Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

27 AEK 99 Giulietta

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login
Hayırlı olsun. IC için benimde şimdi su püskürtme projem var tabi ayarlar bittikten sonra. İşe yaramayan far yıkamayı intercooler a su püskürtmede kullanacağım. Bende bu akşam baktım dur kalk trafikte iat 33 derece civarı uzun yolda bakmadım henüz. IC water spray yapabilirsin ileride içine birazda alkol koydunmu mis :)

Teşekkür ederim abi. O su püskürtmeyi yapan çok var ancak ilerisi için gerek olur mu olmaz mı onu bilmiyorum :) çünkü turbo büyütüp gezenlerin hiç biri intercooler büyütmemiş  :S bu iş bana saçma ve korkutucu geliyordu , sonra pistondu gömlekti vs eritmeyelim diye bir nevi garantiye aldım işimi. Dizele methanol basanlar var hatta baya iyi geliyormuş ancak hiiç ama hiiç bulaşmak istemiyorum bu işin sonu yok abi :D sonra motor içine giripte daha büyük güçler istemeye kadar gider :)

Peki şöyle diyeyim bu IAT kaç derecede tehlike çanları çalıyor dedirtir ? ideal motor içi ısısı nedir sağlıklı olanı.

Mesela You are not allowed to view links. Register or Login sen bakıyormuydun gazlerken intake'e kaç gösteriyordu ?

tunerviper

Gazlarken ne kadar düşük IAT olur ise o kadar iyi. İçeri daha fazla oksijen sokmuş oluyorsun. Egt daha az oluyor. Her açıdan iyi. Bende water methanol de var henüz bağlamadım bağladıktan sonra gözlemleri yazarım.
Bu arada aynen dediğin gibi bu işin sonu yok ve ne yaparsan yap bitmiyor  :)
Turbo Twin Spark

ozoozo

Gazlarken ne kadar düşük IAT olur ise o kadar iyi. İçeri daha fazla oksijen sokmuş oluyorsun. Egt daha az oluyor. Her açıdan iyi. Bende water methanol de var henüz bağlamadım bağladıktan sonra gözlemleri yazarım.
Bu arada aynen dediğin gibi bu işin sonu yok ve ne yaparsan yap bitmiyor  :)

Anladım abi , peki net bir rakam var mı mesela sallıyorum 40 derece üzeri bir motor için tehlikeli vs demek gibi ? bu işlerde sağlam irade lazım yoksa ipin ucu kaçıyor  :p

Lbe

Metanolle dumanıda azaltırsın diye You are not allowed to view links. Register or Login kadar oksijen o kadar az duman :)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

ozoozo

Metanolle dumanıda azaltırsın diye You are not allowed to view links. Register or Login kadar oksijen o kadar az duman :)

İntercooler'ında azaltacağını söylüyorlardı bakalım kanka :) zaten genelde turbo büyütenler başta çok ciddi kara duman atıyor ama daha sonrada bildiğin 0 oluyormuş duman, kullananlar öyle diyor :)

tolga_ozhan

Aynı saçma durum 159 içinde var. 1.9 ile 2.4 JTD'nin cooler'ları birebir aynı.
Üretim maliyeti açısından tercih ediyorlar olsa gerek.

erdem1904

İntercooler'ında azaltacağını söylüyorlardı bakalım kanka :) zaten genelde turbo büyütenler başta çok ciddi kara duman atıyor ama daha sonrada bildiğin 0 oluyormuş duman, kullananlar öyle diyor :)

Özdemir dün gece dönüşte dikkat ettim öyle çok aman aman bir duman yoktu...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Deniz

Özdemir kardeşim taktire şayan şeyler yapmışsın tebrikler. Aldığın sonuçlar harcadığın paraları unutturuyorsa ne mutlu sana.  :clover:  :nazar:

OğuzCanAlantor

Kardeşim tekrardan hayırlı olsun , ic sonrası çıktığımızda aracın şuanki haline bile hayran kaldım.

