Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Selamı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ismet

o zaman bence gt döver :))
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

Oğuz

Standart GT standart Giu ile savaşamaz. GT daha ağır Giu'dan.

GT 0-100 8.7 sn
Giu 0-100 7.8 sn

Belki 200'den sonra hacimden dolayı yavaş yavaş gelmeye başlar ama kaç dakikada yetişir bilinmez. :)

2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

Doğa Tosun

You are not allowed to view links. Register or Login
Standart GT standart Giu ile savaşamaz. GT daha ağır Giu'dan.

GT 0-100 8.7 sn
Giu 0-100 7.8 sn

Belki 200'den sonra hacimden dolayı yavaş yavaş gelmeye başlar ama kaç dakikada yetişir bilinmez. :)
abi 0-100'de aralarında 0.9 saniye, ağırlıkları arasında 30 kg, güçleri arasında 5 hp, hacimleri arasında 600cc var.
bence daha erken gelecektir GT :)
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

tolga_ozhan

GT 165 Bg stok halde. 206 Nm tork var. 2.0 atmosferik benzinli için harika bir değer aslında bu tork.
Mesela 2.0 TS 187 nm.
JTS'nin asıl güzelliği alt devirlerin de çok canlı olması. Zaten 2.0 TS'den sonra hemen fark ediliyor.

2.0 JTS GT 1320 kg
1.4 Giu 1365 kg (internetten bulduğum bilgi)

Yani ağırlık avantajı 45 kg ile GT'de.

GT SS'in sport modu ise şöyle. Eğer sport mode seçili ise rpm 5500 üstündeyken gaza %60 oranından fazla basıyorsanız çok keskin hızlı ve net geçiş yapıyor. Saniye olarak değeri aklımda değil ama yanlış hatırlamıyorsam normal geçişin 2 katından daha hızlı olması lazım.
Eğer sport seçili ama yukarıda yazdığım rpm ve gaz oranı değeri karşılanmıyorsa normal geçişe devam ediyor.

Oğuz

Doga 0-200 verisi bulmak lazim :)

Tolga abi emin misin kilodan ? Wiki 1395ten basliyor diyor ?

Sent from my iPhone using You are not allowed to view links. Register or Login

tolga_ozhan

Eğer GT'nin ağırlığına wiki'den bakıyorsanız ordaki değer doğru değil.

Oğuz wiki'den baktığınızı tahmin ettiğim için sen sormadan yukarıdakini yazmıştım.

Oğuz

Eğer GT'nin ağırlığına wiki'den bakıyorsanız ordaki değer doğru değil.

Oğuz wiki'den baktığınızı tahmin ettiğim için sen sormadan yukarıdakini yazmıştım.

O zaman GT gecebilir. :)

Sent from my iPhone using You are not allowed to view links. Register or Login

tolga_ozhan

İkiside stok olursa 0-100 de GT'nin geçemeyeceği aşikar. Turbo konuşur.
Fakat 100-160 roll'dan bahsediyorsak, GT stok değilse ve yolun düz olmadığını trafik vs.. olacağını hesaba katarsak coilover, gergi ile kullanılan GT SS fena üzecektir.
SS'in ara gazı yeter :)

Oğuz

Edit : Ne kadar doğrudur bilemem. :)

canunal

Pazar günü Kızıltoprak Shell önündeki ışıklarda beklerken FB stadı önünden gelen Giu ile selamlaştık.
Kendisi selektör yaptı, ben de karşılık verdim, sanırım yanında kız arkadaşı vardı ve selamı bekliyorlardı, alınca karşılıklı gülüştük, elle de selamlaştık :)

Buralardaysa tekrar selamlar...

Giu'lar selam alıp vermiyor diyenlere gelsin :D

Ormancı selami veren bendim tekrar selamlar :)

Bugun e 5 tuzla pendik istikametinde arkadan gelen bir giu ile selamlastim kendisine 4 lu yakip karsilik aldim buradaysa tekrar selam olsun :)

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ozoozo

Drag olarak düşünürsek giu nun alması kaçınılmazdır diye düşünüyorum.

50-60-70 de roll dan yapılsa yine giu diye düşünüyorum.

fakat yüksek km lerde belki daha büyük ciğer ve yabana atılmayacak bir hp , GT için öne çıkabilir.

