Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Motor muhabbetleri... Ducatisti?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

asklepios

yukarıda da yazdığım gibi beyaz bir PCX  sahibiyim...

bence müthiş bir scooter şehiriçi için ve çok memnunum...

sizin için artılarını ve eksilerini objektif bir şekilde yazayım:

+ekonomik,yakıt ortalaması 2-2,5 lt civarında
+çok yakışıklı...ve hatta "bence" abilerinden (maxilerden) bile yakışıklı...sokakta bir "alfa etkisi" var,bakan bir daha bakıyor
+enjeksiyonlu
+su soğutmalı
+start-stop teknolojisi
+kombine fren(yani arka fren sıkıldığında hafifçe ön fren de aktif oluyor)
+bagajı geniş(1 adet full-face kaskı aldıktan sonra hala yer var)
+lastikler 14 inç
+selesi ve oturma pozisyonu rahat
+malzeme kalitesi gayet iyi

-lastikler IRC marka ve dandik(değiştirilebilir tabi)
-lastikler ekonomi amaçlı ince,az daha kalın olabilirmiş
-bagaj geniş olsun diye benzin deposunu ortaya koymuşlar...bu yüzden ayak altında eşya taşımak zor

emin

abi lastikler değişir, 14inc fena bi rakam değil bazı maxi scooterlarında bu tür jantları var. ama ben o kadar fiyat çıkmışken scarabeoyu tercih ederim. bu arada başlangıç için 250cc biraz tehlikeli ben bu yaz antalyada 250cc scooter kullandım 250x evo idi galiba modeli kymco'nun bence muazzam seri ve keyifli bir makinaydı. scooter'ın varyatör muhabbeti hızlanırken süper ama yavaşlarken kompresyona bindirememesi sıkıntılı.

PCX farklı bir modeldir gidonu biraz daha eğiktir, diğer scooterlara göre, bu da biraz daha motosiklet hissiyatı verir. tüketim rakamları konusunda scarabeo ya da ps150nin 0.5-0.75 litre üstüne çıkacağını tahmin ediyorum maksimum. ama 125lik pcx almak yerine 150lik ikinci el vespa kovalarım.
ilk çıktığında çok beğenmiştim keşke 250liğini yapsalar ya da getirseler.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

asklepios

emincim;scarabeo'yu kullandım ama pcx'den sonra daha konforsuz geldi...bir de gidon açısı daha dik,o hoşuma gitmedi...bunlar dışında gayet güzel bir scooter...

vespaya gelince; tamam çok tarz bi alet,tam anlamıyla bir ikon...ama hava soğutmalı,bagajı bir kask bile almayan çok da kaliteli olmayan bir scootera o para çok bence...

Alfadanadam

Teşekkürler yorumlar için. PCX bence de piyasadaki belki de en yakışıklı scooter. Hala aklımda sıfırını almak var ama 6000 lira gibi bir parayı bağlamak pek işime gelmiyor. IRC mevzusunu muhtelif 2teker forumlarında ben de okumuştum. Genelde Michelin tavsiye ediyorlar. Özellikle önden kayma konusunda IRC'ler biraz kötüymüş sanırım.
PS150 ile pcx aynı fiyat, açıkçası pcx tercih ederim. Çevremdekiler illa alıcaksam çin işi ikinci el bişi al acemiliği at, ondan sonra istersen de çöpe at diyorlar :) Öte yandan 125 cc kategorisinde Kymco agility 125 çok tavsiye ediliyor. Kafamda 3 senaryo var.
1. Ya ikinci el çin işi en ucuzundan yani atsam da üzülmeyeceğim birşey,
2. Sıfır Kymco Agility 125
3. Sıfır PCX.

Çok fazla beklentim yok motordan. Öyle gezmekten ziyade alfamı kısa mesafeler için yormayayım, hem de bir yandan tasarruf yaparken biraz keyif yapayım.

