Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

24 AD 632 - 147 1.9 jtd 2009

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ihsany

Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

rain man

You are not allowed to view links. Register or Login
Pedallar güzel olmuş kardeşim güle güle kullan. Kayma yapıyormu peki ıslakken falan.

Eyvallah abi sağol varol hep beraber. Kayma yapmıyor şaşırtıcı bir şekilde önceki pedal ıslakken daha çok kayardı o siyah çıkıntı şeklinde yerleştirilen lastik kaymayı önlüyor. Eğer yarın öbür gün düşme yapmazsa sorun olacağını sanmıyorum.

Pedallar güzelmiş  :alfisti:

Teşekkürler abi :)  :serefe:
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

Adalı35

bu 147 Trdeki en şanslı 147lerden kesinlikle. hatta ortadoğu ve balkanları da dahil edebiliriz. :yukari-ok:  :alkis: :nazar:
İyi olmak kolaydır, zor olan adil olmaktır....

rain man

bu 147 Trdeki en şanslı 147lerden kesinlikle. hatta ortadoğu ve balkanları da dahil edebiliriz. :yukari-ok:  :alkis: :nazar:

Öyle olması için yeterli tüm özelliklere sahip benim için abi :) Sağol varol.  :serefe: :arkadasim:

rain man

Bugün amfi ve subwoofer'ı taktık. Semih ve Tuğrul beylere tekrar teşekkürler. Benim için tatminkar bir ses oluştu artık araç içinde. Gümbür gümbür değiliz oldukça başarılı arka ovallerimiz ve kendisini hissettiren 20 cm'lik sub'umuz var.

Yalnız tesisat sonrası araçta " inertia switch activated " diye yakıt deposu simgeli bir hata verdi araç ve marş almasına rağmen yakıt göndermedi ve çalıştırmadı aracı. Sorunu çözdük, 156'da şoför koltuğunun altında olan düğme bende sigorta kutusunun altında en dipte köşedeydi. Kapı eşiği sökülürken bir şekilde önden getirilen kablo çekilirken yanlışlıkla o butona basılmış. Ona basılınca da yakıt göndermiyormuş - kaza vs güvenlik amaçlı bir sistemmiş. Bunu da öğrenmiş olduk. Belki yazıp da bulmaya çalışan olur diye buraya yazdım. Forumun ara fonksiyonunu kullanmak aklıma gelmedi bilmiyorum başına gelen var mıydı.

Forumdan ulaşabildiğim arkadaşlara alelacele ulaştım. Sağolsun sercan, semih ve serkan bey yardımcı oldular.

edit: aradım forumda çıkmadı :) İlk benim mi başıma geldi acaba. :)

Sercan Keklik

Geri aramayınca çalıştığını anladım bende :)  :arkadasim: :alfisti:
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

rain man

Geri aramayınca çalıştığını anladım bende :)  :arkadasim: :alfisti:
Ahahaha değil mi   yoksa çoktan sorunun yer aldığı başlığı açıp fıldır fıldır aramıştim

rain man

Büyük gün :-)

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Yağ , filtre, antifreeze, üst tablalar, HR yay ve kule gergimız takılacak gün sonuna yetişirse eğer.

coyote

Bugün amfi ve subwoofer'ı taktık. Semih ve Tuğrul beylere tekrar teşekkürler. Benim için tatminkar bir ses oluştu artık araç içinde. Gümbür gümbür değiliz oldukça başarılı arka ovallerimiz ve kendisini hissettiren 20 cm'lik sub'umuz var.

Yalnız tesisat sonrası araçta " inertia switch activated " diye yakıt deposu simgeli bir hata verdi araç ve marş almasına rağmen yakıt göndermedi ve çalıştırmadı aracı. Sorunu çözdük, 156'da şoför koltuğunun altında olan düğme bende sigorta kutusunun altında en dipte köşedeydi. Kapı eşiği sökülürken bir şekilde önden getirilen kablo çekilirken yanlışlıkla o butona basılmış. Ona basılınca da yakıt göndermiyormuş - kaza vs güvenlik amaçlı bir sistemmiş. Bunu da öğrenmiş olduk. Belki yazıp da bulmaya çalışan olur diye buraya yazdım. Forumun ara fonksiyonunu kullanmak aklıma gelmedi bilmiyorum başına gelen var mıydı.

