Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Motor muhabbetleri... Ducatisti?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Anıl

Shadow'da mükemmelmiş ya Kemal kardeş,rengi de çok güzelmiş,keşke satmasaymışsın!Bu arada seninde gençlik fotoğrafı herhalde,tığ gibiymişsin,evlilik yaramış :D
Seninle konuşmuştuk zaten,birara baya niyetlendim motoru satmaya ama bunun rahatlığının,kıvraklığının yerine koyacak birşey bulamadım,alınabilecek modellerde acayip yüksek fiyatta, bu ise şehiriçi,her yolda çok rahat ve pratik. Ebat olarak biraz fazla yüksek,180cm ile ayak ucunda duruyorum o biraz sorun ama şimdiye kadar kullandığım en uzun süreli motor olacak herhalde,genelde 1 senede çoğu yolcu olmuştu,sezon gelince beni birşeyler dürtüyordu herzaman :)
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

fevkalbeser12

Evlilik insana yarıyor diyorlardı, doğruymuş çünkü insan hep sevdiği şeyleri pişiriyor:) İşte satıp 156 aldım. Honda güzeldi be hele ki sesi falan muhteşemdi. Temizde bi motordu zaten ilk gelip gören aldı motoru. Hatta alan kişi You are not allowed to view links. Register or Login daki bölge müdürüydü. Arabayla geldiler 2 kişi, arababa kocaman You are not allowed to view links. Register or Login yapıştırması vardı, aldı gitti motoru.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Anıl

Gerçekten motor acayip düzgün ve temiz görünüyor. Benim bir arkadaşımda da siyahı vardı seninki'nin, sonra düz gidon yaptırdı,tek kelime ile dehşet olmuştu görüntüsü. Bu arada pişirme vs muhabbetinde evde kimin reis olduğu belli oldu :D

1998 GTV V6 TB

fevkalbeser12

You are not allowed to view links. Register or Login
Gerçekten motor acayip düzgün ve temiz görünüyor. Bu arada pişirme vs muhabbetinde evde kimin reis olduğu belli oldu :D
Demek satır arasında çaktırmadan kendimi ifşa ettim :)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

emin

Anıl abi sen bu asfalt lastikleriyle nasıl dağ bayır çıkıyorsun, jantına bir sıkıntı yaratmıyor mu ya da performanslı oluyor mu?

bu arada böyle bir olayı ducati ile yapman zor belki hypermotard yapabilir ama monster haşat olur öyle bir macerada. tam bir asfalt motoru ben de bir daha teke yoluna monsterla girer miyim bilmiyorum, viraj araları çok kısa gaz açsan sıkı fren yapman lazım asfalt çok kötü istediğin gibi viraja yatamıyorsun çukurlardan, 2 tane kross vardı her viraj da kontraları koyuyorlardı içim gitti o an krosa =)

sislerin içinden 3 şerit şile yolunda dönüş çok zevkliydi, bizde de harleyci abiler, endurocu amcalar konvoy yapmış gidiyorlardı =)
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Anıl

Haftasonu asfalt dağ yolunda geziyordum,bildiğim gördüğüm bir yoldu,sonra bu orman yolunu gördüm,merak ettim,daldım içerilere doğru,yolda yürüyüşçüler-dağcılar vs vardı. Yoldaki lastik izlerini takip ettim,oralarda çamur beton gibi olduğundan lastiklere birşey olmadı,normal bir motorla girilir mi,belki lastiklere bir zarar olmaz ama tümseklerde altını vurur büyük ihtimal,bunun altı yüksek ve amortisör stroğu fazla olduğundan tümsekler daha çok zevk veriyor,birde ayakta kullanıyorum o zaman ağırlık ön-arka eşit dağılıyor,yük binmiyor. Benim elemanda da asfaltta viraj hikaye,hızlı girince motor kayıyormuş gibi hissediyorsun,ağırlık merkezi yukarıda olunca viraj pek tatlı olmuyor :)

