Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bugün Alfa Romeo'nuza Ne Yaptınız?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tolga_ozhan

Orta kule gergisini ilk defa duydum :)
Örnek bir resim var mı.

agucba

Ben de merak ettim.

Ön Kule Gergisi diye aratınca çıkan ilk fotoğraf;

Orta Kule Gergisi diye aratınca çıkan üçüncü fotoğraf;

Ama Google görsellere her zaman güven olmuyor. Olmadık şeyler de gösterebiliyor.  :)

Sanırım kast edilen alt gergi;

///////////////

tolga_ozhan

Ben de "middle strut bar" diye arattım. Ön alt kule gergisi olarak bildiğimiz gergiyi gösterdi hep. Kavram karmaşası.
Ben aracın içinden geçen ve B sütunlarını birleştiren bir şey hayal etmiştim :)

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login
4 adet Bilstein B6 amortisörler + Eibach 25mm yaylar + ön, orta, arka kule gergileri satın aldım. Fakat elime ulaşmadı henüz :)

Bilsteinları nerden aldınız ? TR den mi yoksa yurtdışımı , yurtdışı ise ne kadara geliyor kargo ve b6 lar :)

OZO..!!!

yigitekimdemir

Hepsini TR'den ikinci el satan bir arkadaştan aldım, 6 ay kullanmış sonra aracını orijinal olarak satmış parçalar elinde kalmış. Toplamda normalinin yarı fiyatına falan geldi hep beraber alınca.

İlan yayından kalkmış kalkmasa uygulanmış halinin fotoğrafı vardı, google'da ben de bulamadım. karter koruma kapağının arka ucunun o tarafta bir yerlerden şasenin sağına ve soluna bağlı bir gergi, yani aracın direkt altında egzozun altından geçiyor.

Aslında aklımda yay ve amortisör fikri yoktu başta ancak hem fiyatları uygun geldi hem de 15 yıllık amortisörler var aracın üstünde bana kalırsa patlamaları çok yakındır, bahaneyle onlar da yenilenmiş olur.

Ürünler elime ulaşınca fotoğraflarını paylaşırım detaylı olarak :)
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk[/url]

erdem1904

Kırmızı 156 dan mı sökülmüş? Zamanında forumda olan 06 YGT plakalı mk2 SS de de tam set vardı galiba !!!

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

yigitekimdemir

Evet bu araçtan sökülmüş :)

Kırmızı 156 dan mı sökülmüş? Zamanında forumda olan 06 YGT plakalı mk2 SS de de tam set vardı galiba !!!

[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk[/url]

maxell

YıkadımTemizledim Pasta Cila Çektim.. Sevdim...  :yukari-ok:

400 km yolda 80 TL gaz yaktı. Onu Öptüm Optüm Öptüm.. :)

erdem1904

Zevk meselesi ama şu gündüz farlarını sökseniz, sisleri orijinale çevirseniz, Tspark yazısını tamamlasanız, yandaki etiketleri sökseniz daha güzel olmaz mı ? :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Sener köseoglu

Zevk meselesi ama şu gündüz farlarını sökseniz, sisleri orijinale çevirseniz, Tspark yazısını tamamlasanız, yandaki etiketleri sökseniz daha güzel olmaz mı ? :)
+1
2002 1.6 ts 156
2006 1.6 ts 156

umtu06

bence gündüz farı süper olmuş. etiket ve sis farına gelince haklısınız. :yukari-ok:

Muratözdemir

You are not allowed to view links. Register or Login  400 km ve 80 tl yeni yapılmıs 2.0 motor... Çok iddialı :)

osm156

You are not allowed to view links. Register or Login  400 km ve 80 tl yeni yapılmıs 2.0 motor... Çok iddialı :)
banada bıraz sasırtıcı geldı acıkcası  :) ne yanı sımdı benım uno daha mı cok ykıyo be  :duvar:
"Ruhumuz olmadan sadece birer makineyiz"

