Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

h.t

You are not allowed to view links. Register or Login
2004 Stilo'da da bizim TS'lerdeki termostat'ın aynısı var. Parça koduna kadar aynı hatta.
Ben bu problemin devirdaim ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Devirdaim pompasının görevi radyatör hattı ile motor bloğu arasındaki suyun sürkilasyonunu sağlamak. Arızalı olması durumunda motor tarafı genelde daha yüksek sıcaklıklarda seyreder, aksine soğuk kalmaz.
Benim gözlemlediğim kadarıyla bu söylediğiniz probleme termostat sebep olur.

Ayrıca bu konuda ki bilgileri ben bir başlık altında toplasam iyi olacak gibi.

Teşekkür ederim abi. O zaman iki aracıda aynı anda götürüp yaptırayım Stiloyuda Alfa servisine çekeyim madem aynı hem belki indirim kaparız  :p

tayfun

Ve şimdide bu bekleyişin ardından yukarıda arkadasin dediği gibi uzun bi bayirlik buldum ve 3. Viteste rölantide gittim ve hararet yine 70e indi. Birkaç kilometre daha gittim ama infazla 75 oldu. Şimdi tekrar kapinin önüne geldim ve motoru stop etmeden bekleyişe geçtim hararet yine 90 çıktı. Ne hasta ruhlu adamlariz. İysimi ben eve gideyim. Yoksa sabaha kadar bu termosdat testiyle ugrasacam :D

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Tayfun sen aracın 90'a ulaşmasını durduğun yerde beklediğin için radyatör hattı yolda giderken ki gibi soğuk havayı görmediği için sıcaklık artacaktır. Çünkü soğutacak etmen yok. Yolda sabit hızla giderken soğuk havada 90 dereceyi bence o termostat ile uzun süre göremezsin.
şöyle . 90 ı  durdugum yerde görmedim. Yolda motoru zorlayarak iki kere gördüm ve 90 da biraz bekledim. Tekrar yola çıktım ve hava akımı oldukça 70 e düştü. Kafama takılan termosdatin 10 ay önce değişmiş olması. Acaba arizalimi yoksa bizim ts motorlarda bu normalmi ?

tolga_ozhan

Ve şimdide bu bekleyişin ardından yukarıda arkadasin dediği gibi uzun bi bayirlik buldum ve 3. Viteste rölantide gittim ve hararet yine 70e indi. Birkaç kilometre daha gittim ama infazla 75 oldu. Şimdi tekrar kapinin önüne geldim ve motoru stop etmeden bekleyişe geçtim hararet yine 90 çıktı. Ne hasta ruhlu adamlariz. İysimi ben eve gideyim. Yoksa sabaha kadar bu termosdat testiyle ugrasacam :D

Tayfun sen aracın 90'a ulaşmasını durduğun yerde beklediğin için radyatör hattı yolda giderken ki gibi soğuk havayı görmediği için sıcaklık artacaktır. Çünkü soğutacak etmen yok. Yolda sabit hızla giderken soğuk havada 90 dereceyi bence o termostat ile uzun süre göremezsin.
şöyle . 90 ı  durdugum yerde görmedim. Yolda motoru zorlayarak iki kere gördüm ve 90 da biraz bekledim. Tekrar yola çıktım ve hava akımı oldukça 70 e düştü. Kafama takılan termosdatin 10 ay önce değişmiş olması. Acaba arizalimi yoksa bizim ts motorlarda bu normalmi ?

Azıcık sabredin detaylı olarak sistemin çalışma mantığını bir başlıkta toplayacağım. Fakat ne yaparsan yap abi normal değil.
Bir kere ısındıktan sonra sıcaklık 90 derecenin altına düşmemeli. Termostatın kaçırıyor.

erdem1904

Benimde aynı arkadaşlar 70-90 arası değişiyor. Ama genelde 70 sıkıştırınca yada yoğun trafikte 90 oluyor... Buluşmada sağolsun Tolga detaylı bilgilendirdi. Bu hafta sonu değiştirteceğim Termostatı...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

tayfun

Zeki usta bunun bu havalarda normal oldugunu  söyledi. Kasmayin abi sıkıntı yok. Yola devam.

blackeyekenan

Az önce sehir içinde dolastım motor ısınınca 88 e sabitlendi, ve dikkat ettim değişmiyor sabit kalıyor,, ısınıncaya kadar geziyor demekki,, 88 iyi dimiii sıkıntı varmı ki

Sent from my iPad using Tapatalk HD

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)

erdem1904

Zeki usta bunun bu havalarda normal oldugunu  söyledi. Kasmayin abi sıkıntı yok. Yola devam.

