Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alınık 145 veya Muadili

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ismet

You are not allowed to view links. Register or Login
Abi şu roverları bir araştır bence , Yiğitin verdiği ilanlar gerçekten güzel  ve hoşta duruyor araba açıkcası ,şöyle bakınca oturaklı  görünüyor.

Mesela Yiğitin verdiği ilanlardan bir tanesi ;

Bakıyorum Özdemir, teşekkür ederim  :yukari-ok:

Tanıdığım yok da 4-5 sene önce bir arkadaşım ilk arabası olarak almıştı, gayet de memnundu. Sonra küçük geliyor diyerek 206'ya, sonra A3'e geçti vs. Ama 106'yı hep methederdi.

Tanıdık harici bulaşmam abi onlara, elimizde patlamasın sonra :) Tanıdık, temiz araç olduktan sonra gözüm kapalı atlarım valla.
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

alihsans

DH'den bir Rover 414 yorumu.  :kahve:
Alıntı Yapbu insanlar boş konuşmaya bayılıyor. 1.5 yıldır rover 414 kullanıcısıyım. şanzuman arızalı aldım yaptırdım hiç parçada sıkıntı çekmedim. hararet yaptırdım arabaya motoru komple yaptırdım yine parça sıkıntısı yok ön takımı yaptırdım yine parça sıkıntısı yok. ankarada istanbulda bir kaç tane hatta konya da servisi var. bu bulunmaya parçalar hangi parçalar bilmiyorum ben neredeyse arabayı baştan yaptım 1 telefonla bütün parçalar elime ulaştı.
rover akıllı adam işidir. nazik arabadır sevmezsen binemezsin. geçen gün arabama bakmaya geldiler almak için 3 gündür arıyorum arabamı satarsam binebileceğim araba yok. bu konfor bu donanım ve bu yakıt tüketiminde hiçbir arabanın fiyatı böyle değil. çok sevindiğim olmuştur fabrikası kapandı bu paraya bu arabaya binebildim diye.
benim bu arabayla duygusal bağım var. sebebinide söyleyeyim. 130 km hızla (2010 astrayla kapışıyordum bayır yukarı tokatladım tabi) yaklaşık 30 derece virajda mıcıra girdim. aşağısı uçurum. allaha şükür araba hemen topladı kendini. zaten orada bir mercedes bir bmw bir volvo birde rover toplardı kendini. rovera laf edenlere selam olsun. onlar konuşsun. piyasayı düşürüyorlar.
99 model 414si var şu an. bu satılırsa yine rover alırım. bu defa 45 ini.
rover almayın ama yinede. binmesini bilirseniz hastalık yapar. bir işim çıksada şu arabayla uzak yerlere gitsem diye bakarsınız. ben her zaman bulduğumda takıyorum roverımı koluma kafa nereye eserse.
Ben de kendime Rover bakıyorum artık.  :yukari-ok:
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

ismet

adam rover fanboy çıktı beyler  :p :haydi:

alihsans

Yalnız eleman 24 Temmuz 2012'de ilk ve son mesajını atmış.
Yine biriyle bayır yukarı kapışırken bir sonraki virajı alamamış galiba.  :)   :D  :p
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

ozoozo

Yalnız eleman 24 Temmuz 2012'de ilk ve son mesajını atmış.
Yine biriyle bayır yukarı kapışırken bir sonraki virajı alamamış galiba.  :)   :D  :p

ahahahahha  :D  :D

ismet

ya da rover'daki işinden ayrılıp pejo'ya geçti :p

Gouki

h.t

Abi konuyu hep takip ediyorumda bir türlü yazma fırsatım olmadı.
İlk olarak inşallah gönlüne göre bi 145 bulursun. Ama bulamazsan eğer ve anladığım kadarıyla biraz aciliyeyin var , bir kaç araba önereceğim.

İlk olarak 1997-1998 model corsa b gsi öneririm. 114 binde arkadan hasarlı olarak alıp yapıp 145 bine kadar bindiğim bir araçtı. Temizini bulursan üzmez , gsi olduğuna bakma basmadığımda benim 147 den az yakıyordu :) motoru çok seri , kasa hafif , şanzıman kısa oranlı , bu 3 ünü toplayınca ne Bmw ler ne Mercedesler üzdüm ışıkta  :p sürüşü çok keyiflidir , viraja iyi girer , alt takımı sağlamdır ( yol çalışmasına uçmuştum 14 yaşında araç sadece jant biraz eğildi lastik yarıldı amortisör patladı, alt takıma hiç bir şey olmamıştı )
Donanım olarak tatmin eder , 97 ler tek airbag , abs , klima , elektrkli ısıtmalı aynalar vs . , 98 ler ek olarak yolcu hy ve bir çoğunda sunroof standarttır. Motor olarak bakımları aksatılmamışı uzun yıllar gider , yağ yakmaya meğillidir , lpg ye uyumludur , parçaları ucuzdur.araba serttir , imiş binişleri biraz zordur. En soğuk kış gününde bile 2 dk içinde sıcak hava üflemeye başlar. Buda güzel bir özelliği.
Alırken motor durumuna ve abs si çalışıyor mu bakılıp (abs kroniktir bazı araçlarda çıkar).
Sonuç olarak parasına göre çok keyifli bir araçtır , özlemiyorum ara ara desem yalan olur.

