Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

06CVD199 Alfa Romeo 147 MK1 - Doğu Garaj - Cevdet'e Merhaba! :)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hkmtctnky

hayırlı olsun, tek kapı 147 tadı başkadır. mk2 ti paketine 3.5 sene 80bin km civarı bindim, tadı hala damağımda.. :kahve:
3000km de bi yağına bakıp tamamlarsanız, bakımındada ufat tefekten kaçmazsanız sorunsuz dertsiz biniliyor,
kat iptalse mutlaka takın yoksa 2. gazlamada canı ceresi gidiyor :D
Arada bi ön takımlar gıcırdamayı sever bozuldu sanmayın ertesi sabah hiç bişey olmamış gibi devam eder :D
ayrıca polisaj sonrası fotolar rosso alfanın hakkını vermiş kazasız belasız iyi günlerde kullanın  :nazar:
carplay içinde; bunların orjinal connect nav ünitesinden bulursanız Ankara'da içine android gömebilecek bir yer tanıyorum, o üniteinin kasasını kullanıyorlar ve üstündeki tuşları entegre ediyorlar, profilde numaram var ordanda ulaşırsanız yardımcı olurum  :serefe:
'03 Opel Corsa 1.7 DTi 3dr (Casablanca Weiß)
'07 Opel Corsa 1.4 Sport 3dr (MetroBlau)
'06 AlfaRomeo 147TI 3dr (RossoAlfa)
'05 Opel Corsa 1.3 CDTi 3dr (Casablanca Weiß)
'07 Renault Clio 1.6 BVA
------------------------------------------------
'09 AlfaRomeo MiTo 1.4tJet (NeroEtna)
'05 MB CLS350
'09 Fiat 500 1.4 Lounge (Bianco Gioioso)

cemdogu

You are not allowed to view links. Register or Login
hayırlı olsun, tek kapı 147 tadı başkadır. mk2 ti paketine 3.5 sene 80bin km civarı bindim, tadı hala damağımda.. :kahve:
3000km de bi yağına bakıp tamamlarsanız, bakımındada ufat tefekten kaçmazsanız sorunsuz dertsiz biniliyor,
kat iptalse mutlaka takın yoksa 2. gazlamada canı ceresi gidiyor :D
Arada bi ön takımlar gıcırdamayı sever bozuldu sanmayın ertesi sabah hiç bişey olmamış gibi devam eder :D
ayrıca polisaj sonrası fotolar rosso alfanın hakkını vermiş kazasız belasız iyi günlerde kullanın  :nazar:
carplay içinde; bunların orjinal connect nav ünitesinden bulursanız Ankara'da içine android gömebilecek bir yer tanıyorum, o üniteinin kasasını kullanıyorlar ve üstündeki tuşları entegre ediyorlar, profilde numaram var ordanda ulaşırsanız yardımcı olurum  :serefe:
Soğuk havalarda bahsettiğiniz burç-takoz sesi maalesef var. Ama ben bunlara Citroen'den felaket alışkınım, bana ninni gibi geliyor

Dediğiniz gibi, sanırım güzel bir yolculuk geçecek Cevdet ile. Uzun yıllar binmeyi düşünmüyor değilim. Zaman gösterecek diyelim.

Connect Nav ünitesi bir bütçe, adaptasyon bir bütçe. Sanırım o kadar açılamam. Double din çerçevesini aldım lakin, asıl mesele buna oturacak kaliteli bir multimedya bulmakta. Acelem yok, belki önce orijinal ana ünitede kalıp hoparlörler ile alakalı çalışırım. Göreceğiz

Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için
2003 Alfa-Romeo 147 Distinctive 3dr.
2005 Citroen C2 1.4 HDI SX 3dr.
2004 BMW F650 GS TwinSpark
2022 Subaru Forester 2.0 E-Boxer Hybrid Sport
DBY Detailing - DOĞU GARAJ

cemdogu

Kerata kızımız C2'de koyu renkli cam filmleri kullandık. Örneğin Clif Designs Lover serisi, ya da LLumar ATR15 gibi farklı versiyonları zaman zaman denedik. Bu aracın klasik-modern karışımı görselini, koyu bir cam filmiyle baltalamak istemedim o zamanlar. Fakat ısı kesme işi de kafamı kurcalıyordu. Depoyu kurcalarken LLumar PP60 bulduk. Çok hafif reflektif özellikleri var, oldukça açık renkli. Şu aralar değiştirmeyi düşünüyorum açıkçası. Belki biraz daha koyu renkli birşeyler olabilir. Zaman gösterecek :)

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Kaan

Ana üniteye bütçe ayırmak istemiyorsan ve orjinal kalsın düşüncen var ise en maliyetsiz ve kaliteli çözümü anlatıyorum  :)
Eğer elinde yoksa aşağıda linkini bıraktığım yada benzeri bir usb changer ı alıp torpidoya kendin montaj yaptıktan sonra usb den elektrik alarak çalışan kaliteli bir bluetooth ile hoparlörlere de el attıktan sonra ses kalitesi yüksek şekilde müzik dinleyebilirsin. Navigasyon vs. için çözüm değil ancak torpido orjinal kalmış olur.

1 hayal
5 duyu
6.his

cemdogu

Ana üniteye bütçe ayırmak istemiyorsan ve orjinal kalsın düşüncen var ise en maliyetsiz ve kaliteli çözümü anlatıyorum  :)
Eğer elinde yoksa aşağıda linkini bıraktığım yada benzeri bir usb changer ı alıp torpidoya kendin montaj yaptıktan sonra usb den elektrik alarak çalışan kaliteli bir bluetooth ile hoparlörlere de el attıktan sonra ses kalitesi yüksek şekilde müzik dinleyebilirsin. Navigasyon vs. için çözüm değil ancak torpido orjinal kalmış olur.

Üstadım, teyp için modül mevcut. Hayatı kolaylaştırmıyor malesef. Changer moduna bazen geçiyor, bazen geçmiyor. Ses kalitesi hiç iyi değil. Bu yüzden ana ünite kesin gidici gibi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kaan

Üstadım, teyp için modül mevcut. Hayatı kolaylaştırmıyor malesef. Changer moduna bazen geçiyor, bazen geçmiyor. Ses kalitesi hiç iyi değil. Bu yüzden ana ünite kesin gidici gibi

Hocam şöyle ki changer dan usb ile dinlediğinde ses kalitesi senin de dediğin gibi düşük. Ama bluetooth ile dinlediğinde aksine basslar ve tizler gerçekten çok iyi. Çok net ve temiz ses alınıyor. Ben bose sistemde deneyimlemiştim bunu ama hoparlör farkından değişiklik olacağını sanmam. Tabii changer sağlıklı çalışmıyorsa o apayrı bir konu.
Bu arada double ünite takarken üzerinde marka logo vs. bulunmayan bir ürün tercih edersen biraz da olsa orjinal gibi duruyor. Son olarak jvc, kenwood, sony, pionerr gibi markaların kalbur üstü ürünlerini tercih etmessen ses kalitesinde iyileşme olmayacaktır. Sen de bilirsin oyuncak olarak ürünler iyi olsa da ses çıkışı ve kalitesi olarak çoğu yerlerde.
İnşallah fiyat-performans ve rossoya yakışacak bir ürün ve sistem olur.
1 hayal
5 duyu
6.his

