Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

GTV-Spider(116-916) Teknik Konular/Çözümler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ATA

Yaz sıcağında bu topuz eli ne yakar ama =))

Bu aralar hiç bir şey yapacak durumum kalmadı, malum çalışmıyorum arabayı bırakıp bir an önce iş bulmam lazım  :'(
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Alper

You are not allowed to view links. Register or Login
Yaz sıcağında bu topuz eli ne yakar ama =))

Bu aralar hiç bir şey yapacak durumum kalmadı, malum çalışmıyorum arabayı bırakıp bir an önce iş bulmam lazım  :'(

Ata sen zaten yapacağını 156 ya yaptın bir süre dinlen  rahatla :)

Sonrasında ufak ufak başlarsın zaten şuan bile elindekini ne hallere getireceğini düşünüyorum sadece temizleyerek vs.

Burak

volkan'lar sizin arabaların içi ph2 idi değil mi  :yukari-ok:

bi bakın belki hoşunuza gidebilir

Ben bunu cok begendim. Ben yaptirsam yuvarlak krom parcanin altindaki duz deri kismi da kromdan ya da orta konsolun renginde plastikten yapardim. Ama eskiden manuel gt lerin vites topuzundan yapmak istedigim uygulamaya cok yakin. Ben ugrasamamistim. Arkadas ugrasmis yapmis.

Volkan

Bence de güzel olmuş benim de projelerim içinde gt vites kolu görünümü vardı ama bi türlü yapamadım. Vites kolunu söküp paslanmaz Çelik veya aliminyumdan kopyasını yapmayı planlamıştım ama vites kolunu sökmek için egzosun falan sökülmesi gerekiyormuş alttan çıkıyormuş, uğraşamadım açıkçası.
1997 Gtv V6 TB

Anıl

Beni bu tip vites topuzu ve kolu sarmıyor ama birşeyi merak ettim,bizde geri vites çekmeli sustaya sahip bunu nasıl halletmiş,ya da halledeceksiniz? Bugün 15mm spacerlarla ilgili fiyat aldım,çifti aluminyum malzemeden 150TL+buna uygun bijonlar 50TL,Ata da fiyat alacak sonra bu işi çözeceğiz.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

projeye ait bir kaç resim daha atayım madem

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

Anıl

Valla aracın üzerinde bu jantlar vardı, replica olsa değiştirirdim ama orjinal olunca kıyamadım,sadece lastikleri değiştirdim,komple el atsaydım 225/45 yapardım,çünkü 215/45 diye bir ölçü broşürde yok,yanlış bir ölçüde değil ama 225 daha güzel olurdu. Ben bildiğin VW tavan anteni aldım ama takmadım,çünkü bunların 5cm kısa uçları var onu da alacaktım ama eski yaptığım anten güzel olunca vw'i takması zor geldi,gerçekten de uygun takım takravat lazım çünkü antenin takılma yeri çok kötü..Eski antenim derken,10TL'ye cop anten aldım zender mi zendar mı neydi,bunu parmak uzunluğunda kesip kısalttım ve bizim orjinal antenin kaporta ile temas eden contasının içine yerleştirdim,tam oturdu,ekstradan da yapıştırdım. Bu aldığım VW anteni;

antenin tavana temas ettiği yerdeki conta tek olarak satılıyor mu? benim aracınki baya yıpranmış, kenarlarından yırtılmaya başladı gözüme çok batıyor.
Ümit ben bunu ebay'den almıştım,burada acayip fiyatlar istiyorlardı,alırken tek conta da vardı.

1998 GTV V6 TB

Volkey

Yöntem mantıklı. GT vites topuzu ile düşünülebilir bu şekilde ;) 2007'de aldığım ilk GT'mden beri bindiğim ya da aldığım her arabada GT vitesini aradım... Kavrama olarak da görsel olarak da mükemmel...

Volkey

Herkes aporttaymış galiba Emre fitili ateşledi bu defa :)) Kaç adet 916 kasa var acaba forumda? Tahmin eden bilen var mı acaba?

Alper

Bence sen araç içini Ferrari tarzında yaparken ArtCar da bunu da kesinlikle yapmalısın :)
Ama bunun gibi değil tam olarak.
Gerçek F355 teki gibi mesela

Yuvarlak değil de tam olarak tek parça metal olmalı.

Burak

Bu araba muhtemelen 2.0 ts bizim vites kolu böyle değil , ama çok da önemli değil çünkü orjinal kolu kesmiş gibi duruyor ben kesme alternatifini hiç düşünmemiştim vede pek sıcak da bakmıyorum ama çıkma bi kol bulunsa olabilir aslında topuz olarakta orj. Gt topuzu kullanacaksın :yukari-ok:
1997 Gtv V6 TB

Burak

Gt deki gibi deri olması daha orjinal durmaz mı?
1997 Gtv V6 TB

Anıl

V6 TB'de sustalı geri vites var,o sustayı da iptal etmek lazım herhalde!