Metin usta da normal olduğunu söylüyor... Ama termostat değişince göreceğiz ki sabit 90 olacak ;)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

tayfun

Metin usta da normal olduğunu söylüyor... Ama termostat değişince göreceğiz ki sabit 90 olacak ;)
birçok tecrübeli usta parcaci  vs birsürü insana tanıştım. Durum soyle: hararetin tabiki 90da kalması makbul. Fakat bu 75 ile 90 arası gezmeside normal. Şöyle  normal. İyi marka orjinal teemosdatta  bu havalardada olsa 90 sabit kalır. Fakat traş marka termosdatlarda böyle olurmus. Bu havalara 70 ile 90 arası gezen teemosdati  bozuk diye değiştirip yine traş marka bi termosdat takilirsa yine aynı olur. Ama iyi bi orjinal teemosdat  takikirsa 90 sabit kalır. Örnek BEER  marka gibi. Eyer  rutin yolda 70/75 in altına dusmuyorsa degistirmeye gerek yok. Tamamen termosdatin  markası ile alakali. Ama yok 90 kalsin diyorsanız. 170 tl ye düzgün bişey alıp takarsiniz.

erdem1904

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

lyolcul

Behr marka idi galiba 115 e almıştım.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kubilay

Biraz önce yolda dikkat ettim, bir süre 88 civarında sabit kaldı.Sonra 90'a yükseldi.Sonra da değişmedi.

blackeyekenan

birçok tecrübeli usta parcaci  vs birsürü insana tanıştım. Durum soyle: hararetin tabiki 90da kalması makbul. Fakat bu 75 ile 90 arası gezmeside normal. Şöyle  normal. İyi marka orjinal teemosdatta  bu havalardada olsa 90 sabit kalır. Fakat traş marka termosdatlarda böyle olurmus. Bu havalara 70 ile 90 arası gezen teemosdati  bozuk diye değiştirip yine traş marka bi termosdat takilirsa yine aynı olur. Ama iyi bi orjinal teemosdat  takikirsa 90 sabit kalır. Örnek BEER  marka gibi. Eyer  rutin yolda 70/75 in altına dusmuyorsa degistirmeye gerek yok. Tamamen termosdatin  markası ile alakali. Ama yok 90 kalsin diyorsanız. 170 tl ye düzgün bişey alıp takarsiniz.

Bu cevap akıllardaki soru işaretinide gidermiş oldu, tesekkürler usta,,

tolga_ozhan

Tayfun biraz daha detay verirsem eğer olay sanki Usta kötülemeye çalışıyormuşum algısına girecek.
Bir buluşmada ya da sanayide denk gelirsek biraz daha detay vereyim sana :)
Özetle 90'a sabit olmayan sıcaklık motora ve cebe komple zarar.

tolga_ozhan

Sevgili alfistiturkey ailesi daha en yazayım ki :)
Alfa Romeo marka araçlarımda 5 kere termostat değiştirdim.
5 değişimde sebebi sıcaklığın 90 dereceye sabit kalmamasıydı.
5 değişimden sonra da sıcaklık 90 derecede sabit kaldı (Her hava koşulunda, mesela -5 derece soğukta gaza basmadan Bolu Dağı'ndan aşağıya süzülürken.)

Size termostat satmaya çalışmıyorum :) Benim cebime para da girmeyecek :)

ihsany

Sevgili alfistiturkey ailesi daha en yazayım ki :)
Alfa Romeo marka araçlarımda 5 kere termostat değiştirdim.
5 değişimde sebebi sıcaklığın 90 dereceye sabit kalmamasıydı.
5 değişimden sonra da sıcaklık 90 derecede sabit kaldı (Her hava koşulunda, mesela -5 derece soğukta gaza basmadan Bolu Dağı'ndan aşağıya süzülürken.)

