Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

27 AEK 99 Giulietta

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 117 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wolkanku

özdemir maşallah iyi cesaret valla. :nazar:
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

depeche101

Çok güzel çalışmalar bunlar , sonucu merakla bekliyorum You are not allowed to view links. Register or Login  :yukari-ok:

erdem1904

Ozdemir turboyuda büyütünce kaç hp olacak. Standart motorla bu işlemlerin ardından sıkıntısız yürüyebilecek mi? Sıkıntısız yürürse senin araç diğer dizel jüljüllere ciddi referans olur  :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ozoozo

@max-ime hiç gerek yok abi :D

@wolkanku abi cesaret,maddiyat adamı pert edecek cinsten ama bir yerden girmek lazım :D sağolasın.

@depeche101 yavaş yavaş ilerliyoruz abi , teşekkür ederim :)

@erdem1904 abi zaten bir çok referans var. 4-5 gündür multijet yükleyenlerle konuşuyorum. En son konuştuğum İstanbulda bravo var 200 hp 430 tork. 45000 bin kmdir sorunsuz kullanıyor.

Zaten onunla iletişim halindeyim. 1 tane turbo bulduk aslında hemen alıp yapabilirim ancak gaza gelipte ilerde sakata gelmek istemiyorum. 2. El revizyonlu turbo 900 lira. Usta 1 senede garanti veriyor ama tırsıyorum. 0 insignia 2.0 cdt 160hp lik olanların turbosu cuk oturuyor onunda 0'ı 2000 + kdv. 1500 lirada işçilik ve remap var. Büyük ihtimalle 0 alıp kafam rahat etsin diyeceğim.

Özetle 200 hp 420-430 tork stabil ve sorunsuz abi. Hatta belki bende daha fazla güç alırız , ben işimi garantiye alayım diye intercooler'da büyüttüm :) bu diğer yapılan bütün araçlarda intercooler stock. 

Portekizde bir kardeşimiz 2.0 giu turbosu takmış , yani benim takacağımın bir boyut küçüğü GTB1549v model oda 180 hp de kullanıyor aylardır. Youtube'a giulietta 1.6 jtdm project yazınca çıkıyor.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Alfadanadam

Hadi bakalım. Dedin dedin yapıyorsun :)

Alper

Özdemir maşallah emin adımlarla git aman acele etme. Ölç tart biç öyle giriş.

ozoozo

@Alfadanadam abi yavaş yavaş olacak inşallah içimden hemen hurra demek geliyorda işin sonunu düşününce bir terslik olmasın yavaş yavaş yol alıyoruz :)

@Alper abi teşekkür ederim , dün akşam baya düşündüm 900 lira olan revizeyi alsam mı diye sonra ilerde pişman olmayayım geç olsun güç olmasın dedim. Bayadır araştırıyordum dediğin gibi yavaş yavaş ilerleyeceğım abi. Alt yapısı sağlam olsun da ilerde baş ağrıtmasın :)

Alfadanadam

OZ, Güven Turbo ile görüştün mü aklındaki turbo ve fiyatını falan?

You are not allowed to view links. Register or Login

ozoozo

OZ, Güven Turbo ile görüştün mü aklındaki turbo ve fiyatını falan?

Abi güven garret dist dimi ? Onu aramadım ama aynı motora aynı specleri yapan bir abi kendisi 0 aldığı yere sordu , 2000 + kdv diyorlar. Turbonun çeşiti çok fazla ben aradım (Güveni) 1749v dedim caddy turbosu dedi 900 + kdv dedi :) arada uçurum farkı var haliyle turbo modelleri arasında çok değişim oluyor.  İnsignia 2.0 cdti 160 hp turbosu lazım abi özetle :)

naxos

Ozdemir gaza getiriyorsun bak adami heee
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

ATA

Hic revizyonlu garrett turboya girme.  Garrett dist guven turbo tamir kiti getirmiyor. Turbo yağ basar, bisey olur kullanici hatasi der bi 500tl daha alir senden. Sifir al dedigin gibi.

