Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfadanadam

Elbette ki ustalar. Haklısın valla, unutulmaz bir Alfa deneyimiydi 164.
1000 km. yol gidip hiç dinlenmeden denize girmiştik. Normalde şmyle bir uzanır dinlenirim onca yoldan sonra. Neyse konudan çıkmayalım :)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

tayfun

lpg ile benimde ayarim kaçtı. hiç bir sorunu olmuyan araba lpg bakımından sonra sapitti . yarım gün uğraştan sonra düzeleceğine simdide ara ara pır pır yapmaya başladı.sabah yine sanayideyim

universeee

İyi yine o kadar sanayiye gidecek vakti buluyorsun. Benim arabada Allah korusun bu tarz bir sıkıntı çıksa sanayiye gidecek vakitte yok  :o
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

tayfun

You are not allowed to view links. Register or Login
İyi yine o kadar sanayiye gidecek vakti buluyorsun. Benim arabada Allah korusun bu tarz bir sıkıntı çıksa sanayiye gidecek vakitte yok  :o
Dostum inan ben senden daha beter vakit sıkıntısı çekiyorum çalıştığım zamanlar. senelik izne çıktım oda.bu hafta bitiyor. okadar çok özel ve ailevi işler birikmiski inan denize parmagimi bile sokamadim . son 3'gün biryerlere gidem dedim , oda sanayide geçiyor . şimdi yine sanayodeyim . kahvaltiyi bile burda yapıyorum.

max-ime

Aracın lpgsi iyice oturdu, şuan şehir içi kullanımda 29 kuruş yakıyorum. L olarak ise 10.5-11lt arası lpg.

universeee

Ben en temizi hiç kaşınıp bir yerlerine dokundurtmayım hazır bir sıkıntısı yokken. Akar kokar tok tutar mantığından devam edelim :D

tayfun

Ben en temizi hiç kaşınıp bir yerlerine dokundurtmayım hazır bir sıkıntısı yokken. Akar kokar tok tutar mantığından devam edelim :D
aynen abicim iki gündür uğraşıyorum. ikitelli yetmedi bostancı kadıköy arası bugünde bu işle uğraştım. ama hala sıkıntı var. yarın yine ugrasmaya devam.

universeee

aynen abicim iki gündür uğraşıyorum. ikitelli yetmedi bostancı kadıköy arası bugünde bu işle uğraştım. ama hala sıkıntı var. yarın yine ugrasmaya devam.
Allah kolaylık versin birader ne deyim, keşke anlasam da bir şeyler söyleyebilsem.

tayfun

3,günlük uğraş ve birsürü ustaya tekrar tekrar gidip gelmenin sonucu ;reglulator arızalı,dendi. sökUlüp teste gönderilecek. bir hafta araba benzinle yürüyecek.

Kibitzer

3,günlük uğraş ve birsürü ustaya tekrar tekrar gidip gelmenin sonucu ;reglulator arızalı,dendi. sökUlüp teste gönderilecek. bir hafta araba benzinle yürüyecek.

İşte bu lpg taktırmamamdaki en büyük etkenlerden biri. Canım aracın birden saçma sapan problemler çıkarmaya başlıyor. Nereden olduğunu bulana kadar canın çıkıyor. LPG çoğu zaman dizelden bile ekonomik ama bu sorunlar adamı canından bezdiriyor.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

tayfun

Abi doğru diyorsun ama ben yıllardır lpg'li araçlar kullanıyorum. Özellikle lpg'siz araç alıp kendim taktırıyorum. 1.5 senede 36.000 km yol yapmışım. eski araclarimda bu km'yi bir senede yapıyordum. lpg ile alakalı bu güne kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım.  burdaki sıkıntı piyasadaki yetersiz ustalar. gunlerdir uğraşıyorum,birsürü usta bunun biseyi yok diyip uğraşıp gönderiyor. bugün sefakoyde önceden  namını duyduğum bi ustaya götürdüm derdim anlatır anlatmaz adam; regulatorun arızalı git taktirdigin yere garantiden deyiş,dedi. gittim. takan ustada gerçekten iyi ustadır. ama oda regulatorum sağlam olduğunu söyleyip ayar yapıp gönderdi. bir arka sokağa gittiğimde araç yine aynı arızayı verdi. bu sefer kabul edip regulatöru söktü. deyisim için merkeze gönderdi. şu an benzinde kullanıyorum yapilana kadar. lpg'siz tabiki araba mis gibi ama! bugün 50'tl benzin koydum. maslak tan ikitelliye 3'saatte dur kalk trafikte gelince benzin dibe vurdu. şimdi gelde lpg taktirma.