Forumdan ulaşabildiğim arkadaşlara alelacele ulaştım. Sağolsun sercan, semih ve serkan bey yardımcı oldular.

edit: aradım forumda çıkmadı :) İlk benim mi başıma geldi acaba. :)

Bizim 156'da koltuk altına bir bakayım bakalım. Koltuk altını elektrik süpürgesi ile haldır huldur temizliyordum hep. İyi denk gelmemişim o düğmeye. Yoksa uğraş dur. ;)

Utku

Veysel yaptıklarına gıptayla bakıyorum gerçekten, millet büyük şehirlerde bu kadar iyi bakamıyor arabasına.
Kocaman maşalah
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

rain man

Veysel yaptıklarına gıptayla bakıyorum gerçekten, millet büyük şehirlerde bu kadar iyi bakamıyor arabasına.
Kocaman maşalah
Abi sağol varol.

Buna ilham kaynağım olan burada benden çok çok iyi bakan sizler varsınız, ikincisi de iyi ki büyük şehirde değilim yoksa mesleği falan bırakmam gerekir, çıkamam sanayiden falan

Bi de hazır konu açmayayim buradan sorayım. Arabanın gözüme batan tek yeri plaka şu an. Onu ne yapmak gerekiyor pleksi mi burada sanırım cam diyorlar ona? Öne küçük boyutta plaka takmak istiyorum nasıl belirtebilirim app nedir falan bilmiyorum aradaki farkı

fatihmehmet

İtalyan App diye geçiyor sanırım. Önceki plakalardan kalan delikler ortaya çıkacak muhtemelen. Bence en iyisi şuanki büyüklükte App yapılması :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

rain man

İtalyan App diye geçiyor sanırım. Önceki plakalardan kalan delikler ortaya çıkacak muhtemelen. Bence en iyisi şuanki büyüklükte App yapılması :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Anladım alfisti kardeşim bi sorayım o zaman onu da. Sağol varol

rain man

Eskiden yay şarttı şimdi de spacer şart oldu sanki

Kule gergili yaylı yeni üst salıncaklı q2 ile dağa tırmanma keyfi temalı fotoğraflar için az biraz daha bekleteceğim :-)

Spacer için bilgi ve tavsiye alabilirsem çok mutlu olurum.

Gouki

Hayırlı olsun. Spacer kullanma gayet iyi duruyor bence.

rain man

Hayırlı olsun. Spacer kullanma gayet iyi duruyor bence.
Gerek yok mu abi?
Tekerler çok içerde kalmış gibi geldi bana liftten inince.Teşekkürler.

rain man

Tarihi cendere köprüsü

Sponsorumuz ultra racing temalı fotoğrafımız

Karanlık çökmeden önce son bir kaç poz

Gergi ve yay sonrası yorumlarımı eve dönünce aktaracağım.

kuti147

Kos kocaman bir maşallah Veysel. Çok sevindim çok mutlu oldum. Kendi aracıma takmış gibi yani :)  hem q2 hem yay hem gergi , direk kıskandım diyebilirim :)
Kazasız belasız keyifle kullan.
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 - Jarama Mk2 147
34 KT 159 - Grigio Titanio 159 Sw 2.4

rain man

Kos kocaman bir maşallah Veysel. Çok sevindim çok mutlu oldum. Kendi aracıma takmış gibi yani :)  hem q2 hem yay hem gergi , direk kıskandım diyebilirim :)
Kazasız belasız keyifle kullan.
Abi benim arabam senin araban istediğin zaman binebilecekmissin gibi düşün sadece bir kaç yüz km'cık uzakta hepsi o. Söylemeden geçemeyeceğim. Senin rosso'yu her gördüğümde benim karanın üzerine kuma getiresim geliyor.

FB10ur

Maşallah Veysel'im çok güzel uygulamalar olmuş. Gergi mutlaka artı katacaktır bundan emin olabilirsin

TRSemih

Çok tatlı olmuş Veysel. Cebine sağlık :)

Yalnız fazla düşmüş sanki. O yollarda nası ve ne kadar dayanabilirsin merak ettim. Olumsuz yorum yapıp moral bozmak değilde, sana ve q2ye kıyamadığımdan yazıyorum.