ozoozo

Harfi harfine katılmamak elde değil :D

maxell

Arkadaşlar gündüz ledleri Hongh Hong dan geldi onlar farları yaktığınız anda beyazlar sönüyor ortadaki sarılar yanıyor. Yakından görseniz çok yakıştığını göreceksiniz. Yandaki etiketlere gelince alfa stickerleri İtalyadan geldi. Bence şık duruyor ama daha sonra sökebilirim belki. SSizleri aldığında sarı idi

maxell

Bu arada arkadaşlar 2.0 motor düz yolda her zaman  küçük cc motorlardan daha az yakar bunu herkes bilir. Daha güçlü. kasayı daha rahat taşır torku yüksek olduğu için daha düşük devirle gider. Buda yakıt tasarrufu sağlar. Denemesi bedava uzun yolda maç120 km ytekadar 20 krş yakıyor

milano 75

uzun yolda doğrudur,bizde yazın 900 km yi yaklaşık 2 saat dur kalk dahil geriside 150 km ortalamayla 180 tl yakmıştık 156 da,190 da ben yakmıştım 75 le bozuk çin malı debimetreyle,lpg de düşük  bu aralar.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

milano 75

gündüz ledleri derseniz,arkadaşlar bilir böyle incik cincik işleri çok severim,bende yaptım falan ama çok kaba durmuş takıldığı yerde,gece görüntüsü güzel olsa bile gündüz arabaya bakanın ilk göreceği detay onlar olmuş,bu tip şeyler ilk bakışta görünmemeli bence.ince cob ledlerden taksanız tampon içinde bi yerlere eminim daha güzel durur.ben direk farın içine taktım iki çizgi halinde,oooo çok güzel falan oldum ilk önce,sonra baktıkça ıııh dedim,birini iptal ettim,sonrada diğerini ama yeni tamponda altlara bi yere gömeceğim  cob ları:)
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

umtu06

maxell e katılıyorum . güçlü motor uzun yolda çok daha az yakar. 2000 motor belli bi süratte rahatca giderken 1600 motor onun yanında gitmek için kendini yırtar :D Gündüz farları şart. alta da ızgara lazım sanki ;)

DorukTOLUNAY

Dun tokattan ankaraya geldim 403 km yol yapmısım 70 tl lık tuple geldım ve hala 2 diş yanıyor tupun :D

kuheylan35

Bugün muayeneye girdik birkaç hafif kusurla geçtik. 2 yıl kafamız rahat.

Sent from my iPhone using Tapatalk

DorukTOLUNAY

bir hafta önce can sıkıntısından arka tavan lambasına led dosedım paylasmak istedim . :D

TRSemih

Bundan 5 yıl önce sorulsa led derdim ama artık gözümü tırmalamaya başladı. Belki de yaşlanıyorum :) Soft ışık hem sıcak/doğal hem de göz yormuyor. Ayrıca döşediğiniz şerit led buzlu cam olmasına rağmen homojen ışık vermemiş. İçinde ledler görünce de bir esprisi kalmamış. Led seviyorsanız duya uygun led ampul takarak daha hoş bir görüntü alabilirsiniz.

Tabii zevk renk. Güle güle kullanın.
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

DorukTOLUNAY

Bundan 5 yıl önce sorulsa led derdim ama artık gözümü tırmalamaya başladı. Belki de yaşlanıyorum :) Soft ışık hem sıcak/doğal hem de göz yormuyor. Ayrıca döşediğiniz şerit led buzlu cam olmasına rağmen homojen ışık vermemiş. İçinde ledler görünce de bir esprisi kalmamış. Led seviyorsanız duya uygun led ampul takarak daha hoş bir görüntü alabilirsiniz.

Tabii zevk renk. Güle güle kullanın.
zewkler ve renkler tartısılmazmıs ben led dıyınce ledlerı gormek isterım gormek ıstemesem ters yapıstırır oyle ısık almaya calısırdım ayırca gayet soft bır aydınlatma verıyorum arka koltuklara oyle florasan gıbı aydınlatmıyor . sanırım kameradan dolayı parlama var gozzu yoran bı durum yok tavsıye ederm

KUY65

Öbürleri zevk fakat Tspark yazısının tamamlanması bencede çok güzel olur.
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara