Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login
Zannetmiyorum Volkan abi iyi yürüdüğünü 200 den sonra duvar oluyor zira.
Keske istanbulda imkan olsaydı denemek icin ..
Biraz daha performansli birseyler bakıyorum bu aralar :)

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login

sen iyi yürümüyor sanıyorsun ama çok büyük bir ağırlık avantajın var..
iddaya girerim , senin aracın yazılımlı chipli bir 159'u drag roll farketmeksizin tokatlar. boş ağırlık 1585 kg diyorum, üzerine ben 75 kg + replica 18"ler diyorum (lastikli 20 kg) = 1740 KG. ki replica jantın dönen ağırlık olarak ağır olması ivmelenmeyi daha da etkiliyor... 1740 kg nerde...1300-1400 kg'ler nerede.

Sarı da cok farkli değil. Ben kullanirsam 7-8, Hakan Tosun kullanirsa 9-10..
18" ler takiliyken daha mi az yakiyor nedir :P

Uzun yola da gerek yok 90-140 arası ortalama 4 lere kadar düşüyor. Zzten uzun yolda 1100 km'yi geçiyor neredeyse.

sen nasıl kullanıyorsun , baban nasıl kullanıyor hiç dikkat ettin mi?
mesela ben sadece ara sokaklarda sabit gazda gidebiliyorum önüme kedi,çocuk vs. çıkacak diye. ama onun haricinde ivmelenme ağırlıklı gidiyorum..ve işin kötüsü kendimi bundan alamıyorum çünkü sırtımı torkun ittirmesi hoşuma gidiyor. :duvar:
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Onur Ozdil

Uzun yola da gerek yok 90-140 arası ortalama 4 lere kadar düşüyor. Zzten uzun yolda 1100 km'yi geçiyor neredeyse.

selamlar

benzin katkısı kullandığımda 7,9 şehiriçi + şehirdışı dikkatli kullanımda ki en iyi ortalamamdır. ama genelde 8-9 litre arası gidiyorum.

fakat şu ara özellikle e-5 teki trafik yoğunluğunun artması ve benzin katkısını bıraktığımdan dolayı 11,0 litre ortalama ile gidiyorum. full depo ile 600 km bile görmüyorum yahu  :(

ne yapabilirim? bu tüketim benim için çok fazla. ayda 1500-2000 km yol arası yapıyorum.

bu GT nin en kötü 8 li rakamları görmesi gerek arkadaş ! o kadar da dikkat ediyorum yani  :'( :'( :'(

Doğa Tosun

selamlar

benzin katkısı kullandığımda 7,9 şehiriçi + şehirdışı dikkatli kullanımda ki en iyi ortalamamdır. ama genelde 8-9 litre arası gidiyorum.

fakat şu ara özellikle e-5 teki trafik yoğunluğunun artması ve benzin katkısını bıraktığımdan dolayı 11,0 litre ortalama ile gidiyorum. full depo ile 600 km bile görmüyorum yahu  :(

ne yapabilirim? bu tüketim benim için çok fazla. ayda 1500-2000 km yol arası yapıyorum.

bu GT nin en kötü 8 li rakamları görmesi gerek arkadaş ! o kadar da dikkat ediyorum yani  :'( :'( :'(
Abi ben 159'dan bahsetmiştim :)
Ama GT nin de şehiriçi 8 leri görmesi cok zor.. bazen 14-15'lere çıkıyor yogun trafikte ama benim GT zaten günlük kullanilmiyor. Haftada 1-2 annem günde 3 km yapar, 1-2kez de ben 40 km yapip okula gidip gelirim. Okula giden yollar da hep bos ve hizli yollar oldugu icin 8-8,5 civari ben, 12-13 litre civari da 3 km kullanan annem yapiyor. Bence trafikte 10-11 bile GT icin fena değil

GalaxyS4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Doğa Tosun

Zannetmiyorum Volkan abi iyi yürüdüğünü 200 den sonra duvar oluyor zira.
Keske istanbulda imkan olsaydı denemek icin ..
Biraz daha performansli birseyler bakıyorum bu aralar :)

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login

sen iyi yürümüyor sanıyorsun ama çok büyük bir ağırlık avantajın var..
iddaya girerim , senin aracın yazılımlı chipli bir 159'u drag roll farketmeksizin tokatlar. boş ağırlık 1585 kg diyorum, üzerine ben 75 kg + replica 18"ler diyorum (lastikli 20 kg) = 1740 KG. ki replica jantın dönen ağırlık olarak ağır olması ivmelenmeyi daha da etkiliyor... 1740 kg nerde...1300-1400 kg'ler nerede.

sen nasıl kullanıyorsun , baban nasıl kullanıyor hiç dikkat ettin mi?
mesela ben sadece ara sokaklarda sabit gazda gidebiliyorum önüme kedi,çocuk vs. çıkacak diye. ama onun haricinde ivmelenme ağırlıklı gidiyorum..ve işin kötüsü kendimi bundan alamıyorum çünkü sırtımı torkun ittirmesi hoşuma gidiyor. :duvar:
Abi babam hic dikkat etmiyor tüketime. Ben koltuğa oturduğum an yol bilg. Acip ortalamayi sifirliyorum, ve anlik surekli takip ediyorum. Hangi durumlarda /hizlarda vs. Ne kadar yaktığini izleye izleye alıştım. Mümkün mertebe seri hizlandirip hizimi koruyorum. Zaten nadiren hizli kullaniyorum, o da sehiricinde sokakta caddede degil de istanbul yolu, konya yolu gibi yani istanbul'un tem'i gibi yollarda(ankarada cok daha az kalabalik oluyor tabi) basiyorum. Onda da zaten o yolda ortalamam 6 lara düşüyor 110 kmh sabit gidince, sonra ara sira bassam da 6,5'e cikiyor en fazla. O yollardan cikip caddeye sokaga inince 7-8..
Tork olayina en guzel cozum acceny era dizel :D yakmadan yapıştırıyor :D
Bide ben  159'un yazilimdan sonra o 160 larda dahi kesilmeyen nefesini sevdigim için yuksek hizlarda cok artmiyor tuketimim

GalaxyS4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

hi_cazz

Valla ben şuan hiç dikkat etmiyorum. Saçma sapan dipgazlarla Son 300 km ortalamam 10.4l

Note 3 ile tapatalklandı

ArinFırat

38 lt LPG ile şehir içi 350 km.3000 devri hiç geçmedim..sıcak havalarda dahi bu rakamı yakalayamamıştım.

ar.159

resimler kötü ama değerler güzel bence (her ne kadar sıkıcı olsada isteyince oluyor)

34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

max-ime

156 ilr 28-30 Kuruş arası yakıyorum. L hesabına buracak olursak 10.5-11l arası.

159 ile 9-9.5l. Sanırsam dizel kullanmayı biraz unutmuşum:)

ugursahin90

Geçen hafta sonu Mersine gittim lpg de yakıt tüketimim 7.7 L idi arabada 4 kişi birde ağzına kadar dolu bir bagaj vardı bu yaz aynı kadro Didime gittiğimde 6.5 L idi yakıt tüketimim bakım zamanım geldi ondan olabilirmi? birde kayışların olduğu sağ taraftan bir sürtünm sesi tarzı bir uğultu geliyor sadece 2000-3000 devir aralarında triger ve alternatör kayış setini yalaşık 2 ay önce değiştirdim sanmıyorum ama bu ses kötü birşeyin habercisi olup yakıt tüketimini arttırıyor olabilirmi sizce?

Tolga033

Mersin'de nereye geldiniz ? Belli olmaz belki gormusumdur . :D

GT-S5660 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Rotweiler

resimler kötü ama değerler güzel bence (her ne kadar sıkıcı olsada isteyince oluyor)

Abi değerler Enfes.
Sanırı DPF+Yazılım mevcut?
Çünkü aynı ortalamayı ben 110-120 bandında anca yakalıyorum manuelde.
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

ar.159

Evet yazılım dpf+egr iptali var birde otomatigin dezavantajı var ona ragmen guzel degerler birde trafikte sapitmasa şahane olacak

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

iceberg156

Devirsiz kullanımda 8-8,5 arası

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive
Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive

Rotweiler

Bana da DPF iptali farz oldu.
Nerde yaptıralım? Fiyat aralığı nedir?
Var mı bi zararı(doğaya verdiğimiz zarar dışında =(   )
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

Lbe

Bende Türkiyede fazla duramayacağım o yüzden Kıbrısta yaptırayım diyorum dpf iptalini.Büyük işçilik gerektirir mi?

ar.159

Bana da DPF iptali farz oldu.
Nerde yaptıralım? Fiyat aralığı nedir?
Var mı bi zararı(doğaya verdiğimiz zarar dışında =(   )
benim araştırmalarım zarardan ziyade faydaya işaret etmekte
nerde yaptırma konusunda ise ben istanbuldayım siz ankaradasınız Ankarada Doğa Tosun var Özdemir var (ozzooz) onlar ziyadesiyle yer konusunda yardımcı olacaklardır..
34 AV 0020 COMING SOON!!

ar.159

Bende Türkiyede fazla duramayacağım o yüzden Kıbrısta yaptırayım diyorum dpf iptalini.Büyük işçilik gerektirir mi?
dpf de işçilik işin en kolay kısmı asıl önemli olan ve bilenin lazım olduğu yazılım kısmı
34 AV 0020 COMING SOON!!

ozoozo

Bana göre dpf de işin önemli kısımlarından kardeşim şimdi trafikte beklediğimden uzun uzun yazamıyorum sana yazarım ben neden önemli olduğunu :) yani kıbrısta ustalar nasıl vs bilmiyorum , hazır Ankara gelmişken yaptır derim özetle.

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi

ozoozo

480 km şehiriçi , sürekli ara gazlamalar ve sürekli egsoz sesi duymak için kullanılan agresif kullanım sonucu ortalamam 5.6 :haydi:

2.5 devirden sonra çıkan boooooğğğğ sesi beni benden alıyor ister istemez en ufak alanda basıyorum :)

Lbe

Beraber dönersek Ankaraya yazilimli ve yazilimsiz yakıt tüketimi karşılaştırmasi da yapariz :D

ugursahin90

Mezitli taraflarındaydım bordo 156 mk2 yalnız Mersinin her yeri alfa çok hoşuma gitti adım başı alfa görüyorsun Ankarada neredeyse mumla arıyoruz.

ozoozo

Beraber dönersek Ankaraya yazilimli ve yazilimsiz yakıt tüketimi karşılaştırmasi da yapariz :D

Bana uyar kardeşim :)

Tolga033

Mezitli taraflarındaydım bordo 156 mk2 yalnız Mersinin her yeri alfa çok hoşuma gitti adım başı alfa görüyorsun Ankarada neredeyse mumla arıyoruz.
Vallahi önceden haber falan olsaydı tanışırdık.156'yı da incelerdik.  :D Ben her tarafta nedense Alfa göremiyorum görsemde en çok Giu görüyorum. Ama Mersin'de 33,155 bile var.1,2 kere karşılaştım o da seyir halinde idi. :)) 
Ankara'da daha çok Alfa var tabi ki.  :)

milano 75

ben artık hesap kitap yapmıyorum(sizinkiler gibi digi gösterge de yok)hesapladıkça her kullanışda kfayı ona takıyo insan,azmı bassam çokmu bassam falan,artık zevk almaya bakıyorum bende,paso devir,öylede yok böylede yok nasıl olsa bari tadını çıkarak.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

ndiali

benim 147 im çok yakıyor ya :( 23lt gaz ile şehiriçi 170km gidiyorum 40krş lara geliyor ya bide lpg ayarı yaptırmıştım. eski ayarımın çok kötü oldugunu söylediler şimdide aynı bişey degişmedi.