1998 GTV V6 TB

KAKIRMAN

İşleri yoğundu şimdi baktım konuya.
Emin, konvoy konusunda çok haklısın. Ben de sevmem konvoy mevzusunu. Lakin kazaya davetiye çıkarıyor Allah muhafaza. Pazar içişleri bakanına dedim ki validenin mezarını ziyaret edeceğim. Yalan da değildi hani. Fakat havanın güzelliğine aldandık kendimi Şile yollarında buldum. Haftaya inşallah valideyi ziyaret edeceğim. İçişleri bakanına biran ağzımdan kaçırdım Şiledeyim diye bağırma sesleri gelince telefonda hemen ne işim var Şilede şaka yaptım dedim ;) O da buraya üye olur buraları okursa vay halimize.
Bu arada scoonun rahatlığı başka tabii ama aklımda hep vitesli motor vardı başta da bu vardı. Sonra da inşallah mt-03 le paklarız durumu. Uzun yolda scooterin keyfine diyecek yok ama insan şöyle bir devir çevireyim eksozu kaynatayım diyor ne bileyim çok şey istiyoruz işte.
Tuğrulum inşallah bu pazar aksi bir durum peyda etmez de görüşürüz inşallah.
Herkese kolay gele.
Not: Fuara gidecek olan var mı acep. Gidilecekse bir gün ayarlanıp fuar yerinde buluşma yapılabilir mi?
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Alfadanadam

Ben bir aksilik olmaz ise cumartesi gideceğim.

HTC One X cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Anıl

İstanbul'da veya yakınında olmanız,sizin için her yönden şans,biz sözde Türkiye'nin 3. büyük şehrindeyiz ama ne doğru düzgün fuar var, ne de otomobil-motosikletlerle ilgili hertürlü altyapı...Mesela,geçenlerde eski motosiklet ustamı aradım,motorun sezonluk bakımını yaptıracaktım,kendisi yamaha yetkili servisinin başındaydı. Şimdi getirme,10gün sonra ara bakalım dedi,bende çok mu dolusunuz dedim,hayır servis kapandı dedi...Evet,şuan Türkiye'de en çok satan markalardan birisinin yetkili servisi İzmir merkez'de yok,bir tane vardı o da gitti,en yakınıda 35km uzakta...

1998 GTV V6 TB

KAKIRMAN

Yamaha Türkiye maalesef böyle bir yapılanma yoluna gitmiş. Marka büyük, altyapı geniş ama Türkiye'ye girince ne oluyorsa artık. Benim radyatör fanı bile 3 haftada geldi. Düşünün artık. Aynı fan sahibinden vs üzerinde satılıyor. Ama iş garantiye gelince bekleyeceksin vs vs...

The Machina List

asklepios

fuara giden arkadaşlar...dökülün bakalım :)

yorumlar-fotolar bekliyoruz

Alfadanadam

Ben bu işlerden pek anlamam ama beğendim ben fuarı :)
En çarpıcı standlardan biri Ducati'ydi bence. Önde Monster'lar karşıladı. Multistrada'lar feneydı. 4 sürüş moduyla Ferrari yavrusuyum diyordu resmen :)

En bomba olay Chris Pfeifer'ın gösterisiydi. Fizik kuralı da neymiş dercesine şov yaptı. Konunun meraklıları eminim adamı çok iyi tanıyordur ama benim gibiler için büyük sürprizdi doğrusu. Cep telefonuyla çektiğim birkaç dakikalık bir video da var. Eve gidince youtube'a falan atarım artık.

agucba

Ducati standı güzeldi, hem de çok güzeldi. Fuara beraber gittiğimiz aile dostunu biz Ducati standına geldikten kaybettim.  :)

Multistrada, Diavel, 1199... Off off off...

Agusta standı çok sade ama yine ilgi çekici idi.

BMW standı da güzeldi.

Honda standı, gösteri nedeni ile çok kalabalıktı, hiç şey göremedik.

Bu arada dünyayı bisikletle dolaşan bir Hollandalı ile tanıştık. Kendisi ile kısa bir muhabbetimiz oldu. Muhabbetinin sonunda haftaya Feneryolu'nda açılacak olan mağazası için bize davetisini verdi. Bakalım, işe gitmez isem, açılışa katılmayı düşünüyorum.

