Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

GTV-Spider(116-916) Teknik Konular/Çözümler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Fiction

You are not allowed to view links. Register or Login
İlan silinmiş :) açik filtre ise yükte ses çikarir. Hava filtresi sisteminde susturucu yada rezonatör var ise onu sökerseniz daha fazla ses alirsiniz.

Tapatalk
İlan bende açılıyor ilginç. Birde şu linki vereyim:
You are not allowed to view links. Register or Login?
Açık hava filtresi olayını önceden de duymuştum bi araştırma yapayım o konu hakkında.
GTV 2.0 TS Phase 2

ATA

K&N zaten yağli tip koton filtredir ve debimetreyi bozduğun inanilir. (Bende bozulmadi) sünger tip filtreler geçirgenliği daha fazla olduğundan ses daha iyi çikabiliyor, yağsiz olmasida bir avantaj. Pipercross, raidhp, hks gibi bilindik markalari tavsiye ederim.

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

erdem1904

Aldığımda üstünde olan markasını bile bilmediğim açık hava filtresi mevcut aracımda.. Debimetrede tık yok maşallah :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Burak

Yuvarlak kutu içi k&n hava filtresinden dün alfa teknikte (izmir) gördüm biri gtv v6 tb için almış ama olmamış tabi  :( uygun fiyata alınabilir belki isterseniz sorarım pzt.
1997 Gtv V6 TB

Fiction

Yuvarlak kutu içi k&n hava filtresinden dün alfa teknikte (izmir) gördüm biri gtv v6 tb için almış ama olmamış tabi  :( uygun fiyata alınabilir belki isterseniz sorarım pzt.
Ben ist'teyim oralardan almak zor olur.
Açıklamada demişki üstü açık. yani açık hava filtresi denen bu oluyor herhalde. ebay'den alırsam 150 tl ye geliyor, Türkiye'de daha ucuza bulunur mu ki?
GTV 2.0 TS Phase 2

ATA

Gtv ts için uyumlu ise havale-kargo ile halledilir aslinda

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Veloce

Açıklamada demişki üstü açık. yani açık hava filtresi denen bu oluyor herhalde. ebay'den alırsam 150 tl ye geliyor, Türkiye'de daha ucuza bulunur mu ki?

Onu bunu bilmemde Onur, 2.0 TS'in GTV üzerindeki jenereasyonundan hava filtresi ile alacağı sese inanamayacak, sadece o sesi duymak için %25-35 daha fazla yakıt tüketeceksin. Demedi deme ;) Aynı motora 1999 sonu 2000 yılı gibi sahipken yaşadığım keyfi anlatamam... Filtreden sonra anlarsın ;) Açık hava filtresi olsun mutlaka ;)

Burak

Bu gün ilginç bir şey dikkatimi çekti, sol taraftaki korna hava filtresinin beslendiği boşluğun tam önünde duruyor ve %50'nin üzerinde hava geçişini kapatıyor , daha önceden farkeden oldumu acaba? Arabayı toplarken yerini değiştirebilirsem değiştireceğim yada söküp tek kornaya dönmeyi düşünüyorum.
1997 Gtv V6 TB

Veloce

Bu gün ilginç bir şey dikkatimi çekti, sol taraftaki korna hava filtresinin beslendiği boşluğun tam önünde duruyor ve %50'nin üzerinde hava geçişini kapatıyor , daha önceden farkeden oldumu acaba? Arabayı toplarken yerini değiştirebilirsem değiştireceğim yada söküp tek kornaya dönmeyi düşünüyorum.

Tek kornaya dönersen akustiği bozulur. Onların ikisinin tonu farklı ve duyduğumuz ses ancak ikisinin birleşimiyle ortaya çıkıyor :)

Fiction

Onu bunu bilmemde Onur, 2.0 TS'in GTV üzerindeki jenereasyonundan hava filtresi ile alacağı sese inanamayacak, sadece o sesi duymak için %25-35 daha fazla yakıt tüketeceksin. Demedi deme ;) Aynı motora 1999 sonu 2000 yılı gibi sahipken yaşadığım keyfi anlatamam... Filtreden sonra anlarsın ;) Açık hava filtresi olsun mutlaka ;)
Volkan abi tam dediğini anlayamadım. %25-35 fazla benzini şuanki stok haliyle fazla gaza yüklenerek vs. mi harcayacağım yoksa filtre takarsammı, yoksa başka birşey mi anlayamadım :)
Şuan düşünüyorum K&N hava filtresini almayı, sitesinde open air filter diyor herhalde açıktır.
GTV 2.0 TS Phase 2

