Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

35 AV 9618 - GT Q2

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ATA

Önder turbo hortumlarini paslanmaz çelik borudan tig kaynaği ile döndürebiliriz istersen. Bir tek bağlantilarda silikon hortum ek gibi olur. Hem esnemes hemde 3 barda bassan bir daha birşey olmaz. :) Bizim sanayimiz avrupadan iyidir bu konularda ;)

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

master

Bugün bıraktım aracı, içi teflon kaplı hortum takılacak. Ata bir daha yırtılırsa ya dediğinden yaparız ya da Samco buldum yurtdışında, onu sipariş verip komple değiştireceğim artık. Hazır bırakmışken EGR temizliği yapılacak, 1-2 ufak iş vardı onlar da hallolacak.

Selim abi yay bana gelmez :) Günlük kullandığım arabanın çok alçak olmasını istemiyorum. Artı araba bana yeterince sert geliyor şu anda, daha da sertleştiresim yok. Yol tutuş yetiyor da artıyor şu anda.

Bir de çok kurcalayasım yok. Çünkü biliyorum o işe girersem devamı gelir. Günlük kullanıyorum, kalsın böyle. Gaza gelmemeye çalışıyorum :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

ku2

You are not allowed to view links. Register or Login
Bugün bıraktım aracı, içi teflon kaplı hortum takılacak. Ata bir daha yırtılırsa ya dediğinden yaparız ya da Samco buldum yurtdışında, onu sipariş verip komple değiştireceğim artık. Hazır bırakmışken EGR temizliği yapılacak, 1-2 ufak iş vardı onlar da hallolacak.

Selim abi yay bana gelmez :) Günlük kullandığım arabanın çok alçak olmasını istemiyorum. Artı araba bana yeterince sert geliyor şu anda, daha da sertleştiresim yok. Yol tutuş yetiyor da artıyor şu anda.

Bir de çok kurcalayasım yok. Çünkü biliyorum o işe girersem devamı gelir. Günlük kullanıyorum, kalsın böyle. Gaza gelmemeye çalışıyorum :)

151.000'de benim araç.. 155binde bakımım var.
EGRye o zaman baktırmayı düşünüyorum..
Onun dışında benim hortumda geçen ay patladı.. gerçi benimki yamalıydı..
Şimdi orj. hortum ile değişti. Sıkıntı yok.
Samco güzel alternatif.. Nerden ve kaça buldun..?
Chip var demişsin araçta..? Sen mi aldın..?
Araç öylemiydi..? Dyno yaptın mı?
Racechip'i kaça taktırabilirim..?
Bildiğim kadarıyla racechip sökülen takılan bir kutu..
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

master

Selim abi özel mesaj attım :)

Bu arada hortumu teflon kaplamaktan vazgeçtik, sıfır hortum takacağız. Servisten aradılar, 4cm yarılmış.

Bir yandan da silikon hortum siparişi için mail attım, olumlu yanıt gelirse siparişini vereceğim. Ebay'de var abi, Venair, Autolusso ve Samco var. Ben ya Samco ya Autolusso alacağım gibi duruyor. Alt-üst kit olarak da satıyorlar ama patlayan daha ziyade alt olduğu için 50-70 pound aralığında fiyatlarla satıyorlar. Mail gelince sana da haber veririm abi.

Chip'i Erkin Bey'den aldım forumdan, 159'da kullanmıştı satıyordu. Dyno'ya çıkmadım, İzmir'de hakkını verecek bir dyno bulursam çıkacağım.
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

ATA

Kastyle dynosu iyidir. İstersen dino garajdada var. Her ikisinide sahipleri arkadaşlarim. İstersen ayarlariz.

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

fevkalbeser12

Bu arada hortumu teflon kaplamaktan vazgeçtik, sıfır hortum takacağız. Servisten aradılar, 4cm yarılmış.

Bir yandan da silikon hortum siparişi için mail attım, olumlu yanıt gelirse siparişini vereceğim. Ebay'de var abi, Venair, Autolusso ve Samco var. Ben ya Samco ya Autolusso alacağım gibi duruyor. Alt-üst kit olarak da satıyorlar ama patlayan daha ziyade alt olduğu için 50-70 pound aralığında fiyatlarla satıyorlar. Mail gelince sana da haber veririm abi.