Bu arada pcx'in sele altını biliyorum ve o kısmı bile çok cazip yapıyor. Elde kask ve malzemelerle fabrika kapısından giresim yok pek :)

Anıl

Bülent abi acemilik vs bunlar önemli değil, zaten scooter'ın üstüne oturdun mu, kullanımının bisikletten farkı yok, hemen alışırsın! Çabuk alışınca bu sefer bakarsın seni kesmiyor daha üstlere bakmaya başlarsın ama benim işimi görsün diyorsan,çin min uğraşma motordan soğumana neden olabilir,fiyat olarak uygun ve düzgün bir marka olarak kymco bak derim,ya da basit ve ucuz birşey olarak piaggio fly 100 vs ikinci elde uygundur,scooter'da sıfır alma derim,aldığın an zarardasın,zaten bunların bozulacak pek bir parçası da yok :D Bu arada 200cc'ye kadar scooterlar adama ne zaman benzin aldığını unutturur,özellikle 100-150cc'ler,şehiriçi çok pratik olur,park sorunu yok,benzin yok,kıvrak daha ne olsun.Mesela ben önceki scooterımı Konak saat kulesinin dibine koyup geziyordum hiçkimse birşey demiyordu,nereye istersen bırak git :D Uzun yol yapmayacaksan küçük bir scooter hertürlü iş görür...Bu yazki bir deneyimimi paylaşayım,bundan 11 sene önce ilk motorum olan aprilia sonic 50'yi almıştım,50cc iki zaman ve tam 6HP ;D 11senedir tık demedi,bu sene zor çalışmaya başlayınca tık demek istediğini anladım,burada bulunan ustama motoru götürdüm,motor açıldı, piston silindir içinde göbek atıyor,emme manifoldu patlamış,kompreasyon vs olmayınca motor benzin çekemiyor çalışamıyor.Herneyse aprilia Türkiye'de zaten parça sıkıntısı çeken bir motor olmuştur,silindir-piston takımı,emme manifoldu lazım oldu tabi yok,ya da fahiş,hemen benim emektar siteme baktım You are not allowed to view links. Register or Login ne ararsanız var tuning,orjinal herparça,10 günde Almanyadan tüm parçalar geldi komple motor yapıldı 300TL'ye mal oldu,arabanın yanında bir oksijen sensörü fiyatı neredeyse ;D Herneyse bizim canavar eski haline geldi ve yazlığa götürme zamanı geldi,birgün sabah Manisa'dan çıktım önce İzmir'de işime gittim oradan çıkışta Çeşmeye...toplam 120km,işte uzun yola çıkmayın durumu buradan başlıyor,rampada 50 cc ile ancak kamyonları geçiyorsunuz,düzde max hız 85km/h ve resmen şiştim yolda,bir ara bacak bacak üstüne mi atayım dedim çünkü yol bitmiyor ne bu hızla ne de küçük motorla....Ama bunun müthiş bir yanı var,çıkarken 20TL benzin aldım yarım depo oldu,tam depo zaten 6litre,yolda bakıyorum hiç ibre oynamıyor,bir ara benzincide durdum sanırım şamandıra bozuk diye baktım benzin var,biraz daha gittim ibre hafif düştü ve eve vardım, tam 2saatte,tüketimim ise 120km için 7TL yani 2litre bile yakamamışım hemde düzde 70'den aşağı inmedim,birde bu motor 2 zaman tüketimi biraz daha fazla bu yüzden küçük hacimli scooterlar adama benzincinin yolunu unutturur hem de iş görür,aynı zamanda bakım maliyeti çok çok azdır!
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Alper

Ulan Emin hep senin yüzünden varya sabahtan beri Altın Elbiseli adam izleyip duruyorum :)
Ne alsam neye binsem diyorum hatta Ecem'i de gazladım al tamam dedi ama bana da vereceksin gibisinden tamam tamam deyip geçiştirdim de dur bakalım.
Bir arkadaşımla görüştüm onda 3 adet var motor bana artık o eğitimini veresek inş.
Onda Kawasaki 12 R var bir BMW kocaman bişi modelini bilmiyorum birde yamaha bir scooter var ama bayağı iyi gidiyor bir kez kullandım tırstım valla çok güçlü normal scooter gibi değil o eğitirim falan dedi.
Birde biraz bekle dedi biraz daha havalar soğusun millet kullanamaz hale gelsin zararına satanlar olur temiz güzel buluruz sana bizim çevreden az devrilmişinden gibi işte.
Ama iyi kulaklarını çınlattık Emin haberin ola :)

Alfadanadam

Bu durumda yorumları birbiriyle kesiştirince bana, havalar soğuyunca ikinci el temiz bir kymco görünüyor. Doğru mu analiz etmişim yorumları? :)

asklepios

yooo,ben öyle birşey demedim ;D ;D ;D

kymco;tayvan menşeili,honda-yamaha'dan aşağı kalmayan bir marka...ama agility'nin selesi ve süspansiyonları sert,belirtmekte fayda var...