Bu gidişinle aracının daha iyi yerlere gelceğinden hiç şüphem yok hatta projelerini dinledikçe hayran kalıp ağzımın suları akıyor , bu gidişatla Gazihana kafa tutucak hahaha   :arkadasim:

Vag sever diye takılsamda şu markaya değer katan sayılı insanlardansın

Not: Bu adam insanları kötü etkileyip turbo büyütmeye teşvik ediyor hahaha :) 

ATA

Çok iyi olmuş gerçekten. Benimde tüm işler bitsin ic büyütmek ve hatta yerini front mount yapmak var aklimda.

Guven turboda o telefona bakan bayan (adini unuttun) baya bilgili biri. O uğraşirsa sana istediğin turbo ile ilgili tum bilgileri verebilir gibi geliyor bana.

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

max-ime

Ozdemir dun yuzyuze konustuk bir hayirli olsunda burdan gsin :)
Davaya kendini bukadar adaman insanda hayranlik uyandiriyor :D

Fatihob

Ben hiç iat sıcaklığına bakamamıştım, hatta şimdide bilmiyorum hala bakmadım :)
..

tunerviper

Ben hiç iat sıcaklığına bakamamıştım, hatta şimdide bilmiyorum hala bakmadım :)

Turbo Twin Spark

Alfadanadam

oz, turbo heryerden alınmaz. Hele ki garret'in envai çeşit sahtesi var. Üstüne üstlük bazı yerlerde hatta güvenilir olarak görülen yerlerde "orjinal" diye sahtesini satıyorlar. Arıza çıkarırsa da bir sürü bahane hazır zaten. Yok yağdır yok montaj hatasıdır falan.
O yüzden en azından alırken orjinal olduğuna %100 emin olduğun yerden almalısın. Ben hala o yüzden Güven Turbo diyorum.
Madem araç adıyla biliyor direk insignia turbosu diye istet ve bu turbonun modelini ve oem numarasını sor.

Kibitzer

2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

Fatihob

Aynen kafam çok rahat. Ben TBI swaplıcam TB kırılsın diye bekliyorum :D

Ozz bana kafayı taktı, turbo değiştirip geçicek beni :)
..

ATA

Ozz hepimizi uzmeye niyetli :D

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Gouki

Korkudan arabayi sattim

Tapatalk

naxos

Ozdemir seni takip ediyorum.Senden alacagim gerekli bilgileri daha sonra oyle super guc degil ama aklimda 160 hp civari guc var yeterde artar. Yalniz islem bitince gonul rahatligiyla Turkiye de TEK diye ilan verebilirsin:))
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

h.t

Korkudan arabayi sattim

Tapatalk

Hahahahahhahaha :D
Kardeşim hayırlı olsun tekrardan keyifli gazlamalar :)

ozoozo

Aynı saçma durum 159 içinde var. 1.9 ile 2.4 JTD'nin cooler'ları birebir aynı.
Üretim maliyeti açısından tercih ediyorlar olsa gerek.

Aynen öyle abi , zaten Fatih ile bu işin oluru nedir vs diye konuşurken Okan abide CLV de aynı şeyden bahsetmiştin hep aynı ic yi kullanmışlar vs diye :) 235 hp 1.8 arabanın ic'si 2 lt şaka gibi :)

Özdemir dün gece dönüşte dikkat ettim öyle çok aman aman bir duman yoktu...

Abi gaza oturduğum da atıyor normal devirli gittiğimde atma yok zaten :)

Özdemir kardeşim taktire şayan şeyler yapmışsın tebrikler. Aldığın sonuçlar harcadığın paraları unutturuyorsa ne mutlu sana.  :clover:  :nazar:

Abi teşekkür ederim. Harcanan paraların sonucunu almaya az kaldı biraz daha para ve zaman gerekiyor :D  :arkadasim:

Kardeşim tekrardan hayırlı olsun , ic sonrası çıktığımızda aracın şuanki haline bile hayran kaldım.

