Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sıralı Sistemler (LPG) için Görüşleriniz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fevkalbeser12

You are not allowed to view links. Register or Login
Almam gereken parça bu mudur?
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Alfadanadam

Bizzat kendisi. Ama fiyat alabileceğiniz bir sürü yer var. Araştırın.

fevkalbeser12

Bulabildiğim en uygun o ama önerebileceğin bi site var mı Bülent abi, toptan hepsini alayım ben?
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Alfadanadam

Benim sık sık parça aldığım Turgay Usta var. Telefonu 0 532 720 40 35. Selamımı söyleyebilirsin.
Ama direk oradan da alma. Birkaç yeri arayıp, fiyatları markalarıyla birlikte değerlendirmek lazım.
Mesela Alfar'ı da arayabilirsin. İlyas Küskü. Telefon: 0535 523 97 32.
Ayrıca You are not allowed to view links. Register or Login'da da iyi fiyatlar olabiliyor. Sitede görünmeyen parçaları da telefonla sorabilirsin, imkan varsa temin edebiliyorlar. Bence onlar da iyi esnaf. Ayrıca You are not allowed to view links. Register or Login da başka bir alternatif. Oto starttan alacak olursan 100 lira üzerine 20 tl indirim çeki verebilirim. Hatta alışverişleri 100 lira civarına bölersen her alışveriş için 20 lira indirim olur. İndirim çeki sıkıntısı yok :)

fevkalbeser12

Tamam o zaman yarn ikisindede fiyat arayıp burada paylaşıcam:)bakalım kim daha uygun vericek. Fiyatları çarpıştırmak hoş olmaz değil mi?
                         jeremy clarkson

Alfadanadam

Ekleme yaptım. Hepsine bak hatta, parayı yoldan toplamıyoruz

fevkalbeser12

Vay çok teşekkür ederim:) zaten bütün trigeri debriyaj baskı balatayı termostatı beraber sorucam:)
                         jeremy clarkson

Alfadanadam

Bu arada farkında olmadan konudan bambaşka noktalara gelmişiz. Yedek parça konusunu burada kapatalım.

alfaçino

selamlar. ben tam 2 yıldır 2004 156 kullanıyorum. aldığımda aracımda BRC sıralı takılı idi.aldığım arkadaş ayarının bozuk olduğunu söylemişti.Adana BRC servisine götürdüm,arkadaşlar bilgisayara bağladıktan sonra bi 10 dakika uğraştı ve bana 4 tane ihtimal söyledi. beyin,elektrik vs. hepsi bozuksa eğer çıkan rakam 1100 tl idi. aracın birgün kalması lazım deneme yanılma yoluyla bakacağız dedi.aracımı aldığım gibi kaçtım ve halen lpg kullanmadım.ben şidi artvindeyim rize yada trabzonda bu işi adam gibi yapacak usta varmı acaba bilen varmı. bendeki sorun normal giderken araç (muhtelif devirler olabiliyor bu) kafa sallamaya başlıyor.yakıt bitiyor gibi sallıyor ve gaz yemiyor? brc den brc servisi anlamıyorsa kim anlar acaba...

Alfadanadam

quote:

selamlar. ben tam 2 yıldır 2004 156 kullanıyorum. aldığımda aracımda BRC sıralı takılı idi.aldığım arkadaş ayarının bozuk olduğunu söylemişti.Adana BRC servisine götürdüm,arkadaşlar bilgisayara bağladıktan sonra bi 10 dakika uğraştı ve bana 4 tane ihtimal söyledi. beyin,elektrik vs. hepsi bozuksa eğer çıkan rakam 1100 tl idi. aracın birgün kalması lazım deneme yanılma yoluyla bakacağız dedi.aracımı aldığım gibi kaçtım ve halen lpg kullanmadım.ben şidi artvindeyim rize yada trabzonda bu işi adam gibi yapacak usta varmı acaba bilen varmı. bendeki sorun normal giderken araç (muhtelif devirler olabiliyor bu) kafa sallamaya başlıyor.yakıt bitiyor gibi sallıyor ve gaz yemiyor? brc den brc servisi anlamıyorsa kim anlar acaba...

Ustadan ustaya çok şey değişiyor. Hatta en önemli değişken çoğu zaman. aşadığınız ilde de mutlaka ustaların fikrini sorun. Akla mantığa uygun açıklamalar yapabiliyorlarsa en azından sıkıntınıza bilimsel yaklaşacaklardır bence.

Anıl

Servisin sorunla ilgili saymadığı parça kalmamışz zaten, yapılacak işlem her parça tek tek sökülüp yenisi ile denenecek tabi bunun için BRC parçalarına sahip bir yer olması lazım.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

volkanka

Haziran 2011'de 147'me LPG taktırdım ve 7 aylık tecrübemi sizlerle paylaşmak istedim.

