Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156'ya (MK2-Progression) Sonradan 147'nin Hız Sabitleyici Kolunu Takmak?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

abdoganay

Arkadaşlar selamlar, uzun bir tez hazırlama dönemi ve bu dertten kurtulmuş olmanın rahatlığının ardından, kendime yeni uğraşlar buldum..

2005 model 156 aracımın hız sabitleyicisi bulunmamakta, bu da uzun yollarda ayağımı yormakta idi.
Yurtdışı forumlardan incelediğim kadarıyla eğer aracın ESP sistemi var ise, alfa 147'de bulunan hız sabitleyici kolunda bulunan 5 adet kabloyu, alfa 156'nın direksiyon alt çanağını söktükten sonra ortaya çıkan soketin aşağıda resimde belirttiğim renklerdeki kablolara denk gelecek şekilde bağlayarak sorunsuz kullanılabiliyormuş. linki : You are not allowed to view links. Register or Login

Resim 1, Alfa 147 Hız Sabitleyici Çubuğu ve Alfa 156'da Bağlanacağı Kablo Renkleri

Benim araç progression olmasına karşın ESP sistemi var. bu da "acaba olabilir mi" diye aklıma düştü bir defa, gaza geldim, yurtdışından yukarıdaki kolu getirdim. (e-bay sağolsun)

Şimdi durum şu, orjinal olarak direksiyon alt çanağını almak biraz külfetli olacağından, sipariş etmek istemedim, burada (Sivas'ta)plastik işi yapan yerlere sorar, iki eritir hallederim dedim. birşeye benzemez ise, yeni bir çanak getirtirim  (40 pound+ kargo) diye düşündüm. Örnek eritilmiş parça Resim 2'de görülmektedir.

ve 40 pound + kargo bedeline mal olan orjinal parça Resim 3'de gösterilmektedir.

Sorularım şunlardır,
1-bu işi daha önce deneyen oldu mu?
2-aracın uyumunda bir sıkıntı yaşar mıyım?

Son olarak biraz gözlerimiz bayram etsin, övünmek gibi olmasın, önce maşallah diyelim lütfen:)

TRSemih

17 ss ha? :) maşallah.

Konu hakkinda bilgi sahibi arkadaşlar yorum yapacaktır.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

DcD-Semih

17" SS lerden çok renge takıldım ben maşallah  :nazar:
Bundan önceki sahip olduğum Vectra B de uygulamıştım, yengemin eski Corsa C ye de uygulamıştık o iki araçta da ESP veya şartı yoktu, debriyaj ve fren müşürleri ile sinyal kolunu alıp takıyorduk direk gayet kolay bir şekilde. 156 ta durum nedir bende merak ettim takipteyim, kolay gelsin.  :)
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

hi_cazz

Bende corsa d'ye uygulamıştım. 2. Kol değil de sinyal kolundaydı ve içeride hazır soketi vardı. Takıp tech2 ile tanıtınca direk çalışmıştı.

Note 3 ile tapatalklandı

abdoganay

You are not allowed to view links. Register or Login
17 ss ha? :) maşallah.

Konu hakkinda bilgi sahibi arkadaşlar yorum yapacaktır.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

biraz kısmet işi oldu, 2 yıl önce fotoğraftan gördüm aracı, o da önden ve arkadan, notere gitmezden önce gördüm makinayı, bayıldım ve aldım.
bu işe girişeceğim yakında, fotoğraflı olarak forumu da bilgilendireceğim.

alfistahakan

Aracın şu anki yazılımı CC desteklimi?Önce onu bilmemiz lazım...
Hakan
Forever Alfa

abdoganay

Aracın şu anki yazılımı CC desteklimi?Önce onu bilmemiz lazım...
nerden kontrol edebiliriz, bilgisayara bağlamadan öğrenme şansımız var mı?

alfistahakan

Servis bilir sanirim.