2. Önerim yüne opel bulunabilirse eğer 2004 model corsa c kasa van cdti. Bineğe çevrilmiş haliyle aile için kullanılabilir, motor zaten Fiat :D az yakar çok kaçar , yine abs klima hy standarttır. Parça fiyatları çok pahalı değildir , annemede van almıştık zamanındq aşık olmuştu aracın pratiğine , satalı 5 yıl olmuş hala corsam corsam çok güzeldi der. Temizi bulunursa buda üzmeyecek bir araç ama limitler dahilinde bulunur mu piyasasını tam bilmiyorum.

3. Olarak 206 vanda olabilir fakat örnek olarak o gri aracın o km de olmasına pek inanmıyorum, iyi bakılması lazım .Ayrıca 206 ları gençler çok hor kullanıyor temizi bulması zor. Ayrıca 1.4 hdi 1.3 cdti dan ust devirlerde daha performanssız gelmişti bana bunun sebebi hdi ın 8v , cdti ın 16 v olmasından olabilir yanlış bilmiyorsam . Ama Hdi ında yakıtı çok uygundur. Kronik bir sıkıntısı var mı pek bilmiyorum

Abi inşallah gönlüne göre araç bulursun. Eski opel ve pug kullanıcısı olarak özellikle opel hakkında her türlü sorunu elimden geldiğince cevaplarım.

147BLACK

Anladığım kadarıyla detaylı soru sorduğum için rahatsız olmuş. Adama göre arabası o kadar temizmiş ki, nasıl olmuş da bunları sormaya cüret etmişim diye şaşırmış sanırım.

Sorduğum sorular:

Alıntı YapMerhaba,

Araçla ilgili sormak istediğim bazı sorular vardı, yanıtlarsanız sevinirim.

1 - Kazası var mıdır aracın? Varsa detay bilgi verir misiniz?

2 - Motorun durumu nedir, üfleme, tekleme, yağ yakma gibi problemleri var mı? Varyatörü ne durumda?

3 - Klima'nın durumu nasıl?

4 - Elektrikle çalışan şeyler (camlar, ön-arka silecekler) nasıldır?

5 - Yürüyen aksam nasıl? Amortisörler, yaylar, ön takım, arka akstaki bilyaların durumu nedir?

6 - Döşemelerde aşınma, yıpranma, sigara yanığı vb. deformasyonlar var mıdır?

8 - Sakin kullanımdaki yakıt tüketim değerlerini öğrenme şansım var mı?

9 - Bakımlar için hangi servisi kullanıyorsunuz?

10 - Bu yaştaki araçta boya elbette vardır. Araç komple boyalı değilse hangi parçalar boyalı öğrenebilir miyim?

11 - İlan tarihinden sonra geçen süre zarfında herhangi bir masraf çıktı mı?

12 - Bilmem gereken herhangi bir masrafı var mıdır? Soruyorum çünkü şehir dışında olduğumdan tüm olası masrafları hesaplamaya çalışıyorum.

13 - Şehir dışındayım yukarda belirttiğim gibi. Olabilecek en uygun fiyat nedir?

Sorular biraz fazla ama malum insan merak ediyor, her şeyi öğrenmek istiyor. Teşekkür ederim şimdiden cevaplar için.

Saygılar
Bu soruları soran adama ben gitar dersi veriyorum. Beni düşünün bir de...
:haydi:
Neyse şaka bir yana.
İsmetle 5 ders yaptık şimdiye kadar...
İlk 2 dersten sonra bu tarz sorular sormayı bıraktı.
Karşısındakine güvenince çok irdelemeyi bırakıp olayı akışına bırakıyor.
Fakat adam yazılımcı. Olsun o kadar değil mi?  8)
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

147BLACK

Bu arada bir Toyota al, başın ağrımaz. ;-)

Tolga033

Bu arada bir Toyota al, başın ağrımaz. ;-)
Bu arabaya bu para çok değil mi ya. :D

ismet

Hurcan cok tesekkur ederim detay bilgi icin. Birkac ornek ilan yollayabilir misin?

Anladığım kadarıyla detaylı soru sorduğum için rahatsız olmuş. Adama göre arabası o kadar temizmiş ki, nasıl olmuş da bunları sormaya cüret etmişim diye şaşırmış sanırım.

Sorduğum sorular:

Alıntı YapMerhaba,

Araçla ilgili sormak istediğim bazı sorular vardı, yanıtlarsanız sevinirim.

1 - Kazası var mıdır aracın? Varsa detay bilgi verir misiniz?

2 - Motorun durumu nedir, üfleme, tekleme, yağ yakma gibi problemleri var mı? Varyatörü ne durumda?