LPG'yi Bursa'da Turoto'da taktırdım. Turoto'nun iki şubesi var. Biri Otosansit'te, diğeri de ona yakın bir yerde. Şirketin sahibi Turgay LPG konusunda çok geniş tecrübeye sahip. Kendi aracına hem LPG hem de CNG takmış olan birisi. Alfa Romeo 147'm var, hangi markayı önerirsin diye sorduğumda Landi dedi ve onu taktı. Fiyatı 1350 TL idi.

Yaklaşık 7 aydır kullanıyorum ve gerçekten çok memnunum. Benzin-gaz geçişlerini kesinlikle anlayamazsınız. Bu süre zarfında yaşadığım sorunlar ise şöyle:

1. İki kez depoda gaz varken gaz yokmuş gibi sinyal verdi.
2. Birkaç kez LPG dolumundan sonra gaza geçiş yapmadı. Bu konu çok ilginç çünkü bu olay sadece bir benzin istasyonu ile ilgili. Üç dört kez bu istasyondan gaz aldıktan sonra gaza geçmedi. Stop edip tekrar çalıştırdıktan sonra ise geçti.

Bakıma gittiğimde iki olayı da söyledim ve önemli bir şey olmadığını söyledi. Bakıma götürdüğüm zaman Turgay sistemi bilgisayara bağlıyor ve kontrolleri bilgisayardan yapıyor. Bir iki yerde hata oluştuğunu ve hataları sildiğini söyledi. Hatalarını silince tekrar olmuyor mu bilmiyorum ama söylediği buydu. Bir de, her bakımda eğer yeni bir firmware çıkmışsa sisteme onu yüklüyor.

Sarfiyata gelecek olursak, ilk taktırdığım zamanlarda yaklaşık 20 kuruş yakıyorken son zamlardan sonra yaklaşık 25 kuruş yakıyorum. Agucba'nın tavsiyesi üzerine ekleme: litre olarak 100 km'de 9 - 9,5 lt yakıyor.

Performans mutlaka etkileniyordur ama ben bunu hissedecek hassasiyete sahip değilim. Benzinle de gazla da otobanda en son 175 km/s yaptım. Daha da giderdi ama trafik başladığı için yavaşladım.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Eğer merak ettiğiniz başka konular varsa daha detaylı bilgi verebilirim.

Edited by - volkanka on 25/01/2012  13:11:14

agucba

Verdiğiniz bilgiler güzel, eminim Bursa'da LPG ile ilgilenenlere yardımcı olacaktır.

Tüketim değerlerini yazarken TL veya kuruştan ziyade genel olarak litre cinsinden yazılması (benzin, dizel ve LPG tüketimleri için), sanırım daha aydınlatıcı olur.
LPG, benzin ve dizel yakıt fiyatları şehirden şehire, hatta istasyondan istasyona göre farklılık gösterdiği için litre olarak yazılması, sanki daha iyi olur gibi geliyor.

///////////////

Robbie

şimdi bende lpg taktirma arefesindeyim bostanci yada kartalda yaptirmayi dusunuyorum BRC'ye daha sicak bakiyorum istanbulda lpg taktirip kullanan arkadaslar varsa referans olarak kimleri onerebilirler ?
147 1.6 TS Distinctive 2006

Alper

2A mühendislik diye bir yer var orada oldukça fazla Alfa Romeo ya montaj yapılmış.
Bir görüşün isterseniz.

Alper

Buarada aciliyeti yoksa bir müddet beklemenizi tavsiye ederim
Yeni LPI sistemleri çıkacakta Likit LPG.

Robbie

kozyatagi birmot ile gorusmustum lpg icin nedersiniz diye sordugumda;

kesinlikle onermiyoruz, motor yanabilir, pistonlar bozulabilir, beyin agrizalanabilir gibi seyler soylediler..

Robbie

quote:

Buarada aciliyeti yoksa bir müddet beklemenizi tavsiye ederim
Yeni LPI sistemleri çıkacakta Likit LPG.

lpi sistemi tam olarak ne zaman yayginlasacak bilmiyorum ama fiyatlarina baktim biraz 3000tl civarlarinda bana gore 20000-30000 tl lik arabalar 3000 tl lpi kiti taktirmak mantiksiz olur, 60000-100000tl lik bir aracim olsaydi dusunebilirdim bu sistemi. bu fiyatlarda..

kemalkml

arkadaşlar  yaklaşık 1 ay önce aracıma lpg taktırmıştım ,araç 156 2,0 selespeed ,benim aracımda benzinde çalışırken eğer devir çok düşükse ( 1300 1500 civarı) gazdan ayağımı çekip tekrar dokunduğum zaman araç kavrama yapmakta isteksiz oluyordu ve 1800 devirde toparlanıyordu ,mesela 3. vites 50 km ile giderken yavaşlıyordum ,araba vitesi 2 ye düşürüyor biliyorsunuz selespeed yürürken kendisi 1. vitese geçemiyor .ve ben çok düşük devirdeyken gaza dokunduğumda araç kavramak istemez gibi davranıyor buda sarsıntıya yol açıyordu ,lpg ilk takıldıında otomatik ayar yapıldı ve bu kavrama olayı aynı şekilde devam etti .ikinci ayar yolda yapıldı ve ustaya durumu izah ettim ,alt devirleri biraz canlandırması istedim .usta ayarı yaptı ve şu an  gerçekten bu sorun ortadan kalktı araba alt devirlerde daha canlı ,benzinde kullansam bu kadar iyi olamaz :) eğer lpgli selespeed kullanan varsa ve bu kavrama sorununu yaşıyorsa lpg de alt devirleri ayarlatsın .gerçekten araç şu anda çok iyi

drago

merhaba arkadaşlar, ufak bir sorunum var, aslında daha çok "soru" denebilir.

