Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156 gaz kelebeği sorunu ?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfadanadam

Artık piyasada Bosch marka olmayan bu tür çok ekipman var, dikkat etmek gerek :)

kemalkml

akış debimetresini taktık sorun devam etti arıza kodunu siliyorlar ama geri geliyor .şimdi ne yapacağımı şaşırdım cihazda çıkan sonuç aynen şöyle "hava akış debimetresi açık devre veya kısa devre " .bu hava akışa bağlı başka bi sensör vs .var mıdır ?bunu nasıl çözecez sinirim bozulmaya başladı :(

Alfadanadam

Siz elektrik kabloları ile uğraşırken hiç aklınıza gelmeyecek bir yerlerden bir sigorta attırmış olduğunuzu tahmin ediyorum bu durumda. Özellikle akü etrafında dizili röle ve sigortaları kontrol edin.

ku2

Arabayı çalıştırdığınızda..enjektör uyarı ikazı yanıyormu..?
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

kemalkml

quote:

Siz elektrik kabloları ile uğraşırken hiç aklınıza gelmeyecek bir yerlerden bir sigorta attırmış olduğunuzu tahmin ediyorum bu durumda. Özellikle akü etrafında dizili röle ve sigortaları kontrol edin.

baktım ama sigortalarda atan göremedim .röleleride kontrol ediyim bari.

kemalkml

quote:

Arabayı çalıştırdığınızda..enjektör uyarı ikazı yanıyormu..?

evet mar konumunda yanıyor .marşa basıyorum tam sönmesi gereken zamanda sönüyor ama tekrar yanıyor .bu dediğim olay yarım saniyelik. sonra yanmaya devam ediyor. kısa devre olduğu kesin gibi bişey.

kemalkml

araç sabah servise gitti . cumartesi görüşmüştüm . inşallah bu gün sorun çözülürse şehir dışına gitmeme gerek kalmayacak .

Keox

quote:

araç sabah servise gitti . cumartesi görüşmüştüm . inşallah bu gün sorun çözülürse şehir dışına gitmeme gerek kalmayacak .

benzeri bende de var daha öncede yazmıştım forumda fakat bendeki debimetre ile alakalı olduğu anlaşıldı.
ilk çalıştığında ışık yanıyor devir yüksel oluyor ama 5 km yol gittikten sonra sabit bir hızla ve durmadan ışık sönüyor. Sizde de bu tip bişiy varmıydı

dnr1

Ustama sordum.kendisi birmotta alfa ustası...derki debimetreden üniteye giren soketi ışık sönenene kadar çıkarıp taksın..kabloda kıpukluk yoktur ama arasıra salaklar dedi..daha önce tecrübe etmiş...
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

Keox

quote:

Ustama sordum.kendisi birmotta alfa ustası...derki debimetreden üniteye giren soketi ışık sönenene kadar çıkarıp taksın..kabloda kıpukluk yoktur ama arasıra salaklar dedi..daha önce tecrübe etmiş...

haklısın hocam bende bir deniyim :D belki düzelir ama kesin çözüm değil sanırım en iyisi çıkmasıda olsa 300-400 tl ye kıyıp sağlamını takmak:D
bilgisayara bağladığımızda hata gösteriyor ve silinmiyor.

kemalkml

quote:

quote:

benzeri bende de var daha öncede yazmıştım forumda fakat bendeki debimetre ile alakalı olduğu anlaşıldı.
ilk çalıştığında ışık yanıyor devir yüksel oluyor ama 5 km yol gittikten sonra sabit bir hızla ve durmadan ışık sönüyor. Sizde de bu tip bişiy varmıydı

araç servisten çıktı .herşey iyi şu an . hava akış debimetresinin tesisatında sorun çıktı .daha doğrusu kısa devre varmış .halledildi. çok şükür :) ücret olarakta polen filtresi dahil 148 tl ödedim. mutluyum huzurluyum .

Keox

quote:

quote:

quote:

araç servisten çıktı .herşey iyi şu an . hava akış debimetresinin tesisatında sorun çıktı .daha doğrusu kısa devre varmış .halledildi. çok şükür :) ücret olarakta polen filtresi dahil 148 tl ödedim. mutluyum huzurluyum .

geçmiş olsun debimetre benim çok gözümü korkutuyor malum benim alafaya uygun debimetreler 500 - 700 tl arası :) bir arkadaştan almıştım seri numarası aynı fakat uyum sağlamadı arıza gösteriyor ve sağlıksız çalışıyor şimdi araştırıyorum çıkmada olsa uygun bir debimetre bulursam hiç kaçırmam :)

kemalkml

benim araç yine saçmalamaya başladı arkadaşlar :( bugün sabah servise götürdüm . araç sıcakken tekliyor kavramak istemiyor sonra bi anda  kavrayıp gidiyor sonrasında sıkıntı yok . serviste gaz kelebeği temizlendi ,ama sorun devam ediyor . şimdi birde üstüne rolanti yükselmeye başladı. bu sorun sizce nedir ? potansiyometre mi ? rolanti düzenleyici mi ? nedir sizce ? 15 gün sonra yola çıkacam tatil için .araç bu şekildeyken çıkamam :(

