapacaklardı 100 tlye mâl oldu bence servis için çok iyi fiyat genelde dışarda taktıranlarda sadece yayı o civara taktırıyor.

Yay işi uğraştırıyormuş ondan işçilik yüksek oluyor diye biliyorum. Ben de bugün yayı sipariş ettikten sonra mail attım satıcıya elime ne zaman geçer diye, yarın elinizde olur dedi şaşırdım vallahi. Yarın bir sorun çıkmazsa yay + çift çıkış işlerini halletmiş olacağım.

Fiyat 360 değil aslında. Şehir dışından geldiği için 15 lira kargo var,bir de kapıda kredi kartıyla ödemeyi tercih ettim 15 lira da o 390a geldi. Yine güzel fiyat tabi. :)

Bir de yaydan sonra rot balans ayarına gerek var mı ?

ozoozo

yine güzel fiyat bence,ben şaşırıcaksınız ama ya 6 tl yada 9 tl kargo parası verdim ve şok olmuştum o kadar ağır kargoya :) ben yaptırmadım,gerek olduğunuda hiç okumadım eğer yapılması gerekiyorsa bende peşine düşeyimde olsa serviste sanırım söylerlerdi.

Alfadanadam

Rot kollarında sökme gevşetme yoksa rota ayarına gerek olmaz. Bu arada çok oturmuş bir tabirdir ancak rot ve balans ayrı işlemlerdir.

Rot ön düzenin ve arkada ayar varsa arka düzenin doğru ölçüaünde ayarlanmasıdır. Balans ise lastik ya da jantta olası ağırlık farklarından dolayı tekerleğin dengesiz dönmesinin engellenmesi için "karşı ağırlık" takılmasıdır. Siz biliyorsunudur belki ama araya sıkıştırıvereyim dedim :)
Tapatalk

Oğuz

Rot kollarında sökme gevşetme yoksa rota ayarına gerek olmaz. Bu arada çok oturmuş bir tabirdir ancak rot ve balans ayrı işlemlerdir.

Rot ön düzenin ve arkada ayar varsa arka düzenin doğru ölçüaünde ayarlanmasıdır. Balans ise lastik ya da jantta olası ağırlık farklarından dolayı tekerleğin dengesiz dönmesinin engellenmesi için "karşı ağırlık" takılmasıdır. Siz biliyorsunudur belki ama araya sıkıştırıvereyim dedim :)
Tapatalk

Detaylarını bilmiyordum,teşekkür ederim. Her gün yeni bir şey öğreniyoruz buradan. :)

ozoozo

Şimdi eve yeni geldim gecenin verdiği yolların boşluğu ile biraz hızlanma yaptım ancak aracımda sağa sola çekme yada direksiyonda bir titreme olmadı çok şükür yada herhangi bir ses vs sanırım gerekmiyor :)

Oğuz

Şimdi eve yeni geldim gecenin verdiği yolların boşluğu ile biraz hızlanma yaptım ancak aracımda sağa sola çekme yada direksiyonda bir titreme olmadı çok şükür yada herhangi bir ses vs sanırım gerekmiyor :)

Iyi bari malum teker sokulup takiliyo falan,ondan olabilir diye dusundum.

Oğuz

Kesik uc dedim dedim simdi aklimi celdiler duz egsoz ucu taktiriyorum.

Oğuz

İkinci cikis son susturucuya girmeden alindi.Aksamv fotolar gelecek.

KAKIRMAN

İkinci cikis son susturucuya girmeden alindi.Aksamv fotolar gelecek.
Merakla bekliyoruz bakalım. Malum bizdeki 2. çıkış resmen plastiğe saplanmış güldüm yahu...Hep mi böyle yaparlar...
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure