Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Murad

İstanbul - Keşan - Malkara - İstanbul.
Gidişte yol bilgisayarını sıfırladım, araçta 2 kişi, genellikle cc ile 100 km/s sabit, bir iki kez 160-180 km/s anlık denemeler, yol bilgisayarı ortalaması 7 litre.
Dönüşte yine yol bilgisayarını sıfırladım, bu kez araçta 5 kişi ve 1 bavul 2-3 sırt çantası. Yine genellikle 100-120 km/s civarı hızlarla geldim, yol bilgisayarı ortalaması 7,6 litre.

ugur_1903e

1.6 ts 147 ile 50 tl benzin ile 75-100 km arası zor görüyorum baya bir arttı benim yakıt olayı. baskı balata %35 civarında çıktı acaba olay baskı balatadan olabilir mi yani bu kadar fark eder mi? Diğer yakıt arttıran parçalara yöneleyim mi?  yol bilgisayarı 10 dan fazla gösteriyor.
(bu değerler 2.5 km okuldan eve, evden okula. en az 4 tane trafik ışığı var olduğunu belirtmeliyim tabi.)

chao

You are not allowed to view links. Register or Login
1.6 ts 147 ile 50 tl benzin ile 75-100 km arası zor görüyorum baya bir arttı benim yakıt olayı. baskı balata %35 civarında çıktı acaba olay baskı balatadan olabilir mi yani bu kadar fark eder mi? Diğer yakıt arttıran parçalara yöneleyim mi?  yol bilgisayarı 10 dan fazla gösteriyor.
(bu değerler 2.5 km okuldan eve, evden okula. en az 4 tane trafik ışığı var olduğunu belirtmeliyim tabi.)

Bence normal, tüm bakımları yapılmış debriyaj vs. herşeyi yeni 147 ile yazın ortalama kullanım ile 9,4 kışın 10,4 altını hiç görmedim.
(istanbul şehir içi)
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

OğuzCanAlantor

Gtv 2.0 Ts

50 tl ile 200 km

tayfun

Gtv 2.0 Ts

50 tl ile 200 km
nasıl beceriyorsun ? ben 50'tl ye 1.6 ts ile 180/190 km anca gdiyom . oda yaz geldi, lpg ucuzladida öyle.

OğuzCanAlantor

Gtv 2.0 Ts

50 tl ile 200 km
nasıl beceriyorsun ? ben 50'tl ye 1.6 ts ile 180/190 km anca gdiyom . oda yaz geldi, lpg ucuzladida öyle.

Abi araç 180 bin kmde nerdeyse 170 bin benzinde kullanıldı son 5-10 bin kmdirde lpgye geçildi lovato kit taktırdım ara ara gazlıyorum ışıklarda onun dışında  Ankarada fazla trafik olmuyor 2500 devirde devam ediyorum.

Geçen istanbula geldiğimizdede hava soğuk olmasına rağmen  1000 kmde 250 Tl yakmıştı

Deniz

Gtv 2.0 Ts

50 tl ile 200 km

Şükür de şükür

tayfun

şükür, diyecemde , neye göre şükür? 2.0 olsa keyfine deyer. 1.6 zaten tatsız 156'da. çok yakıp az gidince olmuyor. ama 156'nın sürüş keyfine deyer.
onunla aheste aheste dolaşmak bile güzel:)

OğuzCanAlantor

şükür, diyecemde , neye göre şükür? 2.0 olsa keyfine deyer. 1.6 zaten tatsız 156'da. çok yakıp az gidince olmuyor. ama 156'nın sürüş keyfine deyer.