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ufuksrl

Son buluşmada yanımda roket firlatiliyor gibi hissetmiştim bundan sonra  ne olacak çok merak ediyorum :nazar: :nazar:  :nazar:

Rotweiler

Nolcak, Özdemirin arabanın önü gidecek arkadan tampon sürünerek takip edecek :D:D
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

max-ime

Pazarlıklara başladım :D

sbk0655

ku2

Pazarlıklara başladım :D

1.9 dizel SWlerde var..
Onlara da bak derim.  8)
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Alfadanadam

Özdemirim güven turbo distribütör. Sitesini incele. Turbo kataloglarına da bir göz at derim.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Fatihob

Eee noldu arza falan verdimi? Sıkıntı varmı? Yoksa eğer nasıl lag olayı falan gel buraya kaçma Özdemir :)
..

ozoozo

Fatih hepsini cevaplicam da eve gitmeyi bekliyorum , güzel sonuçlar canlı sonuçlar var eve geçince ayrıntılı cevap vericem :)

Ankara ekibi termos üzerine termos söylüyor :D

Fatihob

..

ozoozo

Özdemirim güven turbo distribütör. Sitesini incele. Turbo kataloglarına da bir göz at derim.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Abi güven turboyu baya bir inceledim , ancak sitelerinde bizim turbolar yok. Products a yönlendiriyor beni ordan güç bandını 200 hp yi seçiyorum , karşıma direk gt15 serileri geliyor ve bir anda büyüyor gt20 lere çıkıyor :) gt17 yok.. Ve bu turbo öyle saçma bir şey ki 5000 tane gt1749v var. Şöyle ki güveni aradım , kadın çıktı bana oem numarasını verin dedi , peki dedim kapattım. İnternetten garret  gt1749 oem number yazdım karşıma bir numara çıktı nasıl olsa aynıdır dedim kadını aradım söyledim , kadın diyor ee bu caddy turbosu söyleseniz söylerdim diyor :D 900 lira + kdv dedi Allah dedim hemen yapıyoruz. Neyse istanbuldan bir bravocu abiyle iletişime geçtim , oda insignia 2.0 cdt turbosu dedi. Gt1749v hatta seri numarası 786 137-0001. Bu abiye dedim ki , abi dün aradım sordum 900 + kdv dedi, dedim. Valla ben alırken 1800 + kdv ye aldım 2. eli 900 e ancak satılıyordu dedi. Adam kendisi aldığı yere sormuş 2000 lira + kdv demişler. Haliyle bu gt1749v nin 50 tane modeli var. Yarın güveni arayıp birde onlardan fiyat alacağım ancak aşağı,yukarı aynı fiyat olacak. Tek işin mutlu edici yanı flanş vs kestirmeye gerek kalmadan hatta downpipe'ımda değişmeden bu turboyu alıp cuk takacağız. Ancak mesela takmayla bitmiyor , turbo değişince turbo yağı vs de değişiyormuş. Haliyle onada işçilik,montaj ve remap gerekecek.

Totalde ihtiyaç olan para 2000+kdv+1500 lira :D Hayrına yollayan varsa hiç çekinmesin.  :haydi:  :rock: Özetle ilk iş turbo alacağım ve artık devir tasarruf devri bir an önce halletmeliyim. :D

Ozdemir gaza getiriyorsun bak adami heee

Abi senden de bekliyoruz bir şeyler :) intercooler ile ilgili açıklamamı birazdan yazacağım bak derim :D

Son buluşmada yanımda roket firlatiliyor gibi hissetmiştim bundan sonra  ne olacak çok merak ediyorum :nazar: :nazar:  :nazar:

Ufuk çok teşekkür ederim uzun ve sakin ilerlemek gereken bir yol :) bir gece ansızın istanbul yolu görülebilir :D

Hic revizyonlu garrett turboya girme.  Garrett dist guven turbo tamir kiti getirmiyor. Turbo yağ basar, bisey olur kullanici hatasi der bi 500tl daha alir senden. Sifir al dedigin gibi.