Alper

debimetre bence bir söküp takın soketini ve resetleme uygulayın 2-3 kez ayrı günlerde.
Bende de 1 kez yapmıştı aküyü söküp 1 gün bekletip taktım resetledim düzelmişti 1 seneyi geçti sorun yok.

shadycome

gaz kelebeğini değiştirin aynı sorunu bende yaşamıştım temizlettim kelebeği düzelti sonra tekrar olmaya başlamıştı bosch marka gaz kelebeği aldım 235 lira civarında değiştirdim şimdi herhangi bir sorun yok..

kemalkml

quote:

debimetre bence bir söküp takın soketini ve resetleme uygulayın 2-3 kez ayrı günlerde.
Bende de 1 kez yapmıştı aküyü söküp 1 gün bekletip taktım resetledim düzelmişti 1 seneyi geçti sorun yok.

debimetre deiğl sorun .zaten demimetre denendi. aracı son 2 ayda 4 defa resetledik cihaza bağlanıp yeniden programlandı . sorun kelebek veya sensörlerden

kemalkml

quote:

gaz kelebeğini değiştirin aynı sorunu bende yaşamıştım temizlettim kelebeği düzelti sonra tekrar olmaya başlamıştı bosch marka gaz kelebeği aldım 235 lira civarında değiştirdim şimdi herhangi bir sorun yok..

gaz kelebeğini komple mi değiştirdiniz ? sensörler hariç mi?

A.S.GÜMÜŞ

Muhtemelen gaz kelebek motorunuz arızalı, gaz kelebeğinin yanında siyah kutucuk, ben çıkmasını 70 Tl ye bulmuştum, yalnız takıldıktan sonra cihaza bağlanıp rölanti ayarının yapılması gerekli

07 DH 800

madmax

Gaz kelebeğini temizletmek riskli bir olay, eğer ki temizlettiyseniz; Gaz kelebeğinin cihazdan resetlenmesi lazım ya da gaz kelebeğine yazılım atılması gerekli.(Her yerde yazılım yok diye biliyorum,Sportivo Yılmaz Usta yazılım atıyordu sanırım).
Cansın TURGUNER
34 VE 8902 156 Selespeed
10 ACT 66 156 Selespeed
Diğer araçlarım çok da önemli değil;)

shadycome

quote:

quote:

gaz kelebeğini komple mi değiştirdiniz ? sensörler hariç mi?

sensörler hariç sadece gaz kelebeğini değiştirdim.. sorunum düzelmişti..

dnr1

Lambda sensörünün fişini çek..hararetin 90 dereceye gelip termostatı açmasını bekle..termostat açtıktan sonra teste çık..rolantininde düzelmesi lazım,kalkış sorunununda..eger sorun kalmadı ise lambdanı degiştir..eger hala degişiklik yok ise lambdan saglam..bence lambdan bozuk..potansiyometre olamaz, eger bozuk olsaydı rolantin 500- 1000 arası iner çıkardı..gaz kelebegi olamaz,bozulacak bişey degil..debimetre saglam,rpm sensörü olabilir..devir yüksekte kalıyo demişsin..baskada sensör kalmadı zaten..sen dedigimi yap..
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

A.S.GÜMÜŞ

quote:

..gaz kelebegi olamaz,bozulacak bişey degil..

Bozuluyor, benimki bozulmuştu :), Metal olan kısım değil ama o mekanizmayı hareket ettiren gaz kelebeği pozisyon sensörü. işte o bozuluyor

07 DH 800

fevkalbeser12

Peki bu lambda sensörü kaç kuruş?
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Keox

quote:

Lambda sensörünün fişini çek..hararetin 90 dereceye gelip termostatı açmasını bekle..termostat açtıktan sonra teste çık..rolantininde düzelmesi lazım,kalkış sorunununda..eger sorun kalmadı ise lambdanı degiştir..eger hala degişiklik yok ise lambdan saglam..bence lambdan bozuk..potansiyometre olamaz, eger bozuk olsaydı rolantin 500- 1000 arası iner çıkardı..gaz kelebegi olamaz,bozulacak bişey degil..debimetre saglam,rpm sensörü olabilir..devir yüksekte kalıyo demişsin..baskada sensör kalmadı zaten..sen dedigimi yap..

bende de benzeri bir şey yapmaya başladı lambda sensörü yeni değişti gaz kelebeği temizlendi ve resetlendi fakat yinede  özellikle motor ısındıktan sonra durunca bir süre 1500 devirde kalıyor sonra 2000 devire çıkıyor bir kaç kere bunu yaptıktan sonra 1000 devire düşüyor ustaylada denedik bunu bana dediği rolenti motoru arızalı olabilir dedi turgay ustanın yanına gidelim çıkma larla deniyelim arızalıysa değiştirelim dedi sizce bu olabilirmi?

Edited by - Keox on 18/05/2012  12:26:15

dnr1

Emme manifolduna üst kapaktan giren  hortum var..rolantiyi  hortumun ucundaki yaylı mekanızmadaki meme ayarlamakta..senden istegim  yayı çıkarman ve 1.5+1.5+10 dk rolanti resetleme yapman..düzelecegine inanıyorum.daha önce eski debimetrede aynı sorunu yapmış bu şekilde düzene girmişti..fakat başka debimetre takınca bu olayı yapmıyodu...hemen dene yerini daha önce gaz yememe konusunda link olarak paylaşmıştım..