Bu gidişinle aracının daha iyi yerlere gelceğinden hiç şüphem yok hatta projelerini dinledikçe hayran kalıp ağzımın suları akıyor , bu gidişatla Gazihana kafa tutucak hahaha   :arkadasim:

Vag sever diye takılsamda şu markaya değer katan sayılı insanlardansın

Not: Bu adam insanları kötü etkileyip turbo büyütmeye teşvik ediyor hahaha :) 

Eyvallah kardeşim teşekkür ederim bakalım zamanla daha neler olacak 2 tane jtd büyütürsek şaşırma, senide bekliyorum :) vosvogen candır gerisi heyecandır.  :arkadasim:

oz, turbo heryerden alınmaz. Hele ki garret'in envai çeşit sahtesi var. Üstüne üstlük bazı yerlerde hatta güvenilir olarak görülen yerlerde "orjinal" diye sahtesini satıyorlar. Arıza çıkarırsa da bir sürü bahane hazır zaten. Yok yağdır yok montaj hatasıdır falan.
O yüzden en azından alırken orjinal olduğuna %100 emin olduğun yerden almalısın. Ben hala o yüzden Güven Turbo diyorum.
Madem araç adıyla biliyor direk insignia turbosu diye istet ve bu turbonun modelini ve oem numarasını sor.

Aradım abicim güveni aşağı yukarı fiyatlar aynı 2100+ kdv  dedi.  Bonusa , axess e 4 taksit mi 6 taksit mi ne yapıyormuş buda güzel oldu, +1500 de işçilik,yazılım vs ancak kendimi çokta sıkmak istemiyorum yoksa evde 1 ay makarna yiyeceğim  :haydi: biraz daha zamana ihtiyaç var :D

ozoozo koptu gidiyor  :alkis:

Sağolasın abi  :serefe:

Ozz hepimizi uzmeye niyetli :D

Tapatalk

Tek rakibim THY  :p sizlerin peşinden az biraz kovalaya bilelim o bana yeter  :serefe:

Ozdemir seni takip ediyorum.Senden alacagim gerekli bilgileri daha sonra oyle super guc degil ama aklimda 160 hp civari guc var yeterde artar. Yalniz islem bitince gonul rahatligiyla Turkiye de TEK diye ilan verebilirsin:))

Abi 160 hp için , portekizdeki çocuk gibi yapabilirsin GTB1549 turbo alıp yani 2.0 dizel giu turbosu oda cuk oturuyor aynı zamanda Ssang Yong lar kullanıyor :) benim alacağımın bir boyut düşüğü , çocukta gereksiz olarak aşırı büyük bir intercooler,carbon air filtre ve downpipe egsoz vs var. 180 hp gücü var :) Abi bu gidişle ben bu arabayı satmam :D

Korkudan arabayi sattim

Tapatalk

Bilsem girişmezdim bu işe  :'(

Korkudan arabayi sattim

Tapatalk

Hahahahahhahaha :D
Kardeşim hayırlı olsun tekrardan keyifli gazlamalar :)

Teşekkür ederim kardeşim sağolasın.  :arkadasim:

erdem1904

Eskişehir yolunda biz s***b'la arkandayken yüklendiğinde normal dizel araçların birden gaz vermesinde attığı kadar tüttürdü.. Aşırı bir duman yoktu. Geçenlerde paylaştığın bravo ve leon videosu vardı onlar bildiğin kara tren gibilerdi...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ozoozo

Eskişehir yolunda biz s***b'la arkandayken yüklendiğinde normal dizel araçların birden gaz vermesinde attığı kadar tüttürdü.. Aşırı bir duman yoktu. Geçenlerde paylaştığın bravo ve leon videosu vardı onlar bildiğin kara tren gibilerdi...

Haaa abi o arabaların bir tanesi 200 hp 430 tork diğeri 350 hp lere yakın :D Benim ki tabi öyle kara tren gibi değil ancak biraz fazla atıyor , haliyle arabayı yıkattığım da gaza basmaya veya 2-3 gün sonra arabanın arkasına bakmaktan nefret ediyorum. Demin arabadan indim arkaya baktım yine leş gibi parmak parmak iz olmuş.

Oğuz

Laa neler olmus burda, hayirli olsun kardesim darisi basimiza insallah. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

ozoozo

Laa neler olmus burda, hayirli olsun kardesim darisi basimiza insallah. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Eyvallah kanka teşekkür ettim , ilk yapacağın iş olsun zaten biliyorsun beraber araştırırken neredeyse aynıydı boyutlar , hatta biraz gaz verim 105 hplik dizel ile aynı intercooler ı kullanıyorsun yok artık  :'(  :duvar:  :haydi:  :serefe: