Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

27 AEK 99 Giulietta

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 11 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login
Abi işte Egt için sorun orda. Benim turbodan sonrada takılı, normal seyehat ederken 500derece, hafif gazlasam 700, pist gibi çok gazlamalı zamanlarda min 850- max 920derece. Hani düz mantık yürütüyoruz ya hep +150-200derece olur manifolda diye, işte o zaman benim egt 1100-1200derece. Dahada bir sorun görmedim, 2 senedir ara ara görüyorum bu sıcaklıkları. İşte şu kullandığımız saatler hep aksesuar, ya doğruyu görmüyoruz, ya gördüğümüzü yorumlayamıyoruz, yanlış olduğunu görürsekte önem almaya gitmiyoruz. 2 sayfa önce Doğa yazmıştı bi akşam arkadaşları ile denerken arabada gariplik olduğunu hissettim ama korktu demesinler diye gazladım diye. Gazlarsın abi o gazla kim affeder :D

Benim benzin pompasının hemen ucundaki hortum yırtılmış, gaza yükleniyorum hoop afr direkt fakirde kalıyor ama nasıl bir çatara patara, Bir hoşuma gitti bir hoşuma gitti, o şekilde abana abana sanayiye gittim ve dükkanın önende kaldım. Tamam Afr saati bana söyledi bir sorun var fakirde kalıyorsun diye ama zaten o olmasada araç gitmiyorduki 4bin devirde gaz kesiyordu. Ben hertürlü sanayiye gitcektim, sadece yeşil yeşil ışık saçarak arabanın içine ambiyans kattı :D

Anıl senin olay biraz daha farklı, sen turbosuzdan, turboya geçtin. Bir çok parametren, parçan ve parça dayanıklılığın değişti. Anlık okumak senin işine yarar ama egt 750 değilde benim gibi 900 derece görseydi o zaman ne yapıcaktın? Bunun çözümü nedir?

Son paragrafta yazdığına tamemen katılıyorum. Aslinda benimde söylemek istediğim buydu.

O kadar pist yada ralli aracı var. Hiç birinde wideband görmedim mesela :) ki onlarda zaman zaman gitmesi gerektiği kadar gitmez mekaniker çözer. Senin sanayiye benin hattin yüzünden gittiğin gibi :)

Atmosferik motoru sonradan turbolamak başla bir şey. Ona illaki afr takilması şart. E bide yazılım yapilacak onun için zaten gerekli. Bende standalone beyine geçersem -ki gelecek planimiz kerem sayesinde o yönde- bende bir afr alip takacağim.

Ama yazilim egsoz yapmiş birisi için afr pahalli bir aksesuar sanki. Bunu sende yazmişsin zaten :)

Edit: mesela anilin yazdiği 2. Yöntem icin afr'ye ihtiyaç var. Zaten sorunu egt'den görüyorsun. Turbo büyütmüş biri olarak ihtiyacin var. Kesinlikle gereksiz değil, sadece ihtiyaç meselesi.

Tapatalk

Ya kankalar ben kesinlikle gerekli demiyorum zaten sadece iyi olur yani. Dediğiniz gibi yazılım egzozlu adama gerek yok zaten. Ama basınç açma (ciddi anlamda) yada aşırı güç artışlarında (100 hp yi 200 hp ye cıkarma ) bence oil press, oil temp, egt, afr kesinlikle olması gerekenler.

Bu arada Özdemir kusura bakma konu için :)

Estf abi gayet güzel ve gerekli bilgiler aktarılıyor keyifle okuyorum :)

OZO..!!!

ATA

Abi işte Egt için sorun orda. Benim turbodan sonrada takılı, normal seyehat ederken 500derece, hafif gazlasam 700, pist gibi çok gazlamalı zamanlarda min 850- max 920derece. Hani düz mantık yürütüyoruz ya hep +150-200derece olur manifolda diye, işte o zaman benim egt 1100-1200derece. Dahada bir sorun görmedim, 2 senedir ara ara görüyorum bu sıcaklıkları. İşte şu kullandığımız saatler hep aksesuar, ya doğruyu görmüyoruz, ya gördüğümüzü yorumlayamıyoruz, yanlış olduğunu görürsekte önem almaya gitmiyoruz. 2 sayfa önce Doğa yazmıştı bi akşam arkadaşları ile denerken arabada gariplik olduğunu hissettim ama korktu demesinler diye gazladım diye. Gazlarsın abi o gazla kim affeder :D

Benim benzin pompasının hemen ucundaki hortum yırtılmış, gaza yükleniyorum hoop afr direkt fakirde kalıyor ama nasıl bir çatara patara, Bir hoşuma gitti bir hoşuma gitti, o şekilde abana abana sanayiye gittim ve dükkanın önende kaldım. Tamam Afr saati bana söyledi bir sorun var fakirde kalıyorsun diye ama zaten o olmasada araç gitmiyorduki 4bin devirde gaz kesiyordu. Ben hertürlü sanayiye gitcektim, sadece yeşil yeşil ışık saçarak arabanın içine ambiyans kattı :D

Anıl senin olay biraz daha farklı, sen turbosuzdan, turboya geçtin. Bir çok parametren, parçan ve parça dayanıklılığın değişti. Anlık okumak senin işine yarar ama egt 750 değilde benim gibi 900 derece görseydi o zaman ne yapıcaktın? Bunun çözümü nedir?

Son paragrafta yazdığına tamemen katılıyorum. Aslinda benimde söylemek istediğim buydu.

O kadar pist yada ralli aracı var. Hiç birinde wideband görmedim mesela :) ki onlarda zaman zaman gitmesi gerektiği kadar gitmez mekaniker çözer. Senin sanayiye benin hattin yüzünden gittiğin gibi :)

Atmosferik motoru sonradan turbolamak başla bir şey. Ona illaki afr takilması şart. E bide yazılım yapilacak onun için zaten gerekli. Bende standalone beyine geçersem -ki gelecek planimiz kerem sayesinde o yönde- bende bir afr alip takacağim.

Ama yazilim egsoz yapmiş birisi için afr pahalli bir aksesuar sanki. Bunu sende yazmişsin zaten :)

Edit: mesela anilin yazdiği 2. Yöntem icin afr'ye ihtiyaç var. Zaten sorunu egt'den görüyorsun. Turbo büyütmüş biri olarak ihtiyacin var. Kesinlikle gereksiz değil, sadece ihtiyaç meselesi.

Tapatalk

Ya kankalar ben kesinlikle gerekli demiyorum zaten sadece iyi olur yani. Dediğiniz gibi yazılım egzozlu adama gerek yok zaten. Ama basınç açma (ciddi anlamda) yada aşırı güç artışlarında (100 hp yi 200 hp ye cıkarma ) bence oil press, oil temp, egt, afr kesinlikle olması gerekenler.

Bu arada Özdemir kusura bakma konu için :)

Aynen stock twinspark olsa takilacak aletler değil :D

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

max-ime

You are not allowed to view links. Register or Login Doğa'cım yorumuna üzüldüm açıkcası. Aramızda hiç öyle birşey olabilir mi? Bzim yaptığımız birbirimizin aracını referans alarak performansını gözlemlemek, sonrasında sigaralarımızı yakıp muhabbet etmek :)

You are not allowed to view links. Register or Login Aynen Ozo. Saab ile kıyaslayarak yazdım, 159 ile değil.

Fatihob

Tam gaz 6bin - 6200devir 10.8 - 11 aralığında. Zengine çekmek motoru soğuturyorda, bu seferde araç çok zenginde kaldığı için, fazla yakıttan dolayı pistonda 2. bir patlama ihtimali daha oluyormuş diye okdum veya duymuştum. Bu patlama kol çıkarmaya falan sebep diyorlardı. Ne derece doğrudur bilemiyorum. En iyisi egt düşürmek için met kiti takmak.