bence; kışın 2. el bir pcx ;D

Alfadanadam

Zaten ilk tercih PCX. Şöyle kışın muhafaza etme imkanı olmayan, biraz da parada pulda gözü olmayan pcx sahibi bulursak bizim iş tamamdır :)

asklepios

şimdiden hayırlı olsun o zaman  :)

emin

abi vespa için dediklerine katılıyorum, ama keçi gibi gidiyor meret, bana güven vermedi orası ayrı anca beverly falan olacak ona da dünyanın parasını veremem.

bülent abi sen kafaya pcxi koymuşsun ne diyeyim.

Alper aman abi yaa eğitimini al, fazla uçup kaçma, motosiklet bıçak sırtı... gözünü seveyim.
Honda eğtim her ayın 15'inde duyuru yapıyor eğitim kayıtları açılıyor diye kış gelince hafta sonları çok çabuk doluyor. Ona gidebilirsiniz. Murat Denizhan hoca var, Honda Eğitim'de yıllarca çalışmış kendisi ders veriyor.

Ben motoru sattım, bugün teslimini yapacağım.

yamaha mt-03 bakıyorum, esas olarak ama tanıdık bildikten uygun fiyatlı bi honda cbr250 veya ktm duke200 bulursam hemen alabilirim.

Scooter, bisiklet gibi değil bence daha dengesiz, kolay diyip kendimizi kandırmayalım hepsi için eğitim şart düşe kalka öğrenirim diye birşey yok. Herkese işin ehlinden eğitim almasını tavsiye ederim. Ehliyet kursunun iki dakikada gösterdiklerine kanmayalım. Hatta alınan eğitimler her sezon öncesi tekrar edilmeli diye düşünüyorum.

mahoretti

Arkadaşlar.... uzun süredir bu camiada olduğumdan size 1-2 İstanbul Eğitimcisinin iletişimini vereyim.. Ayrıca scooter'ı hafife almayın. Şakası yoktur. Yavaş hızlarda düşmek daha tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Full koruma ile dolaşmanızı ÖNERİRİM. Bakkala bile gidecek olsanız KASK takmanızı şiddetle ÖNERİRİM... Lütfen IKARUS SENDROMU'nu araştırınız...

You are not allowed to view links. Register or Login

emin

omm riders ve gis akademi'yi ben de tavsiye ediyorum. ama Rahmi hoca ile ilgili herhangi bir referans veremeyeceğim. Eğitimine katılan bilen varsa aydınlatırsa sevinirim. Video ile yol sürüşünde sizi kaydedip sonra hatalarınızın üzerine konuştuğunu biliyorum. Biraz dakiktir beklemez, geç kalırsan gider =)

Sercan Keklik

:) emin bu ara bende motorlanabılırım sanırım. Bi Jeep macerası geçti başımızdan ondan sonr amotor daha mantıklı olur diye düşündüm yılmaz abiylede konuştuk geçen ayak üstü, bi ehliyet ardından bir egitim ila bu işi sanırım halledebiliriz :)

okul avcılar zor oluyo motor mantıklı gözükücek mart gibi ölü sezondada düşük rakama Ducati Monster, Yamaha FZ8 falan aldıkmı sanırım tadından yenmez..

Şimdi sen ve motorcu arkadaşlar ilk motor için abartıyosun diyecek eminim ama benim al sat degişim yap gibi şeyler hoşuma gitmiyo. O yüzden yılmaz abiylede konuştugumda zaten uzun yol adam akıllı gidilip, dogru egitildikten sonra sanırım bilinçte yerinde ise problem olmaz.

Naked lar cok hosuma gidiyo ya :)

145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

emin

abi ben anneden gizli motor edindim eğitim falan parça parça tamamladım.
bilinçliysen neden olmasın ama 4 silindir sıralıyla başlamaktansa. ducati monster olabilir bence streetfighterdan da uzak dur derim, biraz haşin bir makina. yamaha fz8i de ilk olarak tavsiye etmem. Monsterda uysaldır diye demiyorum tabi bunları. Gerçi alıştıktan sonra kesmeyecek orası ayrı.

trafikte rahat oluyo evet ama yoğun trafikte de stresli iş herkes her an herşeyi yapabilir.
Eğitimi atlamadıkça, yeterli eğitim alındıkça, 1000-2000 km ardından ben bu işi öğrendim demeyip temkinli davranılırsa, bence olabilir. Benim ufak cc başlangıcım hem annemin haberi olmaması ve adımları istisnasız doğru atmak isteyişim hem de ekonomik.