aracım 147 120 hp twinspark, facelift.lovato marka lpg taktırdım, açıkçası biraz da seri kullanıyorum, yanlız sanki benzin de lpg ile düşüyor sanırım, bu ay 60 tl lik benzin aldım, sizde de bu durum söz konusu mu?çeyrek deponun altına düşürmek istemiyorum çünkü.belki biliyorsunuzdur PSA grup araçlarda yapılan dönüşümlerde, araç lpgde seyir halinde iken, benzin ibresi de düşüyor, ama 5 tllik benzin alınca fırlayıveriyor ibre.bizde de aynı durum var mı diye merak içindeyim.zira örnek vermek gerekirse, geçen gün benzin ışığı yanmakta idi, düz bir yere park edip gittim, sabah geldim yine yanıyordu, ama telefondaki görüşmem biraz uzun sürdüğünde bir baktım (tabi araç bu sırada benzinde çalışmakta idi rölantide) benzin ışığı sönmüş ve kadran ilk pozisyonundan 3 birim yukarıda idi.fikirleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim, daha önce paylaşıldıysa özür dilerim, 18 sayfa olunca topic, tek tek okuyamadım

fevkalbeser12

Aracın durma pozisyonu ile çok fazla alakalı sanırım. Mesela yokuş yukarı durursan çeyrek depon yarım depo oluyor mutlu oluyorsun:) Yokuş aşağı durursan çeyrek depon dibe vuruyor üzülüyorsun:( Bende de lovato takılı genelde hep 50 tllik gaz aliyorum. Her dört alışımda bir 50 tl lik de benzin alıyorum. Ortalama 1 ay gidiyor benzin.
                         jeremy clarkson

drago

onla hem de baya alakası var, geçen gün aracın burnu yokuş aşağı bakacak şekilde dik yokuşa parkettim, geri döndüğümde, benzin ibresi 0da idi.yine de 2 haftada bir 30 liralık benzin koyma işi pek iyi değil :) ama olsun bu kadar performansa sıkıntısız çalışmasına hak ediyor diyip geçiyorum. yine de çözülebilir bir durum olduğu kanısındayım, benzin pompası halihazırda çalışıyor olabilir, daha önce bmw marka araca lpgde iken pompanın elektriğini kesmek için bir sistem yaptırmıştık, böylece bir zaman sonra pompanın yanmasını da engellemiştik ki zaten çoğu araçta kullanılıyor.alfayı yeni keşfediyorum bakalım, diğer lpg kullanıcıları da ne söyleyecek, zira bendeki sistem de lovato, bizde bir sıkıntı olmasın :)

kemalkml

alfa benzin göstergeleri böyle çalışıyor hep demek ki bende de aynı sorun var.

Alfadanadam

quote:

onla hem de baya alakası var, geçen gün aracın burnu yokuş aşağı bakacak şekilde dik yokuşa parkettim, geri döndüğümde, benzin ibresi 0da idi.yine de 2 haftada bir 30 liralık benzin koyma işi pek iyi değil :) ama olsun bu kadar performansa sıkıntısız çalışmasına hak ediyor diyip geçiyorum. yine de çözülebilir bir durum olduğu kanısındayım, benzin pompası halihazırda çalışıyor olabilir, daha önce bmw marka araca lpgde iken pompanın elektriğini kesmek için bir sistem yaptırmıştık, böylece bir zaman sonra pompanın yanmasını da engellemiştik ki zaten çoğu araçta kullanılıyor.alfayı yeni keşfediyorum bakalım, diğer lpg kullanıcıları da ne söyleyecek, zira bendeki sistem de lovato, bizde bir sıkıntı olmasın :)

Benzin göstergesi PSA grubu araçlarındaki gibi değildir, arkadaşların bahsettikleri sebepten dolayı biraz oynaktır  :)
LPG devredeyken benzin pompasını durduran röle ve türevi aygıt takmak benzin pompanızı korur hatta muhtemelen bir miktar yakıt tasarrufu bile sağlatabilir. Ancak şahsen güvenlik sebebiyle ben tercih etmezsim şahsen. Hiç olmadık yerde ve anda o pompanın sağlayacağı benzine ihtiyaç duyduğunuzda röle pompaya start vermezse sonuçları düşünmek bile istemiyorum. Nihai karar sizin elbette. Motor suyunun geç ısınması sebebiyle özellikle japon araçlarına göre, lpg daha geç devreye giriyordur.

Robbie

zavoli kullanan arkadas varmi