Kibitzer

Abi doğru diyorsun ama ben yıllardır lpg'li araçlar kullanıyorum. Özellikle lpg'siz araç alıp kendim taktırıyorum. 1.5 senede 36.000 km yol yapmışım. eski araclarimda bu km'yi bir senede yapıyordum. lpg ile alakalı bu güne kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım.  burdaki sıkıntı piyasadaki yetersiz ustalar. gunlerdir uğraşıyorum,birsürü usta bunun biseyi yok diyip uğraşıp gönderiyor. bugün sefakoyde önceden  namını duyduğum bi ustaya götürdüm derdim anlatır anlatmaz adam; regulatorun arızalı git taktirdigin yere garantiden deyiş,dedi. gittim. takan ustada gerçekten iyi ustadır. ama oda regulatorum sağlam olduğunu söyleyip ayar yapıp gönderdi. bir arka sokağa gittiğimde araç yine aynı arızayı verdi. bu sefer kabul edip regulatöru söktü. deyisim için merkeze gönderdi. şu an benzinde kullanıyorum yapilana kadar. lpg'siz tabiki araba mis gibi ama! bugün 50'tl benzin koydum. maslak tan ikitelliye 3'saatte dur kalk trafikte gelince benzin dibe vurdu. şimdi gelde lpg taktirma.

Sonuna kadar haklısın. Maalesef dizel tek çözüm durumuna geliyor bu durumda. Ben de 17 aydır benzin ile idare ettim ama arada "keşke lpg taktırsaydım" demedim değil. Hatta araştırdım, taktıracaktım sonradan amorti bile etmez deyip vazgeçtim. Aslında amorti ederdi fazlasıyla. Fakat taktırıp da böyle problemler yaşasaydım delirirdim.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

Lbe

Bugün sabah Taşucu Limanından yola çıktım.Taşucu - Mersin -Ankara istikametini kullandım.120den aşağı inmedim zaman zaman 190-200e çıktığımda oldu.Tam 600 km yol yaptım ve ortalamam 5.3.Arabanın bakım zamanıda geldi üstelik.Bakımdan sonra tekrar döceğim, 4.5-5 arası yakacağını düşünüyorum

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

sp4rc0

Regülatör değişikliğinden önce üzerindeki sıcaklık müşürü ve kablosuna baksalardı iyi olurdu.
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

universeee

Hafta sonu Ankara yolculuğu yaptım. Aldığım değerler fena değil diye düşünüyorum. You are not allowed to view links. Register or Login bu arada sen de aldığım değerlere bir bakarsan memnun olurum.

İlk depoyu İstanbul'da doldurdum. 50 km kadar dur kalk olmayan şehir içinde kullandım, kalanı TEM'de 110-120 gibi sabit hızlarda geçti klima sürekli açık şekilde. LPG tamamen bitip benzine geçtiğinde benzinciye girdim ve doldurdum:
29 litre LPG aldı, 334 km yapmıştım benzinciye girdiğimde. Ortalaması: 8,68lt/100km - Yol bilgisayarının gösterdiği: 7,5lt/100km

İkinci depoyu otobanda olduğum için biraz daha erken doldurmak durumunda kaldığım benzinci bulamam belki uzun süre diye:
27 litre LPG aldı, 320 km yapmıştım benzinciye girdiğimde. Ortalaması: 8,46lt/100km - Yol bilgisayarının gösterdiği: 7,4lt/100km

Yol bilgisayarını sadece İstanbul'dan çıkarken sıfırladım, depo dolumlarında dokunmadım. Sonuçta 750km yol yapmışım, yol bilgisayarı 7,4lt/100km değer gösteriyordu. LPG ortalamasını alırsak 8,57lt/100km gibi bir şey çıkıyor kabaca. İki değer arasında yüzde 15 gibi bir fark var. Sanıyorum bu sefer herhangi bir hata yapmadım ve karışımda bir sıkıntı yok :) Yani umuyorum öyledir!