Tapatalk

Aynen öyle abi , keşke parayla çözülse ordan bir parça kırılıp motora kaçsa sanırım o parça motora değil bana kaçar :D riske gerek yok.

ozoozo

Gelelim intercooler'a , bugün intercooler'ı büyüttük , eski intercooler'ı merak ediyordum gerçekten iç hacim kaç litre diye , tamam dışarıda ölçüleri hesaplayınca 4 lt çıkıyordu ancak içine giren hava önemliydi , bunuda usta dedi ki emin olmak istiyorsan su dolduralım bak dedi , tuttuk 1 bidonla içine su boşaltmaya :D allah allah 4 lt dediğimiz intercooler 2 ltcik su aldı :) yani dış ölçüler insanı kandırmasın , esas olan içinin ne kadar aldığı haliyle hava da o şekilde olacak. Benim taktığım intercooler ise 5.8 lt haliyle 3.5-4 lt civarı gerçeği.

Hayatımda tanıdığım en düzgün ustalardan birisiydi her ne kadar patronları ne kadar karakter yoksunu olsa da usta süperdi. Harika bir işçilik çıkardı, benim istediğim ölçüden 1 petek fazla bıraktı , abi olur ki kırılır,çatlar vs alttan 1 tane boşluk bıraktım yani direk intercooler delinmez dedi.  :yukari-ok: Daha sonra intercooler'a öyle bir şekil vermiş ki alt kısımlar kavisli , yani hava girdiğinde öyle yarım saat dolaşmasın direk yukarıya çıksın diye eğim verdim dedi nitekim sonucunu montaj bittikten sonra aldık. Arabada lag neredeyse yok denecek kadar az. 1500-1600 rpm gibi turbo dolmaya başlıyor, sıkıntı sıfır. Sabah sanayiye giderken ve dün gece arabayı zorladım , bilerek zorladım ki IAT(İntake air temperature) kaç olacak, ne olacak diye 35-40 derece arası gidip geliyordu. Montajdan sonra teste çıktık yine zorladım bu defa IAT 30 derecelerdeydi , şimdi eve gelirken yolu bilerek uzattım birazda zorlim diye :) IAT 26 dereceydi , yani bu çok iyi. Turbo büyüdüğün de doğru düzgün bir değer bastığımızda motor içi gayet serin,püfür püfür olacak :D zaten esas amaçta ileriye yatırımdı.

Araç eskiden üst devirlerde ben gidemem artık basma diyordu 150 km hızda şimdi ise daha bir istekli, daha bir canlı  belki yazarak anlatamam ama sürerken ciddi anlamda bir farklılık hissediyorum. Zaten çıkan intercooler cücük gibi haliyle arabanın üstlerde şişmesi kaçınılmaz, tavsiyem şudur ki intercooler büyütmek şart. Zaten bu keko mühendisler QV yede neredeyse aynı intercooler'ı koymuşlar , 1.4 MA yada , 1.6 JTD  yede. Bana göre çok mantıksız geliyor :) 2 dakikada mühendisleri de harcadım :D

Montajdan çıktıktan sonra hava filtremi de güzelce temizledim,yağladım. Daha sonra torque yi açtım bir engine fault check yaptım , no fault has been found :) yazısını da alınca ohh mis dedim. Bu arada eskiden aracın aldığı hava torque de vacuum yani 2.4 olarak gözükürken şuan 3.6 gösteriyor artık intercooler'dan mı yoksa hava filtresinden mi onu bilemiyorum.

Bunlarda gündüzden fotoğraflar ;

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Fatihob

Hayırlı olsun Özdemir. Verdiğin teknik bilgilerde güzel işe yarıcak şeyler.

Zaten İC yüksek hızlarda işe yarıyor özellikle. Keyifli gezmeler :)
..

ozoozo

Hayırlı olsun Özdemir. Verdiğin teknik bilgilerde güzel işe yarıcak şeyler.

Zaten İC yüksek hızlarda işe yarıyor özellikle. Keyifli gezmeler :)

Teşekkür ederim Fatih gerek bu işe başlamadan verdiğin bilgiler, gerekse yaparken için :) izindeyim.  :arkadasim:

tunerviper

Hayırlı olsun. IC için benimde şimdi su püskürtme projem var tabi ayarlar bittikten sonra. İşe yaramayan far yıkamayı intercooler a su püskürtmede kullanacağım. Bende bu akşam baktım dur kalk trafikte iat 33 derece civarı uzun yolda bakmadım henüz. IC water spray yapabilirsin ileride içine birazda alkol koydunmu mis :)
Turbo Twin Spark