Alfadanadam

Sesi duymak için fazla basmaya başlayacaksın. Olay o :)

Tapatalk

Fiction

Sesi duymak için fazla basmaya başlayacaksın. Olay o :)

Tapatalk
Ama şuanki haliyle mi yoksa filtreyle mi? :)
edit: şuanda çok basıyorum da gaza mevcut sesi duyabilmek için:D
GTV 2.0 TS Phase 2

Emre Sezen

filtre takıldıktan sonrası için söylemişler  :yukari-ok: şu an bastığından daha fazla basıp sesi filtrenin etkisiyle daha da çok duymak için .

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

Fiction

filtre takıldıktan sonrası için söylemişler  :yukari-ok: şu an bastığından daha fazla basıp sesi filtrenin etkisiyle daha da çok duymak için .
Anladım. Şuan için de en büyük keyfim önüm boşken 0 dan 60 a birkaç saniyede çıkıp sonra gazı kesmek, o yüzden filtre takarsam benzin kullanımında pek bir değişiklik olmaz herhalde :)
GTV 2.0 TS Phase 2

ozoozo

Anladım. Şuan için de en büyük keyfim önüm boşken 0 dan 60 a birkaç saniyede çıkıp sonra gazı kesmek, o yüzden filtre takarsam benzin kullanımında pek bir değişiklik olmaz herhalde :)

Genelde tam guzel bir ses duymaniz 2500-3000 devir civarinda baslayacaktir filtreden onun da sesini bir kac defa duydugunuz , bazi ortamlarda duyurmak icin basacaksiniz haliylede benzin cok yakacaktir :)

agucba

H. Filtresi sesi bence düşük devir yüksek vites durumunda en etkin duyuluyor T. Spark'ta. Diğer hallerde motorun sesi  filtre sesini bastırıyor diye düşünüyorum. :)
Mesela ikinci viteste 1500 d/d civarında hafif bir yokuşta gaza yüklendiğinizde ne demek istediğimi anlarsınız.

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk 4 ile gönderildi

///////////////

Alfadanadam

Çk güzel triger koparılır o şekilde haberiniz olsun. Sık sık yapıyorsanız trigeri vaktinden önce değiştirmeyi ihmal etmeyin.

Tapatalk

Fiction

Çk güzel triger koparılır o şekilde haberiniz olsun. Sık sık yapıyorsanız trigeri vaktinden önce değiştirmeyi ihmal etmeyin.

Tapatalk
Yani sürekli degil tabiki, ne zaman genis bir caddede önüm bos olursa, yani gunde 1-2 kere. Triger degisti cariumda 1 ay once, hatta tutarı aklıma geldikçe uzuluyorum:/
GTV 2.0 TS Phase 2

Fiction

GTV'de fark etiğim iki tane olay var, TS ile v6 arasında fark olabilceğinden belki en iyi cevabı Spider_Volkan verebilir :yukari-ok:

Birincisi, 2. vitesteyken araç yavaşlamışken(20-25 km / örneğin bir dönüş yaptım) gaza basınca 40 üstüne çıkana kadar araç epey bi titriyor, bu normal mi?

İkinci fark ettiğim şeyde: Birinci viteste kalkış yapıp dönüş yapınca ve dönüş esnasında yarım gaza basınca, araba kayıyor hafifçe. Dönüş esnasında yani 1.viteste 20 km civarındayken gazı kesersem de araba titriyor.
Sizce bu iki durum normal mi, değilse nedeni nedir? Teşekkürler şimdiden :)
GTV 2.0 TS Phase 2

ATA

Titreme nasil bir tirreme? Gaz kesmiş gibi kafa sallar gibimi yoksa sağa sola sallar gibimi? Dönüşlerde aks kollarinda boşluk varsa yapabilir bu durumu.

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Veloce

GTV'de fark etiğim iki tane olay var, TS ile v6 arasında fark olabilceğinden belki en iyi cevabı Spider_Volkan verebilir :yukari-ok:

Birincisi, 2. vitesteyken araç yavaşlamışken(20-25 km / örneğin bir dönüş yaptım) gaza basınca 40 üstüne çıkana kadar araç epey bi titriyor, bu normal mi?