Cooper sahibi 2 kişiden duydum. Cooperların Egt çok yükseliyormuş, 1000derece falan oluyormuş, piston eritoyrlarmış. (mk1 cooper GP için) Eee benim minimum 1100derece egt var :) Bunu söylediğmde alla allah cevabı alıyorum. Bu iş motordan motora değişken bişi büyük ihtimalle. Hangi motor kaç dereceye dayanır onu kötü bir tecrübe ile öğreniyoruz sanırsam :)

Aslında hepmiz aynı şeyi diyoruz. Ne gerek var sadece yazılım ve filitre takan adam için egt'ye, afr'ye.
..

tunerviper

Tam gaz 6bin - 6200devir 10.8 - 11 aralığında. Zengine çekmek motoru soğuturyorda, bu seferde araç çok zenginde kaldığı için, fazla yakıttan dolayı pistonda 2. bir patlama ihtimali daha oluyormuş diye okdum veya duymuştum. Bu patlama kol çıkarmaya falan sebep diyorlardı. Ne derece doğrudur bilemiyorum. En iyisi egt düşürmek için met kiti takmak.

Cooper sahibi 2 kişiden duydum. Cooperların Egt çok yükseliyormuş, 1000derece falan oluyormuş, piston eritoyrlarmış. (mk1 cooper GP için) Eee benim minimum 1100derece egt var :) Bunu söylediğmde alla allah cevabı alıyorum. Bu iş motordan motora değişken bişi büyük ihtimalle. Hangi motor kaç dereceye dayanır onu kötü bir tecrübe ile öğreniyoruz sanırsam :)

Aslında hepmiz aynı şeyi diyoruz. Ne gerek var sadece yazılım ve filitre takan adam için egt'ye, afr'ye.

Valla 10.5 denenebilir. Onun altına düşmek Dediğin sıkıntıyı yaratabilir. Genelde turbo civicler 10.5 yürüyor. Çok zengin de iyi değil tabi. En güzel meth Dediğin gibi.
Turbo Twin Spark

Alper

Özdemir 200 üstü hp lerin arasına hoş geldin diyelim artık :)
Yakın zamanda öyle gibi gözüküyor.
Hızlanma videosu güzel olmuş eskisinde insan uyuyakalabilirdi :)
Bu arada ben tam gaz giderken 10.3 gördüm en fazla :)
Egt de 930 maksimum
Yağ sıcaklığı 110 falandı yanlış hatırlamıyorsam.

Alper

Bu arada ben tam gaz giderken 10.3 gördüm en fazla :)
Egt de 930 maksimum
Yağ sıcaklığı 130 yada 140 falandı yanlış hatırlamıyorsam.
Yağ sıcaklığını yanlış yazmışım :)

Alper

Baskan

Özdemir basıncı açayımmı az daha pampa nasıl hızlanıyor izle :D

ozoozo

Teşekkür ederim abi  :serefe:

Özdemir basıncı açayımmı az daha pampa nasıl hızlanıyor izle :D

Ahahah pistonlar sendense ver coşkuyu abi  :haydi:

Doğa Tosun

You are not allowed to view links. Register or Login işin şakası, seni oraya 159 var diye getirttik abi :D
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Suatsvn

Bütün yazıları okumak baya bir zaman aldı ama değdi çok zevkli bir Alfa olmuş emeğine sağlık güle güle kullan.

ozoozo

Bütün yazıları okumak baya bir zaman aldı ama değdi çok zevkli bir Alfa olmuş emeğine sağlık güle güle kullan.

Abi kusura bakma görmemişim mesajını , teşekkür ederim sağolasın.  :serefe:

ozoozo

Bugün akotada kalan yarım bakımımızı yaptırdık , 37 bine merdiven dayadım :) 369.. lü bir şeylerde. Yanlışım yoksa bu 3. periyodik bakımım oldu.