cemdogu

Hocam şöyle ki changer dan usb ile dinlediğinde ses kalitesi senin de dediğin gibi düşük. Ama bluetooth ile dinlediğinde aksine basslar ve tizler gerçekten çok iyi. Çok net ve temiz ses alınıyor. Ben bose sistemde deneyimlemiştim bunu ama hoparlör farkından değişiklik olacağını sanmam. Tabii changer sağlıklı çalışmıyorsa o apayrı bir konu.
Bu arada double ünite takarken üzerinde marka logo vs. bulunmayan bir ürün tercih edersen biraz da olsa orjinal gibi duruyor. Son olarak jvc, kenwood, sony, pionerr gibi markaların kalbur üstü ürünlerini tercih etmessen ses kalitesinde iyileşme olmayacaktır. Sen de bilirsin oyuncak olarak ürünler iyi olsa da ses çıkışı ve kalitesi olarak çoğu yerlerde.
İnşallah fiyat-performans ve rossoya yakışacak bir ürün ve sistem olur.
Planım ana üniteye şansı bırakmamak açıkçası. Yani bir teyp takıp, onun 45w çıkışına 4 hoparlör emanet etmek doğru değil. Bu pioneer, Kenwood, Sony de olsa bir yere kadar ses çıkartır. Benim niyetim ana ünitenin en az orijinal teyp kadar güçlü çıkışlarının olması. Akabinde zaten RCA çıkışı vasıtası ile stereo bir amfi besleyeceğim. Önce ön 2 kapı hoparlörü-tiz hoparlörler ve subwoofer. Daha sonra mono bir amfi daha tedarik edip, 4 kapıyı da amfiden süreceğim. Planım bu

alkinooo

bugün geçerken canlı gördüm, gerçekten çok güzel duruyor araba. sokak kenarına bırakmayalım, nazar değer...

maşallah  :nazar:

cemdogu

bugün geçerken canlı gördüm, gerçekten çok güzel duruyor araba. sokak kenarına bırakmayalım, nazar değer...

maşallah  :nazar:
Esat? Birlik Mh? Eğer birlik mahallesi ise iş yerim orası, her zaman beklerim üstadım. Teşekkür ederim

alkinooo

dby'nin karşı kaldırımında gördüm hocam, benim de ev koza sokakta, konuşmuştuk :)

cemdogu

dby'nin karşı kaldırımında gördüm hocam, benim de ev koza sokakta, konuşmuştuk :)
Şimdi harırladım üstadım, dediğim gibi her zaman beklerim

cemdogu

Her 147'nin kapısı, farklı zamanlarda, ansızın TAAAAK TUUUUUKKK etmiştir. Orijinaller pek pahalı. En azından aracı aldığım zamanki bütçeme uymamış olacak ki, Emin marka, Fiat Linea uyumlu kapı gergilerini tedarik edip araca uyguladım. Aracın üzerinden çıkanlara kıyas ile daha kaliteli olduklarını gördüm. Plastik korumaları vesair hoşuma gitti açıkçası. O zamandan bu zamana da herhangi bir arızaları yok, ses yok. Memnunum.

Kaan

Kapı gergisi kanayan yara ancak kaba kuvvet ile tamirine şahit oldum. GT'm de sol kapı gergisini Muttalip Usta var gücü ile çekiçleyerek bildiğin gergiyi dövdü ve yerine tekrar taktığında hiç ses yoktu. 0 gibi olmuştu. Tabii nereye nasıl vurdu o hızda göremedim.  :lol: Ama bilgi için hazır lafı geçmişken yazayım istedim. Ayrıca ben o işlemden satana kadar 2 sene daha kullandım ve o süre boyunca hiç ses duymadım.
1 hayal
5 duyu
6.his

cemdogu

Kapı gergisi kanayan yara ancak kaba kuvvet ile tamirine şahit oldum. GT'm de sol kapı gergisini Muttalip Usta var gücü ile çekiçleyerek bildiğin gergiyi dövdü ve yerine tekrar taktığında hiç ses yoktu. 0 gibi olmuştu. Tabii nereye nasıl vurdu o hızda göremedim.  :lol: Ama bilgi için hazır lafı geçmişken yazayım istedim. Ayrıca ben o işlemden satana kadar 2 sene daha kullandım ve o süre boyunca hiç ses duymadım.