İkinci fark ettiğim şeyde: Birinci viteste kalkış yapıp dönüş yapınca ve dönüş esnasında yarım gaza basınca, araba kayıyor hafifçe. Dönüş esnasında yani 1.viteste 20 km civarındayken gazı kesersem de araba titriyor.

Araban düz giderkende aynı şeyi yapıyorsa eksik silindir çalışıyor. Bujiler, bobinler ve enjektörler kontrol edilecek. Hangisinin sebep olduğu tespit edildikten sonra gereken yapılacak.

Bahsettiklerin sadece dönüş sırasında oluyorsa yani dönüş esnasında ekstra birşey oluyorsa, bahsettiğin titreme mekanik birşeyse ve ön takımdan takırtı tarzında sesler geliyorsa, bu da büyük ihtimalle aks kafasının bitmek üzere olduğu anlamına gelir...

Dönüş sırasında gaza bastığında arabanın kayması gayet normal. Önden çeker araçlarda türkçede kafadan kaybetme dediğimiz asıl adı "understeer" olan durum. Lastiklerin hafif patinaja oturmasıyla birlikte arabanın kendi momentumu ve merkezkaç kuvveti yüzünden düz gitmeye devam etmek istemesi... Bunu minimuma indirebilmek ancak kilitli diferansiyel ile mümkün...

Fiction

Titreme nasil bir tirreme? Gaz kesmiş gibi kafa sallar gibimi yoksa sağa sola sallar gibimi? Dönüşlerde aks kollarinda boşluk varsa yapabilir bu durumu.

Tapatalk
Titreme daha çok öne arkaya gibi yani araç diyorki beni 1. vitese al biraz bas sonra 2'ye al . Herkeste olan birşeyse bundan sonra 20-25 e düşünce hızım 1'e düşürürüm vitesi.
GTV 2.0 TS Phase 2

Fiction

Araban düz giderkende aynı şeyi yapıyorsa eksik silindir çalışıyor. Bujiler, bobinler ve enjektörler kontrol edilecek. Hangisinin sebep olduğu tespit edildikten sonra gereken yapılacak.

Bahsettiklerin sadece dönüş sırasında oluyorsa yani dönüş esnasında ekstra birşey oluyorsa, bahsettiğin titreme mekanik birşeyse ve ön takımdan takırtı tarzında sesler geliyorsa, bu da büyük ihtimalle aks kafasının bitmek üzere olduğu anlamına gelir...

Dönüş sırasında gaza bastığında arabanın kayması gayet normal. Önden çeker araçlarda türkçede kafadan kaybetme dediğimiz asıl adı "understeer" olan durum. Lastiklerin hafif patinaja oturmasıyla birlikte arabanın kendi momentumu ve merkezkaç kuvveti yüzünden düz gitmeye devam etmek istemesi... Bunu minimuma indirebilmek ancak kilitli diferansiyel ile mümkün...

Cevap için teşekkürler. Evet mesela 2. viteste düz giderken  hızım 40-50'den  20-25km'ye düştü ve ben gaza bastım diyelim, araba 40 'ın üstüne çıkana kadar bi sallıyor içeriyi.
Onur ustaya sordum bugün bu olayı, normaldir dedi ama bilemiyorum dediğiniz parçalardan biriyle de alakalı olabilir.

Gerçi bugün itibariyle dün sorduğum şey benim için beşinci plana falan atılmış oldu bugün itibariyle. Yaptırmam gereken şeyler: egzos, frenler, lastik/jant , airbag ... :'(
Bende bu olay ya understeer yada oversteer dır diyordum ama yazmadım yanlış bilgi olur diye.
GTV 2.0 TS Phase 2

Veloce

Carium'a gittiğinde Onur ustadan bir rica et kullanıp baksın. Aracın torkunun en düşük olduğu noktada gaza yüklenmenle falan alakalı normal bir durumda olabilir. ;)

Burak

Daha önce bahsettiğim kornanın konumunun fotoğraflarını çektim.

üstteki fotoğrafta gözüken hava filtre kutusunun emiş ağzı direk saç kısmın içine giriyor , ikinci fotoğrafta ise kornanın öndeki boşluğu ne kadar kapadığı gözüküyor. yüksek süratlerde gaza yüklenince afr de 10-11 değerlerini okuyorum (araç zengin karışımda çalışıyor ) acaba buradan hava emiş sıkıntısı olabilir mi ? Ne dersiniz ?
( gerçi her halükarda kornanın yerini değiştireceğim gibi duruyor :D )
1997 Gtv V6 TB