Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Motor muhabbetleri... Ducatisti?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Anıl

Ön amortisörlerden yağ kaçmışsa ya km fazladır,ya da hor kullanılmıştır,teker yapma,sürekli bozuk yolda kullanma vs...Ama 1400 TL çok,ön maşa sökülecek,keçeler değişecek toplam 300-500TL masraf!
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

emin

şu aralar fena durumdayım, 2 hafta sonra staja başlayacağım motorla ilgilenecek vaktim yok, biraz para biriktirip motor sevdasını mart ayına erteleyebilirim, hem o arada fuara da gitmiş olurum. CBF150 başlangıç için çok mantıklı ama hala şekil itibariyle içime sinmiyor. bir yandan sıfır alayım diyorum kafam rahat etsin diyorum bir yandan ne gerek var boş yere bir senede 500-600 lira zarar etmeye diye düşünüyorum.
Sabırla araştırıyoruz bakalım, aceleye gerek yok.

2011 cbf150 3.400'e bırakacak arkadaştan ses çıkmadı, ne telefon var ne plaka.

BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Anıl

quote:

ben de hafıf doneklık yaptım emın :D
ıcımde kalmasın dıye honda'ya ugradım.
honda grenajları kucuk vs dıyenler .ok yesın :P
nınja'dan farkını pek anlamadm ben ustune oturdugumda.
+kadranları anıl'ın dedıgı gıbı otosan'dan alfa'ya bındım gıbı oldu :P
+oldukca fıyat farkı var.deger mı dıye dusundum bı an? hatta 2.el bı tane buldum(ızmır'de zaten bı tane var :D) gıttım baktım 0 gıbı. 8250 ye ındı 2011 7500km de.
sonra bıraz daha arastırma yapınca bunu buldum ama aydın'dan nasıl getırecegım onu bılmıyorum :(
You are not allowed to view links. Register or Login

dıyecegım su kı.bı motora karar ver bence. yoksa ktm'ye bınersen kı cok daha sasalı bı motor anında cayarsın :D

Honda'nın çok az performans farkı var,birde tek silindir ama ninja'dan diğer özellikleri ile iyidir,sıkıldığında satması da kolay olur..Ben bile 600cc düşünürken,bunun canlısını görünce acaba demeye başladım.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

emin

ya arkadaşlar cbf 250'ye ne diyorsunuz, sıfır cbf150'den biraz pahalı 5-7bin tl arası değişiyor fiyatları kmler de 30bin in üzerinde 2005-2006 makinalar var çok fazla da olmasa, bu motorun başlangıç olarak düşünülmesine ne diyorsunuz yani maliyeti değer mi, ikinci eli parçası, kullanımı vesaire?

şekli içime siniyor sadece çok masraf çıkarır mı bir kaç senelik motor ne gibi masrafları öngörmek lazım, lastik, akü, buji, zincir ne bileyim fikir verin =)

Edited by - Emin Kurtoğlu on 04/01/2012  01:03:19

fevkalbeser12

Motor hondaysa bi sıkıntı olmaz Emin:) kilometreye falan çok takılma temiz olsun yeter:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

emin

abi sıkıntım biraz da nasıl temiz olduğunu anlayamam ve şuanda temizine yetecek paramın olmaması denebilir, cbf 250'yi alırsam uzunca bir süre keyifle kullanırım gibime geliyor 2 sene belki.

hondanın motorda bir numara olduğuna dair bir ön fikrim var bu neden kaynaklanıyor bilmiyorum ducati hayranı olsam da =)

fevkalbeser12

Honda motorun toyotası gibi ducati de alfa romeo. Senin içine işlemiş alfa romeo:) ama honda güzel bi başlangıç motor için ilk motorun honda olsun.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

emin

alfa güzel gerçekten ben memnunum, eksileri vardır elbette ama bence artıları daha fazla ve bana uygun keyif aldığımı biliyorum.