Sizin aracınızdaki gergilerin esasen mekanizması değil, araca uzayan kolunun ucunda sorun varmış belli ki. Yani kapı içerisinde kalan alan değil, arabanın kapı içine vidalanan puntalı menteşesi gevşemiş, o ses yapıyormuş. Ustanız da çekiç yordamı ile puntayı sağlamlamış :) Benim iç mekanizmasındaki plastikler kırılmış, gergi alt üst oynuyordu. Bu sebeple pek kurtarılası değildi.

Bu arada uzun dönem izlenimim, Linea kapı gergileri gayet iş görür. Emin marka olanı özellikle. Ses hala yok, kapılarım tok kapanıp tok açılıyor ve kademeler sayesinde kapı duvara doğru ya-allah diyip yürümüyor :)

Bu arada yazlık lastik satın aldım. Falken mi, Petlas mı derken. Son kararı Goodyear Eagle Sport'tan yana verdim. C2'de kışlıklarda Goodyear UG8 kullanıyordum, patronum da bir önceki aracında Goodyear Eagle Sport'tan çok memnun olduğunu iletti. Falken için de çokça öneri aldım, al güzel lastik diyen de oldu. Ama biraz marka alışkanlığını tercih ettim diyebilirim. 2023 üretimi olmaları, uzunca bir süre yazlık lastik defterini kapattığım anlamına geliyor :)

Peki ya kışlıkları ne yapacağım? Şu anda üzerinde 2017 üretimi ama sıfır alınmış, Taurus marka lastikler var. Elbette bunlarla devam edemeyeceğim, çünkü ıslak performansı korkunç. Asla güven vermiyor. 17 inç için kışlık lastik araştırmak istemiyorum, uzun vadeli düşünmeyi planlıyorum. Muhtemelen 15 inç bir jant alacağım ve üzerinde yine Goodyear UG8 tercih edeceğim. Lakin bu artık önümüzdeki ekim ayının konusu :)

Seger'den korna aldım. 65H tercih ettim. Arabanın kornasının biri bozulmuş. Pırtlıyor gibi ötüyor uzun zamandır. Yerini tespit ettim ama, sanıyorum tamponu sökmem gerekecek çünkü alan çok dar. Ben kornayı mevcut yerinden taşımayı düşünüyorum. Scudetto'nun içine koymak gibi bir hedefim var. Üşendim, ileri tarihe bıraktım :)

cemdogu

Bir sonraki gönderiyi inceleyiniz, sevgilerle :)

cemdogu

Aracın içinde epeyce cebelleştim 8 ay kadar. Orijinal ana ünite son derece kalitesi ses verip, hiçbir teknolojiye sahip değildi. Eski sahipleri tarafından Bluetooth modül eklenmişti fakat ses son derece parazitli ve kalitesiz geliyordu. Kerata kızımız C2'de navigasyon, carplay, direksiyon tuşu vesair derken. Gerçekten günlük kullanım için önemli olduğuna kanaat getirdim. Bu sebeple araca Double-Din montajı yaptım. Direksiyon tuşlarını da bağlayabildim. Örnek bir görseli aşağıdaki görsel bloğuna ekliyorum, görseldeki o sokette;
Siyah-Mor olan kablo şase. Multimedya'nın şase kablosuna, yani GND etiketli kabloya takılıyor.
Yeşil-Sarı kablo KEY1
Pembe olan kablo ise KEY2 kablosuna bağlanıyor.
Multimedya ekranında tuş öğrenme fonksiyonu varsa, bu yöntem %80 ihtimalle çalışıyor. 2GB ram'li ve eski çipsetli ünitelerde çalışmadığı oluyor. Fakat yüksek Ram'li güncel modellerde çok güzel bir özellik. Severek kullanıyorum.