sp4rc0

Tüketim değerleri ve yol bilgisayarı verileri gayet güzel. Motorun çalışmasında bir sıkıntı yoksa elletmeyin. Sadece bu verilere göre karışım idealdir demek yanlış olur ama değerler güzel görünüyor.
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

tayfun

l
Regülatör değişikliğinden önce üzerindeki sıcaklık müşürü ve kablosuna baksalardı iyi olurdu.
kontrol edildi onlarda. 100/90 reglatör.
Dün gün boyu Volvo S60 1.6 dizel otm  kullandım, triptonigi çok başarılı, hızlanmalar ve yakıt ekonomisi ile mükemmel.  dizele ve otomatik sanzumana olan ön yargımı yıktı resmen. ileride imkanım olursa kesinlikle yeni nesil dizel diyorum.

universeee

Tüketim değerleri ve yol bilgisayarı verileri gayet güzel. Motorun çalışmasında bir sıkıntı yoksa elletmeyin. Sadece bu verilere göre karışım idealdir demek yanlış olur ama değerler güzel görünüyor.
Şu an için bir sıkıntı hissetmiyorum. Çekiş falan da iyi. Bu değerleri alıp senden de onay alınca içim biraz daha rahat etti. Artık bakım vakti geldiğinde götürmekle yetinebilirim :)
Tekrar çok sağol!  :serefe:

ozoozo

Perşembe akşamı ankaraya geldiğim de 100 liralık mazot almıştım. 327 km yaptım , ortalama 5.8 :) menzil ise 138 gösteriyordu.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

universeee

Çok yakıyor Özdemir, çok!  >:D

ku2

Her gün işe araba ile gidip geliyorum artık..
Git gel 100 km..!!
Dün mazot aldım bende.
55 litre mazot ile 800 km yaptım.
6.8 lt/100

Menzil 122 km gösteriyordu benzinciye girerken.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Alfadanadam

Giu dizel yakıt tüketimlerim yüksek. Her zaman D modda kullanıyorum. Hız ortalaması ve yakıt ortalamalarını kötü örnek olmamak için koymuyorum :)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

ealprsln

246 TL , 510 km bu depo 48 kuruş falan yaktık hafif tempolu kullanınca
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

Fatihob

Mitoda turboyu hiç doldurmadan biraz yol yaptım. Hani öyle böyle değil 1. vites maksimum 2500devir diğer vitesler daha düşük devirlerde vites attım. 150kmde ortalamam 4.8LT :D İlk defa 8LT altını gördüm çok şaşırdım, bu kadar az yakabilceğine hiç ihtimal vermiyordum. (2 kez Bostancı sanayi-Şekerpınar'a gittim e-5ten. E-5 dedinmi zaten tüylerim diken diken olur yine saçma trafiğe gircez diye, sağolsun E-5 yine beni yanıltmadı :) )

1.6 Dizel Linea karma kullanımda (330km) ortalamam 5.1LT. 4200km ortalamam 5.4LT. Linea çok enteresan, yakıt ekonomisi yapayım diyorum 5.0LT altına düşmüyor amaaan boşver Fatih takıl diyorum 5.6LT üzerine çıkmıyor. Uzun yok görmesin hemen ortalama düşüyor zaten.

1.5DCI Clio HB ile geçen gün 200km yol yaptık 4.5LT ortalamayla. Köprü trafiğide vardı bunun içinde. Otobanda bir ara baktım araç yırtınıyor (kardeşim direksiyonda) hayırdır diye kadrana bir baktım hızımız 130olmuş ama Clio bitmiş. Gazı kökledi 150yi görene kadar ben benden geçtim zaten :) Hani 1.3mjet Fiorino falanda kullandımda hiç böyle isteksiz gelmemişti bana. Fiat motorları biraz daha fazla yakıyor DCİ ve HDİ ye göre ama daha performanslı gibi bir izlenimim var.
..

Gouki

Mito 800 kilo kaldı ya ondandır :))