bugün sportivo'dan Yılmaz ustanın yanındaydım beraber ona motor bakmaya gittik, ben baktığımız motora aşık oldum desem yeridir. pazarlığa mani olmasın diye orda sesimi çıkarmadıysam da, ordan ayrıldıktan sonra verdim gazı. hatta Yılmaz ustaya şimdiden takas teklifimi bile yaptım 1-2 sene sonrası için.

makina budur BMW K1200R

bmwden tek sevdiğim model bu diyebilirim. tabi benim niyetim bmw F 800R'a binmek, 1200 şaka gibi gelebilir daha motoru tanımayan birisi için hayal tabi burası.
Register or Login" border=0>

fotoğrafta rengi kötü çıkmış.

Register or Login" border=0>

Edited by - Emin Kurtoğlu on 04/01/2012  01:32:42

fevkalbeser12

Benim sevdiğim tarz bu:)  ne kadar dediler bu motora? Birde motor alfadan bile daha fazla hastalıklı bi durum.
                         jeremy clarkson

emin

fena birşey abi fenaa, bugün okulun önündeki KTM 125'i tam giderken uzaktan gördüm, sahibi kimdir nedir bilmiyorum, ben de otoparka arabayı koyup paspaları sirkelemiştim okula doğru gitmeden, o hareketi yapmasam yetişebilirdim. bir daha yakalayamazsam motorun üzerine not yazmayı falan planlıyorum.

wolrath

quote:

ya arkadaşlar cbf 250'ye ne diyorsunuz, sıfır cbf150'den biraz pahalı 5-7bin tl arası değişiyor fiyatları kmler de 30bin in üzerinde 2005-2006 makinalar var çok fazla da olmasa, bu motorun başlangıç olarak düşünülmesine ne diyorsunuz yani maliyeti değer mi, ikinci eli parçası, kullanımı vesaire?

şekli içime siniyor sadece çok masraf çıkarır mı bir kaç senelik motor ne gibi masrafları öngörmek lazım, lastik, akü, buji, zincir ne bileyim fikir verin =)

Edited by - Emin Kurtoğlu on 04/01/2012  01:03:19

bır arkımda var ısıme cok yakın her gun gıdıp gelıyor (cbx gercı ama aynı sayılır.cok az daha guclu 1-2bg ozel serıymıs sanırım.)
sorunsuz lakın 2006 vs olacagı ıcın ıyı kullanılmıs-servısı ıyı yapılmıs bulman lazım.3senedır sadece bır kere elektrık arızası vermıs.o da bence yagmur altında felan kaldıgı ıcın.
az km de olanların cogu da km dusurmus bılgın olsun.

bu arada bugun vıteslı motora baslamıs bulunmaktayım :D
mondıal 125kt vardı arkta.rıca ettım.once 1-2 tur. sonra vıtes degısımı derken gunu 60kmhye kadar hızlanma - 5.vıtese kadar vıtes deıgısımı-dusurmesı vssi + cruıse , kontra donusler ,anı frenler, yokustan ınme vs vs cogu seyı calıstım. ocak sonuna kadar 4-5 defa daha dolasıcam. sandıgımdan cok daha cabuk adapte oldum. ılk 10 dk soktaydım gercı :D kavrama vs gercekten karısık aslında. sol el sag el ve sol ayak sag ayagın nelere kumanda ettıgı, 1asagı dıgerlerı yukarı, aralarda tek tık bos vıtes vs ler dusununce bıle kafası karısıyor ınsanın :D ama o heycanla 12km yapmısım toplamda. mondıal'ın bıle egzoz sesı cok hosuma gıttı. cbr felan dusunemıyorum. gece bıle cıkıp 2-3 tur atarım heralde.

yalnız emın.havalar mı soguk bılmıyorum.gercı burası ızmır ama ona ragmen ellerım dondu.kesınlıkle kıyafet cok ıyı-termal olması lazım.uzun yolda adamı fena carpar :D

emin

abi bu havalarda elcik ısıtmasız zor, istanbul çok fena soğuk hatta.

cbf 150 çok daha mantıklı bir karar gibi duruyor ikinci el olabildiğince temizini bulup en az zararla atlatmak lazım, öğrenme aşamasını.

evet belki şeklen, hacmen daha hoş cbf250 ama motordan anlamıyorum, sorun yaşama, parça sıkıntısı ihtimalleriyle karşılaşmak istemiyorum.

ya şu boş vites olayını bilen biri bana anlatsın gözünüzü seveyim yaa =)

Fatihob

Motormu oda ne?
..

wolrath

quote:

ya şu boş vites olayını bilen biri bana anlatsın gözünüzü seveyim yaa =)

asagı dogru 1.
bır kere yukarı boş.
bır kere yukarı 2
bır kere yukarı 3-4-5 o sekılde gıdıyor.

ha bır de yanlıs anladıysam, 3-4-5'te cok hafıf asagı yapınca boşa alıyor yıne :)

emin

abi tamam, 1. viteste debriyaja basıp yukarı çekiyorum direk 2 gibi devam ediyo sonra üç viraja girerken 2 ye çekiyorum sonra yine 3 le devam ediyorum durmama yakın 1'e alıyorum duruken de fren debriyaj. bu arada hiç boşa rastlamadım =)

Alfadanadam

quote:

abi tamam, 1. viteste debriyaja basıp yukarı çekiyorum direk 2 gibi devam ediyo sonra üç viraja girerken 2 ye çekiyorum sonra yine 3 le devam ediyorum durmama yakın 1'e alıyorum duruken de fren debriyaj. bu arada hiç boşa rastlamadım =)

Emin'cim sen direk 2.viteste kalkıyosun gibi geldi bana ama :)

fevkalbeser12

quote:

En başta yukarı çekmiceksin işte Eminim:) aşağı bastırıcaksın, Alfadanadamın dediği gibi 2 de kalkıyorsun sen:)
                         jeremy clarkson

emin

yok abi yok dururken aşağı basıyorum bire alıyorum, sonra debriyajı salarak kalkıyorum. 5-6bin devri gördükten sonra da debriyaja basıp yukarı çekiyorum. Ben boşa nasıl alındığını bilmiyorum. =)

fevkalbeser12

İşte 1 de aşağı ile 2 de yukarının arası ince bi yer ama kısa sürede kavrarsın:)
                         jeremy clarkson

Orhan Isvan

Dururken (tekerlek dönmezken) 1 den 2 ye alma hareketi yaparsanız boşa geçmesi, tekerlek dönerken aynı hareketi yaparsanız 2 ye geçmesi lazım. Öyle olmuyor mu?

Bütün vites aralarında boş vites vardır ama bulması zor olabilir diye 1 ile 2 arasında DURURKEN söylediğim özellik olsa gerek.

emin

Orhan abi dediğin gibidir sanırım onu hiç denemedim muhtemelen dururken boşa atılıyor.

ama mesela durmak için fren yaparken de arabadaki gibi boşa atıp bekleyemez miyiz durmasını o arada sol ayağımızı açar yere basmak için hazırlarız. ben hep debriyajı sıkarak ayağımı basıyorum.

emin

ehliyet sınavına girdim, vites bile değiştirtmediler.
evraklarımızı bekliyoruz. ehliyet işlemlerinden sonra, stajımın bitiminde ilk ciddi dersleri alacağım.

bu motora ne diyorsunuz?

fevkalbeser12

Bence al bi honda bak keyfine:) Hondam var dersin:)
                         jeremy clarkson

emin

kafama vura vura honda aldıracaksın doğru yolu bulduracaksın =)

fevkalbeser12

Ya adı bile kötü sözde, Türk üretimi her parçası çinden geliyor. Alırsan motordan soğursun:) vites geçişleri gidişi duruşu hiçbirseyi değişilmez hondanın özellikle mondialle. Birde ehliyet sınavın hayırlı olsun:) Artık ehliyeti alınca motorla gelirsin buraya Emin:)

Edited by - fevkalbeser12 on 08/01/2012  09:35:11
                         jeremy clarkson