Chip'i Erkin Bey'den aldım forumdan, 159'da kullanmıştı satıyordu. Dyno'ya çıkmadım, İzmir'de hakkını verecek bir dyno bulursam çıkacağım.
Önder peki o silikon turbo hortumları 159a da olur mu?
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

koroglubrk

You are not allowed to view links. Register or Login yazıyi okudukça 147 'mi satıp gt alasim geldi :)
10 AHU 04 Jarama Black Mk2 147
10 ABK 64 Jarama Black Mk2 156 SS

master

Önder peki o silikon turbo hortumları 159a da olur mu?

İnan kaput altlarını hiç karşılaştırmadım ama ebay'de 159 için göremedim hiç. Sanıyorum ki GT ve 147'ye has bir problem bu, zaten 159'da chipli 50.000 km'de bir kere bile hortum sıkıntısı çıkmamıştı :) İçin rahat olsun bence :)

Hortumların farklı olma ihtimali var.
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

hi_cazz

159da da bildiğim kadarıyla Doğa patlatmıştı hortumu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

TRUPHASE

Hayırlı olsun çok güzel seçim olmuş.
[url="//www.trioacoustic.com"]www.trioacoustic.com[/url]

ku2

You are not allowed to view links. Register or Login yazıyi okudukça 147 'mi satıp gt alasim geldi :)

Tek kapı araba düşünüyorsanız..Bence GTlere bakın.
Pişman olmazsınız :)

Tabii hem GT hem Q2 olması ayrı bir güzellik. :)
147 Q2yi de düşünebilirsiniz..
--

tunerviper

156 ile Gt şasesi aynı. Gt q2 nin 156 ya göre iki avantajı var. Bir tanesi kilitli difrensiyeli ikincisi coupe tasarımından dolayı olan daha stabil (daha az esneyen) bağlantılar. Bu iki özellik zaten yol tutuşu efsane olan 156 yı Gt de daha iyi duruma getiriyor.
Turbo Twin Spark

Alfadanadam

Geçmiş olsun Önder'im. Kronik bir arıza için üzülmeye değmez. Belki haftaiçi patlasa daha iyi olacaktı ama sağlık olsun :)

Doğa Tosun

evet, bizim 159'da patlamıştı hortum alt geçitten çıkıyordum ariza lambalari eşliğinde basınç düştü, yokusu cikamayip durdum cekiciyle götürdüm servise. Silikon hortun takıldı markasini bilmiyorum/hatirlamiyorum, silikondan beri problem yok.

Önder Abi geçmiş olsun. Şeyi sorucam, ben de bmw satilinca 147q2 almayi düşünüyorum. Dizel olmasi dışında problemim yok ama, sen yazilimli 159'dan sonra chipli q2 ye binmiş biri olarak, performanslari arasinda ne kadar fark var ?
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

wolkanku

evet, bizim 159'da patlamıştı hortum alt geçitten çıkıyordum ariza lambalari eşliğinde basınç düştü, yokusu cikamayip durdum cekiciyle götürdüm servise. Silikon hortun takıldı markasini bilmiyorum/hatirlamiyorum, silikondan beri problem yok.

Önder Abi geçmiş olsun. Şeyi sorucam, ben de bmw satilinca 147q2 almayi düşünüyorum. Dizel olmasi dışında problemim yok ama, sen yazilimli 159'dan sonra chipli q2 ye binmiş biri olarak, performanslari arasinda ne kadar fark var ?

doğa silikon hortumun performans olarak farkı oldu mu?
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

master

Doğacım teşekkürler.

"Chipli Q2'ye bindim" diyemiyorum henüz :) Performans testini 15dk kadar yapabildim sadece ve o esnada 159'dan hızlıydı araba. Ama şu şekilde söyleyeyim, standart GT Q2, 190'a kadar chipli 159'un gerisinde ama yakın gidiyor diye düşünüyorum. Henüz test edemedik, net sonucu deneyince aktarırım. Ama şundan eminim, chipli GT Q2 kesinlikle chipli 159'dan daha hızlı olacak. Benzer güçler ancak GT ve 147 200 kg daha hafif. Sadece chipten sonra da olsa 159 son hızda geçebilir, çünkü 159'un altıncı vites bitmiyor mübarek. Chipten önce leş olan 6 chipten sonra gayet güzel hale geliyor. GT'de öyle bir durum yok :)
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

ku2

Önder,
Sayende ben de racechipleniyorum..
Hadi bakalım :)))

:haydi:
--

ATA

Kanka hortumla performans gelecekse, su fiskiye hortumlarina kadar değiştirilir :D

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

wolkanku

Kanka hortumla performans gelecekse, su fiskiye hortumlarina kadar değiştirilir :D

Tapatalk

:haydi:  :serefe:
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Doğa Tosun

Doğacım teşekkürler.