Fakat ben yinede giu her şekilde alır diye düşünüyorum :)

Doğa kardeşim 0.9 sn demişsin yani yuvarlarsak 1 saniye , ve bu 1 saniye öyle bir şey ki insanlar 0.5 0.3 veya 1 sn düşürmek için neler yapıyor , yani hiçte yabana atılacak bir fark değil.

O zaman Tolga abiyle , Oğuz bir akşam çıkın gazlayın bizde bakalım ve keyiflenelim :) Evet Oğuzun yazılımdan dolayı fark olacaktır ancak maksat şöyle bir fikir edinme , sizde görüşmüş olursunuz  :alkis:

ufuksrl

bu konuyu geçmişe dönük inceliyordum sonra bu iletileri gördüm. Karşılaştığınız şahıs bendim dostlar selamlar olsun hepinize uzaklardan :D

06 U 2530 kırmızı giulietta  :)

dün lalegül kavşağında görmüş oldugum 06 U plakalı kırmızı giu burda ise selamlar olsun..

Bende 1 saat once falan kampuste gordum bir tane kirmizi giu yanlis olmasin sanirim 06 Du gibi biseydi , otoparkta karsilastik 4 lu yaktim kapattim ama yer bulma ve derse yetisme cabasindan gormemis olabilir arkadada alfisti turkey stickeri vardi onun altindada yonca stickeri :) buralardaysa selam olsun gorurse bana ulasirsa , muhabbet etmekten keyif duyarim.

Sent from my HTC Sensation 4G using Tapatalk 4

C.tesi 147 si pert olup Giuletta alan Ufuk kardeşimle  Şaşmaz kavşakta karşılaştık selamlaştık.. Tekrardan selamlar  :alfisti:

net hatırlıyorum abi :D

ismet

gençler ankara'da kir toz içinde koyu yeşil bir hüdai akset size ısrarla selektör yapıyorsa o benimdir ve size selam vermeye çalışıyorumdur, küfür etmeyin sakın :))
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

Doğa Tosun

fakat yüksek km lerde belki daha büyük ciğer ve yabana atılmayacak bir hp , GT için öne çıkabilir.

Doğa kardeşim 0.9 sn demişsin yani yuvarlarsak 1 saniye , ve bu 1 saniye öyle bir şey ki insanlar 0.5 0.3 veya 1 sn düşürmek için neler yapıyor , yani hiçte yabana atılacak bir fark değil.

O zaman Tolga abiyle , Oğuz bir akşam çıkın gazlayın bizde bakalım ve keyiflenelim :) Evet Oğuzun yazılımdan dolayı fark olacaktır ancak maksat şöyle bir fikir edinme , sizde görüşmüş olursunuz  :alkis:
Orasi oyle abi ama bir de şöyle düşünelim,  giu 100 ü gördüğünde GT ile aralarinda en fazla kac metre olabilir? Bi hizdan sonra 600cc'nin de etkisi olacağından, zaten en fazla birkaç boy arkadan takip edecektir. Bi sure sonra da yetisip gecer diye düşünüyorum. GT'ye kiyamam biliyorsunuz ama şöyle istanbul yolunun boş saatlerinde  163'lük 320d'ye rahat rahat ve arkadasimin rocco'suna yetisebiliyor. Bu iki makina da sehiricinde giu gibi GT yi doverler o yuzden ornek verdim :)

GalaxyS4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

senati

dun aksam atasehirde 159 gordum.Hemen yanina yaklastim sag tarafindan gulumseyerek 'kardess naber' dedim.Yolcu koltugundaki adam pis pis bakti bana sonra ilerledim tekrar yavasladim yanima gelince hala bakiyordu dovcek gibi.ben de bastim gaza kactim=)

Emre Sezen

geçen cuma, haliç tarafında kırmızı mito sahibi bir bayan, yolcu koltuğundaki de eşiydi sanırım, tek korna ile selamı aldılar  :yukari-ok:

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

Qadesh

dun aksam atasehirde 159 gordum.Hemen yanina yaklastim sag tarafindan gulumseyerek 'kardess naber' dedim.Yolcu koltugundaki adam pis pis bakti bana sonra ilerledim tekrar yavasladim yanima gelince hala bakiyordu dovcek gibi.ben de bastim gaza kactim=)