Yağ ve yağ filtresi turboyu değiştirdiğimde değiştirmiştim zaten.

Polen filtresi
Mazot Filtresi
Ön ve arka balatalar değişti
Vites topuzunda hafif kronik olan oynama sorunu vardı garantiden değişti
Trim sesi benim arabada yoktu ancak hazır servise gitmişken kapılara,trimlere el atıldı,yağlandı vs.
Alt takım kontrol edildi ve yağlandı.

Totalde 600 lira vererek çıktım. Giriyorlar mı bilmiyorum ama ben yinede yazayım Semih abi'ye (Akota servis yetkilisi) çok teşekkür etmek istiyorum , hem fiyatta yaptığı abilikle hemde garanti konusunda hiç bir şekilde uzatmadan direk onay verdi. Ön camımda 2 karış kadar fitil çıkmıştı yolda giderken , onu gösterdim camın değişmesi gerek dedi istersen garantiden halledeyim dedi , hazır garantim varken bende değiştirme kararı aldım , cam siparişi garantiden verildi önümüzdeki haftalarda takarız.

Yaza doğru yapılacak olanlarda hız kazananlar arasında deri döşeme var , büyük ihtimalle taba yaptıracağım. Daha sonra yürüyene el atıp amortisörleri değiştireceğim (Bilstein) eğer ki uygunluğundan tam emin olursam kilitli dif olayını araştıracağım.

HKS  blowoff buldum Ankarada birisinden onu rezerve ettim müsait bir zamanda gidip alacağım , bov u takma amacım ses için değil turbonun sağlıklı çalışması için çünkü şuan surge sesi geliyor haliyle buda turbo palleri için sağlıklı değil geri basınç bununda çözümü mecburen Blow-off olacak. You are not allowed to view links. Register or Login abijim de yardımcı olursa montajını yapacağız.

3-5 güne kalmaz öncelikli olarak boost display ve egt display montajını da aradan çıkartmayı planlıyorum. Şimdilik sıkıntısız sorunsuz devam ediyoruz.  :clover:

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Gouki

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login ne zaman hallediyoruz ?  :'(

h.t

You are not allowed to view links. Register or Login ne zaman hallediyoruz ?  :'(

Di mi aux ta bekliyo hala  :'(

OğuzCanAlantor

You are not allowed to view links. Register or Login  benim dif noldu quqi  :(

ozoozo

Boost ve egt de tamam :) sırada turbo timer var.

@tunerviper abi dp nin ordan aldık egt yi , üzerine kaç eklim ? Birde dur yeter artık sıkıştırma  kaç derece olmalı :)

OZO..!!!

Lbe

Ooo eline sağlık @Gouki

LBE..!!!

ozoozo

Ooo eline sağlık @Gouki

LBE..!!!

Bana qouqi deme elim ayağım titriyor , ona yağmurlu günde su yoq.. 2 saati bağlayamadı :(

OZO..!!!

h.t

Ooo eline sağlık @Gouki

LBE..!!!

Bana qouqi deme elim ayağım titriyor , ona yağmurlu günde su yoq.. 2 saati bağlayamadı :(

OZO..!!!

Vaaay koca saatler bağlanırda benim aux çıkmaz ha , kırıldım quki sana :(

Kardeşim güle güle kullan çok güzel olmuş , bilkent/kızılay hattı

Sent from my iPhone using Tapatalk

Gouki

Hayırlı olsun doğalgaz ve su sayaçların kardeşim :yukari-ok:

ku2

Ozo deneyemedik bi araçları :))) Güle güle kullan :)
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

ozoozo

Hayırlı olsun doğalgaz ve su sayaçların kardeşim :yukari-ok:

Her ne kadar ben anlamam diyip ayak yapsanda sağol abicim. Turbo timer ı sana kitledim haberin olsun.

OZO..!!!