3 - Klima'nın durumu nasıl?

4 - Elektrikle çalışan şeyler (camlar, ön-arka silecekler) nasıldır?

5 - Yürüyen aksam nasıl? Amortisörler, yaylar, ön takım, arka akstaki bilyaların durumu nedir?

6 - Döşemelerde aşınma, yıpranma, sigara yanığı vb. deformasyonlar var mıdır?

8 - Sakin kullanımdaki yakıt tüketim değerlerini öğrenme şansım var mı?

9 - Bakımlar için hangi servisi kullanıyorsunuz?

10 - Bu yaştaki araçta boya elbette vardır. Araç komple boyalı değilse hangi parçalar boyalı öğrenebilir miyim?

11 - İlan tarihinden sonra geçen süre zarfında herhangi bir masraf çıktı mı?

12 - Bilmem gereken herhangi bir masrafı var mıdır? Soruyorum çünkü şehir dışında olduğumdan tüm olası masrafları hesaplamaya çalışıyorum.

13 - Şehir dışındayım yukarda belirttiğim gibi. Olabilecek en uygun fiyat nedir?

Sorular biraz fazla ama malum insan merak ediyor, her şeyi öğrenmek istiyor. Teşekkür ederim şimdiden cevaplar için.

Saygılar
Bu soruları soran adama ben gitar dersi veriyorum. Beni düşünün bir de...
:haydi:
Neyse şaka bir yana.
İsmetle 5 ders yaptık şimdiye kadar...
İlk 2 dersten sonra bu tarz sorular sormayı bıraktı.
Karşısındakine güvenince çok irdelemeyi bırakıp olayı akışına bırakıyor.
Fakat adam yazılımcı. Olsun o kadar değil mi?  8)

Aynen abi tam olarak zihnimi okudun. Karsimdakine guvenince soru sormayi kesiyorum :)

147BLACK

Bunlar da uygun!  ;)

ismet

Bunlar da uygun!  ;)

Bravolari severim, temizi olursa tercih ederim. Tesekkurler  :yukari-ok: :alfisti:

erdem1904

Bravo HGT bulursan bütçene göre orta halli kaçırma derim.
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ismet

Bravo HGT bulursan bütçene göre orta halli kaçırma derim.

bu iyi gibi duruyor, ne dersin abi?

erdem1904

Bakmak lazım.. Jantlar, kılıflar ve paspaslar dan kurtulunur ve kapı çıtalarındaki krom görünümden de kurtulursan on numara olur.
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ismet

Bakmak lazım.. Jantlar, kılıflar ve paspaslar dan kurtulunur ve kapı çıtalarındaki krom görünümden de kurtulursan on numara olur.

ben de öyle düşünüyorum, apaçiliğinden kurtuluruz dediğin gibi. ama ucuz etin yahnisi olmasın? muadilleri 12-13 civarı..

erdem1904

Piyasasını bilmiyorum.. dikkat etmek lazım...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Utku

Hgt yorabilir ismet, duz 1.6 bakmani oneririm.Oynanmamis hgt bulmak cok zor.2 litre 154 beygir ve modifiyeye cok uygun bi araba.Hasati cikmistir onlarin.Temizleri zaten 15 bin gibi.

Bende cok severim bravolari, temiz bisey bulursan cok seversin icini surusunu falan.
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed

ismet

Hgt yorabilir ismet, duz 1.6 bakmani oneririm.Oynanmamis hgt bulmak cok zor.2 litre 154 beygir ve modifiyeye cok uygun bi araba.Hasati cikmistir onlarin.Temizleri zaten 15 bin gibi.

Bende cok severim bravolari, temiz bisey bulursan cok seversin icini surusunu falan.

Aynen Utku haklısın, içi filan hiç de fena değil. 2.0'ın gidişi de iyidir diye tahmin ediyorum ama temizini bulmak sorun. Vardır mutlaka temizi ama kaç paradır? senin eski araç mıydı Bravo?

Utku

Abi dedigim gibi temiz 2.0 vardirda 156 parasidir.1.6 sida oldurmez yani performans olarak.Benim bravo yeni kasaydi ama bu kasalarini da kullanmisligim vardi ( sahibi olmadim ) cok keyifliydi.

Yalniz biraz baktimda temiz 1.6 larinda fiyati yuksek kaliyor.Valla isin zor ismetcim, bu is boyle olmayacak sitedeki secereli araclardan biri yada etrafindan tanidik bildik bir arac denk gelirse en mantiklisi olacak gibi duruyor.
2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

ismet

ya zaten işin aslı, ben de onu bekliyorum Utku. arkadaşların araç önerilerini sallamıyormuşum gibi görünüyorum, farkındayım ama, niyetim bildik, tavsiyeli araç almak. diğer araçlar içine sinmiyor nedense.

Alfadanadam

Al, dere tepe bin.

Alfadanadam

Yada bu. Hatchback değil ama dertsiz tasasız arabalardır. 3-4 sene kullandık. Bir kere aküsü değişti başka hiç masraf yapmadım.