Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yine, Yeni, Yeniden Alfa Romeo 159 Q-Tronic+ 34 AV 0020'yi Foruma Takdimimdir

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mehmet Ulusoy

Hayırlı uğurlu olsun aracınız..
Maşallah ateş ediyor. Allah nazarlardan sakındırsın.
Tadını alarak binersiniz inşallah  :nazar: :clover:

krm1983

159unuz gerçekten şahane. Güle güle kullanın.

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

erhankocabas

Alfa 159 1.9 JTDm Distinctive Plus  - Q-tronic

Deniz

Abi hayırlı uğurlu olsun cenab-ı hak kazadan beladan kötü niyetli insanlardan korusun.
İyi günlerde kullan.

h.t

Vallahi maşallah güzel günlerde kullanın , hayırlı olsun :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

ismet

yapılanlar? maliyetler? iç fotolar? hadi biraz daha emek m. ali :)
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

Mehmet Ulusoy

Evet ya resimleri bekliyoruz merakla :)

ufuk93

Abi tekrar tekrar hayirli olsun okurken resmen gozlerim doldu iyi gunlerde guzel gunlerde kullanmam dileğiyle :)

alkar

Abi bir solukta okudum, ne güzel yazmışsın ya... birçok yerinde tüylerim diken diken oldu :)
Kazasız, belasız, keyifli sürüşler!
MK2 Giulietta 1.6 JTDm 105hp - Rosso
MK2 147 Distinctive 1,6 T-Spark - Jarama

heguner

her geçen gün alfa almaya biraz daha yaklaşıyorum.. bir solukta okudum.., :clover: :nazar:

ar.159

tekrar tekrar sağolun dostlar..
evet araba çok güzel alfa şahane ama bunlar sizinle beraber olunca daha anlamlı daha güzel oluyor
daha iyilerine sahip olmanız dileğiyle..
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Utku

2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed

ar.159

You are not allowed to view links. Register or Login
yapılanlar? maliyetler? iç fotolar? hadi biraz daha emek m. ali :)
yapılanlardan maliyetlerden bahsedeyim İsmet ama iç fotolar için istediğim kıvama gelene kadar birazcık daha vakit var

Yapılanlara gelirsek;
dediğim gibi herşeyden önemli olan benim için aracın sağlığı şuana kadar harcanan 6-7 bin jant doubledin v.s ile total 10 bin civarı olacak

yapılanalar ise
önce alt takım elden geçti genel olarak sorunsuza yakındı bir iki burcun değişmesi gerekti onları değiştirdik
turbomuzda maalesef sağlam bir üfleme vardı ve turbo boşalırken yoğun bir hışırtı yapıyordu ama ilginç bir şekilde de 1,5 bara yakın basıyordu
turbo hortumlarını yeniledik
turboyu yeniledik
yağ hazensini yeniledik
triger setini yeniledik bilyaları yeniledik diğer kayışların hepsi benden önceki sahibi 5000 km önce sıfırlamış aslında adam trigeride sıfırlamış ama sağolsun Adana ustası yanlış kayış takmış oda bana patladı
manifold kontrolu yaptırdık sorunsuz çıktı
yağımızı filtrelerimizi değiştirdik o sırada carbon clean de yaptırdık
direksiyon çanağını yeniledik ki bunu çoğu 159 kullanıcısına tavsiye ederim çok pahalı bir parça değil ama direksiyon baya rahatlıyor bana daha hafiflemiş geldi

davlumbazların durumu iyi değildi onları yeniledik yenilerken de altına izalasyon yaptırdık

böylelikle teknik anlamada yapılacakları bitirdik inş.
sıra geldi detaylara girmeye
camlar kendinden koyu renkti ama arka cam değildi arka cama film yaptık
farların temizliğini içten değil dıştan yaptık gayet yeterli oldu

ön plakayı iptal edip tamponu güzelce boyadık gerçi plaka takmak konusunda kararsızım çünkü plakamıda seviyorum onada baya uğraştım 34 AV 0020  :-[ ayrıca Sercan a app yaptırdım ha birde tabiki olmazsa olmazım saten ayna kapaklarını taktım

arkayada özel plakalık yaptırdım ve led ışıklar taktırdım

sonrasında egsoz dpf,egr ve yazılım işine başlandı
bu noktada zaten önceki 159 dan tecrübeliydim ve tecrübeler doğrultusunda hareket ettim
dpf yi iptal ettirdim ama ettirdim yere düz boru çekmek yerine büyük bir susturucu koydum böylelikle araç içi fazladan motor sesinin önüne geçtik ardından da düz boru ve çatalla çift çıkış yaptık ustama güveniyordum tavsiyesi ile krom yaptırmadım