İmkan varsa durma derim Abi 2.0 Ts tatılması gereken bir duygu 1.6 yı çabuk unutursun :D

tayfun

İmkan varsa durma derim Abi 2.0 Ts tatılması gereken bir duygu 1.6 yı çabuk unutursun :D
yavru doğru soyluyonda, mk2, 2.0 manual yok gibi. ss nazlı biraz cesaret edemiyom . ya mk1 bakıcaz, ya ts gtv bakıcaz. zor işler zor.

egemensnt

arkadaşlar en iyi hesap yol bilgisayarı filan değil. depo tam doluyken kilometre sayıcı okuyup ortama bir yol gidip tekrar tam doldurup ödenen fiyata bakır  ;)

ealprsln

THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

agucba

Kullandığım şirket aracı ile şu andaki ortalama yakıt tüketimim, beş vitese rağmen 4,1 litre dizel. Sabah akşam Ataşehir - Kurtköy - Ataşehir arasında E-80 (TEM veya E-6 olarak da telaffuz ediliyor ama E-6 demek yanlış  :) ) trafiğinde ilerliyor. Arada güzergah değişiyor.

Alfa Romeo değil. Berbat bir yol tutuşu var, bizim '97 model 145'ten daha kötü bir tekerlek ses izolasyonu var ama bagajı kocaman ve bebek arabasını koyduktan sonra bile bagaj hacmi 145'in boş hacminden büyük gibi, dört kapılı olması sebebi ile hanım ve puset arka sıraya daha kolay yerleşebiliyor, dönme çapı 145'e göre çok daha iyi, motor ses izolasyonu iyi, bazen durunca stop etti mi diye devir saatine baktığım oluyor, Alfa Romeo'ların aynalarının görüşü kötü derler, bundaki daha da kötü. Kaç kez şerit değiştirirken yanımdaki arabaları son anda fark ettim özellikle dikkat etmiş olsam da. Kapıları açıp kaparken gelen teneke sesi felaket. Zamanında sahip olduğumuz 1979 model Giulietta bile çok daha üstündü.

Bluetooth'un olması güzel bir özellik, her iki telefonu da hemen algılamakta. Cam açma düğmelerinin konumu benim gibi kolları uzun birisi için bile zahmetli. Alfa 75'in cam açma kumandalarının yeri daha iyi gibi. Sonuçta yakıt tüketimi oldukça iyi olan bir hizmet aracı kullandığım şirket aracı. Eğer ki uzun yolda kullanırsam sanırım 4 litrenin altına düşebilirim biraz sabır ile.

Bu arada markayı yazmayı unutmuşum. Peugeot 301 1,6 HDI

///////////////

Adza

290tl mazotla 770  yol cogunluk sehirici.
159 1.9 jtdm

iskoc

35 litre lpg 2.33 ten full depo 80 küsür TL ye tamamı şehir içi 260-280 km yapıyorum.
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

fmtan

35 litre lpg 2.33 ten full depo 80 küsür TL ye tamamı şehir içi 260-280 km yapıyorum.

oldukca yakınız birbirimize 38 litre lpg ile full şehir içi ve sabah 3 km akşam 3 km işe gel git ile 260 km yol yapıyor.. motor ısınmadan kısa mesafeler oldugu için sanırım aşırı tüketim oluyor :(

agucba

Alıntı Yap290tl mazotla 770  yol cogunluk sehirici.
159 1.9 jtdm

8,79 lt/100 km tüketim anlamına gelir. Fena bir rakam değil gibi.

Alıntı Yap35 litre lpg 2.33 ten full depo 80 küsür TL ye tamamı şehir içi 260-280 km yapıyorum.

12,96 lt/100 km LPG tüketimi. Benzin ile tüketimi hesap etmek için kabaca %30 çıkartırsak 8,82 lt/100 km yapar, tabi benim hesabıma göre.

Alıntı Yapoldukca yakınız birbirimize 38 litre lpg ile full şehir içi ve sabah 3 km akşam 3 km işe gel git ile 260 km yol yapıyor.. motor ısınmadan kısa mesafeler oldugu için sanırım aşırı tüketim oluyor :(

14,61 lt/100 km LPG. LPG'nin nerede ise %30 daha falza tüketildiğini varsayarsak benzin ile yaklaşık 10,23 lt/100 km yapar.

///////////////

iskoc

Alıntı Yap290tl mazotla 770  yol cogunluk sehirici.
159 1.9 jtdm

8,79 lt/100 km tüketim anlamına gelir. Fena bir rakam değil gibi.

Alıntı Yap35 litre lpg 2.33 ten full depo 80 küsür TL ye tamamı şehir içi 260-280 km yapıyorum.