"Chipli Q2'ye bindim" diyemiyorum henüz :) Performans testini 15dk kadar yapabildim sadece ve o esnada 159'dan hızlıydı araba. Ama şu şekilde söyleyeyim, standart GT Q2, 190'a kadar chipli 159'un gerisinde ama yakın gidiyor diye düşünüyorum. Henüz test edemedik, net sonucu deneyince aktarırım. Ama şundan eminim, chipli GT Q2 kesinlikle chipli 159'dan daha hızlı olacak. Benzer güçler ancak GT ve 147 200 kg daha hafif. Sadece chipten sonra da olsa 159 son hızda geçebilir, çünkü 159'un altıncı vites bitmiyor mübarek. Chipten önce leş olan 6 chipten sonra gayet güzel hale geliyor. GT'de öyle bir durum yok :)
abi bilgiler için çok teşekkür ederim, beklentilerim adına iyi bi ışık oldu :) sen ve Selim Abi yani q2 sahiplerinin görüş ve gözlemlerine bir süre ihtiyaç duyacağım, tabii uğruna bmw'yi yok fiyata ilana koyduğum q2 satılmaz ise.

You are not allowed to view links. Register or Login abi fark oldu hatta belli belirsiz gelen bi ses kesildi silikona geçince. O sesi turbodan zannedip avans ayarı falan yaptırmıştım ama sorunsuz çıkmıştı. Sökülen hortum orjinal kendi hortumuydu, 2 yerinden yırtılmış (kılcal görünüyor biraz güç uygulayıp bükünce açılıyor), 1 yerinden de yarılmıştı. Muhtemelen kılcak duranlar biraz düşürdü performansı ve 3. yarılma ciddi yırtık olduğu için nanay olduk. Yani performans farkı 3.yırtıktan önceki 2 kılcalın basıncı kaçırmasındandır diye tahmin ediyorum
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ozoozo

Önder,
Sayende ben de racechipleniyorum..
Hadi bakalım :)))

:haydi:

Abi takmadan bir deneyelim :) öncesi sonrası görmüş olursun :D

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

ku2

Olur oğuz.. Bir akşam kaçarım. Haber verin önceden.
--

master

Bugün aracı teslim aldım.

Turbo alt hortumu değişti, sol ön camdan gereğinden fazla rüzgar sesi geliyordu o düzeltildi, sol üst salıncak soğuk havada gıcırdıyordu o düzeltildi, EGR temizliği yapıldı ve 1 aydır beklediğim vites topuzu gelmiş o değiştirildi. Bunun yanında ufak tefek işler de halledildi.

Böylece aldığımdan bu yana toplam harcanan rakam ve eski sahibinin yaptırdığını birleştirdiğimizde yaklaşık 14.000 TL'lik toplam bakım son 1 sene içinde yapılmış oldu. Bunların kimisi zamanı geldiği için, kimisi Alfista kafa rahatlığına erişmek için yapıldı. Sıradışı bir şey çıkmazsa arabayı komple sıfırladık gibi oldu. İç mekanda yırtık dökük boyası sökülmüş yer, yıpranmış kısım kalmadı, dış boyanın durumu düzeltildi, mekanik olarak hemen hemen her şey sıfırlandı.

Haydi bismillah o zaman.
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

fevkalbeser12

Bugün aracı teslim aldım.

Turbo alt hortumu değişti, sol ön camdan gereğinden fazla rüzgar sesi geliyordu o düzeltildi, sol üst salıncak soğuk havada gıcırdıyordu o düzeltildi, EGR temizliği yapıldı ve 1 aydır beklediğim vites topuzu gelmiş o değiştirildi. Bunun yanında ufak tefek işler de halledildi.

Böylece aldığımdan bu yana toplam harcanan rakam ve eski sahibinin yaptırdığını birleştirdiğimizde yaklaşık 14.000 TL'lik toplam bakım son 1 sene içinde yapılmış oldu. Bunların kimisi zamanı geldiği için, kimisi Alfista kafa rahatlığına erişmek için yapıldı. Sıradışı bir şey çıkmazsa arabayı komple sıfırladık gibi oldu. İç mekanda yırtık dökük boyası sökülmüş yer, yıpranmış kısım kalmadı, dış boyanın durumu düzeltildi, mekanik olarak hemen hemen her şey sıfırlandı.

Haydi bismillah o zaman.
Adam arabayı sıfırladı, hadi hayırlısı olsun kardeşim:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Monogram

Hayirli olsun mis gibi olmus halledilmesine sevindim guzel guzel binmeniz dilegiyle