+1  :alfisti:
Alfa Romeo 156 1.6 16V TS Distinctive - 2004 06 EV 5527

ozoozo

Orasi oyle abi ama bir de şöyle düşünelim,  giu 100 ü gördüğünde GT ile aralarinda en fazla kac metre olabilir? Bi hizdan sonra 600cc'nin de etkisi olacağından, zaten en fazla birkaç boy arkadan takip edecektir. Bi sure sonra da yetisip gecer diye düşünüyorum. GT'ye kiyamam biliyorsunuz ama şöyle istanbul yolunun boş saatlerinde  163'lük 320d'ye rahat rahat ve arkadasimin rocco'suna yetisebiliyor. Bu iki makina da sehiricinde giu gibi GT yi doverler o yuzden ornek verdim :)

Dediğin olabilir kardeşim belki belirli hızlarda yetişebilir :) Bu konudan ayrı olarak ,Berkayın dediğine göre eski 320d ler 163 lük olanları roll de alıyorum demişti , yani 163 lüğü bizim biraz oynanmış dizellerde alıyormuş.

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi

Ormanci

Ormancı selami veren bendim tekrar selamlar :)

Bugun e 5 tuzla pendik istikametinde arkadan gelen bir giu ile selamlastim kendisine 4 lu yakip karsilik aldim buradaysa tekrar selam olsun :)

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oo buralarda olman güzel oldu hocam, selamlar :)

chao

Dediğin olabilir kardeşim belki belirli hızlarda yetişebilir :) Bu konudan ayrı olarak ,Berkayın dediğine göre eski 320d ler 163 lük olanları roll de alıyorum demişti , yani 163 lüğü bizim biraz oynanmış dizellerde alıyormuş.

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi

Kendi tecrübelerime dayanarak GT'nin hiçbir süratte 170'lik Giu'yu yakalayabileceğine imkan vermiyorum, çünkü;

kendi 120'lik Giu'm 180'e kadar 2.0 Passat'a 30-40-50-60-80-100 hangi süratten başlarsanız başlayın ortalama 4 - 5 boy fark atıyor. Passat 180 'de yanıma gelebiliyor ki bu bahsettiğim araba 120 Hp :) demek istediğim teknik verisine bakılırsa passat'ın 0-100 9.6 ya da 9.8 gibi birşey Giu 9.4 ama uzaktan yakından yanına yaklaşamıyor. 170'lik Giu farkı kapatmayı bırakın yanına bile yaklaştırmayacaktır. Benzinli örnekleri vermem gerekirse yine 120'lik Giu 136hp 0-100 9,2 teknik verisi olan 3.16 'nın önünde gidebiliyor, aynı şekilde c180 'de 130 140'a kadar hep arkada kalıyor. Bunların hepsi arkadaşlarla edirne yolculuğuklarında dümdüz bomboş yolda denenmiştir :) 1.4 120 hp motor hacmi ve düşük beygir sebebiyle bir noktadan sonra yetemeyebiliyor 160 180 gibi süratlerde ama aradaki 50 hp ve turbo ile 170'lik Giu o 2.0 'ın ciğer farkını fazlasıyla kapatır. Giulietta'nın cidden çok enteresan bir turbo motoru var, fabrika verilerinin üzerinde bir performansı olduğunu düşünüyorum.
bir not olarakta: sadece karşılaştırmaların nasıl olabileceğine örnek olsun diye yazdım bunları.. o onu yer bu bunu geçer muhabbeti gibi anlaşılıp forum kirlenmesin :) kötü örnek olmasın :alfisti:
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

shadycome

gt 170lik giu hiç bir şekilde geçemez.

Doğa Tosun

Denediniz sanırım?

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

berkaykcr

Selamlama işi sıkıntı oldu geçen bi giu gördüm kornaya asıldım bir bayan cıktı bakış attı yanımda kız arkadasım vardı sonrasını hatırlamıyorum  :rock:  :))
Smoke Giulietta

Doğa Tosun

Selamlama işi sıkıntı oldu geçen bi giu gördüm kornaya asıldım bir bayan cıktı bakış attı yanımda kız arkadasım vardı sonrasını hatırlamıyorum  :rock:  :))
:D hahahaha

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

burak_unsal

Bugün bi dışarı çıkayım dedim aynı gün Eskişehir'in farklı bölgelerinde park halinde bir adet yonca stickerlı İstanbul plaka beyaz 147 Blackline, bir adet de Antalya plakalı çift egzoza dönüştürülmüş siyah 147 görmek güzel bi deneyim oldu. İki araç da çok güzel ve bakımlı duruyorlardı ama foto çekmeye çekindim açıkçası :) Buralardaysanız selam olsun..
Alfa Romeo 147 / 1.6 TS Blackline..