artık fiziki olarak dpf ve egr iptaldi akabinde yine önceki tecrübeye dayanarak soluğu paşaoğlunda aldım ve iyi bir çalışma ile yazılım atıldı sağolsun önceden de kendisiyle muhabbetimiz vardı çok ilgilendi tüm değerleri büyük titizlilikle inceledi yaklaşık 3 saat sonunda yazılımımız tamamdı ve şuana kadar tam istediğim gibi duruyor

son olarak You are not allowed to view links. Register or Login  nun tavsiyesi You are not allowed to view links. Register or Login ın yorumları ile novitec yaylarımızı alıp taktırdık görüntü on numara oldu konfor kaybı yok denecek kadar az tek sorun altı fazla alçak geliyor bana bakalım 18" geçtimi belki biraz toplarız

şimdilik bu kadar :)
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Erkay KAHYA

İyi günlerde kullan.  :nazar:

Not: Lütfen lastiklere el atın. Kar, kış...

ar.159

İyi günlerde kullan.  :nazar:

Not: Lütfen lastiklere el atın. Kar, kış...
lastiklerde sorun yokta ben prensip gereği kar kışta arabayı otoparka çekiorum taksiyle devam ediyorum araba 3 gündür otoparkta yatıyor sen istediğin kadar dikkat et diğeri yaz lastikleri ile kaya kaya üstüne geliyorsa  yapacak birşey olmuyor en iyisi hiç çıkmamak
34 AV 0020 COMING SOON!!

Utku

Kisa ozet olmus bu :)
Cok daha detay var aslinda.
İste o yuzden diyorum, 159 almakla kesinlikle bitmiyor, cebinde 5-10 olacakki ortaya cok keyifli bisey ciksin
2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

esatay

2004 147 distinctive
2014 Giulietta 1.4 m.a tct distincive
2015 Giulietta 1.4 m.a tct distincive
2016 Giulietta JTDM süper tct

ar.159

Kisa ozet olmus bu :)
Cok daha detay var aslinda.
İste o yuzden diyorum, 159 almakla kesinlikle bitmiyor, cebinde 5-10 olacakki ortaya cok keyifli bisey ciksin
aynen kısa özet biliyorsun 4 hafta sonu yedik :) hepsini yazmaya kalksak oooo millet 159 dan vazgeçer :-[
34 AV 0020 COMING SOON!!

ealprsln

THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

ozoozo

Abi ses durumu nasıl ? sanırım Volkan abinin aynı şekilde olmuş solda susturucu var sağda yok , peki çatalın öncesine tek bir susturucu koymayı neden düşünmedin ? yada düşündün de koymaman gerektiğin konusunda bir fikrin var mı ? Ben koymayı düşünüyorum eğer muhabbeti geçtiyse bilgi almak isterim.

ar.159

Abi ses durumu nasıl ? sanırım Volkan abinin aynı şekilde olmuş solda susturucu var sağda yok , peki çatalın öncesine tek bir susturucu koymayı neden düşünmedin ? yada düşündün de koymaman gerektiğin konusunda bir fikrin var mı ? Ben koymayı düşünüyorum eğer muhabbeti geçtiyse bilgi almak isterim.
işte çataldan önce dpf nin olduğu yere büyükçe bir susturucu koydum fotoda gözüken grişey susturcu dpf yok
son susuturucuyu iptal edip sadece o büyük susuturucu ile idare edecektim aslında maksadım buydu ama ustam dizel arabanın kışın daha çabuk ısınması için bu son susturucu önemli onu iptal etmeyelim dedi
ses benim için gayet iyi fazlası zaten beni bozar ;)
34 AV 0020 COMING SOON!!

ismet

Ellerine sağlık m.Ali  :yukari-ok: Her tür detayı atlamadan ilet lütfen. Gelecekteki (ve şu anki) 159 kullanıcılarına çok güzel referanslar sağlıyorsun. :serefe:
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

ar.159

Ellerine sağlık m.Ali  :yukari-ok: Her tür detayı atlamadan ilet lütfen. Gelecekti (ve şu anki) 159 kullanıcılarına çok güzel referanslar sağlıyorsun. :serefe:
seve seve forumdan çoook şey aldık ufakta olsa katkımız oluyorsa ne mutlu bize :serefe:
34 AV 0020 COMING SOON!!

916GTV

çok güzel 159, kazasız belasız kullanmak nasıp olsun. Yanılmıyorsam geçen hafta anadolu yakası e5te görmüş olabilirim.

Mehmet Ulusoy

Egr ve dpf iptali uzerine bir de yazilim oh ne guzel. Allah tadini aldirsin dostum.
Arac kac hp de suan?