12,96 lt/100 km LPG tüketimi. Benzin ile tüketimi hesap etmek için kabaca %30 çıkartırsak 8,82 lt/100 km yapar, tabi benim hesabıma göre.

Alıntı Yapoldukca yakınız birbirimize 38 litre lpg ile full şehir içi ve sabah 3 km akşam 3 km işe gel git ile 260 km yol yapıyor.. motor ısınmadan kısa mesafeler oldugu için sanırım aşırı tüketim oluyor :(

14,61 lt/100 km LPG. LPG'nin nerede ise %30 daha falza tüketildiğini varsayarsak benzin ile yaklaşık 10,23 lt/100 km yapar.

serkan abi benim araçta litre hesabı yaparsak benzin ve lpg aynı yakıyor.12-13 şehir içi.Lpg de fazla tüketim olmadı bende.benzinde 10 litrenin altını göremedim.
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

fmtan

[/quote]

yorumunuz nedir peki?  cok? / cok fazla? / aşırı çok fazla? :))

iy_159

Ankara'da ortalama trafikte 8.5 - 9 lt/100 km, sıkışık trafikte 11-13 lt/100 km, şehirlerarası genelde 110 km sabit hızda 5,5-6 lt/100 km yakıyorum. Otomatik 159 JTD kullanıyorum. DPF iptali yok, acaba etksi var mıdır tüketime? Ama değerlerim normal gibi geliyor bana, ne dersiniz?

Rotweiler

Olmaz olur mu abi?
Erkayın tüketimi dibe düştü.
Tabi bi de Manuel değil aracın. İyi bile yakıyosun:
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

agucba

serkan abi benim araçta litre hesabı yaparsak benzin ve lpg aynı yakıyor.12-13 şehir içi.Lpg de fazla tüketim olmadı bende.benzinde 10 litrenin altını göremedim.

Doğrudur. Ben sadece salt rakamlar üzerinden  çok kaba hesap yapmaya çalıştım. Kullanıcı olarak tüketimi sizler daha iyi bilirsiniz.  :)

///////////////

agucba

[/quote]

Yorumu aslında sizin yapmanız gerekir. Kimisine göre örnek olarak ortalama 10 litre çok gelirken, kimisine göre aynı marka, modelde 10 litre makul gelebilir. Hiç LPG'li otomobil deneyimim olmadığı için benim yapacağım yorum gerçekçi olmayacaktır.  ;)

///////////////

fmtan

Yorumu aslında sizin yapmanız gerekir. Kimisine göre örnek olarak ortalama 10 litre çok gelirken, kimisine göre aynı marka, modelde 10 litre makul gelebilir. Hiç LPG'li otomobil deneyimim olmadığı için benim yapacağım yorum gerçekçi olmayacaktır.  ;)
[/quote]

benim ilk arabam oldugu için cok fazla mukayese yapabilecek durumda degilim . yakın cevremde özellikle 2000 cc kullanan pek kimse yok ama yine o yakın cevremdekilerin sahip oldugu  alfanın olumsuz imajıyla ''cok fazla yakıyor biz sana demedikmi  cok yakar diye'' şeklindeki mide bulandırıcı söylemlerine artık  kulak asmasamda  aynı segmenteki araclara kıyasla aslında cok fazla yakmadığını düşünüyorum. tabiki sizlerin tecrübeleri daha fazladır bu konuda o yüzden danışmak istedim.

tayfun

bursa dan 34,5 litre lpg aldım. 90 tl. topculara kadar 120/150 km arası 5kişi+bagaj.eski hisardan sonra ise 150/190,km arası gittim. sabaha karşı yol boştu.ikitelliye gelmem 15 dak sürdü. şehir içinde 90,km daha yaptım .felan yaptım. okadar sıkıştirmama ragmen 34,5lt ile 315 km. lpg yi aldığınız yere gorede çok fark ediyor.susurluktan opet ten aldım aynı litre gaz ile 260 km. shell den aldım bursa dan 315 km. istanbuldan sabit bp den aliyorum  2.40 'dan 80 tl ye 34 lt aliyorum 290/300 km yol yapıyorum.