///////////////

Alfadanadam

emin

fuar kalabalığını çekmemek için cumartesi gece sabaha kadar motora binip pazar yatıp uyudum.
ducati standını kurulum öncesi halinin taslağını incelemiştim, çok beğenmiştim, mv agusta muhteşem motorlar üretiyor.

fuar çok kalabalık görünmüyor bülent abi kaç gibi gittiniz.
monster 20. yıl modelinin altın şasi çok hoş ama mickey mouse aynalar retro olsun diye yapmışlar ama hem kullanışsız hem rezalet, normal versiyonlardaki aynalar hem daha kullanışlı hem de daha estetik.

multistrada iyi güzel de hocam 45bin TL kampanyası varmış, beni aşar coşar. Bir de öyle bu yaşta alınacak bir alet değil. Kısmetse ileride =))

benim önemsediğim motor markalarını sıralarsam

1.mv agusta
2.bmw
3.ducati
4.yamaha-kawasaki
5.honda -suzuki
6.vespa =)

Alfadanadam

Cumartesi sabahtan 09:30'da kapılara hücuma geçtik. 10'a 10 kala zafere ulaştık, yıktık girdik içeri :)
Şaka bir yana başımıza geleceği tahmin ettiğimiz için mümkün olan en erken saatte gittik zaten. Makul kalabalıkla işimizi gördük hızlıca.
Yanımda 2 tane işibilen abim olunca daha anlamlı oldu tabi :)

Bu da naçizane cep telefonu ile çektiğim birkaç dakikalık video. Özellikle son saniyeler fena.

KAKIRMAN

Ben Perşembe gittim. Yağmur da vardı akabinde fuar da kalabalık değildi. Ama beğenmedim ben fuarı. 1-2 stand dışında ahım şahım birşey yoktu. Zaten girişi Çinliler işgal etmişti  :) Amacım kask vs almaktı fakat kafama göre kask olmayınca ve de olan kasklarında tarihleri eski olduğundan bu ne lan deyip fuarı terkettim. Yamaha X-Max MOMO edition bile yoktu. İnsan onu bari koyar çok mu zor birşey yani.
The Machina List

KAKIRMAN

Motorda ABS olayı (Allah bu duruma düşürmesin)

Bu arada üşenmeden okumakta yarar var...
The Machina List

emin

motorda abs önemli, scooterda motor freni de yapamayacağınız için çok çok önemli.
ama abs ye güvenip freni sert sıkmanın da anlamı yok öne arka dengeli bir şekilde etkin fren yapma üzerine çalışılmalı diye düşünüyorum.

emin

bu pazar 315 KM yaptım, Ducatistanbul ile buluştuk, Tekirdağ'a Ormanlı köyüne balık yemek için gittik. Turna balığını hayatımda ilk defa yedim muazzam güzeldi. Ortam, yol, yemekler, herşey on numaraydı. Dönüşte polis durdurdu, radar uyarısını önceden almıştık, 70 i geçmeyelim derken 100 civarında kendimizi zor zaptettik, çeviriyi yiyince de toplu cezayı yedik zannederken, sadece kayıt aldılar. S2000'in hali haraptı, ruhsat yok, bagajını açamayan 2 barzo, plaka mühürsüz app, tehlikeli araç kullanmak ve yakın takipten ceza yiyorlardı en son ne oldu bilmiyorum.

Sercan Keklik

ey maşallah! eminim abanta bekliyorum

foto makinelerimizide alırız beraber sen giderken ben ben giderken sen ;)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

KAKIRMAN

Maşallah Emin. Ben de dün Yalova Kaplıcalara dadandım. Ne şelalesi idi unuttum bak. Şelaleye çıktık.  Ama yağmur olayı işin kötü tarafıydı.
The Machina List

emin

bu haftasonuydu di mi sizin organizasyon, valla cumartesi 1000 km bakımını yaptırabilirsem haftasonuna da çok iş kitlemezlerse neden olmasın ama pazar günü yağmur falan gösteriyor benim gelişim o yüzden riskli
ama aklımda yolda spiderı izlemek bile bi keyif =) ayarlayabilirsem gelmek istiyorum şuanda ihtimal %50  >:D

Sercan Keklik

bu haftasonuydu di mi sizin organizasyon, valla cumartesi 1000 km bakımını yaptırabilirsem haftasonuna da çok iş kitlemezlerse neden olmasın ama pazar günü yağmur falan gösteriyor benim gelişim o yüzden riskli
ama aklımda yolda spiderı izlemek bile bi keyif =) ayarlayabilirsem gelmek istiyorum şuanda ihtimal %50  >:D

bence kesin gelirsin, abant a cemre düşmüş, cicekler açmış resimler karesinde spider ve monster :))
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

emin

Sabah 9'da ümraniye ikea'da buluşuldu, şile'de kahvaltı oradan teke yolundan Kandıra ve Hendek oradan da Karasu Acarlar Longozu'nda yemek dönüşte Sakarya üzerinden Tem'den ;) 500kmlik bi yol, bu sebeple muhteşem alfa buluşmasına da katılamadım.