Ayrıca aracın tavan lambası yetersizliğinden hep şikayetçi oldum. İç aksamda LED meraklısı biri değilimdir. Gün ışığı ve halojen'in yumuşak ışığı her zaman hoşuma gitmiştir. Ön 2 koltuk ayak hizasında, kapı açıldığında gün ışığı şeklinde yanan modül ledler taktım. Ayrıca aracın kontağı açıldığında yanacak şekilde, amber renkli fakat çok düşük yanabilecek modül ledler de ekledim. Amber lambaların parlaklığını en kısığa getirebilmek için direnç kullanacaktım, fakat ısındıkları için endişelendim. Bu sebeple led modülleri tedarik ettim ve tek kumanda ile iki tarafın da parlaklığını yönetebiliyorum. Fotoğrafların ardına bir YouTube videosu ekledim kullanımını göstermek için. Hoşuma gitti, fakat gösterge lambalarına uygun bir led ile ilerleyen zamanlarda değiştirebilirim, kırmızı loş bir ışık yakmasını istiyorum.

YouTube Videosu : You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Aracın kornasından hiç memnun değildim. Zira yolcu tarafı ön davlumbaz içinde, sürekli su alan bir alanda ve sesi çok az çıkıyordu. Aracı lifte aldıktan sonra sağ davlumbazı açtım ve kornanın yerini tespit ettim. Eski kornayı ve ayaklarını söktüm. Kablolarını, kendi kabloları kesitinde yanmaz kablolar ile uzatarak kaput içine kadar uzattım. Açıkta kalan kabloları izolatörler kullanarak kapattım. Kaputu açınca yolcu tarafına denk gelen farın üzerinde müsait bulduğum ve civata takabileceğim bir deliğe, kendi montaj ayağımı yaptım. Mengenede çekiçledim ve büktüm. SEGER markasına ait, esasen VAG grubunda kullanılan tonda kornalardan edindim ve montajı gerçekleştirdim. Aradaki fark devasa oldu. Buna ait bir YouTube videosu da çektim.

YouTube Videosu : You are not allowed to view links. Register or Login

murat

:nazar: :clover: :nazar:

İlk mesajda o carplay buraya gelecek demiştiniz  :D Bu ara eski ünitesi de orjinal ama bu modelin değilmiş, mp3 çalarlı ünite mk2 147 (Blackline sanırım) ve GT'lerde kullanılmıştı.  :kahve:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

cemdogu

:nazar: :clover: :nazar:

İlk mesajda o carplay buraya gelecek demiştiniz  :D Bu ara eski ünitesi de orjinal ama bu modelin değilmiş, mp3 çalarlı ünite mk2 147 (Blackline sanırım) ve GT'lerde kullanılmıştı.  :kahve:

Kararsızlık 8 ay sürdü üstadım :)

Orta konsol, aracın bir önceki toplanması sırasında sıfır sipariş edilmiş eski sahibi tarafından. Stoklardaki son GT tertibatını da almışlar. Buna klima paneli de dahil. Parçaların üzerindeki etiketlerde üretim tarihleri 2008. Araba 2003 model, o alandaki tek 2003 model olan parça komple torpido ve airbaglerim :) Tesisatına ilk müdahaleyi de ben yaptım, yaparken içim de acıdı açıkçası. Ama gerçekten günümüzde bu özelliklerin olmaması çok can sıkıcı birşey. Laptop'umda CD-writer olmadığına göre, mecbur kaldım diyebilirim :)

cemdogu

Ankara trafiğinin deprem sonrasında çokça artışına binaen, aşırı kurulum gerektirmeyecek, basit bir kayıt cihazı aradım. 70mai tercih ettim. Hem ekransız, son derece basit. Hem de park modu aktif edilebilen bir kamera tipi. Bunun için ayrı bir kablo kiti satın alıp, sigorta tablasından gerekli bağlantıları yapmanız gerekiyor. Kontak açılınca enerji gelen 1 sigorta, sürekli sabit 12V veren 1 sigorta ve iyi bir şase bağlantısına ihtiyacınız var. Akabinde direklerden kabloları geçirip, kamerayı konumlandırıp, kurulumu telefondan yapıyorsunuz. Ben bağlantılar için Fuse Tap denen aparatları kullandım. Bu aparatlar aynı zamanda kontak açılınca, loş şekilde yanan modül ledlerime de harici bir kaynak sağladı, aracın orijinal tesisatına ek yapmak zorunda kalmadım.