1998 GTV V6 TB

Burak

Sustayı iptal etme kısmı basit  susta bi teli çekiyor sadece o teli çekili kalacak şekilde sıkıştıracaksın 6. Vites olmadığı için bi sakıntıda olmaz.
1997 Gtv V6 TB

Volkey

Parça kodu 55349655. Orjinal GT vites topuzu sadece topuz bölümü... 193.60 TL.

Volkey

916 v6 lar için görünüm... Alüminyum olmayan topuz... You are not allowed to view links. Register or Login

Emre Sezen

madem fitili ateşledik bi de topuz koyalım buna uygun,

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

Burak

Hatta girişmişken short shift de yapalım  :D tam olsun.
1997 Gtv V6 TB

Volkey

aslında en güzeli orjinal tutmak ama benim zaten üzerinde sparco var şu an..

Volkey

Bu arada yarın kısmetse yayları takacağız... Merak içindeyim. Akabinde boya ve detaylı iç temizlik... Diğer arabalarıma binmem bundan sonra kolay kolay  8)

Anıl

Spider'ın sezonu da geldi sayılır:)Valla bence de orjinali güzel,aldığımda direksiyonla-vites topuzunu kırmızı dikişli deri kaplattım mis gibi oldu,bu konu da maceraya girişmek istemiyorum. Yay konusunda da kararsızdım ama ondan da vazgeçtim,birkaç örneğe baktımda,eibach'da olsa o yayları takarsam aracı kapalı garaja sokamam dışarı da kalır,bu şekilde konforlu ve kafam rahat şekilde kullanmak bana daha uygun olacak ;)

1998 GTV V6 TB

Volkey

Spider'ın sezonu da geldi sayılır:)Valla bence de orjinali güzel,aldığımda direksiyonla-vites topuzunu kırmızı dikişli deri kaplattım mis gibi oldu,bu konu da maceraya girişmek istemiyorum. Yay konusunda da kararsızdım ama ondan da vazgeçtim,birkaç örneğe baktımda,eibach'da olsa o yayları takarsam aracı kapalı garaja sokamam dışarı da kalır,bu şekilde konforlu ve kafam rahat şekilde kullanmak bana daha uygun olacak ;)

Ben şimdi phase2 lerde kronik olan orta kolçak kırılma sorunu ile ilgileneceğim. İzmir'de buldum sipariş verebilirim yakında...

Anıl

Cengiz'den buldun herhalde,sahibinden'de satılık vardı birtane,eski Zeytinoğlu bayisi ve servisiydi hala daha bunun gibi birsürü ganimetine sahip ;)

1998 GTV V6 TB

Volkey

Cengiz'den buldun herhalde,sahibinden'de satılık vardı birtane,eski Zeytinoğlu bayisi ve servisiydi hala daha bunun gibi birsürü ganimetine sahip ;)

Evet oradan buldum... Tüm ilanlarına bakıyorum arada bir... Bazı enteresan şeyler bulunabiliyor ;) O kolçak o kadar dandik bir şekilde üretilmiş ki, bizler gibi titiz kullanıclar kullanabilirler ancak. Normal vatandaşa göre değil :)))

Anıl

Elinde birde daha 16bin km'de sıfır ayarında GTV V6 TB var,üst katta duruyor ama parça olarak satılık,lazım olan parça varsa sorulabilir,kimi zaman uygun fiyat veriyor kimi zaman çok yüksek,gününe denk getirmek lazım ;) Bu GTV'de seneler önce servise geliyor,blok çatlatmış,sonra adam aracı almıyor haciz vs geliyor,bunlarda GTV'yi hacizden satın alıp,parça olmak üzere üst kata atıyor.Şuan kapıları,tamponları vs yokmuş,geriye kalan herşeyi duruyor dedi.Yakın zamanda konuşmuştum.

1998 GTV V6 TB

Volkey

Elinde birde daha 16bin km'de sıfır ayarında GTV V6 TB var,üst katta duruyor ama parça olarak satılık,lazım olan parça varsa sorulabilir,kimi zaman uygun fiyat veriyor kimi zaman çok yüksek,gününe denk getirmek lazım ;) Bu GTV'de seneler önce servise geliyor,blok çatlatmış,sonra adam aracı almıyor haciz vs geliyor,bunlarda GTV'yi hacizden satın alıp,parça olmak üzere üst kata atıyor.Şuan kapıları,tamponları vs yokmuş,geriye kalan herşeyi duruyor dedi.Yakın zamanda konuşmuştum.

Enteresanmış. İstediğim bir parça var ama Spider ile Gtv üzerinde bu parçalar farklıdır sanırım. Bir santimlik bir çatlak var. Tam ön camın arka çıtasında güneşlikten sonra olan bakalit parça üzerinde bu çatlak. Bu tip şeyleri onarıyorlar basitçe bildiğim kadarı ile ben onarım yerine sağlamı ile değiştirmek niyetindeyim... Sonraki mesajımda yapılacaklar listemi ekleyeceğim... Bu parçayı kontrol edeceğim şimdi acaba aynı parça Gtv'de de aynı şeklde mevcut mu diye...