Nasıl araba kullandığını üç aşağı beş yukarı bildiğim için, motor üzerinde nasıl bir sercan olur tedirginim, hayabusanın artçılığından sonra dikkatli olmak lazım.

yalnız bir ara fotoğrafa bir akım başlamıştı son1-2 senedir motora yoğun bir ilgi var. ya da içindeyim diye mi öyle geliyor bilmiyorum.

Şimdi seni de 250lik ninjaya bindiremeyiz ki binmezsin. Abi eğitimini iyi alacaksın o zaman. Korumasız çıkmak yok.=)

abi martta sezon canlanmaya başlıyor ama marta yetişicem diyorsan en geç aralık gibi harekete geçmen lazım benim geçen seneki yöntem oydu. Fuarda uygun fiyata monster verebilirler şuanda 20bin TL ye satılıyor sıfırı ikinci elleri de 17-18 civarında.

Sercan Keklik

streetfighter cok iyi ya :) görüntü beni bitiriyo.. Bakalım cuma sanırım yılmaz abide olucam bütün gün, işin yoksa ugra konuşuruz hem :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

ismail

Ben uzun zamandır monster 620ie bakıyorum ama gittikçe azalıyor ilanları. Şimdi baktım sahibinden de 2 ilan var. Monster 696 da olur ama ikinci elde aralarında baya fiyat farkı var.

Sercan, al sat uğraşamam diyorsan sana, fuardan kampanya fiyatına (verirlerse tabi) alacağın bir sıfır Ducati yakışır abi :)

Emin sen bu sezon daha büyük (min 600cc) geçeceksin galiba?

Sercan Keklik

Ben uzun zamandır monster 620ie bakıyorum ama gittikçe azalıyor ilanları. Şimdi baktım sahibinden de 2 ilan var. Monster 696 da olur ama ikinci elde aralarında baya fiyat farkı var.

Sercan, al sat uğraşamam diyorsan sana, fuardan kampanya fiyatına (verirlerse tabi) alacağın bir sıfır Ducati yakışır abi :)

Düşüncem max. 20.000 TL gibi bir rakam.

Tabi şuan hayali konuşuyoruz, yani hiç motor sürmedim kullanmadım ehliyetim yok vs.

düşünüldügünde okul icin cok mantıklı ama bakalım biz binecekmiyiz ısına bilicekmiyiz şeytan işine :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

asklepios

sercan; hiç motor tecrübem yok diyorsun...aman kardeşim,sakın haaa...600 cc 4 silindir makine ile başlarsan çok kötü şeyler olabilir...aman diyim,yapma

mahoretti

Bende aynı görüşteyim.

"Akıllı uslu kullanırım", "sakin olurum" demekle motosiklet üstüne binip, heleki acemi sıfatı ile, arabadan çok farklı DİNAMİK bir ortamda, bir anda 600cc ve üstü makinelere binmek ÇOK TEHLİKELİDİR. Ders alsanız ne olacak. ders sırasında tamam da trafikte heleki İstanbulun trafiğinde o herşeyi mükemmel bilen hocanız yanınızda olamıycak. Bu konuda lütfen dikkatli olun, motosiklette kim ne derse desin basamakları birer birer çıkmak lazım. Ayrıca google da "IKARUS sendromu" aratırsanız da baya bir bilgi edinebilirsiniz.

Ayrıca RAHMİ hocadan ders alabilirseniz başka yerden ders almanıza gerek yoktur diycem ama, mümkün olan her yerdeki eğitimlere katılın. Bu eğitimleri de 1 seferlik düşünmeyin... İlerleyen dönemlerde tekrar edin. Tabi bu dediklerim torunlarınızı görebilmek ve onlara hikayelerinizi anlatabilmek için....

PS... Motosiklet kazasında maalesef "yakışıklı" olmuyor kazazedenin durumu :(

emin

abi klasik kasa kovalıyorsan 620ie riskini almaktansa güzel bir pazarlıkla 695 alabilirsin fazla düşmüyor uzun süre de satılmıyor. 620ie zaten bir masraf çıkarsa 695 fiyatına gelir bence servisleri de alfadan beter, az opsiyon var, parçaları araba bakımlarına göre biraz daha pahallı, motosiklette uzun vadeli düşünüp sıfır almakta fayda var, ya da genç motorlara bakmakta fayda var.

600cc1000cc gibi bir hedefim yok, vücut yapıma uygun, hakim olabileceğim keyif verebilecek maddi açıdanda gücümün yetebileceği bir motor bakıyorum 2-3 aydır da kafamda yamaha mt-03 var. hayırlısı diyelim gönlüm elbette ducatiden yana ama motorun bana lüks olmasını istemiyorum, ducatiye bulaşırsam bu sene kredi yükü altına gireceğim.

Sercan işe başladım abi, hafta içi full, bi ara denk getirelim konuşuruz. Yılmaz abinin tecrübesi çoğumuzdan fazla, eğrisini doğrusunu iyi ifade eder. Temkinli olmakta fayda var. Hayat senin hayatın ben binmem ufak motora dersen, ona göre tedbirlerini alman lazım, saniyelik dalgınlığa veya sinir strese gelmiyor. Ufak motorun avantajı trafiğin içinde motoru tanımana fayda sağlıyor, nelerin yetmediğini görüyorsun.

eğitimler her sene tekrar edilmeli bence de. Özellikle sezonlarda yoğun olarak biniyorsanız 5-10 gün bile binmediğinizde hamladığınızı düşünecek olursak dikkatli olmak gerekir.

KAKIRMAN

Malum bizde de şu motor virüsü var ve çıkmayacak gibi. İlk önceliğim tabii ki işe gidip gelmek ve dolayısı ile ufak hacimli bir scoo ile başlamak. Başlarda vitesli düşündüm ve aldığım (1 haftalık eğitim bu) eğitim vitesli 150 lik ileydi. Akabinde İstanbul trafiği  ve de hakimiyet & edinilen eğitim sonucunda scoo ya doğru kayma eğilimindeyim. Hatta 2 gün önce Honda'ya uğrayıp PCX'lere baktım ama (şahsen - bana göre) ufak geldi. Ufak gelmesinden kasıt sanki bir tahtanın üzerine oturmuş gibi hissettim kendimi. CC de ufak (120'lik). Dolayısı ile eledim. Bakalım Honda'nın eğitimine yazıldım onu da geçelim son noktayı koyacağız inşallah.
Dipnot: Yeni bir site açılacak bu gidişle galiba. Adı da MOTOTİSTİTURKEY olabilir :)
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

mahoretti

uzun süre "monster" arayışı içine girmiştim ama temizini bulmak çok zor... çok stil bir motordur ve ALFA farklılığının benzerini yaratır. şehir içinde araba kadar yakar 500cc ve üstü motorlar. 250cc de şehir içi için yeterlidir ama hem kurye olarak yorumlanırsınız ve sizden NEFRET ederler hemde şehir dışına çıkınca motordan soğutur adamı. şehir dışında gerekli olan ani hızlanma ancak 500cc ve üstü motorlarda olur.
kısaca benim tercihim
NİNJA250 (2 silindire geçti)
CBR250 (tek silindir)
CBF500 (2 Silindir)
CBF600 (4 silindir)
GSR600 (4 silindir)

Alfadanadam

Bizim zamanımızda efsane Suzuki srad 750'ydi. Heyt be. Sonra kawasaki zzr1000 çıktı, sonra yamaha r1. Ama suzuki srad'ı çok severdim şeklen.

Alper

Bizim zamanımızda efsane Suzuki srad 750'ydi. Heyt be. Sonra kawasaki zzr1000 çıktı, sonra yamaha r1. Ama suzuki srad'ı çok severdim şeklen.

Ben üniye ilk başladığım zamanlarda abi BMW 328 vardı onu verip ZZR1100 almıştım :)
Ne mi oldu bizimkiler beni evlatlıktan red edeceklerini söylediler :)
Bende 1 hafta içinde geri verdim motoru tekrar otomobile döndüm ama içimde hep bir yara olarak kaldı bu motor sevdası ama bizde de biraz manyaklık yok değil.
Scooter dan başka motor kullanmamışım direl gidip ZZR1100 ile başlıyorum geçişe bak :)