kuti147

Eline sağlık Cem.. elektrik işlerine çok uzağım ben ya, biraz da çekiniyorum açıkçası.
Kaş yapayım derken komple kör ederim  :D
Bir de tahminin fotodan daha az ışık veriyordur aslında. Bu tarz işlerin fotoları bi patlıyor
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

cemdogu

Eline sağlık Cem.. elektrik işlerine çok uzağım ben ya, biraz da çekiniyorum açıkçası.
Kaş yapayım derken komple kör ederim  :D
Bir de tahminin fotodan daha az ışık veriyordur aslında. Bu tarz işlerin fotoları bi patlıyor

Abi esasen kadrandan daha parlak değil. Fakat ben amber'e alışır mıyım diye şu anda test ediyorum. Eğer amber olmazsa, kadran rengine en yakın kırmızı rengi alıp, sabit ambiyans olarak bağlayacağım. Belki orada daha küçük çapta bir led kullanırsam epey loş olur. Bakalım, zaman gösterecek :)

Elektrik işlerinde olmadığına inanmak zor geldi ama, neyse... :))

Testarossa

this is all about passion

octinum

Cevdet çok güzel gidiyor ya, ellerine sağlık hocam.
Ayak aydınlatması bence kararında olmuş, sürekli yananlar beni bozuyor biraz, gereksiz geliyor açıkçası. Böyle iyi, böyle iyi.  >:D

cemdogu

Elinize sağlık  :alfisti:

Teşekkür ederim :)

Cevdet çok güzel gidiyor ya, ellerine sağlık hocam.
Ayak aydınlatması bence kararında olmuş, sürekli yananlar beni bozuyor biraz, gereksiz geliyor açıkçası. Böyle iyi, böyle iyi.  >:D

Teşekkür ederim üstadım,
Kısık olan amber sabit yanıyor. Ben de ilk defa bir aracıma uyguladım. Bakalım, soğursam 1 düğmeye bakıyor kapanması. Kapı açılınca aracın içinin homojen aydınlanması hoş. Teşekkür ederim.

cemdogu

Tekrar selamlar.

Yukarıda ilana konu olan Exvol marka teybi iade ettim. Hava 10 derecenin altına indiğinde ekran siyah-beyaz tüplü televizyona dönüyordu, enteresan bir arızası vardı. Satıcıyla didiştik epeyce, yok garantiye gitti vay garantiden geldi aman kargo parası falan derken, iade ettiler. Bu sefer tanıdık bir esnaftan, sadece yazılı değil, sözlü de garanti aldığım bir ürün aldım. Görseli tamamen aynı. Farkı ram'de, 4gb ram, 64gb hafızalı bir cihaz olduğu için çok daha hızlı. Carplay sorunsuzca çalışyor.

Ayrıca direksiyon tuşlarımı da çalıştırmayı başardım. İlgilenenlere nasıl bağlandığını tarif ederim :)

Bugün aracı lifte aldığımızda sol arka tekerleğin yersizce sallandığını fark ettik. Bir tane denge kolu aramızdan ayrılmış. Yenisini sipariş ettim, geldiler. Yarın ya da öbür gün montajını yaparız :)

Aracın yağ kütüğünden soğutma bloğuna giden borulardan biri hafif bir sızıntıya sahip. Çözüm arıyorum. Sanıyorum kendisi aluminyum bir boru, arabayı aldığımda taze kırmızı antifriz'e dayanamadı ve çatladı. Sızıntı pek az, öyle ki 3-4 ayda 1 belki yarım çay bardağı kadar su eklemem gerekiyor araca. Önerisi olanları yorumlara beklerim.

Önümüzdeki ay triger kayışı ile alakalı bir bakım ve periyodik bir bakım yapma niyetim var, zira araca sahip oluşumun 1. yılına sadece 2 ay kaldı. 6.000 kilometrelik bir tecrübemiz oldu Cevdet'le, hiç pişman olmadım. Kendinize iyi bakınız, sevgilerle.