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hakan
Forever Alfa

tunerviper

Progression beyinde bildiğim kadarı ile fark yok yani yeni kasada m7.3.1 kullanılıyor. Motorda bir fark olmadığı için farklı yazılım kulanmazlar diye düşünüyorum. Desteklemesi gerekli.
Turbo Twin Spark

tunerviper

Aşağıdaki adresten bağlantı şeması ve soketlerle ilgili bilgiyi bulabilirsiniz.
Turbo Twin Spark

abdoganay

Progression beyinde bildiğim kadarı ile fark yok yani yeni kasada m7.3.1 kullanılıyor. Motorda bir fark olmadığı için farklı yazılım kulanmazlar diye düşünüyorum. Desteklemesi gerekli.
bu hafta sonu el atayım diyorum, dediğiniz gibi olur inşallah, mutlaka bilgilendirme yapacağım.
çok teşekkürler

--------------------------
Dualarımız Soma'da--Başımız Sağolsun arkadaşlar, çok acı bir durum. 

abdoganay

Arkadaşlar, geç oldu ama güç olmadı :) İşlem tamam, sorunsuz çalıştı.

İşleme geçelim, ilk olarak kullandığım tornavida ile ortaya çıkan vidayı göstereyim.

sonrası biraz aradığım, bulmakta zorluk çektiğim soketi alt taraftan bulup çıkardım, birkaç saniye için ümitsizliğe kapıldım :)

söktüğüm alt çanak da bu şekildedir.

ardından bu işlemi sivasta bir çıkma parçacı, tamponcu da kaynattırdım. lakin içeride bulunan çıkıntıyı sıfırlamak gerekiyormuş, yani iç tarafta kablonun çıktığı yerde hiç bir fazlalık olmayacak, ben sonradan törpülettim.

bir de elektrikçi de kablolar için soket ayarlamanız gerekiyor, beşli bulamadığımdan altılı soket aldım (2 tl) bu işi kendim yaptım, ilk fotoğrafta belirtilen renklere uygun bir şekilde, soketin kablolarını bantladım.

ardından dikkatli bir şekilde alt çanağı kapattım ve vidaladım,

ve devreye alınca yanan yeşil ışık :)

Denedim, sorunsuz şekilde devreye girdi, maliyete de değinelim bu arada,
Hız sabitleyici Kolu:15 Pound+ Kargo:12 Pound = 27 Pound
Plastik Kaynak: 20 TL
Soket: 2 TL
Bant: 1 TL
Toplam :120-130 TL civarı.

Umarım düşünen arkadaşlara faydalı olur.
Selametle.

tunerviper

Turbo Twin Spark

Gouki

ATA

Maliyet 130tl, keyfi paha biçilemez. Fabrikasyon cc olsa böyle lezzetli olmazdi :)

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Alfadanadam

Harika iş. Ama merak ettiğim neden direk 156 Cruse kontrol kolunu kullanmadınız?

tayfun

şimdi bu adamlar bu arabaya herşeyi koyuyor ama sadace basit bir cc kolu koymayip, daha düşük fiyata cc'siz olarakmi satıyor!!!

tunerviper

şimdi bu adamlar bu arabaya herşeyi koyuyor ama sadace basit bir cc kolu koymayip, daha düşük fiyata cc'siz olarakmi satıyor!!!

Aynen pazarlama  :)
Turbo Twin Spark

misket

hocam ellerinize sağlık sağlam çalışma olmuş, sistem mk1 e de olsa güzel olurdu  :)
K I R M I Z I

[url="http://kucukisler.blogspot.com.tr"]http://kucukisler.blogspot.com.tr[/url]

tayfun

Aynen pazarlama  :)
garip:-) 

sacak

Tamamen pazarlama ile ilğili bütün markalar için geçerli bir durum
geçmişte 2004 model 206 1.4 hdi de yol bilğisayarı ve c.c.olayına girmiştik
sadece tek satırlı olan ekranın 307 nin üç satır olan ekranıyla değişmesi ve servisten bilğisayara bağlanarak özelliklerin aktif hale getirilmesi ile keyifli bir hale gelmişti
156 2.0
INFINITI FX -35

TRSemih

A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Deniz

abdoganay

çok sağolun arkadaşlar eyvallah, epeydir aklımdaydı :yukari-ok:

pazarlama olayına kesinlikle katılıyorum, bir an "bu kadar basit mi yani?" diye, sen tüm tesisatı kur, bir çubuk takma..

Sivas-Bursa arası yılda 2-3 defa gider gelirim, epey iyi oldu..

halil

çok güzel olmuş.ellerinize sağlık.ilginç olan aracınız progression .cruize control yoktur.yalnız bunun yanında esp (vdc)nin de olmaması gerekir.

You are not allowed to view links. Register or Login/www.alfaromeo.com.tr/y156_donanim_16tsp.htm
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A