Maşallah.
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

rain man

Maşallah Veysel'im çok güzel uygulamalar olmuş. Gergi mutlaka artı katacaktır bundan emin olabilirsin

Abi taktıktan sonra farkettim. Virajda aracın direksiyona verdiği tepki dramatik şekilde değişti. Tabi bunda en çok hangisinin katkısı var bilmiyorum ama rutinde kullandığım yollarda gelirken bugün daha sertti araç. Ancak hoşuma giden bir sertlikti. Normalde örnek veriyorum araç yükselti-alçaltıdan geçtikten sonra yol tutuşunu bozan hafif bir yaylanmaya sahipti. Kayboldu gitti şu an kendimi gerçek anlamda tren rayında gidiyormuş gibi hissediyorum.

Çok tatlı olmuş Veysel. Cebine sağlık :)

Yalnız fazla düşmüş sanki. O yollarda nası ve ne kadar dayanabilirsin merak ettim. Olumsuz yorum yapıp moral bozmak değilde, sana ve q2ye kıyamadığımdan yazıyorum.

Maşallah.

Abi aslında sanırım fotoğraflardan biraz fazla düşmüş görünüyor akşam ağzıydı. Benim korktuğum kadar düşmedi diyebilirim. Yolda gelirken bir kaç geçmem gereken yükselti ve kasisten geçtim. Sadece birisinde ufak bir sürtme yaptı -yazın sıcaklığı ile ölümüne sarkan geçenlerde de tekrar yerine oturttuğum- karter muhafazam. Onun haricinde zaten çok kötü değil yollar. Hatta şöyle söyleyeyim toprak ve çakıllı yola resim çekmek ve evin önüne parketmek için giriyorum. Onun haricinde aldığımdan beri kullandığım yollar gayet keyifli ve asfalt(ama sıcak değil).

Senin açık sözlülüğün beni daha çok mutlu eder abi, baktım olmadı, sürtme vs yapacak veya başka sıkıntılar yaşayacağım. Yayları geri takarız en kötü. Ama şu hali beni fazlasıyla mutlu etti.

GA'yı izlemek görmek apayrı keyif. Sizin gibi has alfistilerden olamasak da ucundan tutuyoruz diyelim abi. Sağolun varolun.   :clover: :nazar:

DcD-Semih

Bu kombinasyonda bir 147 ile güzel bir yolda keyif almamak mümkün müdür, kafadan kopartabilene helal olsun derim :), Semih hocam gibi bende biraz fazla düşmüş gibi gördüm kendi aracımda yaşadığım sıkıntılardan sonra böyle görünce aklıma geliyor o sekmeler zıplamalar inşallah aynı problemler yoktur sende hocam. Maşallahı var keyfin daim olsun  :clover:
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

rain man

Bu kombinasyonda bir 147 ile güzel bir yolda keyif almamak mümkün müdür, kafadan kopartabilene helal olsun derim :), Semih hocam gibi bende biraz fazla düşmüş gibi gördüm kendi aracımda yaşadığım sıkıntılardan sonra böyle görünce aklıma geliyor o sekmeler zıplamalar inşallah aynı problemler yoktur sende hocam. Maşallahı var keyfin daim olsun  :clover:
Hafif sekmeler var ama rahatsız eder düzeyde değil dostum. Sağol varol. En azından şunu söyleyebilirim güvenliği en üst katına çıkardık frenajın bana çok atik gelmemesi haricinde artık sıkıntım yok düşüklüğü benim korktuğum kadar olmadı, 0 sürtme şu an için. Henüz 5 kişi binmedik tabi ama zaten arka ön kadar düşmedi. Bi yıkamaya girelim detaylı resim atıp yorumlarınızı öyle alırım.

@selimgencoglu abi sağol varol. Racechip'i de taktım. Şimdi yarım saatlik kullanımdan sonra diyebilirim ki eskiden tazı gibiydi şimdi at oldu ya. Normalde 2. Viteste gaza verdiği tepkiyi şimdi 3te aynı şekilde 4de de daha hissedilir şekilde veriyor. 0-100 zorlamadim ama 100-200bariz şekilde iyileşti diyebilirim. Çok memnun kaldım.

rain man

Gündüz gözüyle daha belli olur kanımca.
App plakaları da hafta içi temin edeceğiz inşallah.