Size termostat satmaya çalışmıyorum :) Benim cebime para da girmeyecek :)

Adam haklı beyler  :D
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

tayfun

Haklısınız. Ben biraz kesin konustum. Dunden beri birsürü ustayla,parcaciyla  konustum. Onların. Yalancisiyim. Hatta parça satan bi parcaci abim bana yeni termosdat  satmak  paasina bozuk deyistir . Diyebilirdi.  oda bende var ama gerek yok. Diyince. Bende rahatladım. Ama bende sizin gibi o gostergenin  90 da kalması kanısındayım.

Fiction

Az önce ilk kez depoyu fulledim. Gtv'nin deposu 70 litre ve 9 litre kala benzin ışığı sönmeden yanıyor diye biliyorum.

Ben ışık sönmeden yanarak 10-15 km yapmış durumdaydım ve 63 litre almasını bekliyordum en az fakat pompa 56 litrede attı sonrasında pompacı 2 litre daha bastı 58 litre almış oldu.

Yani demek istediğim belki benim gtv'ye özeldir bu olay ama hesaplarıma göre bende ilk ışık uyarısı 14-15 litre varken yanıyor ve 11 litre varken tamamiyle yanmaya başlıyor.
GTV 2.0 TS Phase 2

Kubilay

147 ilk ışığını yaktığında içinde kaç lt kalıyor acaba? Ben de bunu merak ediyordum.63 lt olduğuna göre 8 lt filan vardır diye tahmin ediyorum.

ihsany

147 ilk ışığını yaktığında içinde kaç lt kalıyor acaba? Ben de bunu merak ediyordum.63 lt olduğuna göre 8 lt filan vardır diye tahmin ediyorum.

7 litre diye biliyorum. Depo 63 mü 60 mı bu arada?
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak

Kubilay

Şimdi nete baktım da 60'mış.Ben 63 zannediyordum.Aşırı trafiğe girilmediği sürece 70-80 yaparız herhalde? Sen dibine kadar denedin mi abi hiç?

ihsany

Şimdi nete baktım da 60'mış.Ben 63 zannediyordum.Aşırı trafiğe girilmediği sürece 70-80 yaparız herhalde? Sen dibine kadar denedin mi abi hiç?

Bir keresinde trafikte kalıp son 1 çentik kalana kadar kullanmıştım, ilk benzinlikte soluğu aldım tabi :) 100 km de 10 yaksan bu oranla 7 litre ile 70 km gidersin ama dur-kalk a girince işler değişiyor..
Genelde benzin ışığı yanmadan alırdım, sürekli düşük seviye benzinle kullanmak benzin pompasına zarar verebilir..
Ayrıca depoda az benzin varken, araç burnu yukarıda rampada kalır ise çalışmayabilir de, en güzeli ışık yanmadan almak derim ben :)
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak

h.t

Peki hangi marka termostat almak lazım :)
Hem 147 ye hem stile almam lazım benim :)

Sent from my iPhone using You are not allowed to view links. Register or Login

blackeyekenan

Ya az önce sehır içi ve sehır dısı km yaptım tekrar kntol edeyim diye sabit durmuyor bu meret, 70 -90 geziyoo oh neala,, bende değiştircem arkadaşlar bu iş böle olmazzz,, bende 90 gelmiyor diye seviniyordum iyi bişey sanıyordum,, fan falan çalışıyor aslında bozuk olsa fanı çalıştırmamması lazımm ama değilmi,, değiştirince sabit kalır dimi, yoksa böyle gezecekse gene kalsın derim, birde yakıtın dışında motora ne gbi zararı olur.

tayfun

Ya az önce sehır içi ve sehır dısı km yaptım tekrar kntol edeyim diye sabit durmuyor bu meret, 70 -90 geziyoo oh neala,, bende değiştircem arkadaşlar bu iş böle olmazzz,, bende 90 gelmiyor diye seviniyordum iyi bişey sanıyordum,, fan falan çalışıyor aslında bozuk olsa fanı çalıştırmamması lazımm ama değilmi,, değiştirince sabit kalır dimi, yoksa böyle gezecekse gene kalsın derim, birde yakıtın dışında motora ne gbi zararı olur.

merakla sonucu bekliyorum. Ona göre hareket edecem  bende.

tolga_ozhan

merakla sonucu bekliyorum. Ona göre hareket edecem  bende.

Tayfun yarın bostancı sanayiye gelir misin?
Senin aracına ben termostat taktıracağım. Eğer ısındıktan sonra 90 derecenin altına düşerse para vermezsin olur mu :)